Gooral 9 Opublikowano 14 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2008 (edytowane) A ja dzisiaj latałęm za kurierem a nie on za mną. Bosko. Wystarczyło, że wyszedłem na 1,5 godziny do lekarza (ach te kolejki u rodzinnego) a UPS zawitał w czasie mej nieobecności mod chatę. Ciekaw jestem dwóch rzeczy jak długo będę czekał na konsolę oraz czy wymienią mi wentyle na cichse zgodnie z tym co jest napisane w zgłoszeniu awarii. O wymianie osranego napędu DVD nie wspomnę bo to muszą zrobić. Edytowane 14 listopada 2008 przez Gooralesko Cytuj Odnośnik do komentarza
opall 4 Opublikowano 15 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2008 (edytowane) @ Gryzli http://www.psxextreme.info/FAQ-Procedura-s...360-t70738.html masz tam screena jak wyglada droga konsoli do serwisu i z powrotem... Ja wysłałem konsolę 6 listopada, a juz dziś przyszła do mnie spowrotem. Nieźle- serwis do spółki z UPSem uporał się w 9 dni. Zgłaszałem rysowanie płyt i wieszanie się gier. Moja konsola była wyprodukowana w 2006. Nie cackali się z wymianą komponentów tylko dostałem w zamian inny egzemplarz wyprodukowany 9 wrzesnia 2008 r. Generalnie wydaje mi się, że konsola jest głośniejsza od poprzedniej... z czego średnio jestem zadowolony. Ogólnie UPS na 6 , serwis MS również na 6 zobaczymy jak będzie się sprawowała "nowa" konsolka edit: kodu na miesiąc live'a nie dostałem... zadzownie w poniedziałek i zobacze czy cokolwiek można zrobić Edytowane 15 listopada 2008 przez opall Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 614 Opublikowano 15 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2008 Hmm.. Troszke dziwna sprawa. Konsola ma trafić do Frankfurtu, a teraz jest w DUSSELDORF. Przecież Frankfurt jest koło granicy z Polską, a Dusseldorf jest koło granicy z Holandią... :o DUSSELDORF, DE 14.11.2008 23:23 SKAN PRZYBYCIA LANGENHAGEN, DE 14.11.2008 19:19 SKAN WYJAZDU W Niemczech sa 2 Frankfurty. Konsola jedzie nie do tego kolo granicy z Polska. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 15 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2008 @ Gryzli http://www.psxextreme.info/FAQ-Procedura-s...360-t70738.html masz tam screena jak wyglada droga konsoli do serwisu i z powrotem... Ja wysłałem konsolę 6 listopada, a juz dziś przyszła do mnie spowrotem. Nieźle- serwis do spółki z UPSem uporał się w 9 dni. Zgłaszałem rysowanie płyt i wieszanie się gier. Moja konsola była wyprodukowana w 2006. Nie cackali się z wymianą komponentów tylko dostałem w zamian inny egzemplarz wyprodukowany 9 wrzesnia 2008 r. Generalnie wydaje mi się, że konsola jest głośniejsza od poprzedniej... z czego średnio jestem zadowolony. Ogólnie UPS na 6 , serwis MS również na 6 zobaczymy jak będzie się sprawowała "nowa" konsolka edit: kodu na miesiąc live'a nie dostałem... zadzownie w poniedziałek i zobacze czy cokolwiek można zrobić U mnie było identycznie, 360tka hałasuje głośniej ale i działa sprawnie. Po naprawie (początek czerwca) chodzi bez problemowo. Niedługo dash z hałasem załatwi sprawę Zdrapki też nie dostałem, w zasadzie to nic oprócz tego, że wymieniono napęd i płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza
mr pablo 0 Opublikowano 15 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2008 Konsola wróciła - zaledwie 9 dni poza domem xD Wszystko przebiegło niezwykle sprawnie. Wymienili tylko płytę. Tak trzymać M$. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gryzli 0 Opublikowano 17 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2008 Wyświetla się taki komunikat: Typ: Paczka Status: Doręczono Dostarczono dnia: 17.11.2008 8:14 Doręczono do: FRANKFURT, DE Podpisano: IA SCHMITT Usługa STANDARD Ale stan naprawy: Oczekiwanie na urządzenie w centrum serwisowym Czy wszystko przebiega tak jak powinno? Oni jeszcze nie dostali konsoli? Ciągle czekają? Ale jest napisane: doręczono.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 17 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2008 (edytowane) K***a Gryzli pomyśl choć moment... pare dni od Xboxa dobrze Ci zrobi. Edytowane 17 listopada 2008 przez Fisiu Cytuj Odnośnik do komentarza
opall 4 Opublikowano 17 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2008 qwafa.... Gryzli człowieku czytaj FAQ tam masz wszystko napisane..... 21. X dni temu UPS dostarczył paczkę do Microsoftu (sprawdzone na stronie UPS), a na stronie xboxa nadal widnieje napis "Oczekiwanie na dostarczenie konsoli" - czy to jest normalne? Czy konsola jest już serwisowana? FAQ <----- K L I K Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 19 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2008 ile dokladnie kosztuje minuta czy cos tam dzwoniac z komorki? Z najblizszego otoczenia to nikt juz stacjonarki nie posiada a jak posiada to tlumaczy sie ze rodzice maja juz maly limit, wiec pozostaje mi pojechac do kumpla lub zalatwic to przez fona ale nie potem by sie okazalo ze mam -20zl za 5min rozmowy Cytuj Odnośnik do komentarza
opall 4 Opublikowano 19 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2008 zadzowń z budki, zeżre Ci jeden impuls... ludzie mówili że z koma oscyluje 4 do 6 zł za minute... ale nie wiem ile w tym prawdy. Cytuj Odnośnik do komentarza
wujakamil 1 Opublikowano 20 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 listopada 2008 Wczoraj w imieniu kumpla dzwoniłem na infolinie ponieważ padł mu zasilacz gdy wszystko ładnie wytłumaczyłem miła pani powiedziała że posyła do mnie nowy zasilacz i przewód do prądu w osobnych paczkach, dodam ze w maju bez problem temu samemu koledze posłali nowego pada również bez wcześniejszego odsyłania go do nich. Że tak powiem bardzo fajnie. Przy okazji zapytałem o gwarancje i jeżeli np. po dwóch latach od zakupu konsoli padnie nam np. napęd (a jak wiadomo na RROD mamy trzy lata gwarancji) to gdy sami zechcemy naprawić np napęd to oczywiście przepada nam gwarancja na RROD. W takim razie zapytałem ile kosztowała by np. naprawa tego napedu, a pani powiedziała że w takim wypadku wysyłamy do nich konsole na własny koszt i wtedy technicy testują konsolę i niezależnie od usterki płacimy za naprawe tylko ok 90 ojro :lol3: Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 20 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 listopada 2008 Płacimy za wysyłkę? Do tego 90 ojro? Do dupy z takim serwisem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gryzli 0 Opublikowano 21 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2008 Przed chwilką dzwoniłem do M$, dowiedzieć sie gdzie moja konsola jest, i babka podala mi numer, ale to jest ten sam numer co przedtem mialem, i teraz nie moge jakoś monitorować paczki Babka powiedziała cos dziwnego. Ze moja konsola 20.11.2008 wyszla od nich z serwisu w......... Pradze Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 21 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2008 a co w tym dziwnego? przeciez serwis jest w Pradze... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gryzli 0 Opublikowano 21 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2008 Napisane było, że konsola do Frankfurtu idzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 21 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2008 to poszla, a co oni dalej robia to ich broszka, sprawy logistyczne zostaw im, moze tam maja zlomowisko , a moze im taniej wychodzi wysylka do niemeic a tam maja jakiegos tira ktorego laduja ze zlomem z kilku krajow zebranym i jedzie do czech, kij wie i kij to nas obchodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gryzli 0 Opublikowano 21 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2008 Czy jeśli wczoraj konsola wyszła z Pragi, to jest szansa że jutro rano dojdzie do mnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 21 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2008 nie ma jutro UPS nie rozwozi standardowych przesylek a MS nie doplaca za sobote na poniedzialek Cytuj Odnośnik do komentarza
Gryzli 0 Opublikowano 21 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2008 Jest szansa że na poniedziałek dostane togo złoma? Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 21 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2008 Przecież Ci już Juchy napisał. Idź się przewietrzyć, do klubu or somfink Cytuj Odnośnik do komentarza
skyblue 0 Opublikowano 22 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 listopada 2008 hmm, ja to chyba musze pochwalić caly ten M$, zepsułami się konsola tydzień temu. Po zgłoszeniu awari M$ wysłał mi naklejkę dla UPS, zadzwoniłem po kuriera, zqabrał konsolę w środę, zero opłat za przesyłkę. wczoraj dostałem maila, że konsola trafiła do serwisu. Dzis zerknąłem na stronie jak prace postępują, a tu niespodzianka, konsola została" wymienona bądż naprawiona i jest w trakcie wysyłki", WOW, a pisali, że 2 tyg to ma zająć. Cytuj Odnośnik do komentarza
opall 4 Opublikowano 22 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 listopada 2008 (edytowane) no widać że serwsi sprawnie zaczął działać, bo u mnie konsoli nie było 9 dni... może to i znak że coś się poprawiło. Daj znać jak dojdzie konsola czy dostałeś swoją czy inną. pozdr Edytowane 22 listopada 2008 przez opall Cytuj Odnośnik do komentarza
Wieslaw 2 360 Opublikowano 24 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2008 Serwis działa bardzo sprawnie Konsoli nie mam sprawnej już 2 tygodnie i 2 dni (zepsuła mi się pechowo w piątek przed ostatnim długim weekendem i odebrana została do naprawy dopiero w środę). Tydzień temu dostałam informację, że dotarła do serwisu, a dzisiaj dostałam informację, że konsola jednak nie dotarła. Po telefonie na infolinię okazało się, że już jest naprawiona i czeka na odbiór przez kuriera. W sumie o ile dobrze pójdzie wszystko zamknie się w 3 tygodniach. Cytuj Odnośnik do komentarza
okoolarnik 20 Opublikowano 25 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2008 (edytowane) Nie mogłem dodzwonic sie dzis na infolinie MS[00800 itd] "połączenie nie może być zrealizowane" wtf? telefon w tpsa, normalny, stacjonarny, jakos nie widziałem po guglach żeby ktos miał podobne problemy, te numery są czasem blokowane czy to raczej może być jakiś tymczasowy problem? Edytowane 25 listopada 2008 przez okoolarnik Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 25 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2008 fak, poszedlem do kumpla i spotkalem sie z - nie ma takiego numeru Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi