Gość tk Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 Wysyłał ktoś odflashowaną konsolę do serwisu MS? Obyło się bez problemów? Cytuj
w07t3k 0 Opublikowano 8 lutego 2009 Opublikowano 8 lutego 2009 Padł przed godziną - E74. Mam teraz po prostu zadzwonić na infolinię i postępować wg wskazówek (typu podawanie swoich danych, nr-u seryjnego konsoli itp.) czy jest coś, co muszę wiedzieć przedtem? Słyszałem, że lepiej nie mówić, że korzysta się z XBL, chociaż nie wiem, czy to prawda. Drugie pytanie: czy muszę mieć jakiś dowód zakupu, czy wystarczy, że podam nr seryjny? W kartonie pod Xboxie widziałem kiedyś jakąś książeczkę, ale nie była to karta gwarancyjna z pieczęcią, lecz zwykła informacja o gwarancji. Cytuj
Wiiner 1 Opublikowano 8 lutego 2009 Opublikowano 8 lutego 2009 (edytowane) poprostu dzwonisz, mowisz ze masz problem z konsola (kaza ci go opisac), jesli nie masz zarehestrowanej konsoli to ci ja zarejestruja i koniec. Ja tak mialem. Rozmowa trwala 3, 4 minuty Edytowane 8 lutego 2009 przez Wiiner Cytuj
Gość tk Opublikowano 8 lutego 2009 Opublikowano 8 lutego 2009 (edytowane) No to kamień spadł mi z serca. Gość u którego robię gwarantuje nieuszkodzenie plomb, ale martwił mnie ten punkt "FAQ'u" . 4. Ile kosztuje usługa kurierska?? Jest bezpłatna. Stroną obciążoną kosztami jest Microsoft. Jedyną sytuacją, kiedy będziemy musieli zapłacić za przesyłkę to przypadek kiedy wyślemy konsolę, w której zerwane są plomby gwarancyjne ( także gdy wyślemy konsolę przerobioną). Konsola nie zostanie wówczas naprawiona, a my, aby ją odebrać będziemy musieli zapłacic kilkaset złotych ( od 400 - 600 zł). Edytowane 8 lutego 2009 przez tk Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 8 lutego 2009 Opublikowano 8 lutego 2009 No to kamień spadł mi z serca. Gość u którego robię gwarantuje nieuszkodzenie plomb, ale martwił mnie ten punkt "FAQ'u" . 4. Ile kosztuje usługa kurierska?? Jest bezpłatna. Stroną obciążoną kosztami jest Microsoft. Jedyną sytuacją, kiedy będziemy musieli zapłacić za przesyłkę to przypadek kiedy wyślemy konsolę, w której zerwane są plomby gwarancyjne ( także gdy wyślemy konsolę przerobioną). Konsola nie zostanie wówczas naprawiona, a my, aby ją odebrać będziemy musieli zapłacic kilkaset złotych ( od 400 - 600 zł). ...który nigdy chyba nie został potwierdzony Cytuj
Diabeu 1 Opublikowano 8 lutego 2009 Opublikowano 8 lutego 2009 Gdy zglaszalem swojego Xa przez net bo fona nie mam to nic w mailu nie pisalo o kuriere - ja zdrowy rozum to kazdy sam powinien go indywidualne go zamowic bo przeciez MS nie zadzwoni do UPS i zamowi kuriera na 10 a was w tym czasie w domu nie bedzie. MS zgłasza sprawę do kuriera, mój był na drugi dzień u mnie a jak złom wracam do mnie to jeszcze babeczka z rana zapytała przez fona o której można podjechać z paczką a na pytanie o kwit zakupu to powiedziałem że zaginął podczas trzeciej krucjaty (remont) 2 tyg i mydełko znowu szumi nie mam żadnych zastrzeżeń do infolinii/kuriera/M$ aha, nic nie drukowałem, ziom z ups miał nalepkę i potwierdzenie nadania dla mnie ja tylko zadzwoniłem i spakowałem karton Cytuj
cureman 1 Opublikowano 8 lutego 2009 Opublikowano 8 lutego 2009 Troche dziwne to wszystko w Polsce ,dajesz do serwisu i czekasz !.Mieszkam w Niemczech ,pada ci ix dajesz w sklepie paragon i od reki dostajesz nowego ot co !!! ^_^ Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 8 lutego 2009 Opublikowano 8 lutego 2009 (edytowane) Mylisz się, jest 2 lata na naprawienie napędu ... Edytowane 8 lutego 2009 przez Fisiu Cytuj
BBGodzilla 1 Opublikowano 8 lutego 2009 Opublikowano 8 lutego 2009 Panowie powiem krótko - pad mi się zje bał I takie pytanko - Czy takie duperele jak kable czy pady też się wliczają w gwarancje ? Czy mi gościu powie żebym sobie kupił nowego pada ? thx Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 8 lutego 2009 Opublikowano 8 lutego 2009 Masz farta - wyślą nowego. Nie masz? Odsyłasz im do naprawy. Cytuj
BBGodzilla 1 Opublikowano 8 lutego 2009 Opublikowano 8 lutego 2009 Czyli to zależy od farta ? A zmienia to coś że będę dzwonił do oddziału w UK ? Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 8 lutego 2009 Opublikowano 8 lutego 2009 Chyba że mieszkasz w angli tam jest tak jak napisałeś. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 9 lutego 2009 Opublikowano 9 lutego 2009 jak dzwoni na infolinie w UK to zapewne jest w UK , a konsola tez z UK? tam gwarancja jest 1 rok ogolna... Cytuj
HeXa 435 Opublikowano 9 lutego 2009 Opublikowano 9 lutego 2009 Hey =[ mam sprawnego pada ale analogi mi "ćwierkaja" niczym skowronki XD Troche mnie to irytuje i jesli zadzwonie na gware i powiem ze np. pada mu zasieg or smth. i odesle im tego to przysla mi nowego? Cytuj
DaBig 1 Opublikowano 9 lutego 2009 Opublikowano 9 lutego 2009 (edytowane) Własnie konsole do mnie wróciła. Cała procedura serwisowa trwala półtora tygodnia. Dostałem nowkę-sztukę z datą produkcji 18.12.2008 r. Bez żadnych fantów. W dokumentach, które były załączone do konsoli proszą mnie o ponowną rejestrację. Czy to znaczy, że gwarancja się odnowiła i na całą konsolę mam 2 lata a na RROD 3 lata? Edytowane 9 lutego 2009 przez DaBig Cytuj
HeXa 435 Opublikowano 9 lutego 2009 Opublikowano 9 lutego 2009 (edytowane) Predzej ktos pisal ze dostaje sie "poserwisowy" egemplarz a nie NOWKE i ze gwara liczy sie od wczesniejszej konsoli =o @edit 22. Czy moja konsola zostanie naprawiona czy wymieniona na nowy model?? Tego akurat nikt nie jest w stanie przewidzieć. Nie ma tutaj żadnej reguły. Najczęściej wymieniane są płyty główne lub napędy DVD i na tym polega cała "naprawa". Czasem zdarza się, że wymienią nam konsolę na INNY model, ale trzeba zaznaczyć, że nie jest to NOWA konsola - są to egzemplarze poserwisowe. Edytowane 9 lutego 2009 przez HeXa Cytuj
DaBig 1 Opublikowano 9 lutego 2009 Opublikowano 9 lutego 2009 Wygląda jak nówka. W folii, zafoliowane CD, zafoliowany czytnik podczerwieni, bez żadnej ryski i data produkcji wskazuje, że ma dopiero dwa miesiące. Więc raczej nie jest poserwisowa. W dokumentach, które załączyli zapisali "We will establish a new contract to cover the replacement unit and cancel the Misrosoft Extended Service Contract for the old unit." i proszą o ponowna rejestracje konsoli. Z anglikiem u mnie nie za dobrze, ale wydaje mi się, że unieważnili móją starą umowę z nimi i ustanowili nową, dla nowej jednostki. Cytuj
HeXa 435 Opublikowano 9 lutego 2009 Opublikowano 9 lutego 2009 Tak, tak jak piszesz. W ogole jestem zdziwiony ze za RRoD dostales nowa kosnole =o. Moze tak zajechales te konsole ze sami sobie odpuscili robote =D. Najlepiej zadzwon na infolinie i sie dowiedz lub zarejestruj sie przez internet i wtedy zobaczysz czy bedziesz mial 2/3latka gwarki czy tylko 1 rok od wczesniejszej. Ktos tam pisal ze oni maja niby te konsole w rejestrze ze dostales nowke ale gwarka liczy sie jej od tej starej =/ no ale skoro dostales takie pisemko to w ogole miesza sie z tym co bylo wczesniej pisane. Tak jak pisze najlepiej zadzwon na info i postaraj sie zarejestrowac konsole a potem zapytaj ile gwary ci zostalo i bedzie najlepiej =] Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 9 lutego 2009 Opublikowano 9 lutego 2009 (edytowane) Własnie konsole do mnie wróciła. Cała procedura serwisowa trwala półtora tygodnia. Dostałem nowkę-sztukę z datą produkcji 18.12.2008 r. Bez żadnych fantów. W dokumentach, które były załączone do konsoli proszą mnie o ponowną rejestrację. Czy to znaczy, że gwarancja się odnowiła i na całą konsolę mam 2 lata a na RROD 3 lata? ale jaka rekalmowales z HDMI czy bez HDMI i jaka dostales, taka sama czy np. slales bez a dostales z...??? gwara MS nie jest przedluzana w zadnym wypadku czy to wyeminia cos w srodku czy dadza inna konsole... Edytowane 9 lutego 2009 przez Juchy Cytuj
DaBig 1 Opublikowano 9 lutego 2009 Opublikowano 9 lutego 2009 (edytowane) Reklamowałem jako RROD bez HDMI. Poza tym, dodatkowo w konsoli CD-rom mocno rzęził, ale tego już gwarancja nie obejmowała. Konsole dostałem inną (swoją starą oznakowałem i na nowej znaczka nie było) też bez HDMI. Być może stwierdzili, że lepiej wysłać inną, niż wymieniać bebechy i CD-rom. I tak jak pisałem, konsola ma jakieś dwa miesiące (data produkcji z tyłu 18.12.2008 r.), jest w stanie nienaruszonym. Po wysunięciu napędu nie ma na tacce najmniejszego znaku, że kiedykolwiek w nim chodziła płytka (jakiegoś kurzu, pyłku, ryski itp.). Jest czyściutka, a przedni srebrny panel od napędu (patrząc pod światło) błyszczy jak pupcia niemowlaczka. Ciszej chodzi. Na gumowych stopkach nie ma też brudnego śladu, że gdzieś stała. Edytowane 9 lutego 2009 przez DaBig Cytuj
Diabeu 1 Opublikowano 9 lutego 2009 Opublikowano 9 lutego 2009 weź zarejestruj i zobacz do kiedy masz gwarę, przecież tam ci normalnie datę wyświetli DaBig, ty tej konsoli to chyba tylko nie wylizałeś Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 10 lutego 2009 Opublikowano 10 lutego 2009 Reklamowałem jako RROD bez HDMI...Konsole dostałem inną też bez HDMI... to dostales tzw wersje refurbished... szkoda bo to dalej to samo co miales... PS. ciekawe ile jeszcze tego MS ma na wymianki i kiedy zaczna dawac z najnowszej produkcji jaka jest aktualnie na rynek dawana czyli wersje z HDMI, konca nie widac, chyba ze przygotowali sie na sytuacje ze 3 lata od najpozniej sprzedanej wersji bez HDMI przewidzieli ile im potrzeba przez te 3 lata na wymianki i takie zapasy zrobili, albo maja jedna linie produkcyjna zostawiona i dalej tłuką xenony na potrzeby wymianek... Cytuj
DaBig 1 Opublikowano 10 lutego 2009 Opublikowano 10 lutego 2009 Reklamowałem jako RROD bez HDMI...Konsole dostałem inną też bez HDMI... to dostales tzw wersje refurbished... szkoda bo to dalej to samo co miales... No ale data produkcji jest bardzo świeża. Tzn. że ciągle produkują to samo? Cytuj
HeXa 435 Opublikowano 10 lutego 2009 Opublikowano 10 lutego 2009 Hey =[ mam sprawnego pada ale analogi mi "ćwierkaja" niczym skowronki XD Troche mnie to irytuje i jesli zadzwonie na gware i powiem ze np. pada mu zasieg or smth. i odesle im tego to przysla mi nowego? Ktos odpowie ? Cytuj
BieŃ 925 Opublikowano 10 lutego 2009 Opublikowano 10 lutego 2009 Jak ma sie sprawa elitek(rrod)? na jaka plyte wymianiaja?produkcja 2007 07 04 z gory przepraszam jak pytanie sie powtarza..kopalem 30 min temat i nic nie znalazlem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi