wujakamil 1 Opublikowano 10 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2008 Na rrod gwarancja jest 3 lata tak? to w takim razie co zrobię jak za tydzień kończy mi się gwarancja ta dwuletnia i popsuje mi się np.napęd bo pewnie za naprawę microsoft nie weźmie mniej niż jakiś serwis ?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 10 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2008 (edytowane) skoro gwarancja sie skonczy to bedziesz juz naprawial ja na wlasny koszt, a gdzie naprawial to juz Twoja broszka... Edytowane 10 listopada 2008 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 10 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2008 A MS oferuje po gwaranycjny serwis? Cytuj Odnośnik do komentarza
wujakamil 1 Opublikowano 10 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2008 Chodzi mi o to że jeżeli zerwę plomby naprawiając np. napęd to nie będą chcieli mi może potem przyjąć do naprawy rrod . W środę zadzwonię i zapytam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 10 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2008 (edytowane) Sprawdź w instrukcji dot. gwarancji. Coś mi się przewinęło w zestawie Arcade że jest coś odpłatnego. Zaraz sam poszukam. Cytuje: Strona 43 książeczki o gwarancji, język polski: "Po wygaśnięciu Gwarancji Microsoft może żądac opłaty za czynności podjęte w celu dokonania diagnozy i naprawy usterek Produktu Xbox." BTW. strasznie dużo literówek mają w tej instrukcji. Ktoś to czytał w ogóle? o,0 Edytowane 10 listopada 2008 przez Fisiu Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 10 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2008 (edytowane) patrzac na ogolny rynek to serwisy autoryzowane maja ceny z kosmosu, tym bardziej ze serwis MS najblizej chyba w Czechach a wysylki tanie nie sa... Chodzi mi o to że jeżeli zerwę plomby naprawiając np. napęd to nie będą chcieli mi może potem przyjąć do naprawy rrod . W środę zadzwonię i zapytam. teraz kumam pytanie, stary dobry manewr kazdego producenta czy serwisow autoryzowanych i najczesciej po to one istnieja by pobierac masakryczne kwoty w ramach napraw by gwarancja sie liczyla... chcesz miec gwarancje naprawiaj w serwisach autoryzowanych wiec nie mozesz naprawiac poza gwarancja ta 2 letnia w innym meijscu niz MS aby ta gwarancja 3 letnia byla uznana... ewentualnie mozna po prostu oszukiwac, czyli kombinowac z naklejaniem plomb i udawac ze nikt nigdy w srodku nic nie robil... Edytowane 10 listopada 2008 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
wujakamil 1 Opublikowano 10 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2008 teraz kumam pytanie Fakt trochę pokręciłem, nic w środę zadzwonie do nich i przez dwa tygodnie będę musiał jakoś do końca wykończyć napęd ^_^ Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 10 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2008 wykoncz ja szybciej na 3ROD bo jak pojdzie na 3ROD to Ci wymienia caly srodek na nowy razem z napedem... Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 10 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2008 (edytowane) Dawno temu oglądałem filmik pokazujący u(pipi)enie konsoli. Koleś naciskał cały czas wysuwanie tacki napędu i zamykanie - paredziesiąt razy. Wyłączył, włączył - RROD. Potem wciskał przyciski do pokazaniu numeru usterki i tak narobił, że ciągle się świeciły 4 diody. Ktoś może rozkminić, bo nie pokazał co się dzieje po resecie konsoli? Edytowane 10 listopada 2008 przez Fisiu Cytuj Odnośnik do komentarza
wujakamil 1 Opublikowano 10 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2008 Przejdę tylko Mirror's Edge i od razu zawijam w folie aluminiową Cytuj Odnośnik do komentarza
grykom 283 Opublikowano 10 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2008 Jak ktoś ma sprawdzone metody na roda to niech da cynk Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 11 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2008 Dawno temu oglądałem filmik pokazujący u(pipi)enie konsoli. Koleś naciskał cały czas wysuwanie tacki napędu i zamykanie - paredziesiąt razy. Wyłączył, włączył - RROD. Potem wciskał przyciski do pokazaniu numeru usterki i tak narobił, że ciągle się świeciły 4 diody. Ktoś może rozkminić, bo nie pokazał co się dzieje po resecie konsoli? 4diody to brak kabla AV, i to nie zadna usterka, wiec nie wiem czym sie podniecac, wyjmij kabel i bedziesz mial 4ROD.... a filmiki to mozna sobie ogladac z cudami tylko z nich nic nie wynika... Cytuj Odnośnik do komentarza
