Skocz do zawartości

Czekolada

ojejcu

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Gość logan40
Opublikowano

3. Któraś z tych z marmoladą wedla

Malinowa ;)

Łaciata milka też dobra

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Ostatnio jadłem orzechowego Nussbeissera, strasznie klasyczny, ale dobry. Oprócz orzechowych uwielbiam zwyczajne, nie "zwydziwiane" czekolady (np. Alpen Gold), byle nie za bardzo mleczne, bo mnie boli od nich gardło. Dobrą białą też lubię od czasu do czasu zjeśc, ale maks po 1 kostce bo ogólnie trudne to jest dla mojego przełyku, zbyt słodkie. Żałuje, że "strzelające" czekolady, aktualnie mało co spełniają swe zadanie.Nie przepadam za nadziewanymi.Za to nie pogardze gorzką.

Edytowane przez jan95kes
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Najlepsze dla mnie to Lindt, Ritter Sport (dużo smaków i kombinacji) i Nussbeisser od Alpen Gold.

Czekolady z bąbelkami to niezły paradox, nie ma to jak sprzedawać produkt spożywczy wypełniony powietrzem i jeszcze go w ten sposób reklamować.

Opublikowano

W napojach gazowanych nie zmniejsza się w ten sposób wagi (zresztą jest w nich CO2 a nie powietrze), a czekolada z bąbelkami nie jest sprzedawana taniej dlatego że jest częściowo pusta w środku.

Opublikowano (edytowane)

Wiem, żartuję sobie z tymi napojami. Tak czy inaczej - cena ceną, masa masą, ale nie zmienia to faktu, że te bąbelkowe gówna są całkiem smaczne.

Edytowane przez Josh the Boy
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

te wedlowskie czekolady to kpiny a nie czekolada, bardziej przypominaja batonika, bo wiecej w nich nadzienia niz samej czekolady i tym samym jak dorwe taką to na jeden raz wchodzi :P

dalej podtrzymuje opinie ze najlepsza czekolada ever jest Lindt petit desserts creme brule

Lindt_Petitsdesserts_Creme_Brulee.png

• 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...
  • 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Milka. W każdej formie. Ma w sobie coś niezwykłego. I ta fioletowa kolorystyka nadająca charakter opakowaniom. Goplana jeszcze ujdzie, ale Wedel już niebardzo. Wolę już chyba gorzką czekoladę...

• 10 miesięcy temu...
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

W Almie teraz jest promo na multum rodzajów milk (jak np. ta z Daim powyżej, albo z Oreo) po 2,99 zł. Tyle smaków, tyle kalorii. Nie wiadomo od czego zacząć. Dziś obgryzłem napowietrzoną bąboladę, a jeszcze chyba co najmniej z 10 smaków czeka w kolejce.