konrado0905 7 Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 PS3 warto kupic, ale ten monitor sie nie nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza
ATG 1 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Witam, zastanawiam się nad zakupem monitora do ps3. Na oku mam: Samsung 245B http://allegro.pl/item385574492_samsung_24...4cale_nowy.html DELL 2405 FPW http://allegro.pl/item382701774_profesjona..._fpw_f_vat.html Który z nich lepszy? Może ktoś zna dobry monitor w tym przedziale cenowym? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yabollek007 314 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 http://allegro.pl/item380341785_monitor_lc..._hd_tanio_.html ja mam taki monitor >>>> polecam Tamte 2 co podales, tez wydaja sie dobre, ale nie maja zlacza hdmi, moj je posiada, nie wiem jak jest z sygnalami z tych innych wejsc z della, ale roznice miedzy hdmi a d-sub - widac. Co prawda jest drozszy o 250zl, ale w przedziale cenowym sie chyba miesci ;p, a to przeciez + - koszt jednej gierki. A na czym teraz grasz? Tzn na jakim panelu? Cytuj Odnośnik do komentarza
ATG 1 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 (edytowane) hmm, trochę za drogo, szukam czegoś do max 1000zł (24 cale). Teraz gram na Asusie mw221c. edit: a co powiecie o tym: http://allegro.pl/item386560140_acer_24_fu...polisa_zbd.html lub http://allegro.pl/item383900341_dell_e248w...1000_1_bcm.html Edytowane 20 Czerwca 2008 przez ATG Cytuj Odnośnik do komentarza
Yabollek007 314 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 (edytowane) Nie wiem , moze za bardzo sie sugeruje cena, ale te monitory kosztuja tyle, co twoj, a twoj ma 22cale, wiec nie wiem jak bedzie z ich jakoscia @ Przeczytalem opisy monitorow na allegro. Acer ma DVI i DSUB, DVI jest z HDCP - czyli PS3 pojdzie. Parametry wygladaja na dobre i mozna regulowac kat nachylenia monitorya ( w mojej iiyamie chyba sie nie da, chyba da sie regulowac wylacznie wysokosc ), wiec nie majac zadnych dodatkowych informacji pewnie wzialbym acera. Acer ma takze 36 miesieczna gwarancje producenta, a to nie jest byle co Ten koles z dellem nie daje ci gwary producenta, wiec jesli zamierzasz kupowac na alegro - dell odpada, chyba, ze tygodniowa gwara rozruchowa ci wystarczy Edytowane 21 Czerwca 2008 przez Yabollek007 Cytuj Odnośnik do komentarza
ATG 1 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Yabollek007 dzięki za pomoc, biorę Acera AL2423WB w tej cenie nic lepszego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
Flowed 0 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Niedługo mam zamiar kupic ps3 lecz na monitor dobry nie bede miał na razie kasy.Czy da rade jakoś podłaczyć ps3 pod monitor LG flatron F700B ?? jezeli tak to co mi bedzie potrzebne . Cytuj Odnośnik do komentarza
_tomek 2 Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Mam dość dziwny problem, tj mój znajomy ma. Wczoraj kupił (w sumie obaj byliśmy ) PS3. Telewizor ma jeszcze gorszy niż ja, bo stary Elemis, ale monitor 24", tyle że jakiś śmieszny, chyba chiński. Tak czy siak, rozdzielczość natywna to 1920*1200, jak w każdym monitorze. Konsola ma max 1920*1080, więc monitor dodaje pasy na górze/dole (to ciekawe, bo nie rozciąga obrazu). Ale z grami obsługującymi rozdzielczość 720p jest problem, bo są wyświetlane w okienku. Próbowaliśmy, jak u mnie, wymusić na konsoli korzystanie jedynie z 1080, ale wtedy narzuca 576p i gra jest w jeszcze mniejszym prostokącie, na środku. Czy ktoś ma pomysł, co można zrobić? Konsola jest podpięta pod HDMI. Słyszałem, że instalacja linuxa pozwala wymuszać rozdzielczości, prawda to? Jakoś mi się wierzyć nie chcę. Jeszcze raz, ktoś się orientuje co do rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza
ATG 1 Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Nie da się zmienić rozdzielczości w ustawieniach monitora? U mnie przynajmniej jest taka możliwość tzn 1080p, 720p albo rozciągnięcie na full, co do wymuszania rozdzielczości w linuxie to chyba nie ma to związku z grą tylko z linuxem... Cytuj Odnośnik do komentarza
_tomek 2 Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 No właśnie nie da się w ogóle, w menu monitora jest tylko brightness, contrast, saturnation. Ascetycznie Cytuj Odnośnik do komentarza
Deadeye 2 Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 No właśnie nie da się w ogóle, w menu monitora jest tylko brightness, contrast, saturnation. Ascetycznie no to twoj kolega ma problem, bo monitor najprawdopodobniej nie ma skalera i nie jest w stanie sobie z tym poradzic. Tak to jest jak sie kupuje chinski shit Jedyna nadzieja, to ze kiedys sony wprowadzi upscale'ing jako funkcje firmware'u, dzieki czemu bedzie dzialac w kazdej grze. A to co napisales z wylaczeniem 720p dziala w niektorych grach, np gta4. Cytuj Odnośnik do komentarza
_tomek 2 Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 No trudno, tak czy inaczej dzięki za poświęcony czas Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 (edytowane) Do PS3 monitory nie nadają się za bardzo ;/ Edytowane 8 Lipca 2008 przez blazej10 Cytuj Odnośnik do komentarza
ATG 1 Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Niby czemu? Ja mam w2408h i jest świetny na nic nie narzekam. A po za tym siedzę 2m od monitora TV się dla mnie nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza
MustaKilla 0 Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) Witam forumowiczów. niewidziałem nigdzie by ktoś pytał o ten monitorek Dell a jest jak na moje nieprofesjonalne oko dosyć dobrze wyposażony i w przystępnej cenie. nie mam jeszcze ps3 (czekam jeszcze do wrześnie żeby 80gb wersje kupic) toteż niemam porównania w wyświetlaniu. Proszę kolegów, lepiej znających temat o opinię czy ten monitorek bedzie dobrze współpracował z plejką. jakie ewentualne straty jakości oraz dodatkowe przewody by wyprowadzić dźwięk np na słuchawki lub na wierze. Dzięki i pozdrawiam http://cgi.ebay.co.uk/DELL-FLAT-PANEL-LCD-...p3286.m14.l1308 Edytowane 22 Lipca 2008 przez MustaKilla Cytuj Odnośnik do komentarza
Flowed 0 Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Posiadam monitor crt no i chciałem go podpiac pod ps3 , monitor posiada tylko VGA. Próbowałem z przejsciowkami VGA/DVI -----> DVI/HDMI ale monitor wcale nie reaguje . Może cos trzeba zmienic w ustawieniach ps3?? Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 poczytaj sobie. mam dosc wykladania wszystkiego na tacy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Flowed 0 Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 powiedz mi tylko czy taki sposób z przejściówkami wypali tak/nie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Yabollek007 314 Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Szczerze mowiac to watpie zeby takie cos zadzialalo, poniewaz VGA >>>>>>>>>> D-SUB, czyli sygnal analogowy, a nie cyfrowy jak w przypadku DVI / hdmi, wiec zadna przejsciowka nie pomoze ( chyba, jakims znawca tematu to ja nie jestem ). Cytuj Odnośnik do komentarza
Deadeye 2 Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Posiadam monitor crt no i chciałem go podpiac pod ps3 , monitor posiada tylko VGA. Próbowałem z przejsciowkami VGA/DVI -----> DVI/HDMI ale monitor wcale nie reaguje . Może cos trzeba zmienic w ustawieniach ps3?? nie ma szans. mozesz zakupic vga box - koszt ok. 200 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jacobss 2 Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 (edytowane) Ludzie, pamiętajcie o jednej ważnej rzeczy: Tu nie tyle chodzi o sygnał cyfrowy i DVI, tylko o HDCP! Możecie mieć w monitorze DVI, a jeżeli nie będzie obsługiwał HDCP. to możecie pomarzyć o obrazie. A jak napisał deadeye, z VGA pozostaje tylko VGA BOX. I proszę was, czytajcie poprzednie posty, bo te same pytania lecą po 38 raz . Edytowane 28 Lipca 2008 przez Jacobss Cytuj Odnośnik do komentarza
MustaKilla 0 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Sorry, że się powtarzam, ale moja prośba została pominięta a mi naprawdę bardzo zależy na Waszej opinii... na temat tego monitora: http://cgi.ebay.co.uk/DELL-FLAT-PANEL-LCD-...p3286.m14.l1308 Dzięki! pozdreawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
zloty 0 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Ja gram na monitorze HP w2207h, 22' powłoka glose, wejscie hdmi, mam pod niegopodłaczony komputer i ps3 naciskam 1 guzik i przełacza sie obraz miedzy ps3 a pc. Jakość genialna, odwzorowanie kolorów jakość czerni, za koło 1k zł to super sprawa Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza
hait 0 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Ja mam w2408h (24 cale) i jakość też supeeer, tylko problem z tym, że gry są w 720p i muszę albo grać w małym oknie, albo rozciągać. Niemniej rozciągany też wygląda bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
MustaKilla 0 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 ehh. Prosiłem o odniesienie się do monitorka z tego linku co o nim myślicie... niemniej dzieki za odpowiedź i że wspomnieliście o swoich. zawsze dobrze wiedzieć. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi