juni8 6 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 (edytowane) Czy przez ten kabel podłączę monitor do PS3? I jaka będzie jakość obrazu? Monitor http://asus.katalog-monitorow.pl/monitor/asus-vw202sr/ Kabel http://www.allegro.pl/item699668423_kabel_...tion_3_vga.html Moim zdanie kupno tego zestawu mija się z celem. Według mnie powinieneś kupić monitor z wejściem DVI i wsparciem DHCP, wtedy podpinasz konsole kablem HDMI->DVI. Wtedy nie musisz się o nic martwić. A jeżeli już masz taki monitor no to kupno Kabla VGA to w tym przypadku jedyne słuszne rozwiązanie. Edytowane 16 Sierpnia 2009 przez juni8 Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Witam! Posiadam telewizor SAMSUNG Le32a551 Full HD. Kiedyś w PSX EXTREME, któryś ze zgredów podawał link do strony na której są opisane ustawienia do różnych telewizorów. Jeden z nich zachwycał się, że wypas, super. Ustawił parametry [kontrast itd] swojego telewizora tak jak na stronce pisali i super to wyszło. Ktoś pamięta może w którym nr PSX była wzmianka o tej stronie internetowej??? Jeśli nie to może ktoś z was doradziłby mi jak ustawić swój telewizor pod kątem grania??? Dołączam się do pytania o podanie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Poszukajcie TU Cytuj Odnośnik do komentarza
gigant84 2 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Czy to jest ta stronka, która była podawana w PSX Extreme??? Kurde chyba przewertuje wszystkie magazyny i odnajdę ten link. Cytuj Odnośnik do komentarza
gigant84 2 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Jak podłączę monitor przez HDMI to dźwięk mogę wyprowadzić do głośników normalnie przez chinche bez problemu jak w X360, tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 chinche lub optyk Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Jak podłączę monitor przez HDMI to dźwięk mogę wyprowadzić do głośników normalnie przez chinche bez problemu jak w X360, tak ? w X0 jest problem w PS3 nie ma zadnego bo nic nie ogranicza gniazd Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 (edytowane) Jak podłączę monitor przez HDMI to dźwięk mogę wyprowadzić do głośników normalnie przez chinche bez problemu jak w X360, tak ? w X0 jest problem w PS3 nie ma zadnego bo nic nie ogranicza gniazd Problem ? Jaki problem PS. Optyk mi odpadł :] Na necie czytałem, że na spojeniu wystarczy śrubokrętem podważyć, a u mnie było to tak zgrzane, że musiałem rozciąć piłką do metalu Edytowane 24 Sierpnia 2009 przez donsterydo Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 (edytowane) rzeczywiscie nie ma problemu, to po co ciąłeś kabel? hehehe trzymajmy sie watku, PS i monitor... Edytowane 24 Sierpnia 2009 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
Pawel_S5 13 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Czy przy podłączeniu PS3 do monitora poprzez kabel VGA istnieje jakieś ryzyko "powikłań" i w efekcie uszkodzenie sprzętu, czy jest to bezpieczne? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 ja ci odpowiem. dlaczego mialo by to byc niebezpieczne? kabel vga dla ps3 jest zintegrowany z vga boxem na odpowiednich czesciach [w tym sa oczywiscie zabezpieczenia, ktore i tak raczej nie sa potrzebne przy tak niskich napieciach] Cytuj Odnośnik do komentarza
Paweł_PS 0 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 http://allegro.pl/item725866581_full_hd_be..._sklep_wwa.html Chciałbym kupić taki monitor, tylko czy on ma wbudowane głośniki, czy musiałbym dokupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 czekaj, bo nie rozumiem... ty oczekujesz od potencjalnego usera, ktory przypadkiem tu zaglada, ze uzyje za ciebie google'a i wpisze w takima malym wąskim okienku model monitora po czym przycisnie ENTER i przeczyta za ciebie kilka informacji zawartych na pierwszysch 2-3 wyswietlonych stronach? raczysz sobie zartowac... Cytuj Odnośnik do komentarza
Paweł_PS 0 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Dobra. Chcę zakończyć ten temat więc PROSŻĘ odpowiedzcie mi na pytania i rozwiejcie wszelkie wątpliwości: Taki zestaw do PS3: http://allegro.pl/item719685521_lg_w2261vp...i_2ms_36gw.html + http://www.allegro.pl/item722997027_kabel_...ep_allplay.html + http://allegro.pl/item716515291_s_220_glos...7w_gw_36mc.html Mam pytania: Czy ten zestaw jest kompatybilny i wszystko będzie działało i czy ten monitor rozdziela sygnał HDMI ? Czy jeśl podepnę te głośniki do headphone jack w tym monitorze to będę miał audio ? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 slabe glosniki ale jak chcesz... audio wyprowadzisz sobie przez boxowy kabel od ps3 [czyt. ten z chinchami] i nie bedzie problemu. nie trzeba szalec z jackami i przelotkami Cytuj Odnośnik do komentarza
czekus 0 Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Witam, byłbym wdzięczny jeśli by ktoś udzielił mi porady... kupiłem monitor LG 2442PA-BF: http://www.komputronik.pl/index.php/product/71055/Peryferia/Monitory-LCD/24%27%27_LG_Flatron_W2442PA-BF.html zarówno do kompa jak i do PS3, monitor zajefajny, ostrość i brak smużenia oraz mase innych zalet, ale nie w tym rzecz. Podłączam PS3 do tego monitorka 2m kablem HDMI dobrej jakości z pozłacanymi wtykami ( kosztował prawie 100zł) więc to nie żaden badziew, ustawiam w PS3 tryb 1080p, odpalam 3 gry ktore rzekomo obsługują ten sygnał (Darkness, GT5:Prolog, i GTA4) i przy kazdym uruchonieniu konsoli czyli daniu sygnału do monitora, ten pokazuje ze wyswietla obraz w sygnale 720p.... albo cos zle robie albo te gry nie obługuja tego sygnału imo producent tak wypisuje... Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 kabel jest bez znaczenia... czy za 10 czy za 100zl jakosc przy 2m bedzie taka sama. obawiam sie, ze te gry jednak nie obsluguja 1080p. jak mialem gta to pisalo na nim 720p Cytuj Odnośnik do komentarza
Keptyn_Quark 0 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 kabel jest bez znaczenia... czy za 10 czy za 100zl jakosc przy 2m bedzie taka sama.obawiam sie, ze te gry jednak nie obsluguja 1080p. jak mialem gta to pisalo na nim 720p Jeśli w menu systemowym zaznaczysz 1080p, natomiast odznaczysz 720p oraz 1080i, gra uruchomi się w trybie 1080p. filmik na joutjub Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 (edytowane) może ktoś mi napisac co zrobic żeby podłączyc ps3 do konsoli, mam kabel vga-hdmi Edytowane 24 Września 2009 przez Yakubu Cytuj Odnośnik do komentarza
Marchi 19 Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Słuchajcie, a ja mam taki problem. W domu mam TV Daewoo HD Ready , obsługuje pierwsze 3 rozdzielczości podane w menu konsoli. Nie ma to znaczenia chyba skoro większość gier śmiga w 720p. Ale nie o tym. U rodziców grałem ostatnio na Full HD Samsungu i gry wyglądają znacznie lepiej. Trochę mnie to teraz irytuje jak wróciłem na swój sprzęt. I tutaj pytanie, czy TV ma znaczenie skoro i tak gry chodzą w 720 p, a mój Daewoo obsługuje tę rozdzielczość ? Czy też to tylko kwestia ustawień w TV lub menu konsoli. Kompletnie się na tym nie znam, a zaczyna mi to przeszkadzać. Na tym gorszym telewizorze pojawia się czasem pasek , który jak fala spływa przez ekran, czyli jakby problemy z odświeżaniem, do tego mam wrażenie jakby tekstury były niższej jakości i animacja też śmigała nieco wolniej. Obniżyłem w swoim TV ostrość bo ząbki mnie dobijały, a na Samsungu rodziców przy wysokiej ostrości ząbków prawie nie ma. Jakieś rady ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Incognitos 2 Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Słuchajcie, a ja mam taki problem. W domu mam TV Daewoo HD Ready , obsługuje pierwsze 3 rozdzielczości podane w menu konsoli. Nie ma to znaczenia chyba skoro większość gier śmiga w 720p. Ale nie o tym. U rodziców grałem ostatnio na Full HD Samsungu i gry wyglądają znacznie lepiej. Trochę mnie to teraz irytuje jak wróciłem na swój sprzęt. I tutaj pytanie, czy TV ma znaczenie skoro i tak gry chodzą w 720 p, a mój Daewoo obsługuje tę rozdzielczość ? Czy też to tylko kwestia ustawień w TV lub menu konsoli. Kompletnie się na tym nie znam, a zaczyna mi to przeszkadzać. Na tym gorszym telewizorze pojawia się czasem pasek , który jak fala spływa przez ekran, czyli jakby problemy z odświeżaniem, do tego mam wrażenie jakby tekstury były niższej jakości i animacja też śmigała nieco wolniej. Obniżyłem w swoim TV ostrość bo ząbki mnie dobijały, a na Samsungu rodziców przy wysokiej ostrości ząbków prawie nie ma. Jakieś rady ? Czy to w 720p, czy w 1080p przy grze która i tak jest w 720p to nie ma wielkiej różnicy. Zwyczajnie masz słabszy model. Gorszy panel, mniejszy kontrast, paleta barw itp, itd. do tego gdzie Daewoo do Samsunga - bez urazy Cytuj Odnośnik do komentarza
Marchi 19 Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 No i po prostu o to mi chodzi. Bo nie wiedziałem czy chodzi po prostu o słabszą jakość TV czy też o to, że mam coś nababrane w ustawieniach. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 ps3 to konsola Cytuj Odnośnik do komentarza
Kimari 0 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Moje ps3 wykrylo z automatu 1080 i tak zostalo, wszystko bylo ok az kupilem rainbowSix - chyba druga misja moji komandosi wylondowali w zamknietym pomieszczeniu bez swiatel z jednymi drzwiami ... no i nic nie widac... tylko hud dzialal... wszystko czarne... Spadla na mnie jakas opacznosc boska i obczailem pudelko ... wylaczylem w ps3 1080p a zostawilem tylko 720p, odpalilem gre i obraz byl normalny, poprostu ciemne pomieszczenie ale chociaz widzialem gdzie idze i po co xd ... i kolejny zgrzyt mialem niedawno ze SmashCars... po przejsciu rainbow wrocilem na 1080i, gram w Cars i obraz z kazdej strony wyjezdza mi po za ekran... wiec narazie zostawilem tylko 720 jako obslugiwane przez tv i gram tak we wszystko. Nie wiem zabardzo czy moj obraz jest dobry... tak jak podlaczylem tak zostalo, nie mam porownania, nie znam nikogo kto gra na ps3... sam jestem ciekawy czy da sie jeszcze podrasowac ... na moje oko wyglada ok, ząbki widac... ale mnie nie gryzą... ciekawe ciekawe ; > Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi