Opublikowano 10 listopada 200816 l Na rrod gwarancja jest 3 lata tak? to w takim razie co zrobię jak za tydzień kończy mi się gwarancja ta dwuletnia i popsuje mi się np.napęd bo pewnie za naprawę microsoft nie weźmie mniej niż jakiś serwis ??
Opublikowano 10 listopada 200816 l skoro gwarancja sie skonczy to bedziesz juz naprawial ja na wlasny koszt, a gdzie naprawial to juz Twoja broszka... Edytowane 10 listopada 200816 l przez Juchy
Opublikowano 10 listopada 200816 l Chodzi mi o to że jeżeli zerwę plomby naprawiając np. napęd to nie będą chcieli mi może potem przyjąć do naprawy rrod . W środę zadzwonię i zapytam.
Opublikowano 10 listopada 200816 l Sprawdź w instrukcji dot. gwarancji. Coś mi się przewinęło w zestawie Arcade że jest coś odpłatnego. Zaraz sam poszukam. Cytuje: Strona 43 książeczki o gwarancji, język polski: "Po wygaśnięciu Gwarancji Microsoft może żądac opłaty za czynności podjęte w celu dokonania diagnozy i naprawy usterek Produktu Xbox." BTW. strasznie dużo literówek mają w tej instrukcji. Ktoś to czytał w ogóle? o,0 Edytowane 10 listopada 200816 l przez Fisiu
Opublikowano 10 listopada 200816 l patrzac na ogolny rynek to serwisy autoryzowane maja ceny z kosmosu, tym bardziej ze serwis MS najblizej chyba w Czechach a wysylki tanie nie sa... Chodzi mi o to że jeżeli zerwę plomby naprawiając np. napęd to nie będą chcieli mi może potem przyjąć do naprawy rrod . W środę zadzwonię i zapytam. teraz kumam pytanie, stary dobry manewr kazdego producenta czy serwisow autoryzowanych i najczesciej po to one istnieja by pobierac masakryczne kwoty w ramach napraw by gwarancja sie liczyla... chcesz miec gwarancje naprawiaj w serwisach autoryzowanych wiec nie mozesz naprawiac poza gwarancja ta 2 letnia w innym meijscu niz MS aby ta gwarancja 3 letnia byla uznana... ewentualnie mozna po prostu oszukiwac, czyli kombinowac z naklejaniem plomb i udawac ze nikt nigdy w srodku nic nie robil... Edytowane 10 listopada 200816 l przez Juchy
Opublikowano 10 listopada 200816 l teraz kumam pytanie Fakt trochę pokręciłem, nic w środę zadzwonie do nich i przez dwa tygodnie będę musiał jakoś do końca wykończyć napęd ^_^
Opublikowano 10 listopada 200816 l wykoncz ja szybciej na 3ROD bo jak pojdzie na 3ROD to Ci wymienia caly srodek na nowy razem z napedem...
Opublikowano 10 listopada 200816 l Dawno temu oglądałem filmik pokazujący u(pipi)enie konsoli. Koleś naciskał cały czas wysuwanie tacki napędu i zamykanie - paredziesiąt razy. Wyłączył, włączył - RROD. Potem wciskał przyciski do pokazaniu numeru usterki i tak narobił, że ciągle się świeciły 4 diody. Ktoś może rozkminić, bo nie pokazał co się dzieje po resecie konsoli? Edytowane 10 listopada 200816 l przez Fisiu
Opublikowano 11 listopada 200816 l Dawno temu oglądałem filmik pokazujący u(pipi)enie konsoli. Koleś naciskał cały czas wysuwanie tacki napędu i zamykanie - paredziesiąt razy. Wyłączył, włączył - RROD. Potem wciskał przyciski do pokazaniu numeru usterki i tak narobił, że ciągle się świeciły 4 diody. Ktoś może rozkminić, bo nie pokazał co się dzieje po resecie konsoli? 4diody to brak kabla AV, i to nie zadna usterka, wiec nie wiem czym sie podniecac, wyjmij kabel i bedziesz mial 4ROD.... a filmiki to mozna sobie ogladac z cudami tylko z nich nic nie wynika...
Opublikowano 11 listopada 200816 l Dają jeszcze "prezenty" w zadośćuczynieniu za długi okres oczekiwania na konsole? Czy to już nie te czasy? ;]
Opublikowano 11 listopada 200816 l Dawno temu oglądałem filmik pokazujący u(pipi)enie konsoli. Koleś naciskał cały czas wysuwanie tacki napędu i zamykanie - paredziesiąt razy. Wyłączył, włączył - RROD. Potem wciskał przyciski do pokazaniu numeru usterki i tak narobił, że ciągle się świeciły 4 diody. Ktoś może rozkminić, bo nie pokazał co się dzieje po resecie konsoli? 4diody to brak kabla AV, i to nie zadna usterka, wiec nie wiem czym sie podniecac, wyjmij kabel i bedziesz mial 4ROD.... a filmiki to mozna sobie ogladac z cudami tylko z nich nic nie wynika... Wyjąłem kabel VGA i jakoś 4RODa nie widzę. Żadnej diody sygnalizującej, ale pada nie chce połączyć. Może kabel ma być uszkodzony? Z tymi 4 diodami to ja mówiłem, że tak naklikał, że podczas sygnalizowania usterki, np. 0102 świeciły mu się 4 non stop.
Opublikowano 11 listopada 200816 l Dają jeszcze "prezenty" w zadośćuczynieniu za długi okres oczekiwania na konsole? Czy to już nie te czasy? ;] To już nie te czasy, sam niedawno wysyłałem i nie dostałem nic
Opublikowano 11 listopada 200816 l bo masz wersje z HDMI tylko wersje bez HDMI tak robia Dobrze wiedzieć Edytowane 11 listopada 200816 l przez Fisiu
Opublikowano 11 listopada 200816 l Dają jeszcze "prezenty" w zadośćuczynieniu za długi okres oczekiwania na konsole? Czy to już nie te czasy? ;] W Polandzie nie masz LIVE to i zdrapek nie uświadczysz, mimo to pismo od MS dostajesz w którym informują Cie ze w prezencie dostajesz 1 miesiąc GOLDa. i to jest dla mnie LOL.
Opublikowano 13 listopada 200816 l Kurier zabrał paczkę. Wie ktoś może, czy dostanę ta sama konsolę, czy może dadzą mi inny, ( nowszy ?) model ?
Opublikowano 13 listopada 200816 l nowej konsoli na pewno nie dostaniesz. jak juz dadza Ci inny model ale też poserwisowy. Jednak najbardziej prawdopodobne jest ze wymienia Ci płytę główną lub napę DVD. a jak rozwiązala się sprawa z paragonem w końcu??
Opublikowano 13 listopada 200816 l Czekaj, poszukam mojej kuli, albo nie - zadzwoń na 0700-TU-JEST-XBOX...
Opublikowano 13 listopada 200816 l Z tego co czytam wynika,że wam szybko oddali konsolę.Ja niestety miałem za(pipi)iście wielkiego pecha i musiałem czekać na konsolę,uwaga ... 6 miesięcy! Za to czekanie dostałem jedynie jeden miesiąc Live-a Edytowane 13 listopada 200816 l przez MYSZa7
Opublikowano 13 listopada 200816 l nowej konsoli na pewno nie dostaniesz. jak juz dadza Ci inny model ale też poserwisowy. Jednak najbardziej prawdopodobne jest ze wymienia Ci płytę główną lub napę DVD. a jak rozwiązala się sprawa z paragonem w końcu?? Wkońcu wszystko dobrze się skończyło, i dziś kurier przyjechał ^_^ . Teraz tylko czekać Hmm.. Troszke dziwna sprawa. Konsola ma trafić do Frankfurtu, a teraz jest w DUSSELDORF. Przecież Frankfurt jest koło granicy z Polską, a Dusseldorf jest koło granicy z Holandią... :o DUSSELDORF, DE 14.11.2008 23:23 SKAN PRZYBYCIA LANGENHAGEN, DE 14.11.2008 19:19 SKAN WYJAZDU Edytowane 18 listopada 200816 l przez sentinel