kanabis 22 419 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 nie wyobrazam sobie miec siłki w mieszkaniu. Za duzy burdel i chaos u mnie panuje. Poza tym ciezko by było pomiescic w jakims malym pokoiku tyle zelastwa , hantelków, ławeczke , stojak, drązek , sztange, poręcze itd. Chyba bym musial miec jedną godzine przeznaczona na trening a druga na sprzatanie zeby ladnie wygladało jak u jjota Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Bo u mnie tylko stoi pusta i się kurzy a ja przychodzę tam jeść cukierasy po kryjomu. No i żona wiesza na uchwycie pranie na wieszakach więc się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Nie no spoksik ja sie nie smieje. Tobie narazie i taka starczy spokojnie, najwazniejsze zeby sie nie kurzyła Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 (edytowane) dobra, kurna, musze sie krotko poradzic fachowcow: mysle nad zakupem sprzetu, chodzi glownie o cwiczenie gornych partii, i ogolnie rzecz ujmujac zastanawiam sie nad dwiema opcjami: - laweczka + szangi + hantle, mysle o tym: http://pl.sport.kettler.net/produkty/szczegoly/katalogpa////n/katalog/n/n/364/0/618.html - lub tez atlas, np. taki: http://pl.sport.kettler.net/produkty/szczegoly/katalogpa////n/katalog/n/n/364/0/615.html Zasadniczo lepiej cwiczyc klate na laweczce czy atlasie? Nie robilem tego z 10 lat i ze starych czasow pamietam, ze np. przy rozpietkach na atlasie na calej dlugosci ruchu jest taki sam (staly) opor, podczas gdy na laweczce im bardziej unosisz hantle, tym jest lzej. Z kolei przy sztandze mozna laweczke pod katem ustawic, zeby gorne partie popracowaly bardziej. Generalnie z kolei zawsze sztange cenilem bardziej- trzeba zapanowac nad tym ciezarem, zeby stabilnie szedl w gore i w dol- wiecej miesni przy tym pracuje, niz na atlasie, gdzie wszystko jest prowadzone, a pracujace miesnie bardziej wyizolowane. Za to atlas cie nie przycisnie, co- jak sie napiera samemu- tez moze nie byc bez znaczenia. Przewaga atlasa to linki/drazek, z kolei na laweczce nogi mozna i prostowac, i zginac, do tego mozna dorzucic modlitewnik na bicki. ...tyle, ze ja nienawidze cwiczyc bickow- ze wszystkich cwiczen te najbardziej mnie jakos wkur.wiaja. Acha, nie wiem, czy to ma jakies znaczenie, ale nie zalezy mi na budowaniu masy (mysle, ze przybranie max. 4-5 kg by mnie interesowalo i satysfakcjonowalo), raczej chodzi o rzezbe. Kur.wa, co radzicie, bo mam zagwozdzia? Mam dwie interesujace aukcje uzywek na oku, koncza sie w srode i w sobote, wiec bylbym wdzieczny za szybka porade. PS: Nie zagladalem wczesniej do spartakusa, a malo mam czasu na doglebne czytanie archiwum, wiec jesli gdzies byly niedawno tego typu rzeczy poruszane, to sorry z gory. Edytowane 18 Października 2015 przez tommi Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Ogólnie zawsze wolny ciężar na propsie,przy rozwoju siły i "muskli". Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Tylko ławeczka z obciążeniem, atlas ew. kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 @Litwin: nie bylem pewny, czy tu (jeszcze) zagladasz, mialem Cie na fejsie lapac w tej kwestii poki co 2:0 dla laweczki, ale jakies uzasadnienie dla tego macie? Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Silownia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 @Litwin: nie bylem pewny, czy tu (jeszcze) zagladasz, mialem Cie na fejsie lapac w tej kwestii poki co 2:0 dla laweczki, ale jakies uzasadnienie dla tego macie? Wolny ciężar i ćwiczenia wielostawowe na gryfie czy hantlach bardziej stymulują wzrost masy mięśniowej,gdyż pobudzają więcej gryp mięśni(także tych głębokich,posturalnych odpowiedzialnych za postawę),powodując większą odpowiedź anaboliczną(hormonalna) organizmu.Atlas też fajny,ale jako rozgrzewka lub dobicie/dopompowanie po wolnych ciężarach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Brzmi sensownie, podziękował. Na oba nie mam miejsca- mam duża piwnice, ale nie az tak także pewnie ławka bedzie. Póki co giętego gryfa do bickow & co. zamówiłem (bedzie potrzebny tak czy inaczej), w sobotę pewnie spróbuje przylicytowac ten ławostół, a potem trochę żelaza do niego poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Ja mam łąwkę płaską Keltona,można z niej zrobić skos w górę,w dół i nawet barki.Cena nówki za 1000,mogę ci oddać za 500 Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 jak mi ja jeszcze wyslesz 1400 km, to sie zastanowie Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 A to nie Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Wiadomo ze ławeczka. Atlas dla dziewczyn. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość osiol Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Mam jakieś hantle bitumiczne, podobno lepsze są żeliwne, a mam bitumiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Podobno tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Bitumiczne sie sypią, żeliwne nie. Taka różnica. Jak nie rzucasz o glebe to i bitumiczne ci na długo starcza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Ławeczka konkretna, można nawet nogi ćwiczyć. Osobiście pomyślałbym jeszcze o czymś na czym można plecy ćwiczyć. Jakiś wyciąg, albo drążek na ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Wyciąg jest spoko ale i wolnym ciezarem masz na plery tyle cwiczen ze jest w czym naprawde wybierać. Samych wiosłowan ile jest mozliwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Drążek do ławki styka,gryfem zrobi kaptury,wiosło i martwy,nic więcej nie trzeba na plecy. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 (edytowane) Ja kupiłem zestaw od Marbo: https://www.marbo-sport.pl/product-pol-17677-Zestaw-MH25-Lawka-regulowana-stojaki-regulowane-prasa-na-nogi-wyciag-modlitewnik-wsuwka-Marbo-Sport.html ale wersja z obciążeniem, chyba 120 kilo. Nie narzekam, chociaż przyznam, jak ten wyciąg górny zainstalowałem, to nie chce mi się teraz nic innego tam wkładać - przydałaby się druga ławka:/ Plusy takiej siłki to to, że idziesz kiedy chcesz i nie musisz się pół godziny witać z koksami. Spocony, porobiony, wchodzisz na górę i od razu się kąpiesz i jesz odżywki, a nie jeszcze stoisz w korkach. W święta siłki pozamykane, ale nie u Ciebie. Do mnie czasem kumpel wbije, poćwiczyć, jak u niego zamknięte. Post brzmi jakbym się śpieszył, bo tak właś Edytowane 20 Października 2015 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Argumenty z dupy. Ale ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 No nie z dupy, bo zwykle traci się sporo czasu na dojazdy. Sebixowy klimat i ziomkowanie z typami z siłowni też nie wszystkich jara. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Ano tak bo wszedzie i wszyscy to sebiksy i ziomki. To ze ty tracisz czas to nie argument ze traca go wszyscy. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Argumenty z dupy. Ale ok. Dla niektórych tez argumentem z dupy za siłownią jest to ze tam sa maszyny. Które niektórym sa niepotrzebne. Takze kwestia gustu. A kazdy powinien wybierac to co mu bardziej pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi