Skocz do zawartości

Czekolada

ojejcu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wiem czy już tu pisałem, że lubię gorzką czekoladę. może być nawet bez orzechów, byleby nie była taka po ch,uju fest gorzka, tylko taka w sam raz.

Opublikowano
To Rittery można w Netto dostać? O_o

Kurcze, w Danii na pewno, a netto jest dunskie, lecz jest w kilku innych krajach dookola. Rittery to niemieckie czekolady, ale nie wiem. Nigdy nie bylem w polskim Netto :). Mozna szukac jeszcze w niemieckich dyskontach typu Aldi i Lidl.

Opublikowano

U mnie znow podrozala. Pamietam jak byly po 8kr, teraz juz 11 ;>. 5 zeta w przeliczeniu. Milka jak partiami dowoza do netto jest po 8kr i sie skusze zawsze jak jest okazja.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Z ____TYCH DOSTĘPNYCH W POLSCE____ oczywiście Milka - poza wsiowymi reklamami z dubbingiem i żałosnym śmiechem, jest pyszna

Zagraniczna - tylko Cadburry i Toblerone. Żadne inne firmy nie istnieją.

Edytowane przez Fab3r
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Milka z rodzynkami rules, najlepiej żęby jeszcze była lekko "miękka" ^^ poza tym nie pamietam firmy, ale czekolada z "okienkiem" w czerwono żółtym opakowaniu też super jest :) gorzkie podobno najzdrowsze ale mi jakoś nie podchodzą^^

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Milka, niemieckie słodycze są najlepsze:)Najlepiej smakują mi czekolady pełnomleczne. Z polskich Wawel, Cadbury jest fuuuj, za słodkie. Za jednym posiedzeniem mogę zjeść kilka okienek:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zjem każdą, która nie jest gorzka. Ale i tak "Studentska" ze Słowacji bije całą resztę na łeb. Ten wyrób mogłem w siebie kiedyś ładować zamiast śniadania, obiadu i kolacji. Wszystko inne przy niej blednie.

kvetiny_darky_stpecet.jpg

Opublikowano

Najlepsza czekolada jaka jadlen na chwile obecna jest Nestle w formie klasycznej tabliczki. Jest tylko dziesiec kawalkow w paczce, ale sa tak duze, ze z trudem wlozyc cala kostke do ust. Zwlaszcza mleczna jest pyszna ^^

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

dlaczego te ankiety są takie poyebane i za każdym razem jak jakiś jeleń sobie zagłosuje to czytam posta usera MakaPL, bo niby są nowe posty?

bo przeczytałem go już ze 20 razy ;p

wie ktoś, gdzie można kupić migdałową Cadbury??

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

czekolady prawie nie jem, ale jak mnie najdzie to potrafie sporo zjesc (ostatnio trzy na raz:)

najlepsze imo sa zwykle mleczne z orzechami, mniam :)

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio jadlem takie kulki, cukierki od Lindta z 3 rodzajami czekolady. W srodku czekoladowe nadzienie, taki mus. Myslalem, ze sie spuszcze. Nigdy mi tak nie smakowala czekolada ^^.

Albo torcik kakaowy jaki zacinalem ostatnio... zawieral czerwone buraki (ciekawostka ;] Duni robia ciasta z marchewka, burakami itd. :P), ale co z niego uczynila dobra, ekologiczna czekolada to nie miesci sie w pale ;o. Najpierw zjadlem jakies tajskie zarcie, a potem ten torcik i normalnie czulem jak rucham, a siedzialem nieruchomo na krzesle. Milki ssa pale - ta sama klasa co Lipton. Produkt w sumie niezlej jakosci, bardzo do zaakceptowania, ale smakosz musi jednak kosztowac produktow z gornej polki.