Skocz do zawartości

Procedura serwisowa X360

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Pogubiłem się w tym. Pani z centrum telefonicznego xboxa powiedziała mi żebym zadzwonił do UPS i żebym od razu jak będę telefonicznie zamawiał kuriera to zaznaczył, że to przesyłka zagraniczna i podał numer przewozowy. Tylko teraz, który to jest ten numer przewozowy, przez telefon dostał 10-cyfrowy kod, czy może to ten kod na karcie przewozowej, którą dostanę mailem??

Opublikowano
Heh, na ja tez tego Tobie zycze :)

Jesli to wszystko prawda, to konsola na bank nowa bo przeciez z Czech do Niemiec by nie wysylali naprawionej :P. Jak Ci Grykom przyjdzie wczesniej niz mi to napisz co tam wyniklo, a ja i tak zatelefonuje do ms w poniedzialek i sie wyjasni :). Ma ktos taki przypadek jak my, ze z Niemiec konsola wraca ? Mam nadzieje, ze juz niedlugo bede mogl sie wybrac do Liberty City :D

No moja akurat od razu bezpośrednio pojechała do Niemiec (Frankfurt). Może po prostu serwisują też w Niemczech??

Opublikowano (edytowane)

Hmmmm... dziwne... w mailu od microsoftu dostałem tą kartę przewozową z adresem nie do czech tylko frankfurtu do european microsoft repairs. Microsoft zmienił strategie?

To normalne, że jest adres na Niemcy, na Frankfurt? Ktoś też tak miał??

Edytowane przez kratos_
Opublikowano

Konsola właśnie do mnie wróciła, wysyłałem do Czech, przyszła z Niemiec.

Produkcja maj 2006, folia na napędzie, po boku nasadka zamiast dysku.

Na kartce napisane że wymieniona płyta główna i napęd (teraz Benq), chociaż na moje to nowa konsolka.

Opublikowano

Moja tez wrocila, chyba stara :), ale jestem zadowolony :) zajelo to 12 od momentu zabrania konsoli przez kuriera (wliczajac w to swieta Pracy i te inny)

PS: Dostałem w prezencie miesiac golda :D

Opublikowano

Numer seryjny konsoli się zgadza, udało mi się znaleźć numer starej konsolki.

Ale dam sobie głowę uciąć że to zupełnie inna konsolka - nie ma jakichkolwiek oznak użytkowania (żadnego brudu np. w szczelinach, i folie na tacce).

A Golda niestety nie otrzymałem :(

Opublikowano

Udaje się wam dodzwonić do infolinii Ms ? Ja dziś cały dzień próbuje i mówi mi automat że połączenie nie może byc zrealizowane :|

Opublikowano (edytowane)

Moja konsola już od razu poleciała do Niemiec.

Czekam ponad tydzień, a aktualny status na UPS nie zmienił się od 2 dni:

LANGENHAGEN,

DE 13.05.2008 7:33 ZAREJESTROWANO W SŁUŻBACH CELNYCH. / PRZESYŁKA PRZESŁANA DO SŁUŻB CELNYCH

13.05.2008 7:33 ZAREJESTROWANO W SŁUŻBACH CELNYCH. / ZWOLN PRZEZ AG CELNĄ. OBECNIE â PRZEWÓZ

Edytowane przez bnc
Opublikowano (edytowane)

Dostałem od microsoftu e-mail z numerem SRX....ID. Co mogę teraz z nim uczynić?? Jeszcze w tym mailu było info po szwedzku, holendersku i włosku, no ale coś zrozumiałem, że doszła do serwisu pewnie. Co mogę zrobić z tym numerem? Jakoś sprawdza się stan naprawy czy coś takiego????

Edytowane przez kratos_
Opublikowano
Jaki jest najlepszy sposób na dodzwonienie się na infolinię, jeśli nie mam w domu telefonu stacjonarnego? Przez komórkę jakimś sposobem da się zadzwonić bez płacenia?

nie ma takiego sposobu z komórki

z komórki dzwonisz i płacisz (a nieraz to długo trwa bo sie czeka czesto na odebranie tel przez operatora infolini)

Opublikowano
Jaki jest najlepszy sposób na dodzwonienie się na infolinię, jeśli nie mam w domu telefonu stacjonarnego? Przez komórkę jakimś sposobem da się zadzwonić bez płacenia?

nie ma takiego sposobu z komórki

z komórki dzwonisz i płacisz (a nieraz to długo trwa bo sie czeka czesto na odebranie tel przez operatora infolini)

Jest jednak taki sposób, właśnie z niego skorzystałem, żeby zadzwonić na infolinię ;)

Wystarczy zarejestrować się (za darmo) na np. http://www.ipfon.pl - potem w dziale dial-up dodać swój numer telefonu komórkowego. Następnie dzwoni się na numer stacjonarny (i płaci jak za połączenie z polskim numerem stacjonarnym), po połączeniu wpisuje się numer na który chcemy się dodzwonić, czyli numer infolinii Microsoftu. I mamy rozmowę z komórki, płacimy jak za połączenie z numerem stacjonarnym.

Opublikowano
Witam.Czy gwrancja udzielana przez M$ jest miedzynarodowa??Zaluzmy ze kupie konsole sprowadzoną z niemiec i mi sie schrzani to nie bedzie problemu z darmową naprawą??

kazda konsola ma nr seryjny. przy rejestracji musisz podac. stad wiedza, ze jest z Europy.

nie ma z tym problemu. sam mam (mialem) konsole z niemiec i byla w serwisie 4 razy.

Opublikowano

Uach

Konsole mam 4 miechy średnio gram 1h dziennie po miesiącu czasem mi się zacinał CD nie czytał i nie wysuwał płyty wystarczyło lekko uderzyć od spodu i CD działa jak należy ale jak nabyłem GTA4 po tygodniowym katuwaniu gry mój CD wymiękł (częste resety w GTA4 i bardzo rzadko inne gry ) pewnie zajechało go te ciągle doczytywanie w locie gry .Do czego pije spodziewam się ze naprawia CD albo wymiana Ale chce posłac do nich „mejla” jaki to ja jestem wsciekły i niezadowolony z tej konsoli i ze chce jakiej rekompensaty za moje szargane nerwy . Smieszne ale mój kumpel zrobił tak gdy wysłał swoja X0 i dostal nowy egzemplarz + Gow . Chce powlaczyc w ten sposób o 65 mn lub chociaż jakąś grę a nie za darmowy miesiąc w XBL co wy na to ?

A i jak dlugo czeka się srednio na naprawe to znaczy ile dni nie będę grał wiem ze to róznie bywa ale mieszkam na Śląsku a to blisko Czech licze na tydzień 23.05 będzie UPS

PS: W dniu 20.05 poinformowalem ze mam z(pipi)a.. konsole śmierdzieli ze MS i kolo mi mówi żebym jutro zadzwonił z potwierdzeniem numeru a potem do UPS i się umówić na termin wstaje sobie sobie rano a tu facet z UPS zaskoczony mowie ze się nie umawiałem z nimi i ze konsola nie spakowana idę po telefon żeby zadzwonic do MS do pokoju biorę go chce wracać do drzwi patrzę a kolo stoi w moim pokoju za mojimi plecami z(pipi)al… kolesia ze mi po chacie biega troche się uniosłem ale warto było bo facet poszedł mi na reke i przyjedzie po konsole rano i na dodatek do mojej pracy hehe to tak przy okazji ale szybcy SA ze tego UPS

Opublikowano

hmmm

Dzisiaj chcialem zareklamowac konsole, lecz cos nie wyszlo ;/

Doszli ze mam konto na XL i chcieli dane (kod pcozotwy, imie nazwisko, adres), te z xl, a ja oczywiscie nie zaprawdziwe podalem(nie ma polskiego live'a)

Pani Beatka powiedziala, bym poszukal w profilu, ale za NIC nie moge znalesc;/

Wie ktos gdzie to jest??

Opublikowano

Jeśli konsola jest zarejestrowana na kogoś innego a mnie padła to mogę ją zanieść do Media Markt(tam była kupiona) i oddać ją na gwarancję(zostało jeszcze 6 miesięcy) Dodatkowo konsola nie ma dysku.