Skocz do zawartości

Czekolada

ojejcu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tańszych to kokosowa z Żabki(1,70),ze średnich orzechowa aka "okienko" z Lidla w zielonym zipie(2,99) a z droższych gorzkie,chociaż jako honorowy PCK często mam ich dużo za free ;)

Opublikowano

Od czekolady dupa rosnie rozi.

Ostatnio jakas za(pipi)ista w rossmannie kupilem z pistacjami. Nie pamietam nazwy ale przy kasach je maja.

Zjem raz na miesiąc. Ogólnie nie lubię słodyczy.

• 2 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

W sklepie coraz trudniej o klasyczną, mleczną, dobrą czekoladę. Mamy za to do wyboru jakieś jogurtowo-maślane-wisniowo-kremowo-truskawkowo nadzienie + draże. A w składzie 30% czekolady, reszta nadzienie. 

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano

W sklepie coraz trudniej o klasyczną, mleczną, dobrą czekoladę. Mamy za to do wyboru jakieś jogurtowo-maślane-wisniowo-kremowo-truskawkowo nadzienie + draże. A w składzie 30% czekolady, reszta nadzienie. 

Najlepsza mleczna czekolada to zdecydowanie Cadbury. U nas chyba ciężko dostępna, na wyspach dostępna w każdym sklepie.

Opublikowano (edytowane)

nie jest to nowość bo już chyba ponad pol roku temu sie pojawiły ale z tego co czytałem są tylko w tesco (chociaż nie wiem czy to prawda) więc jak ktoś tam nie zagląda to może nie wiedzieć

55h47k.jpg

Edytowane przez Yano
Opublikowano

taka paczka (dosyć spora) kosztuje chyba 8.50

jadłem je wtedy gdy sie pojawiły, mają dosyć nietypowy fajny smak, napewno nie jest to smak standardowej czekolady ze zmienionym kształtem

Opublikowano

Magic Stars to zwykła mleczna czekolada w kształcue gwiazdek, a ludzie sie jarają jak poyebani. W smaku wcale nie lepsza od mlecznej czekolady z Biedry, którą lubie. 4 razy tańszej.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Jakiś czas temu byłem pierwszy raz w Almie. Drogo tam w cholerę - nie rozumiałem tego jak za herbatę lipton wołali 10zł, mimo, że na pudełku widniała sugerowana cena 4.99. No ale mniejsza z tym. Kupiłem tam czekoladę za 10 zł - Kredens - z mięta, a raczej sproszkowanym liściem. Na necie są takie ładne fotki z listkiem mięty, a ja miałem sam zielony proszek na czekoladzie.

Ale skład dobry, tylko jakiś tam emulgator: lecytyna sojowa.

242x185mCROPcFAF4E1.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

W Żabkach jest. Mają też wersję z malinami, ale słabsza. Ta wyżej jest b. dobra, aczkolwiek czekolady tam jak na lekarstwo, jedynie lekka polewa czekoladowa, reszta to krem czekoladowo-toffi.

• Plusik 1
  • 1 rok później...