KiNiO_64 18 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 To jest polska!!! tu nieliczni ludzie mają jakieś oryginały, za to niezliczeni po kilka nagrywarek Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 ma to jakies znaczenie czy konsola z europy, usa czy jeszcze gdzie indziej? albo to ze mam ds lite a acekard jest 2i? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Lacan Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 (edytowane) acekard 2i wydaje mi się że powinien pójść na nds lite, zależy jaki masz soft konsoli bo już przy 1.4 są problemy i trzeba zrobić update acekarda Edytowane 29 Sierpnia 2009 przez Lacan Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 wrzucalem jak najnowszy soft. Sprawdzilem w sklepie czy chodza mi oryginalne gry na DS'a no i chodza. Dostane drugiego acekarda, ten co mam chyba jest jakis wadliwy Cytuj Odnośnik do komentarza
KiNiO_64 18 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Raczej Acekard do kosza jak ci go nie rozpoznaje to nic nie zrobisz musiałeś tą pensetą pcb uszkodzić! jak masz Lite'a i chcesz tylko grać lub urzywać moonshella to kup sobie DSTT jest tańsze i w moim subiektywnym teście wychodzi mi że znacznie szybciej uruchamia gry a brak niektórych funkcji wcale nie jest minusem... DSTT + firmware v17u02 + YSmenu (i ewentualnie moonshell+inne programy) i niema mocnych za tą cenę 30~40zł Cytuj Odnośnik do komentarza
STRETCH 30 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Raczej Acekard do kosza jak ci go nie rozpoznaje to nic nie zrobisz musiałeś tą pensetą pcb uszkodzić! jak masz Lite'a i chcesz tylko grać lub uZywać moonshella to kup sobie DSTT jest tańsze i w moim subiektywnym teście wychodzi mi że znacznie szybciej uruchamia gry a brak niektórych funkcji wcale nie jest minusem... DSTT + firmware v17u02 + YSmenu (i ewentualnie moonshell+inne programy) i niema mocnych za tą cenę 30~40zł Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Stretch...uwielbiam kiedy to robisz xDDDD sam nie wiem dlaczego... btw.. ładowarki do ds'ow sa multinapieciowe? wiem, ze sie da ladowac przez usb ale chodzi mi o ladowarki Cytuj Odnośnik do komentarza
KiNiO_64 18 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 (edytowane) Oryginalne od Niny z tego co wiem to nie są! Natomiast zastępcze jak najbardziej 110V~240V wystarczy użyć przejściówki, jednak przed zakupem upewnij się czy na pewno ta też jest region free bo nie jest to regułą... Miałem kiedyś nawet taką która miała 3 wtyczki w standardzie, Euro-USA-GB niestety nie przeżyła Angielskiego gniazdka Ps. Wiele nie oryginalnych ładowarek daje lekko zawyżone i nie stabilne napięcie, tzn takie samo jak na USB co może czasem spowodować przepalenie bezpieczników F1 lub F2. Wymiana bezpieczników to prawdziwy wrzód na (pipi)e więc nie polecam ... jak by się komuś zdarzyło to wymiana kosztuje od 30 do 70zł... TAK TO BYŁA AUTO-REKLAMA Edytowane 29 Sierpnia 2009 przez KiNiO_64 Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 ok, dzieki za odpowiedz. samo rozbieranie ds'a i jego skladanie to masakra... sam sprawdzalem na cls'ie i lite ;] co do wymiany bezpiecznikow... raz wymienialem w psp i nie bylo wiekszych problemow ;] [z tym, ze ostatecznie to nie tylko bezpiecznik powodowal problemy ;/ ] Cytuj Odnośnik do komentarza
KiNiO_64 18 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Po którymś z rzędu ekranie czy obudowie, cały proceder zajmuje dosłownie minuty z wymianą bezpieczników jest o tyle gorzej że bez lutowania się nie obędzie! a to już wyższa szkoła jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza
dexter 19 Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 (edytowane) Czymś się różnia te wszystkie nagrywarki ? Co jeżeli kupię R4 za 30zł a co jeżeli kupię Acekar (czy jak to sie zwie) za 100zł ?? Aha i czy na nagrywarkach można wrzucać muzykę i filmy ?? I jak wygląda sytuacja z przeglądarką na starszych DS`ach Edytowane 1 Września 2009 przez dexter Cytuj Odnośnik do komentarza
KiNiO_64 18 Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Wszystkie nagrywarki różnią się między sobą głównie wykonaniem i ceną, a także co najważniejsze kompatybilnością z grami, tą najczęściej zwiększa się przez aktualizacje oprogramowania z którego korzysta nagrywarka. Tu zaznaczę że każdy producent udostępnia swoje własne oprogramowanie i najczęściej soft między produktami różnych producentów nie jest wymienny! wyjątkiem są niektóre klony R4 i DSTT. Nie polecam Klonów R4 może z wyjątkiem R4i oraz R4 RTS, które są już całkiem poważanymi markami. wybór taniego badziewia może się dla ciebie skończyć tym że po pewnym czasie nie będziesz miał aktualizacji i skończy się granie w nowe gry! Mogę ci polecić DSTT lub Acekard a jeśli chcesz móc oglądać filmy bez korzystania z dodatkowego programu najlepszym wyborem będzie M3 real/zero fakt faktem jest drogi ale miałem okazję przetestować go i działa super! Do oglądania filmów istnieje właściwie tylko jeden liczący się program nazywa się moonshell, odtwarza filmy zapisane w formacie dpg i kilka najpopularniejszych formatów muzycznych, posiada też przeglądarkę zdjęć. Sprawa przeglądarki na starych DS-ach, wygląda następująco. Istnieje kilka przeglądarek godnych polecenia jak np. OperaDs jednak do korzystania z nich potrzebujesz rozszerzenia pamięci ram! najbardziej rozpowszechnionym i najdroższym jest EZ 3-in-1, ale ja polecam M3 gba/ram expansion, sam posiadam i używam bez problemu, rozszerzenia pamięci ram pozwalają też na granie w gry z GBA zapisane na karcie pamięci twojej nagrywarki. Cytuj Odnośnik do komentarza
kain 17 Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Chcę kupić acekarda 2.1 ale nie wiem czy te z allegro za 60 zł są oryginalne? Jeśli nie to gdzie kupić oryginał i czy jest jakaś różnica między oryginałem i piratem? I karty pamięci, lepiej do tego programatora wziąć kartę SD czy SDHC? Jakiej firmy, pojemności i gdzie ją nabyć? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 (edytowane) Spojrz ciut w gore na post Kinia,masz tam zalacznik "Moje aukcje" i odnosnik do acecard2.1 w dobrej cenie.(Ale Ci reklame zrobilem heh). Co do kart SD i SDHC,ja osobiscie posiadam karte Micro SD 2gb Sandisk i jestem bardzo zadowolony.Sandiski (o ile sie nic nie zmienilo) rzadko podrabiaja wiec to dobry wybor,mozesz kupic w normanym sklepie ala saturn,empik lub jakis z konsolami. Edytowane 11 Września 2009 przez Velius 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
dexter 19 Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Głupie pytanie jak nie wiem ale muszę się zapytać, jak sprawdzić jaki mam friend code ?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Wiekszosc gier generuje wlasny friend code,a te juz sie sprawdza w samej grze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 hej mam ds lite i R4, a chciałbym czytać na tym e-booki da rade? jaki programik polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza
KiNiO_64 18 Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Spojrz ciut w gore na post Kinia,masz tam zalacznik "Moje aukcje" i odnosnik do acecard2.1 w dobrej cenie.(Ale Ci reklame zrobilem heh). Co do kart SD i SDHC,ja osobiscie posiadam karte Micro SD 2gb Sandisk i jestem bardzo zadowolony.Sandiski (o ile sie nic nie zmienilo) rzadko podrabiaja wiec to dobry wybor,mozesz kupic w normanym sklepie ala saturn,empik lub jakis z konsolami. Specjalnie dla forumowiczów (niekoniecznie tych co ich kojarzę) przy każdym zakupie, dodatkowy prezent niespodzianka Gratis, tylko po zakupie przedstawcie się ładnie swoim PSX-owym nickiem +rep A i w odpowiedzi na pytanie kain-a to niema już podróbek Acekarda!!! Acekard Team rozwiązał sprawę znacznie lepiej niż TopToy, producent DSTT. Teraz Acekard Team sprzedaje licencję na produkcję ich nagrywarki! i od tej pory już nic ich nie obchodze, warunki wobec producenta są 2. 1. nagrywarka musi być wykonana z przetestowanych w procesie projektowania komponentów (np nie mogą kożystać z byle jakich chipów) 2. fabryka produkująca towar musi posiadać odpowiedni certyfikat iso i ceo (nie pytajcie jakie ) hej mam ds lite i R4, a chciałbym czytać na tym e-booki da rade? jaki programik polecacie? jeśli masz tego e-booka w pliku TXT to używasz Moonshell-a a jeśli w PDF-ie to jednym z fajniejszych programów jest AndyPDF (o ile pamiętam) niestety czytniki pdf-ó mają ciężkie życie na DS-ie, głównie ze względu na naprawdę niewielką ilość pamięci ram którą posiada konsolka za andy pdf googlnij sobie chyba że ci się nie spieszy to wtedy wrzucę ci linka jak tylko znajdę trochę czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza
Sephirath 0 Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 To i ja mam króciutkie pytanie Czym może być spowodowane, że bateria o wiele krócej trzyma? Doładowywaniem? Trzymaniem w domu "na kablu"? Bo coś się źle dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Z tego co wiem, to doładowywanie nie szkodzi bateriom litowo-jonowym. Natomiast granie podczas ładowania podobno tak, ale tu nie mam pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza
KiNiO_64 18 Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Szczerze to wszystko szkodzi po trochu , a najbardziej to chyba czas! każde następne ładowanie baterii zmniejsza jej żywotność! ale nie bój nic jak oryginalna bateria ci wysiądzie (czas gry spadnie poniżej 2 godz.) zawsze możesz kupić sobie zastępczą na ALLEGRO ... (info na pw. co by się jeden taki upierdliwy mod na mnie nie w(pipi)iał znowu) Cytuj Odnośnik do komentarza
Sephirath 0 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Hej, chcę ściągnąć sobie z kanady Chrono Trigger. Jakie są szanse że mi zadziała? Słyszałem coś, że DSy są nieregionalizowane, ale wole się upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Lite'y nie są, DSi są, ale nie w przypadku Chrono Triggera, tak że spoko, włożysz grę i będzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Mam pytanko - mam Acekarda 2 - jak sformatuje karte to mi samo zrobi wszystkie foldery czy ja musze je w jakis konkretny sposob pozakladac i ponazywac? Bo mi 500Mb z karty wcielo, jak pare gier wywalilem Cytuj Odnośnik do komentarza
KiNiO_64 18 Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Formatujesz... Wypakowujesz AKMenu lub AKAIO do głównego katalogu karty.... ładujesz na nią gry.... wkładasz i grasz! czy może być coś prostszego? nic nie robisz sam oprócz rozpakowania archiwum z softem! Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi