MaroS 289 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 (edytowane) jak konsola ma ponad 2 lata to nie wymienią ci pada bo już po gwarancji(na akcesoria jest 2 lata), tzn tylko na rroda masz 3 lata. Edytowane 18 Kwietnia 2010 przez MaroS Cytuj Odnośnik do komentarza
Ruther 158 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Czyli już po padzie. Trudno, dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza
Oziek 10 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 witam, mam jedno pytanie. Moja konsola ma datę produkcji 2007-07-04, została kupiona w październiku 2007 roku ( paragon gdzieś zapodziałem, ale postaram się go znaleźć), na stronie xbox.com gdzie mam zarejestrowaną konsolę jest napisane, ze gwarancja wygasała mi w dniu 11/7/2009 3:00:00 AM. Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego ? Przecież na 3 czerwone diody jest gwarancja 3 letnia, a właśnie dzisiaj padła mi konsola. Przez stronę nie ma możliwości zgłoszenia awarii ( a to już moja druga) . Mam dzwonić do biura ? czy już definitywnie mi gwarancja wygasła ? podobno istnieje możliwość przywrócenia gwarancji po wysłaniu skanu paragonu, czy to prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza
JacekW 5 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Smialo dzwon moja konsole przyjeli po 3 latach i 4 miesiacach wystarczy tylko grzecznie porozmawiac i powinno byc ok Cytuj Odnośnik do komentarza
Oziek 10 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Przyjęli bez problemu, po prostu an stronie nie uwzględnianą tego dodatkowego roku gwarancji nn rroda. dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 siemanko, mam sprawe, nie wiem czy ktos juz mial podobnie: Konsola wyryla mi na spodniej stronie plyty pierscien (gruba ryse). czy jest mozliwosci abym odzyskal od ms nowy egzemplarz? w koncu zrobila to ich konsola. tak bym chcial przedstawic im problem, choc w nim tkwi nastepny: zrobila to konsola mojego ziomka, mnie przy tym nie bylo, zareczyl on mnie ze kloc sie zacial i gdy wyjal plyte zobaczyl ze plyta jest porysowana: teraz nie mam juz z nim kontaktu, wiec np. nie poda mi nr swojej konsoli itd. czy taka wersja moze byc rozpatrzona pozytywnie? czy nie posadza mnie o oszustwo i wyludzenie? czy moge pisac ze zrobila to moja konsola, by uniknac glupich podejrzen, czy po prostu wmowic im, ze ziomek sprzedal juz ja. jakie sa szanse ze zydomasoneria odda mi gre? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Shaman_ 867 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 mi się wydaje że tak głębokie rysy powstają tylko na skutek przechylenia konsoli (mogę się jednak mylić), kiedyś zrobiłem tak przypadkowo i niestety płyta nadawała się tylko do regeneracji Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 no bynajmniej grac sie nie da. ciekawi mnie tylko czy microsoft poczuje sie do rekompensaty glownie z tego powodu, ze produkuje sprzet bardziej wadliwy niz pegazeususus kupiony na targu. Cytuj Odnośnik do komentarza
ash77 3 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 ms napewno nie da ci nowej płyty z grą ani nie odda kasy za zniszczoną kiedyś jedynie w takich wypadkach dało sie kupić taniej (troche taniej) gre jesli wydawcą gry był ms - i to jak pamiętam dotyczyło europy zachodniej (a nie Polski) ratuje cię jedynie regeneracja płyty (prywatnie) co do konsoli kumpla - takie rysy zdażają sie (i to bez ruszania konsolą) - kumpel co najwyżej może reklamować konsole że czytnik rysuje płyty (oczywiscie wciskająć kit że dużo tych plyt juz porysował) - może rozpatrzą Cytuj Odnośnik do komentarza
ksztyrix 6 Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Jak się reklamuje pada to trzeba wysłać zajechanego czy wysyłają wierząc na morde? Cytuj Odnośnik do komentarza
radekw 43 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Moje DVD ma coraz większe problemy z czytaniem płyt - chyba serwis. Mam pytanie jedno czy wysyłając konsolę do serwisu wyciągnąć HDD czy zostawić? Nie mam konsoli podpiętej do netu i szkoda byłboby stracić wszystkie osiągnięcia i sejwy przez ewentualną procedurę serwisu nakazującą format dysku serwisowanej konsoli Cytuj Odnośnik do komentarza
ksztyrix 6 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Wyciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kanu_napier 0 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 (edytowane) witam Wczoraj konsola zaczela sie kaszanic (RROD), i to kilka razy ze nie dalo sie grac. Dzisiaj jest juz ok, tz. gram bez problemow. pytanie: oddawac odrazu do serwisu czy moze jest opcja ze bedzie juz dobrze? edit. konsola to stary premium, ma prawie 3 lata i wczesniej nic sie niedzialo Edytowane 6 Maja 2010 przez Kanu_napier Cytuj Odnośnik do komentarza
Krizz 541 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Trudno powiedzieć mojemu kumplowi też wyskoczył RROD póżniej zaczęła działać i wszystko było OK więc ją sprzedał i co ciekawe nadal działa. <_< Ja na twoim miejscu poczekałbym jeszcze zobaczył co się stanie Cytuj Odnośnik do komentarza
vagrant3 0 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 ja mam gorzej, bo moja konsola jest totalnie bezużyteczna - obraz zawiesza się po 3-10 sekundach od włączenia, a rroda (ani żadnych błędów) nie wywala od paru dni staram się jej w tym pomóc, ale bezskutecznie. z serwisu skorzystać mogę tylko w przypadku rroda, więc trafiła mi się jedna z najgorszych opcji. mogę co prawda zgłosić rroda nie mając go tak na prawdę, ale róznie się to może skończyć. a zamiast płacić 100 euro za naprawę, wolę sobie kupić nową za 150 euro i mieć trochę spokoju dzięki dwuletniej gwarancji ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
ksztyrix 6 Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Może spróbuj owinąć ręcznikiem i zostaw na cały dzień? Cytuj Odnośnik do komentarza
vagrant3 0 Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 nic nie da. po niespełna 20 minutach świecą się już 2 czerwone diody i konsola sama się wyłącza bestia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nitrom 38 Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Może spróbuj owinąć ręcznikiem i zostaw na cały dzień? Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzys PL 28 Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 ja mam gorzej, bo moja konsola jest totalnie bezużyteczna - obraz zawiesza się po 3-10 sekundach od włączenia, a rroda (ani żadnych błędów) nie wywala od paru dni staram się jej w tym pomóc, ale bezskutecznie. z serwisu skorzystać mogę tylko w przypadku rroda, więc trafiła mi się jedna z najgorszych opcji. mogę co prawda zgłosić rroda nie mając go tak na prawdę, ale róznie się to może skończyć. a zamiast płacić 100 euro za naprawę, wolę sobie kupić nową za 150 euro i mieć trochę spokoju dzięki dwuletniej gwarancji ;] Zgłoś roda nawet jak go nie masz oni tego nie sprawdzają tylko wymieniają płyty główne albo całe konsole. Ja swoją już dwa razy wysyłałem jako z rodem a tylko chodziła jak odkurzacz co mnie bardzo wkurzało, za każdym razem dostałem nową konsolę (inną już po naprawie). Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 chyba pada mi wyjście hdmi - często tv wyświetla mi brak sygnału. dopiero jak ruszę kablem przy konsoli obraz zaskoczy. moje pytanie - odeśle na gwarancję to dostane bebechy z wyjściem hdmi czy bez? i czy lepiej dzwonić do MS czy podskoczyć do sklepu (tam gdzie kupiłem) Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Sprawdź pierw jeszcze jakiś inny kabel. Często tanie chińskie kable HDMI mają fatalnie wykonane wtyczki. Sam raz miałem taki kabel, co to po kilku podpięciach się rozleciał. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 (edytowane) odwróciłem kabel końcówkami i narazie działa prawidłowo - 99% wina kabla Edytowane 6 Czerwca 2010 przez maciekww28 Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Mam do kupienia za 940zl nowiutkiego X360 Slim z UK. Czy polski Microsoft w razie czego uzna taka gwarancje? Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 (edytowane) tak, ale tylko roczna gwarancja bedzie go obowiazywala... cena nie jest warta kombinowania skoro u nas w PL w MM jest promocja za 899zl... 2 lata gwary i wtyczka nasza bez kombinowania z nieporęcznymi adapterami... Edytowane 16 Lipca 2010 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
Spyker 59 Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Dzisiaj wróciłem z serwisu, bo napęd sie popsuł i gość kazał mi wysłać konsole do Microsoftu i powiedział że po dwóch tygodniach przyjdzie nowa konsola. Czyli ja mam teraz zadzwonić na numer: 00800 441 17 96, aby zarejestrować konsole i podać im numer seryjny Xboxa. Musze jeszcze zadzwonić do UPS i powiedzieć żeby przyjechali a ja wręcze im paczke. Gość z serwisu powiedział, że mam wszystko zapakować do kartonu. Mówił też, że Xbox zostanie przewieziony do Czech. Czy dobrze mówie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi