opall 4 Opublikowano 3 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 grudnia 2008 No właśnie, jak już jesteśmy przy padach, czy gwarancja obejmuje też pady do xa? Słyszałem dziwną plotkę, że nawet nie trzeba wysyłać im wadliwego pada, podobno przysyłają nowego. Prawda czy fałsz? Prawda wymienialem 2 pady bez problemu zepsuty zostaje u Ciebie. Masz rację. Tak BYŁO ale już nie JEST.... bo... Jakby Polacy nie kradli tych padów tylko po to by sprzedać na allegro to funkcja dalej by tak działała. Teraz na własny koszt wysyłajcie... smutne ale prawdziwe <_< Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 4 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2008 Czy wysyłając teraz starego xa jeszcze z 2006 dostanę z powrotem już z napędem HDMI ?Chciałbym jakoś sobie "za darmo" wymienić, czy jak zgłoszę ROD-a a wyslę sprawnego to mi go tam będą sprawdzać, czy niejako wymienią "z urzędu" ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 4 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2008 naped HDMI? a co to takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 4 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2008 powaliło mi się, oczywiscie chodzi o wujście HDMI Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 123 Opublikowano 4 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2008 No nie ciesz się tak jeszcze, dlatego, że ja zgłaszałem tydzień temu padnięcie mojego klocka. Babka na infolinii powiedziała też, że zamawia kuriera i że w ciągu 3 dni będzie. Minął tydzień kuriera nie było, dzisiaj dzwonie, co się okazało, że mają coś z systemem i UPS dostał wiadomość od nich ale bez jakiegoś potwierdzenia czy coś takiego i dlatego nie przyjechał. Dopiero babka z MS podała mi numer przewozowy, musiałem zadzwonić do UPS-a, podać numer zlecenia po jakimś czasie zadzwonił kurier i odebrał paczkę. Lekko ponad tydzień straciłem, na szczęście mogę grać na drugim, więc trochę mi to zwisa. Swoją droga jestem ciekaw czy wymienią mi na nowego, czy tylko naprawią tego. To już drugi zawał (RROD) mojego staruszka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hlipo 3 Opublikowano 4 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2008 (edytowane) Do góry nogami przykleiłeś możesz mieć problem lol, a tak na poważnie to z tego co wiem to oni sprawdzają też date wgrania firmware napędu także mogą ci wystawic rachunek i konsoli nie odesłać. Chciałbym jakoś sobie "za darmo" wymienić, czy jak zgłoszę ROD-a a wyslę sprawnego to mi go tam będą sprawdzać, czy niejako wymienią "z urzędu" ? Ja tak zrobiłem ponad miesiąc temu to wymienili płytę główną. Konsola była bez HDMI i taka wróciła Edytowane 4 grudnia 2008 przez Hlipo Cytuj Odnośnik do komentarza
Wieslaw 2 360 Opublikowano 5 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2008 A ja dzisiaj - tydzień po otrzymaniu konsoli z naprawy, przejściu pandy i girsów2 dostałam maila "Panstwa consola Xbox jest gotowa do wysylki ! Otrzymacie ja panstwo w nastepnych siedmiu dniach . Dziekujemy bardzo za wyrozumialosc , juz niedlugo mozecie panstwo znowu z przyjemnoscia grac. " Wymiatają Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 5 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2008 U mnie mija tydzien od wyslania konsoli, doszla do serwisu 2 gru to ile jeszcze musze tak +- czekac? Juz prawie miesiac bez konsoli Cytuj Odnośnik do komentarza
Gryzli 0 Opublikowano 5 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2008 U mnie mija tydzien od wyslania konsoli, doszla do serwisu 2 gru to ile jeszcze musze tak +- czekac? Juz prawie miesiac bez konsoli Jeszcze około tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 5 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2008 U mnie mija tydzien od wyslania konsoli, doszla do serwisu 2 gru to ile jeszcze musze tak +- czekac? Juz prawie miesiac bez konsoli Mija tydzień od wysłania, już prawie miesiąc ... 3 tygodnie zwlekałeś z wysyłką? Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 5 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2008 Stacjonarnego brak w domu, u znajomych podobnie, a jak byl to tlumaczyli sie ze maja malo minut (netia) a jak mialem fona w reku to numer nie odpowiadal... W koncu przez neta to zrobilem w ciagu 1 dnia Cytuj Odnośnik do komentarza
Mastah 103 Opublikowano 5 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2008 Czy wysyłając teraz starego xa jeszcze z 2006 dostanę z powrotem już z napędem HDMI ?Chciałbym jakoś sobie "za darmo" wymienić, czy jak zgłoszę ROD-a a wyslę sprawnego to mi go tam będą sprawdzać, czy niejako wymienią "z urzędu" ? Mi wymienili konsolę z września 2006 na jakiś dziwny twór z 13 października tego roku. Niby nówka sztuka, ale nie ma wyjścia HDMI . No i oczywiście w dniu kiedy przesyłka była już z powrotem w Polsce dostałem 3 maile o tym, że mój X360 nie dotarł jeszcze do ich serwisu . Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 5 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2008 Mastah, może się myle, ale chyba dostałeś OPUSa. (Falcon bez HDMI) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gryzli 0 Opublikowano 6 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2008 Czy wysyłając teraz starego xa jeszcze z 2006 dostanę z powrotem już z napędem HDMI ?Chciałbym jakoś sobie "za darmo" wymienić, czy jak zgłoszę ROD-a a wyslę sprawnego to mi go tam będą sprawdzać, czy niejako wymienią "z urzędu" ? Mi wymienili konsolę z września 2006 na jakiś dziwny twór z 13 października tego roku. Niby nówka sztuka, ale nie ma wyjścia HDMI . No i oczywiście w dniu kiedy przesyłka była już z powrotem w Polsce dostałem 3 maile o tym, że mój X360 nie dotarł jeszcze do ich serwisu . Mam to samo co Ty ^_^ Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 6 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2008 (edytowane) Czy wysyłając teraz starego xa jeszcze z 2006 dostanę z powrotem już z napędem HDMI ?Chciałbym jakoś sobie "za darmo" wymienić, czy jak zgłoszę ROD-a a wyslę sprawnego to mi go tam będą sprawdzać, czy niejako wymienią "z urzędu" ? Mi wymienili konsolę z września 2006 na jakiś dziwny twór z 13 października tego roku. Niby nówka sztuka, ale nie ma wyjścia HDMI . No i oczywiście w dniu kiedy przesyłka była już z powrotem w Polsce dostałem 3 maile o tym, że mój X360 nie dotarł jeszcze do ich serwisu . wymeiniali Ci zasilacz tez? zerknij na obudowe konsoli z tylu jest na naklejkach napisane ile i jakiego pradu zużywa, spisz to i podaj czyli ile Amper przy 12V i ile amper przy 5V to bedzie wiaodmo na co wymeinili, czy na zwyklego xenona czy juz na opusa... Edytowane 6 grudnia 2008 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
Beck 3 Opublikowano 6 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2008 Dzisiaj, po ponad dwóch latach bezawaryjnej pracy padł mój kochany X. Nigdy nie miałem z nim problemów więc mam pytanie: Dioda 1, 3, 4 miga bez przerwy i nic nie pojawia się na ekranie. Co to za błąd i co z tym zrobić, czy mogę podciągnąć to jako RoD i wysłać do M$ service?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 6 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2008 (edytowane) To jest RROD ... Edytowane 6 grudnia 2008 przez Fisiu Cytuj Odnośnik do komentarza
Beck 3 Opublikowano 6 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2008 Dzięki, myślałem że RoD to trzy diody nie migające ale już wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mastah 103 Opublikowano 6 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2008 wymeiniali Ci zasilacz tez? zerknij na obudowe konsoli z tylu jest na naklejkach napisane ile i jakiego pradu zużywa, spisz to i podaj czyli ile Amper przy 12V i ile amper przy 5V to bedzie wiaodmo na co wymeinili, czy na zwyklego xenona czy juz na opusa... Wysłałem tylko konsolę. 12V - 16,5A, 5V - 1A. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 6 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2008 (edytowane) 16.5A masz, ja mam na Falconie 14.2A. Czyżby stara płyta jednak? Edytowane 6 grudnia 2008 przez Fisiu Cytuj Odnośnik do komentarza
marycha 1 Opublikowano 8 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2008 Dobra wczoraj padła mi konsola ale na stronie M$ powiadaja że: Standard Warranty Expired: A three-year warranty applies to conditions indicated by three red lights. Please click "request a new repair" to proceed. Wiec moje pytanie brzmi: co moge w tej sytuacji zrobić?? Problem to oczywiscie ROD sama konsola była kupiona w lutym albo marcu 2006 ale data produkcji to 30.10.05 Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzys PL 28 Opublikowano 8 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2008 Zgłaszasz że Ci padła. Jak jej nie rejestrowałeś to mogą zażądać rachunek i wsio Cytuj Odnośnik do komentarza
Master_Lukas 202 Opublikowano 8 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2008 (edytowane) No i? Dzwonisz, mowisz ze sie zespula i juz. Powiedz ze konsole kupiles 2-3 miesiace temu. Krzyś mnie uprzedzil. Nie trzeba zadnego rachunku, dzwonilem w piatek. Edytowane 8 grudnia 2008 przez Master_Lukas Cytuj Odnośnik do komentarza
Master_Lukas 202 Opublikowano 8 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2008 No to u mnie zupelnie odwrotnie. Dzwonilem w piatek, powiedzieli ze kurier bedzie w srode. Przed chwila zadzwonil i zapytal czy jest ktos w domu. Ja mowie ze umawialismy sie na srode, bo teraz nie mam przygotowanego sprzetu. A konsola mogla juz jechac do serwisu... Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 9 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2008 (edytowane) zgloszenie usterki przez net - 27.11 dostanie maila + kurier (sam zamiawialem go) - 28.11 dostarczenie do serwisu - 02.12 wysylka z serwisu - 05.12 zaplanowane doręczenie - 11.12 czekam do 11 Edytowane 10 grudnia 2008 przez signap Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi