konrado0905 7 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 120 px to jeszcze nie tak dozo ;P ogulnie to ujdzie za ta cene. taniej chyba full hd nie kupisz PS: z moich malych obliczen wynika ze na tym monitorze to bedzie ok. 5cm. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza
Janush 224 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 dzięki za odpowiedzi raczej kupie ten czy polecacie inny w cenie max 1150 zł Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 pewnie juz bylo poruszane ale co tam da sie podlaczyc ps3 w taki oto sposob? : PS3 - kabel HDMI<>DVI - monitor PC z DVI znaczy sie polaczenie bedzie mozliwe, ale czy to bedzie dzialac? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hysz 25 Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Jasna sprawa, grałem tak z miesiąc nawet. Jeśli ma DVI, to najprawdopodobniej ma też obsługę HDCP, więc wszystko będzie się wyświetlać. Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Jasna sprawa, grałem tak z miesiąc nawet. Jeśli ma DVI, to najprawdopodobniej ma też obsługę HDCP, więc wszystko będzie się wyświetlać. monitor z HDCP ma napewno DVI/HDMI, ale nie zawsze odwrotnie. zanim wydasz 30zl na kabel sprawdz u wujka google czy Twoj monitor ma HDCP Cytuj Odnośnik do komentarza
Yabollek007 314 Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Posiadam monitor Iiyama B2403WS, z PS3 sprawoje sie swietnie, mam go podlaczonego do PS3 kablem hdmi. Obraz jest wyswietlany w rozdzielczosci 1080p . Mimo, ze proporcje monitora to 16:10, to nie zauwazylem zadnych znieksztalcen w obrazie ( a gralem w GTA IV, demo Burnout Paradise ,Resistanca i demo jakiejs takiej oldschoolowej strzelanki ). Cytuj Odnośnik do komentarza
Katana 0 Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Najłatwiej zauważyć czy monitor dobrze wyświetla patrząc na koła samochodów (jeśli będą jaja, to monitor "zgniata" obraz) lub na jakieś napisy na całym ekranie (jeśli ucina napisy, to znaczy, że rozciąga obraz w pionie), polecam sprawdzić, nie zawsze to przeszkadza, ale to jednak minus Cytuj Odnośnik do komentarza
Maximmus 0 Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Albo w menu konsoli... jesli widzisz ze ikony są spłaszczone(np. WWW)... Generalnie to jestes w stanie wylapac jedynie majac porownanie... z nie znieksztalconym Cytuj Odnośnik do komentarza
Gallas 0 Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 mam monitorek samsung syncmaster 931bw.co potrzebuje do niego aby podłączyć go pod ps3? musze kupić vga box'a? zaznaczam że jestem zielony w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 widac... wystarczy ze kupisz kabel HDMI<=> DVI Cytuj Odnośnik do komentarza
Tomek P. 61 Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 witam. mam pytanie. czy ps3 można podłączyć do monitora SAMSUNG SM 940BW ? wyczytałem, że aby wszystko działało monitor musi obsługiwać hdcp. szukałem w instrukcji i nie znalazłem tam o tym wzmianki. na stronie producenta w info o tym monitorze coś o tym pisze. czy ktoś może miał/ma podłączoną konsolę pod ten monitor i może mi napisać jak to wszystko działa? jak to podłączyć. czy wystarczy mi przejściówka HDMI->DVI? jak wygląda obraz, czy są jakieś problemy z wyświetlaniem? i jeszcze pytanko o dźwięk. mam głośniki CREATIVE 2+1 podłączone do kompa. jak je podłączyć pod ps3? prosiłbym o odpowiedź bo telewizorek dopiero w przyszłym roku będzie a pograło by sie w gta4:) pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 witam. mam pytanie. czy ps3 można podłączyć do monitora SAMSUNG SM 940BW ? wyczytałem, że aby wszystko działało monitor musi obsługiwać hdcp. szukałem w instrukcji i nie znalazłem tam o tym wzmianki. na stronie producenta w info o tym monitorze coś o tym pisze. czy ktoś może miał/ma podłączoną konsolę pod ten monitor i może mi napisać jak to wszystko działa? jak to podłączyć. czy wystarczy mi przejściówka HDMI->DVI? jak wygląda obraz, czy są jakieś problemy z wyświetlaniem? i jeszcze pytanko o dźwięk. mam głośniki CREATIVE 2+1 podłączone do kompa. jak je podłączyć pod ps3? prosiłbym o odpowiedź bo telewizorek dopiero w przyszłym roku będzie a pograło by sie w gta4:) pozdrawiam. co do HDCP to google.pl i troche angielskiego. HDMI <=> DVI wystarczy. co do dzwieku to musisz kupic przejsciowke z AUX do mini-jack żeński. podlaczasz kabel ktory otrzymales w zestawie i w opcjach konsoli ustawiasz dzwiek zeby szedl po tym kablu. jak nie wiesz jak, to zajzyj do instrukcji. wyprzedzam pytanie obraz moze isc po jednym kablu (HDMI), a dzwiek po drugim (AUX\CINCH) Cytuj Odnośnik do komentarza
Tomek P. 61 Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 konrado dzięki. w google szukałem ale polskim i tam raz piszą, że ma hdcp a raz nie ma o tym nic. a co do twojej wyprzedzającej odpowiedzi to wiem, że dźwięk i obraz będzie szedł osobnymi kabelkami i wielkie dzięki maciomaniak-owi za opisanie jak to wszystko podłączyć i ja to śmiga na tym modelu monitora. Cytuj Odnośnik do komentarza
ryder 0 Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 od razu zaznaczam że jestem zielony w temacie... chce kupić monitor, ma wspólpracowac z ps3. troszeczke poczytalem i widze ze najlepszą jak dla mnie opcją bedzie Samsung 226BW. Co sadzicie o tym monitorze?jakim kablem moge go podłaczyć? nie bede miał problemow typu: rozciąganie obrazu w grach? I troche z innej beczki... jak podłaczyć, i czy wogóle można, ps3 z wieżą stereo? ewentualnie ze sluchawkami? Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 przynajmniej polowa odpowiedzi jest na tej stronie... Cytuj Odnośnik do komentarza
Guts 7 Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 (edytowane) Witam, Posiadam monitor Samsung SyncMaster 931bw, do którego podłączone jest ps3 przez HDMI. Głośniki podłączone są bezpośrednio do kompa i po odpaleniu konsoli obraz jest (krystalicznie czysty), ale nie ma dźwięku. Co zrobić, aby głośniki podłączone do kompa, w jakiś sposób współgrały z PS3, aby osiągnąć upragniony dźwięk. Nie mówcie tylko, że muszę kupić nowe głośniki, które podłącze pod konsole, bo kasę mam już odłożoną na.... MGS 4 Edytowane 17 Maja 2008 przez Guts Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 musisz przepinac kabel. albo kupic rozdzielacz kosztem utraty jakosci Cytuj Odnośnik do komentarza
Pablo el 0 Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Witam, Posiadam monitor Samsung SyncMaster 931bw, do którego podłączone jest ps3 przez HDMI. Głośniki podłączone są bezpośrednio do kompa i po odpaleniu konsoli obraz jest (krystalicznie czysty), ale nie ma dźwięku. Co zrobić, aby głośniki podłączone do kompa, w jakiś sposób współgrały z PS3, aby osiągnąć upragniony dźwięk. Nie mówcie tylko, że muszę kupić nowe głośniki, które podłącze pod konsole, bo kasę mam już odłożoną na.... MGS 4 Odpowiedz na twoje pytania znajduje sie w tym temacie, masz podane schematy podlaczen itp. Wystarczy przekopac te 18 stron od poczatku Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Coś takiego mam od dłuższego czasu: http://allegro.pl/item365578717_tv_lcd_sam..._gwarancja.html Dostałem w prezencie, więc ciężko było tu się targować o coś lepszego. X360 podłączam przez gniazdo VGA i tu raczej nie ma problemów. Natomiast PS3 jedzie standardowo kablem HDMI -> DVI i w tym momencie pojawiają się pewien dyskomfort. Widoczne zwłaszcza w przeglądarce internetowej obcięcia kilkudziesięciu pikseli od góry i dołu, oraz kilkanaście po bokach ekranu. Troszkę to dziwne, żeby tak ze wszystkich stron psuć ekran, skoro nawet X360 nie ma obsługi 16:10, a jakoś sobie z tym radzi. Acha, sygnał idzie cyfrowo i nie mam możliwości regulacji obrazu, jak w przypadku standardowego sygnału analogowego idącego od PC. Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 najprawdopodobniej cyfrowy obraz automatycznie dostosowuje sie do ekranu przy okazju u(pipi)ujac troche pixli Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Niech zgadnę. Rada to VGA Box albo coś pochodnego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Me4ju 0 Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 (edytowane) http://proline.pl/sklep.php?n=zachwycajacy...y-hyundai-w240d co sądzicie o tym? Myślę, że do ps3 dobry, chociaż ja guzik sie znam PS. Wg mnie dobry jest tez pod wzgledem tego, że można podłączyć Peceta Edytowane 18 Maja 2008 przez Me4ju Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 faktycznie. to niesamowite ze do monitora PC mozna podlaczyc sprzecik fajny. za minus proporcja 16:10 Cytuj Odnośnik do komentarza
napletator 0 Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 No tak, ale ktory monitor ma proporcje 16:9? To nie minus tylko standard w monitorach. Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 No tak, ale ktory monitor ma proporcje 16:9? To nie minus tylko standard w monitorach. no niestety juz standart, ale pozytywnie nie wplywa na gre. jesli puscisz przez HDMI/DVI obraz bedzie troche rozciagniety. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi