Mq 73 Opublikowano 18 grudnia 2008 Opublikowano 18 grudnia 2008 W dziale Downloads na gorze masz OSMenu for AK2. Sciagasz najnowsza wersje i rozpakowujesz zipa na karte nadpisujac stare pliki. Co do pierwszego pytania nie do konca rozumiem. Czy jak karta microsd jest podlaczona do peceta to tez nie mozesz niz skasowac? Cytuj
okens 541 Opublikowano 24 grudnia 2008 Opublikowano 24 grudnia 2008 (edytowane) Poradzilem sobie juz z tym usuwaniem ale dziekuje. Edytowane 25 grudnia 2008 przez okens Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 25 grudnia 2008 Opublikowano 25 grudnia 2008 Mam pytanie. Jak sprawa się ma z save'ami na DS ? Gdzie one się zapisują ? Kupuje się kartę pamięci tak jak w psp ? Cytuj
Dynius 0 Opublikowano 25 grudnia 2008 Opublikowano 25 grudnia 2008 (edytowane) Jeśli masz programator(urządzenie które wkładasz zamiast gry, a w nie karte pamięci z nagranymi grami) to zapisuje Ci się na karcie. Jeśli masz oryginalne gry, to zapisuje się na karcie z grą. Edytowane 25 grudnia 2008 przez Dynius Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 Jutro być może kupię DSa. I pytanie moje jest następujące: naczytałem się różnych pierdół o ROMach i homebrew i słowem kluczem zdaje się być R4. Rozumiem, że mam się zaopatrzyć w coś takiego, dodatkowo kupując kartę pamięci microSD. Mylę się w którymś punkcie ? Może czegoś jeszcze nie wspomniałem Z góry dziękuję za pomoc ! Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 Jest dokładnie tak, jak napisałeś - do odpalania kopii zapasowych, HB wystarczy mieć R4 (lub jakikolwiek inny programator np. M3) oraz jakąś kartę pamięci microSD. Programy/gry wrzucasz w dowolne miejsce na karcie - z poziomu konsoli będziesz miał wgląd w każdy zakamarek karty. Jedynie wybrane aplikacje (bodajże quake) do działania wymagają rozszerzenia pamięci, ale to pojedyncze przypadki. Cytuj
django 549 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 kup Acekarda, sam mam i nie narzekam. Plus karte microSD do tego oczywiscie. Cytuj
Heihajin 0 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 Jeśli Acekarda, to najlepiej od razu drugiego, bo pierwszy już stary. Ja mam M3 kupione na robson.pl za około 100 zł w komplecie z dwugigabajtową microSD i wszysto ładnie śmiga na firmwarze sprzed połowy roku, więc też polecam. Cytuj
krak2610 0 Opublikowano 1 stycznia 2009 Opublikowano 1 stycznia 2009 A tak szczerze jak ktoś nie jest złodziejem i nie będzie piracic to warto takiego R4 czy coś podobnego kupować ? Cytuj
django 549 Opublikowano 1 stycznia 2009 Opublikowano 1 stycznia 2009 skoro nie jest zlodziejem to po co? Cytuj
Dreamcaster 23 Opublikowano 2 stycznia 2009 Opublikowano 2 stycznia 2009 Możecie mi polecić jakieś fajne rts'y na NDS ? No wiecie, gry pokroju pecetowego Starcrafta, KKND, Red Alerta etc. Odrazu zaznaczam że to ma być w 100% real time a nie turowa strategia ; ) Oprócz poleconych i wypróbowanych tytułów, mila widziana lista wszystkich gier RTS. Cytuj
okens 541 Opublikowano 2 stycznia 2009 Opublikowano 2 stycznia 2009 (edytowane) Co prawda od tego na tym subforum jest temat" Którą grę wybrać? ver. NDS " ale kazdemu moze sie przeoczyc. Polecam Ci Advance Wars: Dual Strike... grafika pewnie Cie nie powali na kolana ale gra sie w to bardzo przyjemnie( no i nie znam innych RTSow na DSa) Edytowane 2 stycznia 2009 przez okens Cytuj
Heihajin 0 Opublikowano 2 stycznia 2009 Opublikowano 2 stycznia 2009 Ale Dual Strike jak każdy AW jest chyba turowy, a Samuel mówi o real timie. Ponoć Warhammer 40,000: Squad Command jest niezły, ale osobiście nie grałem. Albo niedawno wydane Robocalypse - taki fajny rts w jajcarskich klimatach (trochę grałem i polecam, choć sam nie przepadam za rtsami na przenośne konsole). Cytuj
Dreamcaster 23 Opublikowano 2 stycznia 2009 Opublikowano 2 stycznia 2009 Ponoć Warhammer 40,000: Squad Command jest niezły, ale osobiście nie grałem. Dzięki, właśnie szukałem czegoś w klimatach Warhammer 40k Cytuj
Gość Opublikowano 2 stycznia 2009 Opublikowano 2 stycznia 2009 Zastanawiam sie nad handheldem. Wpierw myslalem o PSP, ale nie widze zadnych sensownych pozycji na tej kieszonce dla siebie oprocz Jaka, Ratcheta i Wipeouta. Za NDS przemawia programtor, innowacyjnosc, ktorej niestety uswiadczylem tylko przy Pokemonach na konsoli kolezanki lol i serie Attroney, Metroid, Zelda i inne zabaweczki N'tendo. Jak to jest kupuje NDSa + Acekarda 2, zasysam gry i juz? Cytuj
Heihajin 0 Opublikowano 2 stycznia 2009 Opublikowano 2 stycznia 2009 Jeśli pokemony uważasz za innowacyjne, to nie wahaj się tylko kupuj DSa, bedziesz porażony innowacyjnością innych gier XD Co do pytania - potrzebujesz jeszcze karte microSD na którą ściągniesz i wgrasz soft, a później kopie zapasowe. I już. Cytuj
Gość Opublikowano 2 stycznia 2009 Opublikowano 2 stycznia 2009 Pokemony podalem jako przyklad kontaktu ze sprzetem lol. Cytuj
Damian_v 0 Opublikowano 7 stycznia 2009 Opublikowano 7 stycznia 2009 Jestem posiadaczem DS classic. Wczoraj zamówiłem Acekarda 2 a teraz mam do was pytanie czy mógłby mi ktoś podać z jakiej strony ściagacie gry? mam na myśli którą polecacie... @edit jescze jedno czy wiecie może kiedy w Polsce odbędzie się premiera DSi i jaka mniej więcej będzie jego cena ? poniewaz posiadam classica i z checią wymienil5bym go na DSi ;] Cytuj
Snake. 9 Opublikowano 7 stycznia 2009 Opublikowano 7 stycznia 2009 Kiedyś jak dla mnie zdecydowanie najlepszą stroną było dashroms.com, na której można było znaleźć dosłownie wszystko - od japońskich pierdół po duże gry, które swoją premierę miały dzień wcześniej Tyle że teraz nie działa tam sekcja archive (czyli wszystkie gry + możliwość wyszukiwania), działa tylko dział new & pop, w którym są jedynie najnowsze gry i te, które są najczęściej ściągane. Zawsze lepsze to, niż nic, zwłaszcza że większość hitów jest na tej liście. Oprócz tego polecam nds-roms.com ;] Cytuj
Tołdi 8 Opublikowano 25 stycznia 2009 Opublikowano 25 stycznia 2009 (edytowane) Jeśli to jest wyjątkowo lamerskie pytanie to sora, ale na DS'a zachorowałem właściwie kilka dni temu, co wiąże się ze wzmożonym, ale nie zawsze owocnym przeszukiwaniem informacji i pokazaniem mojemu PSP drzwi(na allegro ) Ale do rzeczy: Chciałbym się szanownego grona użytkowników NDS'a spytać jak sprawa ma się z gierką Final Fantasy Tactics: Grimoire of Rift- otóż- czy jest to po prostu, w jakimś mniejszym lub większym stopniu, odświeżone FF:T z PSX'a, z tą samą fabuła, systemem itd, czy (jak mi się wydaje) jakiś nowy (przypuszczalnie gorszy) twór?? Edytowane 25 stycznia 2009 przez Tołdi Cytuj
Heihajin 0 Opublikowano 25 stycznia 2009 Opublikowano 25 stycznia 2009 FFT:GotR jest bardzo podobny do FFT: Advance z GBA. Po żadnej z tych gier nie oczekuj fabuły choć w połowie tak dobrej jak w oryginalnym FFT. W handheldowych tacticsach jest ona płytka do bólu (i niezwiązana z tą z FFT z PSXa), ale rekompensuje ją naprawdę złożony i dający wiele możliwości rozwój postaci i masa kombinowania ze strategią. Cytuj
Tołdi 8 Opublikowano 25 stycznia 2009 Opublikowano 25 stycznia 2009 Dzięki bardzo- tak mi się wydawało, więc to FF:T powędruje na dalsze miejsce na liście NDS'owych priorytetów, bo jesli jest czas, to pobawić z systemem się lubię, ale priorytetem jest jednak fabuła. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi