Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 521
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

pewnie juz bylo poruszane ale co tam :P

da sie podlaczyc ps3 w taki oto sposob? :

PS3 - kabel HDMI<>DVI - monitor PC z DVI

znaczy sie polaczenie bedzie mozliwe, ale czy to bedzie dzialac?

Opublikowano

Jasna sprawa, grałem tak z miesiąc nawet. Jeśli ma DVI, to najprawdopodobniej ma też obsługę HDCP, więc wszystko będzie się wyświetlać.

Opublikowano

Posiadam monitor Iiyama B2403WS, z PS3 sprawoje sie swietnie, mam go podlaczonego do PS3 kablem hdmi. Obraz jest wyswietlany w rozdzielczosci 1080p :P . Mimo, ze proporcje monitora to 16:10, to nie zauwazylem zadnych znieksztalcen w obrazie ( a gralem w GTA IV, demo Burnout Paradise ,Resistanca i demo jakiejs takiej oldschoolowej strzelanki ).

Opublikowano

Najłatwiej zauważyć czy monitor dobrze wyświetla patrząc na koła samochodów (jeśli będą jaja, to monitor "zgniata" obraz) lub na jakieś napisy na całym ekranie (jeśli ucina napisy, to znaczy, że rozciąga obraz w pionie), polecam sprawdzić, nie zawsze to przeszkadza, ale to jednak minus :P

Opublikowano

Albo w menu konsoli... jesli widzisz ze ikony są spłaszczone(np. WWW)...

Generalnie to jestes w stanie wylapac jedynie majac porownanie... z nie znieksztalconym

Opublikowano

witam. mam pytanie.

czy ps3 można podłączyć do monitora SAMSUNG SM 940BW ? wyczytałem, że aby wszystko działało monitor musi obsługiwać hdcp. szukałem w instrukcji i nie znalazłem tam o tym wzmianki. na stronie producenta w info o tym monitorze coś o tym pisze.

czy ktoś może miał/ma podłączoną konsolę pod ten monitor i może mi napisać jak to wszystko działa?

jak to podłączyć. czy wystarczy mi przejściówka HDMI->DVI?

jak wygląda obraz, czy są jakieś problemy z wyświetlaniem?

i jeszcze pytanko o dźwięk. mam głośniki CREATIVE 2+1 podłączone do kompa. jak je podłączyć pod ps3?

prosiłbym o odpowiedź bo telewizorek dopiero w przyszłym roku będzie a pograło by sie w gta4:)

pozdrawiam.

Opublikowano
witam. mam pytanie.

czy ps3 można podłączyć do monitora SAMSUNG SM 940BW ? wyczytałem, że aby wszystko działało monitor musi obsługiwać hdcp. szukałem w instrukcji i nie znalazłem tam o tym wzmianki. na stronie producenta w info o tym monitorze coś o tym pisze.

czy ktoś może miał/ma podłączoną konsolę pod ten monitor i może mi napisać jak to wszystko działa?

jak to podłączyć. czy wystarczy mi przejściówka HDMI->DVI?

jak wygląda obraz, czy są jakieś problemy z wyświetlaniem?

i jeszcze pytanko o dźwięk. mam głośniki CREATIVE 2+1 podłączone do kompa. jak je podłączyć pod ps3?

prosiłbym o odpowiedź bo telewizorek dopiero w przyszłym roku będzie a pograło by sie w gta4:)

pozdrawiam.

co do HDCP to google.pl i troche angielskiego. HDMI <=> DVI wystarczy.

co do dzwieku to musisz kupic przejsciowke z AUX do mini-jack żeński. podlaczasz kabel ktory otrzymales w zestawie i w opcjach konsoli ustawiasz dzwiek zeby szedl po tym kablu. jak nie wiesz jak, to zajzyj do instrukcji. wyprzedzam pytanie ;) obraz moze isc po jednym kablu (HDMI), a dzwiek po drugim (AUX\CINCH)

Opublikowano

konrado dzięki.

w google szukałem ale polskim i tam raz piszą, że ma hdcp a raz nie ma o tym nic.

a co do twojej wyprzedzającej odpowiedzi to wiem, że dźwięk i obraz będzie szedł osobnymi kabelkami :)

i wielkie dzięki maciomaniak-owi za opisanie jak to wszystko podłączyć i ja to śmiga na tym modelu monitora.

Opublikowano

od razu zaznaczam że jestem zielony w temacie...

chce kupić monitor, ma wspólpracowac z ps3.

troszeczke poczytalem i widze ze najlepszą jak dla mnie opcją bedzie Samsung 226BW.

Co sadzicie o tym monitorze?jakim kablem moge go podłaczyć? nie bede miał problemow typu: rozciąganie obrazu w grach?

I troche z innej beczki... jak podłaczyć, i czy wogóle można, ps3 z wieżą stereo? ewentualnie ze sluchawkami?

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Posiadam monitor Samsung SyncMaster 931bw, do którego podłączone jest ps3 przez HDMI. Głośniki podłączone są bezpośrednio do kompa i po odpaleniu konsoli obraz jest (krystalicznie czysty), ale nie ma dźwięku. Co zrobić, aby głośniki podłączone do kompa, w jakiś sposób współgrały z PS3, aby osiągnąć upragniony dźwięk. Nie mówcie tylko, że muszę kupić nowe głośniki, które podłącze pod konsole, bo kasę mam już odłożoną na.... MGS 4 ;)

Edytowane przez Guts
Opublikowano
Witam,

Posiadam monitor Samsung SyncMaster 931bw, do którego podłączone jest ps3 przez HDMI. Głośniki podłączone są bezpośrednio do kompa i po odpaleniu konsoli obraz jest (krystalicznie czysty), ale nie ma dźwięku. Co zrobić, aby głośniki podłączone do kompa, w jakiś sposób współgrały z PS3, aby osiągnąć upragniony dźwięk. Nie mówcie tylko, że muszę kupić nowe głośniki, które podłącze pod konsole, bo kasę mam już odłożoną na.... MGS 4 ;)

Odpowiedz na twoje pytania znajduje sie w tym temacie, masz podane schematy podlaczen itp. Wystarczy przekopac te 18 stron od poczatku ;)

Opublikowano

Coś takiego mam od dłuższego czasu: http://allegro.pl/item365578717_tv_lcd_sam..._gwarancja.html

Dostałem w prezencie, więc ciężko było tu się targować o coś lepszego.

X360 podłączam przez gniazdo VGA i tu raczej nie ma problemów. Natomiast PS3 jedzie standardowo kablem HDMI -> DVI i w tym momencie pojawiają się pewien dyskomfort. Widoczne zwłaszcza w przeglądarce internetowej obcięcia kilkudziesięciu pikseli od góry i dołu, oraz kilkanaście po bokach ekranu. Troszkę to dziwne, żeby tak ze wszystkich stron psuć ekran, skoro nawet X360 nie ma obsługi 16:10, a jakoś sobie z tym radzi.

Acha, sygnał idzie cyfrowo i nie mam możliwości regulacji obrazu, jak w przypadku standardowego sygnału analogowego idącego od PC.