sniadr 0 Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Siema, mój xbox powędrował do niemiec, a załatwiałem to wszystko na stronie http://www.xbox.com/pl tam zarejestrujesz konsole zgłosisz naprawę serwisowa i będziesz miał cały podgląd gwarancji np. kiedy do nich dotarła czy jest naprawiana i kiedy ci ja wyślą. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 X mi padł i mam kilka pytan, bo widze ze sie pozmienialo od ostatnich dwoch lat. 1. Konsole mozna zarejstrowac na stronie. Moja byla kupiona w grudniu 2007, padla na RODA czyli mam jeszcze gware, ale z tego co czytam przez strone jej nie zarejstruje, bo bede mial prawdopodobnie wygasla gwarancje tak? 2. Czy mail ktorym sie rejestruje w live ID musi byc taki sam jak mail ktory podam przy rejestracji naprawy? 3. Gwarancja dziala od momentu zakupu czy daty produkcji? paragon mam. 4. Ile trwa mniej wiecej cala procedura od zgloszenia do odebrania sprzetu naprawionego? Pytam bo chcialbym sie zmiescic w 2-3 tygodniach, bo mam slub a potem wyjezdzam. Czy lepiej na wrzesien to przelozyc? 5. Naprawiaja czy wymieniaja konsole? Jak jest potem z gwarancja? Jaki sprzet dostane? Teraz mam tego pierwszego Arcade co wyszedl(druga generacja po tych konsolach co padaly po miechu ;]). Chyba jasper to byl. 6.Jak dzwonic na ten numer z komorki: 00800 441 17 96? Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzys PL 28 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 1.Możesz zarejestrować na stronie, ale może być faktycznie problem że już wygasła. Lepiej zadzwoń. 2.Nie musi być. 3.Gwarancja jest liczona od daty zakupu, ale dopóki nie pokażesz rachunku to jest liczona od daty produkcji. Możesz zrobić taki myk że załatwisz sobie rachunek od innej konsoli (byle by pisało że to jest arcade) i będziesz miał dłuższą gwarancje. 4. Spokojnie w ciągu 2 tygodni zrobią, nawet szybciej. 5. Pewnie dostaniesz wymienioną konsole (taki sam model tylko już wcześniej naprawiana). 6. Chyba tak, możesz spróbować bez zer. Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 6. nie moze bez zer, to nie numer krajowy tylko zagraniczny Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Przez 00 z komorki nie wybiera. Z domowego ile zaplace, bo slyszalem ze jakies dziwnie wysokie rachunki przychodzily, ale to bylo 2 lata temu? Jak mam z komorki wybrac ten numer? Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 to z komórki zapłacisz jak za zboże, zapewne bedzie lecialo tak jakbyś dzwonił do niemiec... tylko ze stacjonarnego jest jako infolinia darmowa... Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Nie ma problemu, tylko chce wiedziec JAK tam zadzwonic. Pierwszy raz taki numer na oczy widze. Co to za dwa zera na poczatku? To jest +49 jak sie dzwoni do niemiec a nie dwa zera. Nie mam stacjonarnego i nie mam do niego dostepu, to co mam zrobic? Probowalem z jednym zerem, z dwoma, bez zer i ciagle albo nie ma takiego numeru. Nie mam jak spraedzic przez net, ale na pewno jest tak ze jak mam juz 3 rok gwarancji to nie przejdzie mi przez strone jak zglosze roda? Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 (edytowane) ze stacjonarnego wykręcasz tak jak wcześniej podane nic nie dodajac ani nic nie ujmując, z komórki nie wiem, moze masz zablokowane tego typu numery.... PS. 2 dni temu slalem konsole na gwarancji standardowej, przez strone nic nie mozna bylo zrobic, przy rejestracji konsoli czy zgloszeniu usterki wywalalo zeby skontaktowac sie z infolinia... Edytowane 3 Sierpnia 2010 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Dostalem wlasnie naprawionego Xa po rrodzie z serwisu MS. Jak sie moge dowiedziec co mi tam wymienili konkretnie? Jest szansa na 'lepsze' czesci? ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 (edytowane) dostales w takiej technologii jak wysylales, masz tak samo awaryjna lub bardziej jak miales, nic sie nie zmienilo, lepszych czesci nei masz, raczej gorsze niz nowe bo zapewne plyta po reballingu i niestety ale awaryjnosc jej jest wieksza niz fabrycznej bo laminat juz jest bardziej eleastyczny po grzaniu niz przed, a stosują zawsze bezołowiowe kulki wiec zmian na lepsze nie ma ... Edytowane 14 Sierpnia 2010 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Fiu! Mam jeszcze gwarancję na RRoD'a. Konsola pracowała bez zastrzeżeń przez prawie 3 lata, a otarłem się o niecałe dwa miechy. Kolo udzielił mi kilku informacji i przyśle kuriera po weekendzie. Nie martwię się o to czy konsola znów mi padnie bo i tak chcę za rok (Gears of War 3) zakupić nową, ale miło by było gdyby wytrzymała z 2 lata. To troszkę farsa, że muszę wypisywać takie rzeczy o sprzęcie za ponad 1100 zł :confused:. Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 (edytowane) o jakiej Ty farsie mowisz? ze dostales 3 lata od producenta gdzie inni daja rok lub dwa? Xbox za ponad 1100zl? to jaki to cud? Edytowane 3 Września 2010 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
malin1976 109 Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Xbox360 arcade - data produkcji - 27 07 2009 . Kupiona w grudniu . Na początku jakieś 2 tygodnie temu miałem dwa razy w pół godziny RODa . Jak sprawdzić co się stało dowiedziałem się dopiero później więc nie znam jaki to błąd a szkoda Teraz za to konsola dość często się zawiesza a ostatnio grając w Forzę 3 na ekranie pojawiły się dziwne artefakty na niebie i asfalcie . Laser cykał jak szalony Po wyłączeniu konsoli wszystko wróciło do normy . Zgłaszać czy grać aż padnie ? Jeżeli zgłoszę awarię to moje 2000 pkt GS mi przepadnie bo mi to wyczyszczą ? Dodam że do netu podłączyłem go tylko na tydzień i założyłem drugie konto aby sprawdzić co to za atrakcja bo ogólnie leję na granie przez sieć . Ale czy jakbym zarejestrował to konto to mógłbym je po sformatowaniu konsoli przez serwis je jakoś odzyskać ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 (edytowane) a co ma konto do konsoli? konto masz jako plik jak masz arcade i nie masz hdd, to wez jakiegos pena w konsoli zobacz jakiego masz dasha jak starego to zrob update do 9199 i bedzie mozliwosc stworzenia z tego pena memorki, wtedy cala zawartosc z wewnetrznej memorki konsoli skopiujesz na tego pena i juz Edytowane 4 Września 2010 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
malin1976 109 Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 No jeśli można skopiować to nie ma problemu . A z konsolą chyba poczekam aż zdechnie . Cytuj Odnośnik do komentarza
Toshirou 0 Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 (edytowane) Witam, Mam pytanie. Posiadam konsolę X360 i paragon do konsoli. (konsoli w październiku 2010 mijają 2 lata) Czy bez karty gwarancyjnej EMPIK przyjmie mi konsolę na gwarancję? (konsola kupiona w sieci EMPIK). + jeszcze jedno pytanie. Gdzie można sprawdzić czy konsola jest zarejestrowana? (nie znalazłem odpowiedzi w topicu FAQ) Edytowane 22 Września 2010 przez Toshirou Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 nie ma nic takiego jak karta gwarancyjna, paragon jest dowodem zakupu i tylko to sie liczy jesli nie rejestrowales konsoli to normalne ze nie jest zarejestrowana wszelkie sprawy dotyczace gwarancji zalatwiasz na infolinii MS Cytuj Odnośnik do komentarza
Toshirou 0 Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Dzięki za wyczerpujące odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
coper 1 Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) Może komuś to pomoże i rozjaśni nieco procedurę serwisu Microsoftu, która czasem się zmienia. Pierwszy raz korzystałem z ich serwisu.Dzwoniłem bo "nie podobała" mi się gałka w padzie, niby działała ale jakoś koślawo (pad był w zestawie z konsolką).Gość nawijał, wszystko sprawnie, rejestruje konsole, i prosi o numer seryjny konsoli i nie wiem czy to coś dziwnego ale żaden dowód zakupu nie był mi potrzebny bo pracownik MS już wiedział kiedy ją(konsole z padem) KUPIŁEM. Znał datę mojego zakupu i produkcji konsolki. Dodam, że kupiłem w polskim markecie ale i tak to dla mnie dziwne. Więc rachunek nie zawsze jest potrzebny. Aha wiem, że kiedyś się wyłudzało od nich pady bo przysyłali zaraz po zgłoszeniu rzekomej usterki i nie trzeba było im wysyłać swojego a teraz trzeba.Na powrót z serwisu czeka się do 15 dni. Ale odesłali nówkę z Niemiec więc jest OK:D Więc polecam i tak spróbować dzwonić jeśli paragon zniknął a data produkcji nie wystarcza na objęcie gwarancją. MS widzi wszystko. Edytowane 6 Października 2010 przez coper Cytuj Odnośnik do komentarza
Hardyfan 1 Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Witam..... Razem z kolegą wczoraj kupiliśmy Xbox 360 S w Sklepie dal Idiotów.Po podłączeniu konsoli zauważyliśmy że na padzie(tak samo na konsoli)ze nie świecą się wszystkie diody.Chodzi mi o te co powinny się świecić na zielono(jest ich 4),a świećą się jedynie po jednej tak jak na konsoli jak i na padzie.Stąd nasze pytanie czy jest coś nie tak i jak temu zaradzić?Z góry dzięki za odpowiedz:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sniadr 0 Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Radziłbym zapoznać się z instrukcja obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza
malin1976 109 Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Wszystko w porządku . Można się zagrywać do bólu Cytuj Odnośnik do komentarza
MierzejX 883 Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Po ustaleniu wszystkiego na infolinii (otrzymaniu maila z etykietami do wydruku). Ile mam czasu na umówienie się z kurierem? Etykiety mają ważność 30 dni, czyli oznacza to, że mam tyle czasu na przekazanie paczki do UPS'u? Cytuj Odnośnik do komentarza
mesjasz 1 Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 (edytowane) Niestety awaria dopadla i mnie konsola nie czyta plyt. Teraz czekam na naklejke ktora maja mi wyslac poczta. Teraz glupie pytanie konsole pakowac w pudelko od xa czy szukac jakiegos od butow ? Edit: Dobra nie zauwazylem jest odp w FAQ Edytowane 26 Listopada 2010 przez mesjasz Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Szukaj jakiegoś nieoryginalnego pudła. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi