Skocz do zawartości

'Zielony jak ta trawa' DS ver.

marchev

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na ultimie są nówki za 550 zł i ten sklep polecam.

Tak, ale cena o 50 zł niższa i całkiem fajny kolor kuszą. Na Gekonie zauważyłem to samo, granatowy DS kosztuje 500 zł, a biały czy czarny są o 85 zł droższe. Czy ktoś wie czemu tak jest? :huh: Bo kupiłbym wersję granatową, ale boję się że jest jakaś różnica poza kolorem, która decyduje o cenie...

te wersje są tańsze, ponieważ to są importy, najprawdopodobniej z USandA (w Europie takich modeli nie ma), a co za tym idzie, kosztowały dużo mniej, co przy jednolitych marżach daje niższą cenę

"bebechy" konolek są identyczne, nie ma również żadnej blokady, a cromson moim zdaniem to najładniejsza wersja DSL zaraz po TriForce (którą sam posiadam ;) ), więc moim zdaniem nie ma co się zastanawiać

poza tym przy zakupie w sklepie obowiązuje gwarancja (obowiązkowy paragon lub faktura) i już kompletnie nie ma co się przejmować 8)

Wieeeeeeeeelkie dzięki za objaśnienie ^_^ Jutro w takim razie zamawiam, nie wiem tylko jeszcze z jaką grą... :P

Opublikowano
W Gdańskim electroword jest po 398zł (!) - ponoć jakaś wyprzedaż :) Nie wiem tylko czy to obejmuje całą sieć.

W łódzkim electroworldzie DSów nie ma wcale. I w ogóle ceny w tym sklepie są takie, że po chwili tęsknisz za MM czy Empikiem...

Mam jeszcze pytanko jedno. Czy DS ma normalne wejście na słuchawki (takie jak w kompach czy odtwarzaczach mp3), czy znowu jest tak jak przy gba, że trza kupować specjalnie przeznaczone dla konsolki słuchawki?

Opublikowano (edytowane)

Jutro przychodzi mój DS i mam jeszcze jedno pytanie. Czy dołączona do DSa (chyba z importu z USA) ładowarka będzie działać z polskim gniazdkiem? Bo kiedyś coś słyszałem że tam jest inne napięcie niż w Europie w gniazdkach i takie urządzenia nie działają, ale nie znam się na tym za bardzo :(

Konsolke kupuje w sklepie robson.pl.

Edytowane przez Heihajin
Opublikowano (edytowane)

W USA jest inne napiecie, a poza tym wtyczki maja inny ksztalt niz u nas, wiec musisz dokupic konwerter napiecia, albo po prostu europejska ladowarke. Chyba ta druga opcja wyjdzie taniej.

A najlepiej, to zadzwon do sklepu i sie spytaj, co to za ladowarka. Na stronce nic nie napisali, wiec moze jest to wersja europejska.

Edytowane przez RoL
Opublikowano (edytowane)

Z tego co mówił dziki_dziku, to konsola jest z importu bo w Europie takich wersji kolorystycznych nie ma. No nic, poczekam do jutra (właściwie to już do dzisiaj) i zobacze na własne oczy...

A w jakim sklepie internetowym mogę w razie czego dość szybko i tanio kupić nową ładowarkę? Bo na robsonie nie widzę żeby mieli...

EDIT: Może głupie pytanie, ale naprawde się nie znam. Czy ładowarka do GBA SP nie działałaby z DSem?

Edytowane przez Heihajin
Opublikowano

Taka przełączka do ładowarki to chyba jakaś groszowa sprawa jest. Napięcie i inna wtyczka. z tego co wiem podłączasz zasilacz US przez przełączkę do kontaktu w domu i wszystko działa cacy. Można to kupić chyba w każdym z internetowych polskich sklepów z konsolami, a na allegro tez nie będzie problemu. Bez obaw.

Opublikowano

Groszowa sprawa to adapter (na allegro mozna kupic juz za 5zl). Nie zmienia on jednak napiecia, tylko umozliwia wsadzenie wtyczki w gniazdko. Konwerter to juz nie jest groszowa sprawa, bo kosztuje ok. 50zl, wiec chyba taniej bedzie kupic europejska ladowarke.

Opublikowano
Z tego co mówił dziki_dziku, to konsola jest z importu bo w Europie takich wersji kolorystycznych nie ma. No nic, poczekam do jutra (właściwie to już do dzisiaj) i zobacze na własne oczy...

A w jakim sklepie internetowym mogę w razie czego dość szybko i tanio kupić nową ładowarkę? Bo na robsonie nie widzę żeby mieli...

EDIT: Może głupie pytanie, ale naprawde się nie znam. Czy ładowarka do GBA SP nie działałaby z DSem?

Ładowarka z SP działa z DSem.

Opublikowano

Dzięki wszystkim za rady, ale okazało się że ludzie z robsona byli na tyle mili, że dali za darmo ładowarkę obsługującą oba typy napięć :D

A co do ładowarki do GBA SP, to dowiedziałem się że działa z DSem, ale classiciem, z lajtem już nie (inne wejście).

Opublikowano (edytowane)

Można jakoś usunąć bad pixele (nie mylić z dead). Po włączeniu konsoli mam na górnym ekranie 2 bad pixele (czerwony i niebieski). Po pomasowaniu ekranu poduszką znikają, ale przy następnym uruchomieniu konsoli pojawiają się ponownie. Da się je jakoś trwale usunąć? :( O ile na PSP pixele tak nie drażnią, to na NDS wyglądają okropnie :( Czyżbym był skazany na takie "zaleczanie" ekranu? :( :( :(

EDIT: Przed chwilą patrzyłem, wyskoczył jeszcze jeden :cierpienie: Błagam powiedzcie co mam robić :cierpienie:

EDIT2: O.o wygląda na to, że problem został zażegnany :) Masowałem poduchą ekran przez jakieś 5 minut 2 razy i wszystkie problemy ustąpiły :huh: Idę dalej grać w prawnika 8)

Edytowane przez BartX
Opublikowano (edytowane)

Ile kosztuje NDS Lite(moze byc najzwyklejszy bialy lub czarny kolor) na ebay'u(pewnie na amerykanskim bedzie najtaniej)? Chodzi mi tu o laczny koszt razem z wysylka, bo kompletnie nie orientuje sie ile takowa kosztuje, zwlaszcza, ze to juz wiekszy przedmiot niz np gra.

EDIT: OK, sprawdzilem w amazonie(czyli na ebay'u drozej byc nie powinno) i wychodzi 130$, czyli okolo 260 zl. Za taka cene moglbym brac w ciemno w kazdej chwili, bo u nas tyle kosztuja nowosci w sklepach, no ale niewazne. Pozostaje kwestia wysylki. Ile mniej wiecej by wyniosla? Chcialbym, zeby byla mozliwie jak najtansza, no i bezpieczna.

Jaki sposob platnosci jest w tym przypadku najlepszy?

No i chyba najwazniejsze pytanie, czy na DSie kupionym w USA pogram w europejskie gry?

Edytowane przez w07t3k
Opublikowano
Ile kosztuje NDS Lite(moze byc najzwyklejszy bialy lub czarny kolor) na ebay'u(pewnie na amerykanskim bedzie najtaniej)? Chodzi mi tu o laczny koszt razem z wysylka, bo kompletnie nie orientuje sie ile takowa kosztuje, zwlaszcza, ze to juz wiekszy przedmiot niz np gra.

EDIT: OK, sprawdzilem w amazonie(czyli na ebay'u drozej byc nie powinno) i wychodzi 130$, czyli okolo 260 zl. Za taka cene moglbym brac w ciemno w kazdej chwili, bo u nas tyle kosztuja nowosci w sklepach, no ale niewazne. Pozostaje kwestia wysylki. Ile mniej wiecej by wyniosla? Chcialbym, zeby byla mozliwie jak najtansza, no i bezpieczna.

Jaki sposob platnosci jest w tym przypadku najlepszy?

No i chyba najwazniejsze pytanie, czy na DSie kupionym w USA pogram w europejskie gry?

najlepszy i najwygodniejszy jest PayPal, a DS nie ma blokady regionalnej, więc łykaj śmiało ;)

Opublikowano

Posprawdzalem na ebay'u i jest jeszcze taniej. Za 230 zl mozna miec nowa konsolke. Jednak troche odrzuca koszt wysylki - wszedzie wynosi ponad 100 zl. Wiem, ze pewnie to najbezpieczniejsze z uslug, ale mimo to to za drogo. Sa jakies tansze opcje?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zależy od zamówienia, z tego co wiem to 100% pewności nigdy nie ma, ale da się załatwić, żeby cła nie narzucali.

Opublikowano

Dzisiaj miałem sobie kupić Nintendo DS, ale rano dopadło mnie jakieś zwątpienie. O ile wczoraj byłem przekonany do tego zakupu, tak dzisiaj mam poważny dylemat. Bo w sumie to nigdy nie byłem zbytnio zainteresowany handheldami. Dotychczas z przenośnych konsol miałem tylko GBC, a i tak grałem na nim prawie tylko w domu. Ale NDS to przecież nie jest taka sobie zwykła konsolka przenośna. Dwa ekrany, w dodatku dotykowe, czynią z DS'a niezwykłego handhelda. Poza tym w pobliskim Electro Worldzie jest promocja (tylko 398 zł), która w dużej mierze przyczyniła się do zaplanowania tego zakupu. Do tego kupiłbym sobie jakąś gierkę. No więc kupić, czy nie kupić? Jeśli tak to jaką grę na DS'a polecacie?

• 3 tygodnie później...