Skocz do zawartości

Czekolada

ojejcu

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kupiłem lasce Lindt za 9zeta z groszami, niby gorzka z chili i ostra, ale wcale tego nie poczulem, czekolada sama w sobie dobra, ale juz wiecej nie mam zamiaru jej kupowac, zbyt wysoka cena jednak. Do spróbowania na raz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Super, (pipi), kupiłeś lasce lindta za dyche z czili i z gównem, ale dlaczego ja to muszę czytać codziennie. zachciało się ankiet, zachciało się ipb. kapitalizmu się zachciało... ;/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Super, (pipi), kupiłeś lasce lindta za dyche z czili i z gównem, ale dlaczego ja to muszę czytać codziennie. zachciało się ankiet, zachciało się ipb. kapitalizmu się zachciało... ;/

Kto Ci kaze to czytac?

Tylko gorzka

Opublikowano

wczoraj w tesco kupilem schoggeten czy jakos tak. tiramisu. otwieram - smakuje jak przypalona. czy oni nie maja jakichs testerow? lubilem ja wczesniej a teraz juz pewnie nie kupie bo bede myslal ze znow trafie na jakas niedorobiona. z(pipi).y

Opublikowano

Kto Ci kaze to czytac?

Tylko gorzka

kto się przezywa, ten się tak nazywa.

Kto mi każe to czytać? Pomarańczowy kwadracik przy nazwie tematu. <zieje ogniem>

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Lindt wypuscil nowa czekolade, kokosowa, trzeba obadac. Ponadto doszly nowe (no wczesniej ich nie widzialem) kuleczki lindta - pistacjowe. Sa za (pipi)iste, ale drogie wiec tylko dla arystokracyi.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

kokosowe czekolady jakos mi nie podchodzą, wiec sie nie skuszę :P

jadłem ostatnio tanią czekolade Baron o smaku piernika za 1.9zł bodajze. Przyznam że całkiem dobra :) zalatuje cynamonem i ogólnie piernikiem, warto spróbowac.

Gość jarząbek
Opublikowano

Ostatnio pare razy byłem w Wedlu w łódzkiej manufakturze. Ceny są takie sobie (płaciłem 16 zł za porcje), obsługa jest strasznie miła, a czkolada - zależy. Raz wybrałem z malinami i dostałem porcję, która była dośc chłodna od spodu. Niespecjalnie przepadam za zimną czekoladą. Nastepnym razem było już wszystko ok, a i smakowało lepiej - tym razem wybrałem z jabłkami.

Fajne miejsce, jak ktoś chce zabrac dziewczyne/kolezanke.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
...czekolada studencka z rodzynkami, galaretka i cholera wie czym jeszcze, pole powierzchni jak plyta chodnikowa...najlepsza ze Slowacji...mmmmmm ;>

polać mu, bo mądrze prawi ;) studencka ftw, a w moim rankingu zaraz za nią jest alpen gold

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wlasnie wcinam nowa limitowa edycje Milki - Alpine Freshness limonkowo-jogurtowa ze strzelajacymi cukierkami :slinotok: Rewelacja, dawno nie jadlem lepszej czekolady!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Głos na Lindt a zwłaszcza 99% i chili - nie wiem kto wpadł na pomysł aby do czekolady władować kapsaicyne ale winni go nagrodzić jakąś cukierniczą nagrodą; słodki smak wzmacniany przez podrażnienie śluzówki zyskuje całkiem nową barwę

Opublikowano (edytowane)

Ja uwielbiam tą. Idealna byłaby z mniejszą ilością orzechów, bo najlepszy w niej jest smak czekolady

161171800.jpg

Edytowane przez Pesior
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moi rodzice pracuję w Terravicie, więc chcąc, nie chcąc od dziecka pożeram ich czekolady. Inne czekolady jadam rzadko z tego względu, że Terravitę mam za darmo. Chociaż Milka karmelowa (lub toffi) jest świetna. Innymi też nie pogardzę. Nienawidzę tylko czekolad gorzkich i wyrobow czekoladopodobnych. Tak to pożeram wszystko.

Opublikowano

Twoi starzy to świstaki :>

Mam swój top 3

1. Studencka z Czech

2. Malaga z biedronki (mój survival-kit jak się zjaram)

3. Któraś z tych z marmoladą wedla

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dzisiaj nareszcie znalazłem czekoladę z nadzieniem miętowym. Ostatnio naszedł mnie smak i szukałem po Katowicach, ale nie mogłem nigdzie znaleźć. W końcu kupiłem - Terravita. Całkiem <ok> jest.

Opublikowano

pamiętam, kiedyś miałem styczność z gorzką czekoladą nadziewaną skórką pomarańczową, nie pamiętam jakiej firmy... kosmos, nigdy wcześniej ani później nie spotkałem się z tak doskonałym wyrobem

• Plusik 2
  • Minusik 1
Opublikowano

kiedy mam w zasięgu czekoladke, skosztuje, poczym chetnie zjadam całośc, czujac się przez to jednoczesnie bosko i źle, gdyz mam pozniej wyrzuty, hehe

no ale jak ciotka przywiezie pewna niemiecka czeko z orzeszkami, to całą opracuje z pasją

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Głos na Lindt a zwłaszcza 99% i chili - nie wiem kto wpadł na pomysł aby do czekolady władować kapsaicyne ale winni go nagrodzić jakąś cukierniczą nagrodą; słodki smak wzmacniany przez podrażnienie śluzówki zyskuje całkiem nową barwę

Też ostatnio się zakochałem w ich czekoladach.

Prawdziwy rarytas do powolnego delektowania się.

Zdecydowanie jednak nie na każde podniebienie. Większość znanych mi ludzi nie lubi gorzkiej czekolady.