Skocz do zawartości

Procedura serwisowa X360

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Soniak dostaniesz maila z numerem przesyłki, konsola leżała u nich jeden dzień.

Ps. nie wiem co mi w niej robili bo nie mam zaznaczone, napewno napęd wymienili. Zgłosiłem że strasznie mi hałasuje i sie wiesza.

Opublikowano

Mam konsole wysłanaą do serwisu i dostałem numer paczki i moge ją śledzić i moje pytanie brzmi gdzie to sprawdzic bo mam sprawdzić na www.xbox .com ,ale ja tam wchodze i niewiem co mam wybrać .Prosze o odpowiedz.

Opublikowano (edytowane)

UPS ssie pałę

W poniedziałek rano dzwoniłem do M$, i wszystko załatwili z kurierem. We wtorek o 16 dzwonią z UPS z pytaniem czy jest ktoś w domu, bo by przyjechali o 17. Jednak ani we wtorek ani w środę nikogo nie było. Jak dzwoniłem w czwartek do UPS to babka kazała mi dalej czekać na kuriera bo "ona nie wie jaki to był kurier i nie można nic zrobić". Jeśli dzisiaj nikt nie przyjedzie (w co wątpię = święto) to kazali mi dzwonić w poniedziałek i będzie jakaś "interwencja", ch(xxx)uj wie co to znaczy.

Myślałem że coś się zmieniło, ale UPS to dalej gó(xxx)wno. Potrafili raz dostarczać paczkę z Krakowa do Katowic w 5 dni -_-

Edytowane przez Kiler8888
Opublikowano

Ja miałem podobną sytuację ( Microsoft wysłał list przewozowy do UPS tego samego dnia a babka na infolinii z UPS twierdzi, że do pojawienia się kuriera u mnie może minąć nawet 14 dni bo tak się to u nich zazwyczaj załatwia ) , trochę podzwoniłem do Microsoftu, UPS, postraszyłem i o 15 tego samego dnia kurier był u mnie w domu.

Naprawdę, Microsoft jako porządna firma powinna podpisać kontrakt z inną firmą kurierską.

Btw. Miły pan na infolinii Microsoftu wyraził się tak " Aaa bo oni z tego UPS to są głupi i nic nie rozumieją, postaram się to załatwić". No i załatwił :)

Teraz tylko czekać bo kochany UPS dowozi mi przesyłkę już 3 dzień a ona dalej tkwi w Niemczech.

Opublikowano
Może mi ktoś poradzić ? bo niestety mam tą "przyjemność" i muszę reklamować. W jaki karton zapakować konsolę i jak ją zabezpieczyć ?

Pozdrawiam

W jakikolwiek oprócz oryginalnego. A zabezpieczeniem będzie dużo gazet wokół samej konsoli. pamiętasz by wując płytę z czytnika i nie wkładac HDD do paczki?

Opublikowano

Jestem już po telefonie do Microsoftu i cóż mogę powiedzieć. Wygląda to naprawdę profesjonalnie, aż jestem zaskoczony. Dzwonię i odebrała miła paani z pytaniem w czy może pomóc. Powiedziałem, że konsola ma problemy z odczytem płyt, że się wiesza, że je rysuje. Pani spytała czy dzieję się to też bez dysku, powiedziałem, że tak. Jeszcze parę pytań kontrolnych i elegancko zarejestrowałem konsolę. Wszystko w miłej atmosferze i bez przeszkód. Później zostałem poproszony o adres e-mail, na który zostanie wysłany numer przewozowy itp. Spoko. Kazano mi wysłać samą konsolę bez HDD, zasilacza, kabli. Kurier ma być w ciągu 3 dni, a w ciągu 48h mam dostać mail od nich z tym numerem. Pani podała mi jeszcze numer sprawy, aby w razie czego kontaktować się z nimi. No cóż, na pierwszy rzut oka wszystko ok. Mam nadzieję, że wysyłka i sam serwis przebiegnie bez żadnych problemów i niedługo będę mógł cieszyć się naprawioną konsolą. Nie powiedziano mi, że dostanę cokolwiek więc nawet się nie nastawiam. Oby było sprawnie i żeby konsola działała po powrocie.

Pozdrawiam

Opublikowano

o boże... UPS -_-

Kazali zadzwonić w poniedziałek to zadzwoniłem, całe szczęście odebrała jakaś kumata kobieta, której się chciało mi pomóc.

Według nich kurier przyjechał do mnie ale nikogo nie zastał (tyyaa, wszyscy w domu, mieszkam na parterze, słonecznie i widno - na pewno bym nie zauważył). Nawet nie zadzwonił na telefon. No ale skoro tak było to mogli mi już o tym powiedzieć w czwartek (wtedy dzwoniłem pierwszy raz, a kurier "był" we wtorek).

Do tego nie mogą mi wysłać kuriera na ten sam numer przesyłki, bo ta poszła już do śmieci.

No i znowu telefon do M$ -> tam poszło wszystko szybko.

Tym razem dostanę list przewozowy mailem i sam zamówię kuriera.

iiihaa, tydzień w plecy

poziom wku***enia sięga zenitu.

Opublikowano

Nie wiem o co biega ale moja konsolka "wraca" i już 6 dzień siedzi w berlinie, ZAJE**BIASZCZO UPS to %(!*&^@)(&* !

Na infolinii dostałem jedynie informacje, że przesyłka jest w Berlinie ( tak jakbym sam sobie nie umiał przeczytać ) i jutro mam dzwonić bo babka sama nie wie co i jak.

Opublikowano

UPS ssie pałę. Mam nadzieję, że moja konsola bezpiecznie dojedzie i wróci z Niemiec. Wczoraj dzwoniłem do kuriera i poprosiłem, żeby pojawił się u mnie do godziny 13:00 bo potem musiałem iść do dentysty. Nie pojawił się. U dentysty siedziałem zestresowany, wracam a brat mówi, żę jeszcze nikt się nie zgłosił. Ostatecznie kurier podjechał po paczkę koło 17. No po prostu tragedia. To po co w ogóle się umawiać. Jak narazie zero zastrzeżeń do Microsoftu oni załatwili wszystko błyskawicznie, a wielkie fucki dla UPS'u

pozdro

Opublikowano (edytowane)

Ja tam nie narzekam :) Ani na UPS ani na Microsoft. Nawet nie musiałem się specjalnie umawiać z kurierem. Po telefonie do centrali natychmiast zjawił się z listem przewozowym. Paczuszkę oddałem i poszła Niemiec, konkretnie do Frankfurtu. Dostałem całkiem nowy napęd wraz ze wszystkimi akcesoriami (pilotem, zasilaczem itp.). Trwało to wszystko 2 tyg. 8)

P.S. Chce ktoś kupić oryginalny pilot Microsoftu? :P

Edytowane przez a88ot
Opublikowano

U mnie kurier we wtorek w końcu przyjechał. Miał być do 15 i był o 15. Duży łysy, koszulka nike, i nie umiał korzystać z dzwonka. Gdyby nie to że byłem akurat przy drzwiach to bym nie usłysza jak pukałł -_-

Nic dziwnego że ostatnio "nikogo w domu nie było" skoro zadzwonić nawet nie umie.

Inna firma kurierska jak nikogo w domu nei było to dzwonili na telefon i się umawiali na inną godzinę.

Najważniejsze że konsola już pojechała.

Opublikowano

Nie wszyscy noszą firmowe wdzianka - ba, nawet nie jeżdżą tymi brązowo-złotymi furaczami... U mnie UPS jaki przyjeżdża do mojego miasta, to kompletny random - raz jest koleś ubrany "po cywilnemu", ale ma legitymacje i ich terminal, a jeździ białym Transitem bodajże. A przy kolejnej paczce zjawia się gość, typowo z UPS'u - strój firmowy, autko również.

Ja bym się nie martwił :P

Opublikowano (edytowane)

W jaki sposób dostane numer przewozowy paczki z xboxem, który będzie do mnie wracał z serwisu przy założeniu, że nie podawałem żadnego maila przy zgłaszaniu problemu z konsolą na infolinii MS (oni załatwili kuriera z listem przewozowym)?

Bo rozumiem, że ten stary będzie nieaktualny tak?

Edytowane przez Zebra
Opublikowano

Ja to nie wiem jak to jest. Na stronie UPS jest podane, że paczka już wczoraj o godz. 7:00 rano była doręczona. Jednak na stronie xbox.com gdy sprawdzam stan naprawy ciągle jest pokazane, że czekają na konsolę. To normalne ?

pozdrawiam

rozumiem kilka godzin, ale już jest ponad 24 godziny