Skocz do zawartości

'Zielony jak ta trawa' DS ver.

marchev

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem DS Lite z Acekardem. Mam takie pytanie: czy aby wejść do menu konsoli trzeba wyłączać konsolę i uruchamiać, czy jest jakaś inna możliwość? Pewnie to głupie pytanie, ale nie mam pojęcia czy jest taka możliwość.

Dzięki z góry za odpowiedź.

Edytowane przez Kris77
Opublikowano
do jakiego menu w sensie?

nie da sie tak jak psp nacisnac jakiegos przycisku i wylaczyc gry, trzeba zresetowac jesli o to ci chodzi.

Chodziło mi reset właśnie - czyli nie ma jakieś kombinacji przycisków żeby z gry wyjść do menu Acekarda? Trzeba po prostu wyłączyć i włączyć konsolę?

Opublikowano

Pomimo premiery DSi chciałbym kupić Lite. Czy możecie mi doradzić jakie granice cenowe na tę chwilę są rozsądne? Pamiętam, że jeszcze miesiąc temu niektóre sklepy miały po 450, ale w związku z - chyba - wahaniem walut ceny podskoczyły do nawet 550. Za ile jak kupię to nie przepłacę :)

Opublikowano

Mam kilka pytań.

1.Wyczytałem w necie ,że save się zapisuje na kartridżu z grą. Więc w takim razie jak wygląda sprawa z używkami na allegro ? Kupuję grę z czyimś savem ? Da się go usunąć z karridża ?

2.Ile wytrzymuje bateria w Lite'e ?

3. Jak myślicie ile DS jeszcze pociągnie na rynku ?

Opublikowano

1) Chyba nie ma gry, w której nie można usunąć zapisanego stanu gry. A sam plik z nim chyba zawsze jest na karcie.

2) Wszystko zależy od tego, ile żyje. Ja jak kupiłem używanego Lite'a 1,5 roku temu mogłem grać ok. 7 godzin (dźwięk przez słuchawki, nie pamiętam jak z podświetleniem), a teraz bateria trzyma mi co najwyżej 4-5h i noszę się z zamiarem kupna nowej, ale zdecyduję się chyba dopiero na wakacje.

3) Biorąc pod uwagę małą ilość exclusive'ów na DSi i wysyp świetnych tytułów w ostatnim czasie - jak choćby GTA czy Pokemony - pewnie jeszcze 2 lata, jak nie więcej.

Opublikowano

mam pytanka od laika dotyczące ładowania baterii

czy po naładowaniu baterii ta pomarańczowa dioda przestanie świecić (tak się przyzwyczaiłem w psp) ? bo dziś pierwszy raz ładowałem swojego DS lajta i po jakichś trzech i pół godzinach odłączyłem ładowarkę bo w menu widziałem że cała bateria jest już zapełniona.

i jeszcze jednio

jeśli podczas gry zielona dioda zaczyna się świecić (w sensie migać :P ) to co to znaczy? bo testowałem różne gierki i czasem dioda mi mrugała o.O trochę się zestrachałem ;p

Opublikowano

1) Tak, przestanie świecić.

2) Było tak np. przy ostatniej Castlevanii? Ja nie wiem co to znaczy i się specjalnie nie przejmuję ;)

Opublikowano

Aha, o to chodziło. Niemniej w niektórych grach dioda miga, mimo tego, że konsola nie łączy się z wi-fi. Ale może to kwestia tego, że jest odpalana z programatora.

Opublikowano

Wie ktoś jak odróżnić piracką grę od tej oryginalnej na allegro? bo nie chce wydać kasy tylko po to by mi się po miesiącu sejw zyebał, więc jak ktoś poleci sklep na allegro czy gdzieś to będę bardzo wdzięczny.

Opublikowano

jak wyglada sprawa z ekranem dotykowym w lite?

to jest tak samo jak a cls'ie? tzn jest LCD, a na nim przyklejony jest modul dotykowy[folia taka]? i jak najbezpieczniej rozdzielic te warstwy?