Jędrek 3 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Od kilku dni mam w statusie, że konsolę wysłali do mnie, ale jak wchodze na strone UPS to status paczki mam 'otrzymano informacje rozliczeniowe'. To znaczy, ze UPS jeszcze nie odebral konsoli z naprawy, nie ? Ale czemu to trwa tak dlugo? Cytuj Odnośnik do komentarza
benito82pl 196 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Witam najprawdopodobniej zjarała mi sie karta sieciowa w klocku! czy uznaja mi gwarancje?jak mam im to tłumaczyc moglibyście cos doradzic. żeby mi ja przyjeli bo to jest niby moja wina:( Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 (edytowane) przeciez Ty nie jestes serwisantem reklamujesz bo nie laczy Ci sie konsola z XBL i tyle (a najlepiej to chyba powiedziec ze nie laczy sie z druga konsola po sieci wewnetrznej by grac ze soba) nie próbuj byc mądrzejszy niz ta na infolinii... PS. tylko pamietaj u nas XBL nie ma, wiec teoretycznie nie powinienes laczyc sie z XBL Edytowane 30 Czerwca 2009 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
jojok21 0 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 (edytowane) Sorry, ale jak prawidłowo wykręcic ten numer infolini ze stacjonarnego? Próbowałem różnych kombinacji i zawsze komuniakt: "Nie ma takiego numeru". Jakiś kierunkowy rozumiem potrzebny? Telefonik mam oczywiście z TP. A z komórki dzwonić nie będe bo mnie chamy naciagną na koszty ;-) Ok dodzwoniłem się - pani cos tam pierdzieliła o tym, że w UK jest jedno-letnia gwarancja i nawet ta 3-letnia sie juz skończyła - według ich systemu (sic, biorącego pod uwage date produkcji, nie date zakupu). No ale jakos przeszło w końcu, nawet rachunku nie musze przesyłać. Czekam na list przewozowy i kontaktuje się z kurierem. Edytowane 1 Lipca 2009 przez jojok21 Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 00800.... Cytuj Odnośnik do komentarza
jojok21 0 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Dzwoniłem parę razy, wykręcałem prawidłowo, dopiero za którymś tam z kolei wskoczyło... Cytuj Odnośnik do komentarza
MrNorbi 38 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 ile okolo trwa procedura serwisowa?? jak zabralby mi kurier konsole jutro ew. pojutrze to zdązy ona wrócić do mnie przed 10 lipca?? 11 wyjezdzam i nie chce zeby wrocila jak bedę na wakacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Do 2 tygodni. Wampisowi wrocilo w tydzien lub lekko ponad Cytuj Odnośnik do komentarza
MrNorbi 38 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Do 2 tygodni. Wampisowi wrocilo w tydzien lub lekko ponad dobra to spróbuje wyslac jutro to moze bedzie na 10 lipca. wysylam oczywiscie samą konsole? jak bede dzwonil to jak bedzie wyglądala rejestracja?? będę musial jakis kod podac z konsoli ? jak tak to gdzie on jest(nie rejestrowalem xboxa na xbox.com)? a babka sie nie obrazi jak zapytam o jakiegos gratisa?? xD Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Ok pogubilem sie odrobine w procedurze Otoz zadzwonilem do serwisu, wyjasnilem wszystko cacy i tak jak babka obiecala w przeciagu dwoch dni dostalem maila z numerem sprawy oraz prosba zalogowania na xbox id- co zrobilem.Tam niby zarejestrowalem konsole pod numerem seryjnym i zglosilem, ze potrzebuje uslugi serwisowej. Tu cala zabawa sie konczy... nikt nie dal mi adresu pod ktory mialbym konsole wyslac, nikt nie powiedzial mi co mam zrobic dalej. Moja konsola ma status" in warranty" od kilku dni a ja nie wiem jaki powinienem wykonac nastepny ruch? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 273 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Ok pogubilem sie odrobine w procedurze Otoz zadzwonilem do serwisu, wyjasnilem wszystko cacy i tak jak babka obiecala w przeciagu dwoch dni dostalem maila z numerem sprawy oraz prosba zalogowania na xbox id- co zrobilem.Tam niby zarejestrowalem konsole pod numerem seryjnym i zglosilem, ze potrzebuje uslugi serwisowej. Tu cala zabawa sie konczy... nikt nie dal mi adresu pod ktory mialbym konsole wyslac, nikt nie powiedzial mi co mam zrobic dalej. Moja konsola ma status" in warranty" od kilku dni a ja nie wiem jaki powinienem wykonac nastepny ruch? czekaj na drugiego maila z listem przewozowym Cytuj Odnośnik do komentarza
jojok21 0 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Pytanko, dostałem własnie e-maila od UPS z etykietą i pokwitowaniem, rozmiem, że etykiete nakleić na paczkę (zgiętą w zaznaczonym miejscu, ten drugi kodzik na górze kartki a'la kreskowy obok instrukcji potrzebny im nie jest?). Na etykiecie jest tez miejsce na podpis i datę, trzeba tam cos wpisać czy niekoniecznie? Niech ktoś mi to wytłumaczy krok po kroku bo te instrukcje od UPS nie sa takie w pełni przejrzyste do zrozumienia. Mam dzwonić teraz do kuriera zeby umówić się na odbiór paczki z konsolą? Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Do 2 tygodni. Wampisowi wrocilo w tydzien lub lekko ponad dobra to spróbuje wyslac jutro to moze bedzie na 10 lipca. wysylam oczywiscie samą konsole? jak bede dzwonil to jak bedzie wyglądala rejestracja?? będę musial jakis kod podac z konsoli ? jak tak to gdzie on jest(nie rejestrowalem xboxa na xbox.com)? a babka sie nie obrazi jak zapytam o jakiegos gratisa?? xD Wszystko jest napisane w mailu i FAQ. Zadnego gratisa nie dostaniesz chyba ze mile slowo przez sluchawke Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Pytanko, dostałem własnie e-maila od UPS z etykietą i pokwitowaniem, rozmiem, że etykiete nakleić na paczkę (zgiętą w zaznaczonym miejscu, ten drugi kodzik na górze kartki a'la kreskowy obok instrukcji potrzebny im nie jest?). Na etykiecie jest tez miejsce na podpis i datę, trzeba tam cos wpisać czy niekoniecznie? Niech ktoś mi to wytłumaczy krok po kroku bo te instrukcje od UPS nie sa takie w pełni przejrzyste do zrozumienia. Mam dzwonić teraz do kuriera zeby umówić się na odbiór paczki z konsolą? Najlepiej wydrukuj całą kartkę i daj kurierowi razem z pudłem. Jak nie będzie chamem to sam naklei. Cytuj Odnośnik do komentarza
lons 38 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Świetnie, konsola dzisiaj wróciła, i nie byłem zaskoczony tym, że w pudle nie było zdrapki na miesięczny XBL. dzwonić na infolinię i skarżyć się, czy pogodzić się ze srebrnym kontem? Maciek też jestem z Warszawy Powiedz mi ile czekałeś na konsolę od momentu wysłania?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
jojok21 0 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Jeszcze jedno: 18 lipca może mnie już nie być (wyjazd do Sopotu), co jak kurier przyjedzie, a mnie w chałupie nie będzie? Otrzymam jakiś numer kontaktowy do kuriera zeby sie z nim ewentualnie umówić na dostarczenie konsoli z powrotem pod inny adres? (w tym samym mieście gdzie odbierze znajomy np.) Cytuj Odnośnik do komentarza
MrNorbi 38 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 (edytowane) Jeszcze jedno: 18 lipca może mnie już nie być (wyjazd do Sopotu), co jak kurier przyjedzie, a mnie w chałupie nie będzie? Otrzymam jakiś numer kontaktowy do kuriera zeby sie z nim ewentualnie umówić na dostarczenie konsoli z powrotem pod inny adres? (w tym samym mieście gdzie odbierze znajomy np.) ja pytałem się o to na infolinii bo wyjezdzam 11 lipca a jutro wysylam i mi facet powiedzial, ze jak nie będzie mnie w domu to on tam jakies powiadomienie zostawi z nr. tel. i ze bede musial potem zadzwonic do niego i sie z nim umówic zeby przyjechal. Aha jak wy pakowaliście te xboxy?? Edytowane 2 Lipca 2009 przez Norbi13 Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Siema, popsuł mi się pad, co mam teraz dokładnie zrobić? Słyszałrm ze nawet nie musze wysyłać tego popsutego pada tylko od razu dostane nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 dzwon i reklamuj, procedura ta sama co reklamacja konsoli.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Jordan23Carolina 11 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Gwarancja na pada to 2 lata, rajt? Cytuj Odnośnik do komentarza
lons 38 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 (edytowane) Na razie ekspres Przyjechał kurier do mnie 29 czerwca, a dzisiaj czyli 2 lipca konsola jest już w serwisie Edytowane 2 Lipca 2009 przez lons Cytuj Odnośnik do komentarza
MrNorbi 38 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 (edytowane) Gwarancja na pada to 2 lata, rajt? noł, łan jer. Edytowane 2 Lipca 2009 przez Norbi13 Cytuj Odnośnik do komentarza
jojok21 0 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Norbi13- no mnie tak tydzień nie będzie, a to powiadomienie to w drzwiach zostawi? Lepiej już jakby zadzwonił na telefon w sumie podany przecież na tej etykiecie jest. A własnie, żadnych dodatkowych kopii tej etykiety nie trzeba dawać? Tylko jedną? Co do pakowania to zamierzam w jakies pudło od butów + trochę folii z bąbelkami + trochę gazet . Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 (edytowane) Gwarancja na pada to 2 lata, rajt? nie ma czegos takiego jak gwarancja microsoftu na pada 2 lata gwarancja jest na konsole jako calosc, a to czy 2 lata czy 1 rok to zalezne od tego gdzie kupiona, u nas 2 lata jest na konsole.... pada bedziesz reklamowal na podobnej zasadzie jakbys reklmaowal konsole, ale to dowiesz sie wszsytkiego w MS juz.... Edytowane 2 Lipca 2009 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
MrNorbi 38 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 (edytowane) Norbi13- no mnie tak tydzień nie będzie, a to powiadomienie to w drzwiach zostawi? Lepiej już jakby zadzwonił na telefon w sumie podany przecież na tej etykiecie jest. A własnie, żadnych dodatkowych kopii tej etykiety nie trzeba dawać? Tylko jedną? Co do pakowania to zamierzam w jakies pudło od butów + trochę folii z bąbelkami + trochę gazet . mnie tez tydzien nie bedzie nie wiem gdzie zostawią powiadomienie, chyba w skrzynce pocztowej albo gdzies, nie mam pojęcia. Z tym dzwonieniem to nawet pytalem sie milej pani na infolini i powiedziala mi ze rzadko kiedy kurierzy dzwonią. Ja juz zapakowalem w taki karton tekturowy(idealny prawie rozmiarowi x'a), do srodka wlozylem duzo gazet(takich pozgniatanych, zeby X miękko mial xD). potem obkleilem tasmą i raczej sie nie rozsypie . Jutro przyjezdza do mnie kurier. Gwarancja na pada to 2 lata, rajt? nie ma czegos takiego jak gwarancja microsoftu na pada 2 lata gwarancja jest na konsole jako calosc, a to czy 2 lata czy 1 rok to zalezne od tego gdzie kupiona, u nas 2 lata jest na konsole.... pada bedziesz reklamowal na podobnej zasadzie jakbys reklmaowal konsole, ale to dowiesz sie wszsytkiego w MS juz.... na infolinii babka powiedziala ze jest 1 rok gwarancji na akcesoria. Edytowane 2 Lipca 2009 przez Norbi13 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi