tomaszz04 6 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 Kupiłem ps3 ale nie mam tego kabla z cinchami, mógłby ktoś dać linka, jaki to ma byc kabel? Może być taki: http://allegro.pl/item821521082_najlepszy_kabel_component_do_ps2_ps3_markowy.html Może być taki jak napisałeś. A taki powinieneś mieć w zestawie: http://allegro.pl/item830234379_promocja_oryginalny_kabel_tv_ps2_wysylka_0zl.html Kupię ten co Ty podałeś na allegro ponieważ koszt jest ten sam i rozumiem że biały i czerwony podłączam pod przejściówkę a zółty nie jest potrzebny do niczego? i konsola jest podpięta przez hdmi? Tak Cytuj
pspkowiec 1 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 w monitorze mam wyhscie dvi jak kupuje kabel hdmi-dvi to jest różnica czy 19 pin czy 25? w monitorze mam 25 Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 1. Jesteś pewien, że w monitorze masz wyjście? 2. Nie ma różnicy, bo 5 dodatkowych pinów jest do sygnału analogowego. Nawet nie wiem czy sprzedają 25pin z HDMI. Cytuj
abradab75 0 Opublikowano 3 grudnia 2009 Opublikowano 3 grudnia 2009 podłączyłem ps3 pod swoje głośniki creative 2.1 za pomocą przejsciowki chinch-minijack , ale nie moge regulowac głośności , jest jakiś sposób na to ? grają zbyt głośno.... Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 3 grudnia 2009 Opublikowano 3 grudnia 2009 Nie masz do nich pilota? Innej opcji nie ma Cytuj
warmc 0 Opublikowano 3 grudnia 2009 Opublikowano 3 grudnia 2009 (edytowane) Ten monitor LG W2343T-PF będzie dobrze sprawował się z PS3/X360? Obsługuje HDCP więc chyba nie powinno być problemów. Edytowane 3 grudnia 2009 przez warmc Cytuj
abradab75 0 Opublikowano 3 grudnia 2009 Opublikowano 3 grudnia 2009 Nie masz do nich pilota? Innej opcji nie ma pokrętełko mam, ale nie reaguje przy pc wszystko ok Cytuj
pspkowiec 1 Opublikowano 17 grudnia 2009 Opublikowano 17 grudnia 2009 Witam mam taki problem. Mam monitor samsung 2333 SW, obraz jest full HD 16:9, ale jak gram w gry to po BOKACH mam czarne paski. np w killzone 2, ale w menu już takich nie mam, tak samo nie ma ich już w GT5 demo które dziś ściągnąłem. Wie ktoś o co chodzi? Cytuj
jar3czek 486 Opublikowano 17 grudnia 2009 Opublikowano 17 grudnia 2009 W ustawieniach monitora zmień image size na wide. I jeśli jakąś grę da radę puścić w 1080p, to radzę z tego korzystać, bo w 720p ten monitor ucina trochę obrazu Cytuj
kurczak 0 Opublikowano 27 stycznia 2010 Opublikowano 27 stycznia 2010 Mam zamiar kupić PS3 i myślę sobie jak je podłącze do mojego monitora (Benq G2220HDA). Wszędzie są sprzeczne informacje dotyczące HDCP, więc nie bardzo wiem jaki kabel będę musiał kupić. Może ktoś posiada ten monitor i może się wypowiedzieć? Cytuj
Artylerzysta 0 Opublikowano 6 lutego 2010 Opublikowano 6 lutego 2010 Witam prosił bym wyjaśnienie mi pewnej rzeczy. Postanowiłem kupić sobie ps 3 i podłączyć go do monitora. Xboxa łączyłem przez wejście dvi zas dźwięk podprowadzałem kablem hdmi z wejściem Optical/RCA Audio(ten od xboxa . Posiadam monitor Samsung 2032BW. I pytanie jak wyglądało by podpięcie ps 3 fata do monitora by dodatkowo byl dźwięk oczywiście:>? Pozdrawiam Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 6 lutego 2010 Opublikowano 6 lutego 2010 Dźwięk wyprowadzasz albo opticem albo przez kabel dodawany do konsoli. Cytuj
keetiv 5 Opublikowano 23 lutego 2010 Opublikowano 23 lutego 2010 Mam zamiar kupić PS3 i myślę sobie jak je podłącze do mojego monitora (Benq G2220HDA). Wszędzie są sprzeczne informacje dotyczące HDCP, więc nie bardzo wiem jaki kabel będę musiał kupić. Może ktoś posiada ten monitor i może się wypowiedzieć? Hej, ja mam podobny, Benq G2420HD i ma HDCP. Jednak, z tego co wiem, te HDA nie mają wejścia HDMI, więc nie jestem pewien na 100%. A nie możesz kupić sobie HD zamiast HDA? Jeśli chodzi o ogólną ocenę monitorka, to jestem bardzo zadowolony. Cytuj
zagul 326 Opublikowano 24 lutego 2010 Opublikowano 24 lutego 2010 Ogólnie to polecam monitor LG W2261VP, ma HDMI i wejście AUDIO gdzie można spokojnie podłączyć głośniki lub słuchawki, jak kto woli Cytuj
MaroS 289 Opublikowano 24 lutego 2010 Opublikowano 24 lutego 2010 Mam pytanie, a następująco problem używam monitor HP w2207H 22' 1680x1050 (16x10) i gdy podłączam ps3 obraz downscaluje i wypełnia cały ekran i tu kłopot czy da jakoś radę zrobić by było jak w xbox'ie 360 czyli czarne pasy i format 16x9. różnica nie jest wielka bo tylko 105px ale "kółka" wyglądają bardziej owalnie co mnie drażni. Cytuj
xbor 54 Opublikowano 9 marca 2010 Opublikowano 9 marca 2010 (edytowane) Narazie gram w ps3 na starym telewizorze crt,a jak widzę ( http://hdtv.com.pl/forum/playstation-3/10306-full-hd-konieczne-3.html )różnica jest ogromna mam wiec pytanie, mam monitor samsung syncmaster 2043nw tylko z d-sub czy jak kupie taki kabel: http://www.allegro.pl/item953128612_psp20_playstation_3_ps3_wii_kabel_vga_hd_konwerter.html to bede miał dobrą jakość obrazu? Edytowane 9 marca 2010 przez xbor Cytuj
zajcef2 0 Opublikowano 10 marca 2010 Opublikowano 10 marca 2010 Witam!!! Zdecydowałem sie na zakup monitora do PS3. Doychczas grane na zwykłym tv :confused: Prosba o podanie kilku typów monitorów 24' które aktualnie byłyby odpowiednie. Budżet 1500zł. Przepych na allegro wcale nie ulatwia podjęcia decyzji. Cytuj
keetiv 5 Opublikowano 10 marca 2010 Opublikowano 10 marca 2010 (edytowane) Ja mogę z czystym sumieniem polecić monitor Benq G2420HD. Przed zakupem czytałem przez dłuższy czas różne recenzje monitorów i ten był w większości polecany. Kosztuje ok 650 zł, ale stosunek CENA/JAKOŚĆ jest bardzo dobry. Coby nie być gołosłownym, tu masz obszerną i profesjonalną reckę (modelu G2411HD, który różni się od "20" tylko matową obudową, a którego, niestety, nie ma w Polsce): http://www.prad.de/en/monitore/review/2009/review-benq-g2411hd-part13.html Oczywiście, nie mówimy tu o wykorzystaniu monitorka do grafiki, bo w tym przypadku to trzeba patrzeć na półkę od 2500 wzwyż. Mam nadzieję, że pomogłem. Napisałem Ci obszerny tekst-pomoc na gg, także sprawdź sobie Edytowane 10 marca 2010 przez keetiv Cytuj
Binek 0 Opublikowano 11 marca 2010 Opublikowano 11 marca 2010 Mam problem posiadam obecnie monitor Dell E1910, jako że nie posiadam obecnie Tv LCD zakupiłem kabel HDMI -DVI aby móc grać na monitorze. Problem w tym że po podłączeniu tym kablem na monitorze nie pojawia się obraz, próbowałem już resetować ustawienia video konsoli, poprzez dluższe przytrzymanie przycisku power przy włączaniu, lecz to również nic nie daje. Co jest nie tak? Cytuj
Firekage 1 Opublikowano 12 marca 2010 Opublikowano 12 marca 2010 (edytowane) Mam problem posiadam obecnie monitor Dell E1910, jako że nie posiadam obecnie Tv LCD zakupiłem kabel HDMI -DVI aby móc grać na monitorze. Problem w tym że po podłączeniu tym kablem na monitorze nie pojawia się obraz, próbowałem już resetować ustawienia video konsoli, poprzez dluższe przytrzymanie przycisku power przy włączaniu, lecz to również nic nie daje. Co jest nie tak? Abys mial obraz z PS3 telewizor/monitor musi wspierac HDCP bo sygnal z HDMI jest kodowany. Jesli po podpieciu przelotka nie masz tak Twoje DVI nie wspiera HDCP i jedyne co mozesz zrobic to zakup kabla z konwerterem za jakies 120 zl. Oczywiscie resetowanie masz za soba, czyli wcisniecie i przytrzymanie powera by konsola odpalila sie w VGA, a wiec nie masz HDCP. Generalnie mozna przyjac, ze jesli monitor/telewizor ma HDMI to i wspiera na DVI HDCP. Przyznam sie, ze troche dziwne to jest u Ciebie bo znajomy ma 22 LG bez HDMI, ale jego DVI wspiera HDCP. Edytowane 12 marca 2010 przez Firekage Cytuj
Binek 0 Opublikowano 12 marca 2010 Opublikowano 12 marca 2010 Mam problem posiadam obecnie monitor Dell E1910, jako że nie posiadam obecnie Tv LCD zakupiłem kabel HDMI -DVI aby móc grać na monitorze. Problem w tym że po podłączeniu tym kablem na monitorze nie pojawia się obraz, próbowałem już resetować ustawienia video konsoli, poprzez dluższe przytrzymanie przycisku power przy włączaniu, lecz to również nic nie daje. Co jest nie tak? Abys mial obraz z PS3 telewizor/monitor musi wspierac HDCP bo sygnal z HDMI jest kodowany. Jesli po podpieciu przelotka nie masz tak Twoje DVI nie wspiera HDCP i jedyne co mozesz zrobic to zakup kabla z konwerterem za jakies 120 zl. Oczywiscie resetowanie masz za soba, czyli wcisniecie i przytrzymanie powera by konsola odpalila sie w VGA, a wiec nie masz HDCP. Generalnie mozna przyjac, ze jesli monitor/telewizor ma HDMI to i wspiera na DVI HDCP. Przyznam sie, ze troche dziwne to jest u Ciebie bo znajomy ma 22 LG bez HDMI, ale jego DVI wspiera HDCP. A co jeszcze ciekawsze DVI wspiera HDCP, sprawdzałem w opisach tego monitora, więc to nie powinna być wina tego co mówisz. Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 12 marca 2010 Opublikowano 12 marca 2010 Witam!!! Zdecydowałem sie na zakup monitora do PS3. Doychczas grane na zwykłym tv :confused: Prosba o podanie kilku typów monitorów 24' które aktualnie byłyby odpowiednie. Budżet 1500zł. Przepych na allegro wcale nie ulatwia podjęcia decyzji. ja bym sie podpiął pod pytanie. Na rynku jest aktualnie taka masa tych TV, monitorów i innych cudów, że nie wiem za co sie łapać. Seriously pomoć by sie przydała. Cytuj
Firekage 1 Opublikowano 12 marca 2010 Opublikowano 12 marca 2010 Mam problem posiadam obecnie monitor Dell E1910, jako że nie posiadam obecnie Tv LCD zakupiłem kabel HDMI -DVI aby móc grać na monitorze. Problem w tym że po podłączeniu tym kablem na monitorze nie pojawia się obraz, próbowałem już resetować ustawienia video konsoli, poprzez dluższe przytrzymanie przycisku power przy włączaniu, lecz to również nic nie daje. Co jest nie tak? Abys mial obraz z PS3 telewizor/monitor musi wspierac HDCP bo sygnal z HDMI jest kodowany. Jesli po podpieciu przelotka nie masz tak Twoje DVI nie wspiera HDCP i jedyne co mozesz zrobic to zakup kabla z konwerterem za jakies 120 zl. Oczywiscie resetowanie masz za soba, czyli wcisniecie i przytrzymanie powera by konsola odpalila sie w VGA, a wiec nie masz HDCP. Generalnie mozna przyjac, ze jesli monitor/telewizor ma HDMI to i wspiera na DVI HDCP. Przyznam sie, ze troche dziwne to jest u Ciebie bo znajomy ma 22 LG bez HDMI, ale jego DVI wspiera HDCP. A co jeszcze ciekawsze DVI wspiera HDCP, sprawdzałem w opisach tego monitora, więc to nie powinna być wina tego co mówisz. opisach na www sklepow, czy opisie na www producenta? Cytuj
Binek 0 Opublikowano 12 marca 2010 Opublikowano 12 marca 2010 Mam problem posiadam obecnie monitor Dell E1910, jako że nie posiadam obecnie Tv LCD zakupiłem kabel HDMI -DVI aby móc grać na monitorze. Problem w tym że po podłączeniu tym kablem na monitorze nie pojawia się obraz, próbowałem już resetować ustawienia video konsoli, poprzez dluższe przytrzymanie przycisku power przy włączaniu, lecz to również nic nie daje. Co jest nie tak? Abys mial obraz z PS3 telewizor/monitor musi wspierac HDCP bo sygnal z HDMI jest kodowany. Jesli po podpieciu przelotka nie masz tak Twoje DVI nie wspiera HDCP i jedyne co mozesz zrobic to zakup kabla z konwerterem za jakies 120 zl. Oczywiscie resetowanie masz za soba, czyli wcisniecie i przytrzymanie powera by konsola odpalila sie w VGA, a wiec nie masz HDCP. Generalnie mozna przyjac, ze jesli monitor/telewizor ma HDMI to i wspiera na DVI HDCP. Przyznam sie, ze troche dziwne to jest u Ciebie bo znajomy ma 22 LG bez HDMI, ale jego DVI wspiera HDCP. A co jeszcze ciekawsze DVI wspiera HDCP, sprawdzałem w opisach tego monitora, więc to nie powinna być wina tego co mówisz. opisach na www sklepow, czy opisie na www producenta? Wcześniej sprawdzałem na stronach sklepów, teraz sprawdziłem na stronie Della http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?sku=320-0940&cs=04&c=us&l=en&dgc=SS&cid=52102&lid=1342490 Cytuj
Binek 0 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 To jak jest ktoś w stanie powiedzieć mi dlaczego nie działa mi PS 3 na tym monitorze? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi