Katana 0 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Fajnie wygląda ten Dell, ma HDMI to na pewno będzie działał, co mamy Ci więcej powiedzieć? Nie koniecznie ktoś ma ten monitor, szukaj opinii na serwisach recenzujących monitory, poczytaj o jakości itd Cytuj Odnośnik do komentarza
ATG 1 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 (edytowane) Ja mam w2408h (24 cale) i jakość też supeeer, tylko problem z tym, że gry są w 720p i muszę albo grać w małym oknie, albo rozciągać. Niemniej rozciągany też wygląda bardzo dobrze. Także posiadam ten monitor co do 720p to mamy 3 możliwości rozciągniecie na pełny ekran (1980x1200), ratio - małe czarne paski na dole i górze (1080p) lub oryginalny rozmiar ozdobiony czarnymi paskami w okół (720p). Edytowane 4 Sierpnia 2008 przez ATG Cytuj Odnośnik do komentarza
lukaszt_89 141 Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 (edytowane) Co myślicie o tym monitorze? http://www.allegro.pl/item455352201_samsun...r_tv_sklep.html Testował go ktoś, mam zamiar niedługo go kupić do ps3. Wszelkie opinie mile widziane. dzięki Edytowane 13 Października 2008 przez lukaszt_89 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Blizzard_ 1 Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 popraw link -> dodaj l Cytuj Odnośnik do komentarza
Katana 0 Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Właśnie przeczytałem opinię tego Samsunga w połączeniu z konsolami i czytam pozytywne opinie Wcześniej miałem monitor Samsung'a właśnie i z całą pewnością się na nim nie zawiodłem, a do tego mój nie był Full HD Cytuj Odnośnik do komentarza
lukaszt_89 141 Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Co myślicie o tym monitorze? http://www.allegro.pl/item455352201_samsun...r_tv_sklep.html Testował go ktoś, mam zamiar niedługo go kupić do ps3. Wszelkie opinie mile widziane. dzięki A jeszcze jedno pytanie. A jak z telewizją? Pytam bo będzie również używany do tv i chyba kupie 26 zamiast 24 cale. Cytuj Odnośnik do komentarza
nWo 1 Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Ja mam ten model i spisuje sie swietnie. Do grania ideał, tyle że w cenie tv 32 cale HD. Ale juz do takiego TV nie podepne kompa z wykorzstaniem jego FULL HD ^_^ a tu mam dwa wejsca HDMI + 1 Component + SCART, no jakby stworzony dla graczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fuerte 1 Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 A co sądzicie o tym http://www.agito.pl/powyzej-19/hp-lcd-22-w...352.337940.html ???? Cytuj Odnośnik do komentarza
gatling 0 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Chciałbym Was zapytać jak to jest z upscalowaniem rozdzielczości – jak to się przekłada na jakość. Zmierzam do tego że niektóre gry mają możliwość ustawienia 1080p mimo iż ich oryginalna rozdzielczość to 720p. Odpowiecie – sam sprawdź. W tym sęk że w niektórych widać różnicę na minus w innych nie widać różnicy (różnica jest tylko widoczna w grach które są w prawdziwym full hd). Chciałbym wiedzieć jak to jest naprawdę – co jest lepszym rozwiązaniem dla mojego monitora full hd – jaką rozdzielczość ustawić w tych grach które mają możliwość upscalingu pomimo że działają naprawdę w 720p – kiedy jest lepsza jakość w 1080p upscalowanym czy w 720p. Cytuj Odnośnik do komentarza
abradab75 0 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Chłopaki: Waszym zdaniem najlepszy monitor do PS3 w cenie około 700 zł ? Nie potrzebuje gałko-szoku więc powiedzmy "sensowna" jakość obrazu w zupełności mi wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 a cali ile chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza
abradab75 0 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 (edytowane) 22 - 24 cele w miarę możliwości / dostępności. BENQ LCD 22" E2200HDA -- jest sens (cena z przesylką 560 zł)? Full HD - 1920 x 1080 http://www.allegro.pl/item493397291_monito...0x1080_5ms.html SAMSUNG 22" SM2233BW - Nominalna rozdzielczość: 1680 x 1050 (jaki bedzie skutek tej rozdzielczości ?) http://www.rav.pl/index.php?page=shop.prod...t&Itemid=26 SAMSUNG 22" T220 WIDE - Nominalna rozdzielczość: 1680 x 1050 (jaki bedzie skutek tej rozdzielczości ?) http://www.allegro.pl/item492458783_nowosc...0_1_2msdvi.html czy jeszcze coś innego ? Edytowane 7 Grudnia 2008 przez abradab75 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Dołóż 2 stówy i kupuj HP w2207h , sam go mam i polecam.(22 cale) Cytuj Odnośnik do komentarza
abradab75 0 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 do 700 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Katana 0 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 (edytowane) Dołóż 2 stówy i kupuj HP w2207h , sam go mam i polecam.(22 cale) też mi pomoc.... te 2 stówy to duża kwota przy tym co już zadeklarował... BTW. Ten BenQ jest kurde ciekawy, normalne Full HD, żadnego rescalingu, ale on ma tylko D-SUBa, to musiałbyś kupić VGA BOX'a (ok. 200ZŁ) niestety Podobno ten SMT220 bardzo ładnie sprawuje się z konsolami, to możliwe, że on będzie najlepszym wyborem z tego co podałeś Edytowane 7 Grudnia 2008 przez Katana Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 druga opcja jest calkiem niezla. rozdzielczoscia sie nie przejmuj bo na takim malym ekranie nie zaowazysz roznicy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hex 0 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 (edytowane) Wybaczcie jesli pytanie juz sie przewalalo, ale ciezko jest sie przez wszystko przekopywac. Moj monitorek: http://pl.lge.com/prodmodeldetail.do?actTy...;model=NOTHING# Posiada zlacze D-SUB i DVI-D bez bodajze HDCP, przynajmniej nic w specyfikacji o tym nie ma lub nie umiem tego znalesc Co bedzie mi potrzebne, aby podlaczyc taki monitorek do ps3.Jakas przejscioweczka DVI-D -> HDMI ? Tylko, są takie co pozwola mi podlaczyc ps3 i PC jednoczesnie ? Noob ze mnie, jesli ktos ma cierpliwosc to prosze o wytlumaczenie co musze kupic/zrobic. Edytowane 18 Grudnia 2008 przez Hex Cytuj Odnośnik do komentarza
Yabollek007 314 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Jesli nie ma HDCP to PS3 do tego nie podlaczysz takim kablem. Mozesz co najwyzej kupic VGA boxa i podlaczyc przez D-SUBa. Co do konsoli i PCta - masz 2 zlacza D-SUB i DVI-D, wiec na luzie podlaczyc dwa urzadzenia. Jesli sie okaze ze twoj monitor ma HDCP, to mozesz podlaczyc kablem DVI- HDMI, poszukaj jakiegos info, moze jednak twoj monitor te hdcp ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hex 0 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 (edytowane) Dziwne bo na tej stronie jest napisane, ze posiada HDCP http://sg.lge.com/prodmodeldetail.do?actTy...Select+a+model# Zastanawiam sie teraz nad jakoscia obrazu na monitorze 19 calowym, bedzie mi scalowalo obraz do 1024x768 tak? Edytowane 19 Grudnia 2008 przez Hex Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 nie, bedziesz mial pasy na dole i na gorze ekranu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Raptis 0 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Witam, Otóż pod monitor od Samsunga - T240HD mam podpiętą konsolę PS3 via HDMI. Gry wyglądają okropnie. Widać piksele itd. Siedzę ok 0,5m od monitora. Filmy ściągnięte z PSN wyglądają no cudownie, ale gry takie jak np. fifa 09 czy gta IV tragicznie. Co jest źle ? Cytuj Odnośnik do komentarza
gatling 0 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Mam dokładnie ten sam monitor i jestem zachwycony jakością obrazu (posiadałem wcześniej lub korzystałem z paru innych monitorów\telewizorów hd lub nie hd więc mam porównanie) - wciąż nie mogę się nim nacieszyć głównie ze względu na podpięte pod niego ps3. Nie powiem - bardzo dużo czasu zabrało mi odpowiednie go "dostrojenie" do moich preferencji ale z efektu jestem niezwykle zadowolony. Nie znam się w wystarczającym stopniu aby opisywać tu zawiłe porady ale odradzam ustawianie 1080p w grach które nie mają natywnej takiej rozdzielczości a jedynie są skalowane. Lepiej wyglądają w 720p. Oczywiście gry w prawdziwym 1080p to poezja. Druga rzecz - odradzam raczej rozciągania obrazu na cały ekran funkcją "bez overscanu" - lepiej ustawić 16:9 - będą wtedy dwa czarne pasy ale szybko się o nich zapomina przy takim rozmiarze monitora a obraz wygląda lepiej. Również gram z podobnej odległości i jak pisałem jestem zachwycony jakością obrazu. Niestety bodajże tydzień temu w konsoli padł mi port hdmi i muszę korzystać z componenta - jakość jest widocznie słabsza. Odnośnie samego monitora krótko napiszę że to prawdziwy kombajn dla graczy. Mam jednocześnie podpięte ps3, ps2, kablówka, pc pod dvi - a zostaje jeszcze drugie hdmi, euro i d\sub. A gta 4 jako wyjątek naprawdę wygląda słabiej ale ona wygląda na każdym odbiorniku słabo - rozmazana i mniej ostra. Polecam ustawianie w tej grze raczej 720p - jest wtedy lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 @Raptis - a blizej siasc sie nie da? 0.5m to sie siedzi przy 15", a nie 24... Cytuj Odnośnik do komentarza
ATG 1 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Witam, Otóż pod monitor od Samsunga - T240HD mam podpiętą konsolę PS3 via HDMI. Gry wyglądają okropnie. Widać piksele itd. Siedzę ok 0,5m od monitora. Filmy ściągnięte z PSN wyglądają no cudownie, ale gry takie jak np. fifa 09 czy gta IV tragicznie. Co jest źle ? Bo 0,5m to się przy pc siedzi, konsole podłącza się do tv ewentualnie monitora i siedzi w odległości 2m (zależny od wielkości obrazu) tak się składa że także posiadam monitor 24 cale i gry wyglądają fantastycznie z odległości 1,5m jak podejdę bliżej to oczywiste że jest pixeloza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Raptis 0 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Mam dokładnie ten sam monitor i jestem zachwycony jakością obrazu (posiadałem wcześniej lub korzystałem z paru innych monitorów\telewizorów hd lub nie hd więc mam porównanie) - wciąż nie mogę się nim nacieszyć głównie ze względu na podpięte pod niego ps3. Nie powiem - bardzo dużo czasu zabrało mi odpowiednie go "dostrojenie" do moich preferencji ale z efektu jestem niezwykle zadowolony. Nie znam się w wystarczającym stopniu aby opisywać tu zawiłe porady ale odradzam ustawianie 1080p w grach które nie mają natywnej takiej rozdzielczości a jedynie są skalowane. Lepiej wyglądają w 720p. Oczywiście gry w prawdziwym 1080p to poezja. Druga rzecz - odradzam raczej rozciągania obrazu na cały ekran funkcją "bez overscanu" - lepiej ustawić 16:9 - będą wtedy dwa czarne pasy ale szybko się o nich zapomina przy takim rozmiarze monitora a obraz wygląda lepiej. Również gram z podobnej odległości i jak pisałem jestem zachwycony jakością obrazu. Niestety bodajże tydzień temu w konsoli padł mi port hdmi i muszę korzystać z componenta - jakość jest widocznie słabsza. Odnośnie samego monitora krótko napiszę że to prawdziwy kombajn dla graczy. Mam jednocześnie podpięte ps3, ps2, kablówka, pc pod dvi - a zostaje jeszcze drugie hdmi, euro i d\sub. A gta 4 jako wyjątek naprawdę wygląda słabiej ale ona wygląda na każdym odbiorniku słabo - rozmazana i mniej ostra. Polecam ustawianie w tej grze raczej 720p - jest wtedy lepiej. Możesz napisać jakie masz ustawienia? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi