Opublikowano 21 grudnia 200816 l Niestety tamtych ustawień pod hdmi według moich upodobań już nie mam - padł mi port hdmi w konsoli musiałem przejść na kaszaniasty komponent i pozmieniać ustawienia - różnica pomiędzy hdmi a component jest widoczna i na hdmi jest znacznie lepiej. Przede wszystkim tak jak pisałem gry w natywnym 720p ustawiaj na 720p w konsoli, poza tym w konsoli ustaw RGB full range. Tak naprawdę ustawienia monitora to już osobista sprawa i upodobania - jeden lubi wysoki (domyślny) kontrast i dużą jasność - ja lubię mniejszy kontrast, mniejszą jasność i mocno nasycone kolory. Monitor ten posiada bardzo rozbudowaną konfigurację obrazu dlatego jak posiedzisz przy tym nieco czasu na pewno dojdziesz do zadowalających rezultatów. Tak jak pisałem według mnie lepiej grać w 16:9 - co prawda opcja "bez overscanu" jakoś bardzo nie rozciąga obrazu i go pogarsza ale jednak w 16:9 wydaje się być lepszy. Dla mnie monitor ten jest świetny obraz ostry jak żyleta żadnej pikselozy (oczywiście zależy to od danej gry), bardzo wszechstronny i świetny design. Do minusów zaliczyłbym nieco problematyczne przełączanie się miedzy źródłami w szczególności jeśli ma się podłączone kilka urządzeń oraz fakt że monitor ten domyślnie jest w formacie 16:10 ale o tym wiedziałem przed kupnem i nie jest to dla mnie jakiś ogromny minus. Słabe głośniki i tak nie są prze ze mnie używane. Obraz z kablówki jest super, obraz z ps2 jest beznadziejny ale... ps2 emulowane przy pomocy ps3 i upscalowane do 1080p na tym monitorze wygląda super i jestem bardzo zadowolony z gier na ps2 w takiej postaci.
Opublikowano 25 grudnia 200816 l Witam, przymierzam się do kupna jakiegoś monitora do PS3. Wyszukałem taki: Gateway HD 2200 Czy na takiej rozdzielczości (1680x1050) będę mieć czarne pasy na dole i górze? Z góry dziękuje za odpowiedź i przepraszam jeśli ten model monitora przewinął się już przez ten temat. Edytowane 25 grudnia 200816 l przez Gazer
Opublikowano 25 grudnia 200816 l obraz bedzie nieznacznie rozciagniety. ogolnie widac to tylko podczas patrzenia na kólka, ktorym blizej do jajek xD aha i bedziesz mogl powiedziec ,ze prostokat to tez kwadrat ;]
Opublikowano 25 grudnia 200816 l obraz bedzie nieznacznie rozciagniety. ogolnie widac to tylko podczas patrzenia na kólka, ktorym blizej do jajek xD aha i bedziesz mogl powiedziec ,ze prostokat to tez kwadrat ;] To pasów nie będzie ? To dobrze, już wolę trochę rozciągnięte niż kilometrowe pasy na pół ekranu . Bo tak to monitor wydaje mi się w porządku, wszystko co potrzebne ma, obawiałem się tylko tej rozdzielczości. W takim razie chyba kupuję, dzięki za odpowiedź. Edytowane 25 grudnia 200816 l przez Gazer
Opublikowano 25 grudnia 200816 l http://www.psxextreme.info/HD-f157.html Temat tego monitora byl tu poruszany przynajmniej ze 3x. 90% to powystawowe, Full HD i tak nie zauwazysz na takim monitorze. Sam mialem zamiar go kupic ,wolalem dac ponad 300zl mniej, za 2" mniej i brak Fulla. Czego i tak nie widac. Przemysl to.
Opublikowano 29 grudnia 200816 l Gram na Samsungu T220HD 22". To normalne, ze gry z bliska wygladaja jak kupa, a dopiero od 2 m wszystko wraca do normy i obraz wyglada ladnie? Nie da sie zrobic aby obraz byl ostry siedzac blisko? Edytowane 29 grudnia 200816 l przez Hex
Opublikowano 30 grudnia 200816 l Ok, ale ja pytam na serio Ktos mi mowil, ze obraz bedzie ostry i ladny nawet 0,5 m od monitorka.W praktyce siedzac blisko gry wygladaja na rozmazane, traci pixelami, dopiero od 2 m wszystko zaczyna wygladac normalnie. Konsole mam ustawiona na 720p.
Opublikowano 30 grudnia 200816 l Nie da się, możesz kupić mniejszy monitor dzięki czemu obraz będzie wyglądał lepiej z bliska, lub czekać na mocniejsze konsole. imo konsole są tworzone z myślą o telewizorach a nikt nie siedzi 0,5m od tv.
Opublikowano 30 grudnia 200816 l przy 720p jest taka zastada ze siedzisz na odleglosc=rozmiar_ekranu/10. Czyli przykladowo 20" monitor to siedzimy w odleglosci 2,0m. Szczerze to siedzenie 0,5m od ekranu to glupota.
Opublikowano 30 grudnia 200816 l przy 720p jest taka zastada ze siedzisz na odleglosc=rozmiar_ekranu/10. Czyli przykladowo 20" monitor to siedzimy w odleglosci 2,0m. Szczerze to siedzenie 0,5m od ekranu to glupota. hmmm...skąd ta zasada? Raczej nie wyobrażam sobie tej rzeszy ludzi grających na kompie na 17 calowych monitorach w odległosci prawie 2m 2 metry siedziałem od ekranu grajac na 360 na 30 calowym monitorze- wzrok dobry
Opublikowano 30 grudnia 200816 l to jest ok. na kompie jest tez inna rozdzialka, czesto wieksza, wiec ten dystans sie zmniejsza.
Opublikowano 30 grudnia 200816 l Ja mam 24 calowy monitor full hd, siedze w odleglosci 1-1.5 metrow i takich problemow nie mam. W gierkach wspierajacych wylacznie 720p rowniez (w przypadku takiego Resistance 2- oczywiscie, widac ze to nie full hd, obraz jest troche gorszy, no ale az tak nie jest: "gry wygladaja na rozmazane, traci pixelami"). No, pikselami moze troche traci, no ale wlasnie, troche. Natomiast w innych grach 720p, takich jak LBP albo Motorstorm Pacific Rift obraz jest wrecz idealny. Tak wogole to ja sie zastanawiam jak oni w sklepach podlaczaja te konsole, ze obraz jest tak zalosnie slaby (w przypadku podlaczenie do odbiornika posiadajacego 720p. W tych sklepach gry wygladaja jak z PS2 podlaczonego VGA boxem do monitora LCD. EDIT: Dodam, ze PS3 mam podlaczone kablem HDMI (z obu stron, nie zadnym DVI - HDMI), moze to sposob podloczenia jest zrodlem waszych problemow Edytowane 30 grudnia 200816 l przez Yabollek007
Opublikowano 30 grudnia 200816 l Ja mam PS3 podłączone do monitora przez komputer i obraz jest dobry rozwin.. Tez mam podlaczone kablem hdmi-hmdi dodatkowo markowym z logiem sony.Co z tego jak musze grac na 2x wieksze odleglosci niz normalnie siedzac przy kompie.Kurde na HDTV forum tez nikt nie wie o co chodzi bo na tym mintorku(SyncMaster T220HD) obraz powinien wygladac jak zyleta. Edytowane 30 grudnia 200816 l przez Hex
Opublikowano 30 grudnia 200816 l A jak to jest grając na takich 24` ? Człowek dostaje nerwicy, że chciałby kupić jakies 32` czy daje rade? Bo ja narazie gram na gównianych 21 calach Sd, ale czasami podpinam konsole pod telewzior 32 ` HD to porprostu czuje, że lepiej gram w Battlefielda po sieci. Szybciej widze przeciwników, wyraźniej itp. I moje pytanie czy jak kupie monitorek 24` nie będe sobie plół w brode, że nie poczekałem, odłożyłem więcej pięniązków i nie kupiłem czegoś większego ? Jednak zaznaczam, że jednak z zakupem mi się spieszy. Mam już dość grania na sd I jak to jest ze zniekształceniami? Zauważalne podczas normalnej rozgrywki? Z góry przepraszam, że nie wyszukałem odpowiedzi na to drugie pytanie ( na pewno się powtórzyło ), ale i tak pisałem tego posta.
Opublikowano 30 grudnia 200816 l A jak to jest grając na takich 24` ? Człowek dostaje nerwicy, że chciałby kupić jakies 32` czy daje rade? Bo ja narazie gram na gównianych 21 calach Sd, ale czasami podpinam konsole pod telewzior 32 ` HD to porprostu czuje, że lepiej gram w Battlefielda po sieci. Szybciej widze przeciwników, wyraźniej itp. I moje pytanie czy jak kupie monitorek 24` nie będe sobie plół w brode, że nie poczekałem, odłożyłem więcej pięniązków i nie kupiłem czegoś większego ? Jednak zaznaczam, że jednak z zakupem mi się spieszy. Mam już dość grania na sd I jak to jest ze zniekształceniami? Zauważalne podczas normalnej rozgrywki? Z góry przepraszam, że nie wyszukałem odpowiedzi na to drugie pytanie ( na pewno się powtórzyło ), ale i tak pisałem tego posta. Co do pierwszego, to ja miałem 22 Cale jakiś czas, ale kupiłem wreszcie 32 Cale, a teraz bym chciał coś większego, więc morał taki, że nie zależnie jaki monitor/TV kupisz to i tak będziesz chciał większy później Na tych 22 Calach i tak mi się dobrze grało, więc spokojnie bierz 24 calówkę, będziesz mógł się nacieszyć porządnie konsolą, bo na SD jest jednak porażka
Opublikowano 31 grudnia 200816 l Hex bym rozwinął, ale ponieważ nie miałem styczności z działaniem PS3 z telewizorem z full HD, HDMI itd. (w ogóle na tych telewizorach się nie znam...) to nie za bardzo mam do czego porównać obrazu. W każdym razie ja nie mam żadnych zastrzeżeń do tego, jaki obraz mam.
Opublikowano 31 grudnia 200816 l Krak - 24" spokojnie daja rade, jest wypasnie W moim wypadku wybor byl jeszcze bardziej uproszczony, bo monitor oprocz do konsoli sluzy mi tez do PCta, wiec nie moglem wziasc telewizora. Jedynie w przypadku grania na split-screenie nachodzi mnie ochota na wiekszy panel, jednak nawet na podzielonym ekranie - najgorzej nie jest.
Opublikowano 31 grudnia 200816 l Krak - 24" spokojnie daja rade, jest wypasnie W moim wypadku wybor byl jeszcze bardziej uproszczony, bo monitor oprocz do konsoli sluzy mi tez do PCta, wiec nie moglem wziasc telewizora. Jedynie w przypadku grania na split-screenie nachodzi mnie ochota na wiekszy panel, jednak nawet na podzielonym ekranie - najgorzej nie jest. Polecisz jeszcze jakiś dobry i najlepiejej tani ( ) monitorek 24` ?
Opublikowano 1 stycznia 200916 l EDIT: Dodam, ze PS3 mam podlaczone kablem HDMI (z obu stron, nie zadnym DVI - HDMI), moze to sposob podloczenia jest zrodlem waszych problemow A co za roznica?
Opublikowano 3 stycznia 200916 l Panowie pytałem już parę razy ale dalej nie dostałem satysfakcjonującej odpowiedzi :wtf: A moje pytanie brzmi - jak podłączyć PS3 do monitoru bez HDCP. Posiadam Iiyama Pro Lite E1900S-B PS.A tak z innej beczki znalazłem TAKI KABEL i byłem ciekawy czy to zadziała z moim monitorem i głośnikami komputerowymi logitecha (jest 1 zielony jack) ? Dzięki za pomoc
Opublikowano 3 stycznia 200916 l Panowie pytałem już parę razy ale dalej nie dostałem satysfakcjonującej odpowiedzi :wtf: A moje pytanie brzmi - jak podłączyć PS3 do monitoru bez HDCP. Posiadam Iiyama Pro Lite E1900S-B Jak nie ma HDCP to musisz użyć VGA Box PS.A tak z innej beczki znalazłem TAKI KABEL i byłem ciekawy czy to zadziała z moim monitorem i głośnikami komputerowymi logitecha (jest 1 zielony jack) ? Dzięki za pomoc Ten kabelek powinien działać Jak chcesz kupić dobrej jakości VGA Box to pisz na PW lub GG bo mam na sprzedaż
Opublikowano 3 stycznia 200916 l w sumie kable vga do ps3 sa drogie dosyc... czy takie cos ma prawo dzialac? http://allegro.pl/item499010603_499010603.html + http://allegro.pl/item497944308_497944308.html ja nie potrzebuje, tylko jestem ciekawy xD
Opublikowano 4 stycznia 200916 l Z tej kombinacji nic nie wyjdzie, bo nie przerobisz sygnału cyfrowego na analogowy samymi przejściówkami.