mr pablo 0 Opublikowano 11 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2008 Dają jeszcze "prezenty" w zadośćuczynieniu za długi okres oczekiwania na konsole? Czy to już nie te czasy? ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 11 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2008 Dawno temu oglądałem filmik pokazujący u(pipi)enie konsoli. Koleś naciskał cały czas wysuwanie tacki napędu i zamykanie - paredziesiąt razy. Wyłączył, włączył - RROD. Potem wciskał przyciski do pokazaniu numeru usterki i tak narobił, że ciągle się świeciły 4 diody. Ktoś może rozkminić, bo nie pokazał co się dzieje po resecie konsoli? 4diody to brak kabla AV, i to nie zadna usterka, wiec nie wiem czym sie podniecac, wyjmij kabel i bedziesz mial 4ROD.... a filmiki to mozna sobie ogladac z cudami tylko z nich nic nie wynika... Wyjąłem kabel VGA i jakoś 4RODa nie widzę. Żadnej diody sygnalizującej, ale pada nie chce połączyć. Może kabel ma być uszkodzony? Z tymi 4 diodami to ja mówiłem, że tak naklikał, że podczas sygnalizowania usterki, np. 0102 świeciły mu się 4 non stop. Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 11 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2008 bo masz wersje z HDMI tylko wersje bez HDMI tak robia Cytuj Odnośnik do komentarza
P@cj3nt 1 Opublikowano 11 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2008 Dają jeszcze "prezenty" w zadośćuczynieniu za długi okres oczekiwania na konsole? Czy to już nie te czasy? ;] To już nie te czasy, sam niedawno wysyłałem i nie dostałem nic Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 11 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2008 (edytowane) bo masz wersje z HDMI tylko wersje bez HDMI tak robia Dobrze wiedzieć Edytowane 11 listopada 2008 przez Fisiu Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 11 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2008 Dają jeszcze "prezenty" w zadośćuczynieniu za długi okres oczekiwania na konsole? Czy to już nie te czasy? ;] W Polandzie nie masz LIVE to i zdrapek nie uświadczysz, mimo to pismo od MS dostajesz w którym informują Cie ze w prezencie dostajesz 1 miesiąc GOLDa. i to jest dla mnie LOL. Cytuj Odnośnik do komentarza
mr pablo 0 Opublikowano 11 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2008 To nie LOL, to Polska. Cytuj Odnośnik do komentarza
ShtaS 174 Opublikowano 12 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2008 ja swego czasu dostałem zdrapkę ;s Cytuj Odnośnik do komentarza
Gryzli 0 Opublikowano 13 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2008 Kurier zabrał paczkę. Wie ktoś może, czy dostanę ta sama konsolę, czy może dadzą mi inny, ( nowszy ?) model ? Cytuj Odnośnik do komentarza
opall 4 Opublikowano 13 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2008 nowej konsoli na pewno nie dostaniesz. jak juz dadza Ci inny model ale też poserwisowy. Jednak najbardziej prawdopodobne jest ze wymienia Ci płytę główną lub napę DVD. a jak rozwiązala się sprawa z paragonem w końcu?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 13 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2008 Czekaj, poszukam mojej kuli, albo nie - zadzwoń na 0700-TU-JEST-XBOX... Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 920 Opublikowano 13 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2008 (edytowane) Z tego co czytam wynika,że wam szybko oddali konsolę.Ja niestety miałem za(pipi)iście wielkiego pecha i musiałem czekać na konsolę,uwaga ... 6 miesięcy! Za to czekanie dostałem jedynie jeden miesiąc Live-a Edytowane 13 listopada 2008 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gryzli 0 Opublikowano 13 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2008 (edytowane) nowej konsoli na pewno nie dostaniesz. jak juz dadza Ci inny model ale też poserwisowy. Jednak najbardziej prawdopodobne jest ze wymienia Ci płytę główną lub napę DVD. a jak rozwiązala się sprawa z paragonem w końcu?? Wkońcu wszystko dobrze się skończyło, i dziś kurier przyjechał ^_^ . Teraz tylko czekać Hmm.. Troszke dziwna sprawa. Konsola ma trafić do Frankfurtu, a teraz jest w DUSSELDORF. Przecież Frankfurt jest koło granicy z Polską, a Dusseldorf jest koło granicy z Holandią... :o DUSSELDORF, DE 14.11.2008 23:23 SKAN PRZYBYCIA LANGENHAGEN, DE 14.11.2008 19:19 SKAN WYJAZDU Edytowane 18 listopada 2008 przez sentinel Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi