Mustang 1 774 Opublikowano 19 grudnia 2011 Opublikowano 19 grudnia 2011 No to tym bardziej must have dla mnie jak taki klimacik USA 1960 jest. I tam bym przeczytał, ale teraz to tym chętniej zakupię. Cytuj
Sig 395 Opublikowano 19 grudnia 2011 Opublikowano 19 grudnia 2011 swoją drogą film nie odstaję zbytnio od książki chociaż jest trochę zaniedbany wątek poprzedniego właściciela samochodu Cytuj
Czoperrr 5 239 Opublikowano 19 grudnia 2011 Opublikowano 19 grudnia 2011 Czytał ktoś nową książkę (chyba Dallas '63)? Jak w empiku przeczytałem opis, to nie wiedziałem czy śmiać się czy płakać. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 20 grudnia 2011 Opublikowano 20 grudnia 2011 Az tak ciezko bylo na poprzednia strone kliknac? ;[ Skończyłem parę dni temu. Całkiem niezła, przy czym cały wątek Kennedy'iego to tak naprawdę tło do opisu życia w USA na przełomie lat 50-60, a gdzieś tak od połowy King w sumie najbardziej koncentruje się na wątku miłosnym. Cytuj
Rainbird 0 Opublikowano 29 grudnia 2011 Opublikowano 29 grudnia 2011 Dziwi mnie niezmiernie, iż nikt nie wspomniał o tak wyśmienitym horrorze jak GRA GERALDA. Jeszcze żadna książka nie zbudowała we mnie takiego napięcia i nastroju grozy! Powieść bardzo szybko się rozkręca, a potem kręci i kręci, aż do samego finału. Czytanie szczególnie polecam w wieczory :-) Pozycja obowiązkowa dla fanów grozy . Dla fanów fantastyki naukowej natomiast, gorrąco polecam POD KOPUŁĄ. Akcja książki uderza w czytelnika natychmiast i już nie opuszcza. Wielowątkowość wydarzen nie pozwala się nudzić, a główny wątek jakim jest "kopuła" do konca utrzymuje atmosferę tajemniczośći , po czym przychodzi zaskakujący finał. W moim prywatnym rankingu powieści Kinga, ta książka stoi na najwyższym podium. Wczoraj ukonczyłem "PODPALACZKĘ", która też nie pojawiła się tutaj nie wiem z jakiego powodu, ale z całym przekonaniem polecam! Tytułowa podpalaczka, jest to dziewczynka obdarzona mocą pirokinezy, co jest wynikiem testów na jej rodzicach, narkotyku zwanego "lot 6" . Dziewczynka musi stawić czoło rzadowej agencji, która pragnie uchwycić ją do badan ów zdolności. Omijając perełki, które padły w tym wątku już dziesiątki razy, takie jak TO czy LŚNIENIE, polecam jeszcze CARRIE, która również opowiada o wyjątkowej dziewczynce, dręczonej w szkole, przez długi czas, aż w kocu postanawia się zemścić na swoich oprawcach, a przy okazji połowie miasta :-) Cytuj
Gość kad2 Opublikowano 6 lutego 2012 Opublikowano 6 lutego 2012 Opowiadania ,,szkieletowa zaloga,, dobre beda na debiut z kingiem? myslalem nad ,,to,, i ,,pod kopula,, ale (pipi) 1000stron <bez przesady> a misery jakis luj wypozyczyl i trzyma 2 miesiace ;/ Cytuj
Mustang 1 774 Opublikowano 6 lutego 2012 Opublikowano 6 lutego 2012 Możesz zacząć od opowiadań, zawsze będziesz miał pogląd jak King pisze i w jakim stopniu miesza świat realny z wymysłami. A jego opowiadania to bardzo przyjemna lektura. Niemniej np. "To'" bardzo wciąga, więc też nie widzę problemu. "Pod kopułą" jest świetne, ale to może nie być do końca to, czego spodziewa się osoba zaczynająca przygodę z Kingiem, więc na początek bym nie brał. Cytuj
Patoslaw 11 Opublikowano 18 marca 2012 Opublikowano 18 marca 2012 Jezeli chodzi o Kinga to mam na polce i przeczytałem: "Czarny Dom“ "Dallas 63” “Szkieletowa Zaloga” “Blaze” “Cujo“ “Lsnienie” “Worek kosci” “Reka Mistrza” “Cmetarz Zwieżąt” “Wszystko jest wzgłędne” Jedyne co moge powiedzieć to ze w zyciu nie spotkałem drugiego tak nierownego autora Tak czy siak za wyjatkiem Cujo i Cmętarza polecam wszystkie wymienione wyzej pozycje. Cytuj
Duki 105 Opublikowano 19 marca 2012 Opublikowano 19 marca 2012 Od siebie polecam "Smętarz dla zwierzaków" oraz nowelę "Skazani na Shawshank", szczególnie pierwsza pozycja to typowy, jak dla prozy Kinga horror psychologiczny i zdecydowanie jedna z lepszych jego książek, z jakimi dotychczas miałem do czynienia. Po skończeniu "Czterech pór roku" mam zamiar zabrać się za "Martwą Strefę". Cytuj
sven 1 Opublikowano 20 marca 2012 Opublikowano 20 marca 2012 "Dallas 63” czytam, jestem w trakcie i bardzo polecam Cytuj
wiki1993 539 Opublikowano 20 marca 2012 Opublikowano 20 marca 2012 'Ręka mistrza' jest wyje.bista, co za klimat 1 Cytuj
Gość Ofsajd Opublikowano 24 marca 2012 Opublikowano 24 marca 2012 (edytowane) Właśnie skończyłem czytać Miasteczko Salem i powiem tak: historia - nic szczególnego, bohaterowie - tacy sobie, klimat - MEGA. Można znaleźć sporo motywów wykorzystanych przez Remedy w Alanie Wake'u, widać i czuć że była to jedna z ich inspiracji. Pomimo tego że ta książka w zasadzie tylko i wyłącznie klimatem stoi, to warto ją przeczytać, szczególnie wieczorami/nocą przy jakiejś małej lampce. edit: w poniedziałek odbieram Cujo i Nocną zmianę. Ktoś czytał i może coś o nich napisać? obie nówki po 10zł udało mi się upolować Edytowane 24 marca 2012 przez Ofsajd Cytuj
Wojtq 801 Opublikowano 24 marca 2012 Opublikowano 24 marca 2012 Skoro je kupiłeś, to zamierzasz je z pewnością przeczytać, więc naprawdę chcesz, aby ktoś dał im złą reklamę? Jeśli szukam książek do przeczytania, to zbieram opinie, ale jeśli już coś kupiłem, to wolę się nie nastawiać. Sam brnę teraz przez "Mroczną Wieżę". Czytam obecnie szósty tom i jestem zachwycony. Cytuj
Gość Ofsajd Opublikowano 25 marca 2012 Opublikowano 25 marca 2012 Skoro je kupiłeś, to zamierzasz je z pewnością przeczytać, więc naprawdę chcesz, aby ktoś dał im złą reklamę? Jeśli szukam książek do przeczytania, to zbieram opinie, ale jeśli już coś kupiłem, to wolę się nie nastawiać. Sam brnę teraz przez "Mroczną Wieżę". Czytam obecnie szósty tom i jestem zachwycony. zawsze mógłbym anulować zakup Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 marca 2012 Opublikowano 25 marca 2012 (edytowane) Sam brnę teraz przez "Mroczną Wieżę". Czytam obecnie szósty tom i jestem zachwycony. czasownik "brnać" implikuje, że nie jest to przyjemny proces więc nie wiem o co kaman. z innej beczki. czytał ktoś synalka stephena? pisuje zaje.biste komiksy (locke & key!!!) i mam zamiar zabrać się za horns, ale najpierw wolałbym usłyszeć jakieś opinie. Edytowane 25 marca 2012 przez tk___tk Cytuj
Wojtq 801 Opublikowano 25 marca 2012 Opublikowano 25 marca 2012 Masz rację, mój błąd. Podróż do Mrocznej Wieży bardzo mnie ujęła i nie mam zamiaru na nią psioczyć. Opinie odnośnie "Horns" - http://www.gothamcafe.pl/okolice-kinga/rogi-joe-hill/ (PS. Super forumek o Kingu). Cytuj
Patoslaw 11 Opublikowano 6 kwietnia 2012 Opublikowano 6 kwietnia 2012 Sam brnę teraz przez "Mroczną Wieżę". Czytam obecnie szósty tom i jestem zachwycony. czasownik "brnać" implikuje, że nie jest to przyjemny proces więc nie wiem o co kaman. z innej beczki. czytał ktoś synalka stephena? pisuje zaje.biste komiksy (locke & key!!!) i mam zamiar zabrać się za horns, ale najpierw wolałbym usłyszeć jakieś opinie. Ja czytałem Pudełko w Kształcie Serca i niby spoko ale szału nie ma. Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 16 kwietnia 2012 Opublikowano 16 kwietnia 2012 Może dlatego, że to książka jego syna? Cytuj
Sylvan Wielki 4 637 Opublikowano 9 maja 2012 Opublikowano 9 maja 2012 "Wielki marsz", "Ręka mistrza", "Pod kopułą" to książki Stefana, które ostatnio kupiłem sobie, przeczytałem i jestem wręcz zachwycony. Gorąco polecam. Aktualnie chłonę "Bastion" (warto zakupić wersję oryginalną, mającą ponad tysiąc stron). Tak się złożyło, że przeczytałem niedawno "Głód" Mastertona i wzięło mnie na klimaty post apokaliptyczne. Zarówno "Głód", jak sam "Bastion" także warto mieć w swojej kolekcji. Cytuj
Patoslaw 11 Opublikowano 10 maja 2012 Opublikowano 10 maja 2012 (edytowane) Właśnie przeczytałem Komórkę ( kupilem w biedronce za 10 zł ) Polecam szczerze chodź ksiazka powinna byc podpisana Richard Bachman Edytowane 10 maja 2012 przez Patoslaw Cytuj
typfon 145 Opublikowano 2 czerwca 2012 Opublikowano 2 czerwca 2012 Komórka fajna ale przeczytałem po Mrocznej Wieży ... i już żadna książka Kinga nie smakuje tak samo Mroczna Wieża to porostu kwintesencja Stanisława Cytuj
sajsmn 0 Opublikowano 2 czerwca 2012 Opublikowano 2 czerwca 2012 Mroczna Wieża to najlepsze co King napisał. Czytam właśnie trzeci raz cały cykl bo wyszedł ósmy tom i chce sobie odswiezyc historie. Cytuj
sajsmn 0 Opublikowano 4 czerwca 2012 Opublikowano 4 czerwca 2012 Tak, akcja osadzona jest miedzy czwartym a piatym tomem. Polskie wydanie chyba dopiero w listopadzie. Cytuj
typfon 145 Opublikowano 6 czerwca 2012 Opublikowano 6 czerwca 2012 słyszałem, ale nie jestem podekscytowany ... torchę mi to nalotem na $$ śmierdzi ... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi