Aramis 10 Opublikowano 20 grudnia 2009 Opublikowano 20 grudnia 2009 Czy DSi ma 100% kompatybilność z R4 i możliwościami jakie R4 oferuje? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 20 grudnia 2009 Opublikowano 20 grudnia 2009 źle zadales pytanie ;] powinno byc czy r4 jest kompatybilne z dsi ;] odpowiednie wersje programatorow sa; z tym ,ze nie ma juz na rynku oryginalnych r4 [team sie rozpadl czy cus] Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 20 grudnia 2009 Opublikowano 20 grudnia 2009 (edytowane) No w sumie;]. Ok a powiedzcie mi czy to: http://allegro.pl/item847255839_acekard_2_ver_2_1_czytnik_najlepsza_gwarancja.html jest kompatybilne z DSi? EDIT: Ok, znalazłem wersję Acekarda 2i - ponoć najlepsza do DSi, co o niej sądzicie? Edytowane 20 grudnia 2009 przez Aramis Cytuj
scuff 463 Opublikowano 20 grudnia 2009 Opublikowano 20 grudnia 2009 Imo Acecard 2i najlepsza do DSi, kupuj. M3i też działa i ponoć niezła jest. Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 21 grudnia 2009 Opublikowano 21 grudnia 2009 Ale ten facet z allegro (pipi)i od rzeczy!!!uwielbiam jak ludziom ciemnotę wciskają a ci się cieszą że zostali oświeceni... Niby opis ok ale to (pipi) prawda że Acekard taki najlepszy jest!!! Sam powoli odchodzę od sprzedawania tego śmiecia!!! Acekard przestał się rozwijać! praktycznie stoi w miejscu a jeszcze chwilka a zacznie się cofać! nawet oficjalnie Martwe DSTT dostaje Update-y szybciej niż AK! Jeśli szukacie dobrej Nagrywarki to z czystym sumieniem mogę polecić jedynie M3i Zero i Supercard DSOnei (niedługo premiera nowego softu dla Supercard-a) prawda jest taka że Acekard wraz z swoim odwiecznym konkurentem (u nas nie dostępnym) EZ-Vi powoli konają! Przyszłość należy do iEdge oraz DSTwo Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 21 grudnia 2009 Opublikowano 21 grudnia 2009 (edytowane) No to ja już nie wiem;]. Na allegro nie ma tych co polecasz wiec nawet nie wiem skąd miałbym je wziasć do wigilii;]. Edytowane 21 grudnia 2009 przez Aramis Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 21 grudnia 2009 Opublikowano 21 grudnia 2009 W połowie stycznia wrócą na allegro ... nie chciałem ci wierzyć ale to prawda! oprucz mnie na allegro nikt nie wystawia/-ł m3 ani supercard-ów, za to jest sporo Acekardów, DSTT i klonów R4. Tak na marginesie to mogę z czystym sumieniem polecić R4i RTS oraz R4i-SDHC (wersja z adresem www.r4-sdhc.com na pudełku) nie są to dosłownie klony innych nagrywarek lecz pełnoprawni spadkobiercy oryginalnego r4 revo... Cytuj
ksips1 32 Opublikowano 21 grudnia 2009 Opublikowano 21 grudnia 2009 (edytowane) Co sądzicie o http://robson.pl/index.php?p=16&id=9502 do DSi ? Edytowane 21 grudnia 2009 przez ksips1 Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 21 grudnia 2009 Opublikowano 21 grudnia 2009 Badziew nie kupuj tego bo to jeden z R4 z pod znaku NoName, po kilku tygodniach dowiesz się że nowego softu nie będzie a jak wiadomo bez nowego softu nowe gry nie ruszą!!! Cytuj
Velius 5 753 Opublikowano 21 grudnia 2009 Opublikowano 21 grudnia 2009 Jest cos ala DSTTi do NDSi? Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 21 grudnia 2009 Opublikowano 21 grudnia 2009 No jest np. DSTTi ... A tak na serio to co masz na myśli? Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 21 grudnia 2009 Opublikowano 21 grudnia 2009 Ok w takim razie ruszam na łowy do Wrocka szukać DSi po sklepach;]. Cytuj
Velius 5 753 Opublikowano 21 grudnia 2009 Opublikowano 21 grudnia 2009 No jest np. DSTTi ... A tak na serio to co masz na myśli? Nie no bo zawsze zachwalales DSTT a teraz go nie poleciles do DSi wiec sie zastanawiam czy to jakis klon czy nowsze wersje sa gorsze.Ja mam swojego DSTT do NDS i jest idealny,nie mialem jeszcze zadnych problemow Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 21 grudnia 2009 Opublikowano 21 grudnia 2009 DSTT moim zdaniem jest super ale należy go pozostawić w erze DSL/DS Classic niestety już z hybrydowymi grami (mają większy power na DSi) ma problem a co dopiero gierki DSi Only (kardridżowymi) te w ogóle nie działają... Za czasów pierwszych dwóch generacji DS-a DSTT sprawdzało się świetnie, niestety na najnowszym cacku od Niny ostro przegrywa... Największą bolączką DSTTi jest brak oficjalnego update-u dla DSi 1.4, jest nieoficjalny ale zabija ok 40% nagrywarek zwłaszcza te oryginalne? poza tym jak już ktoś wydał 700zł na konsolę to raczej 85zł na nagrywarkę przeboleje... Na DSi rolę DSTT odgrywa Acekard jako jeden z najtańszych firmowych produktów ze stałym wsparciem, chociaż ceny proponowane na allegro są śmieszne!!! Gorąco polecam Supercard DSOnei nagrywarka naprawdę daje radę a po ostatnich aktualizacjach jeszcze bardziej! Mam zaszczyt testować nowy jeszcze nie oficjalny soft do tej nagrywarki i muszę przyznać że jestem zdumiony co da sie wykrzesać z tej zabawki... Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 2 lutego 2010 Opublikowano 2 lutego 2010 Yo mam problem. Ostatnio z dnia na dzień po odpaleniu r4 ciągle mi wyskakuje tylko napis loading. Jak chce karte sd podłączyć pod usb to mi jej nie wyszukuje. Wiem, że z kartą już koniec ale nie dałoby się chociaz jakoś sejwów wyciągnąć? Yo mam problem. Ostatnio z dnia na dzień po odpaleniu r4 ciągle mi wyskakuje tylko napis loading. Jak chce karte sd podłączyć pod usb to mi jej nie wyszukuje. Wiem, że z kartą już koniec ale nie dałoby się chociaz jakoś sejwów wyciągnąć? Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 2 lutego 2010 Opublikowano 2 lutego 2010 możesz próbować softem do odzyskiwania zdjęć z kart SD zwykle taki soft przeprowadza standardowo próbę naprawienia karty przed grzebaniem sie w niej... co to znaczy że ci jej nie wyszukuje? może to czytnik jest padnięty? ja mam swoja pierwszą kartę microsd od 6 lat i nic mi sie z nią po dziś dzień nie dzieje? sprawdź na innym czytniku lub innym urządzeniu, byle nie telefonie nokii lub SE! one lubią sobie zformatować kartę bez pytania Gdyby nie to że chcesz odzyskać sejwy to polecił bym ci przeformatowanie karty programem do formatowania TF-ów od Panasonic-a, to zwykle ożywia takie karty uszkodzone przez nagrywarki... Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 3 lutego 2010 Opublikowano 3 lutego 2010 Napewno karta bo próbowałem inną to bez problemu znajdywało. Jakie to programy są? mógłbyś mi napisać nazwy? bo narazie mam ograniczony odstęp do neta i nie mam jak szukać. Dzięki jak coś. Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 3 lutego 2010 Opublikowano 3 lutego 2010 Odezwij sie do kogoś kto sie udziela w dziale PC (oprócz mnie) bo ja ostatnio jestem nie na bieżąco z tym softem, zresztą nigdy nie byłem Zawsze robię sobie backupy sejwów co kilka dni wiec nie potrzebowałem nigdy ich odzyskiwać Cytuj
ciwa22 858 Opublikowano 7 marca 2010 Opublikowano 7 marca 2010 Zastanawiam się nad kupnem folii ochronnej do DS Lita. Na allegro z reguły do wyboru są folie firmy Hori (o dziwo często różniące się znacznie ceną) oraz folie o nazwie Talismoon. Słyszałem, żeby unikać folii klejonych bo to może uszkodzić konsolę. Co wybrać? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 8 marca 2010 Opublikowano 8 marca 2010 Tylko antystatyczne, klejone może i nie niszczą konsoli ale przy nieumiejętnym zrywaniu możesz sobie uszkodzić ekran. Ja bym unikał jak ognia tych wszystkich "oryginalnych" folii z Allegro, wszystkie to jedna wielka ściema, połowa to klejona a druga połowa to antystatyczne podróby. Zamów sobie z dealextreme.com - ceny niskie (ok. 30 zł), jakość o wiele lepsza niż najlepsze z allegro, wysyłka darmowa (ale i długa). Jedyne, co potrzebujesz to konta na paypalu z dostępnymi na nim środkami do zapłacenia za towar. Cytuj
STRETCH 30 Opublikowano 8 marca 2010 Opublikowano 8 marca 2010 ja kupilem wlasnie na allegro antystatyczna i folia jest naprawde w bardzo dobrym stosunku jakosc/cena. nie pamietam jak sie koles nazywal ale ogonzo go kiedys tez polecal. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 8 marca 2010 Opublikowano 8 marca 2010 No to czeba mieć szczenscie do takich spraw, ja dwa razy kupowałem i raz nadziałem się na szajs nie z tej ziemii a za drugim razem miałem folię na pół roku. Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 10 marca 2010 Opublikowano 10 marca 2010 Tylko antystatyczne, klejone może i nie niszczą konsoli ale przy nieumiejętnym zrywaniu możesz sobie uszkodzić ekran. To jak rodzicie odklejać takiego rodzyna z allegro ? Bo sam mam coś takiego. Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 12 marca 2010 Opublikowano 12 marca 2010 He HE a ja nie mam tego problemu bo mam classic-a i ok 30 ekranów dotykowych do niego w razie potrzeby po prostu zmieniam toucha XD Niema jakiejś specjalnej techniki zdejmowania folii z ekranu, po prostu rób to delikatnie i bez ostrych narzędzi. Folie które do niedawna miałem w ofercie były dostarczane z specjalna plastikowa szpatułka której jeden koniec służył pomoca przy nakładaniu folii a drugi pozwalał na jej bezproblemowe zdjęcie niestety producent ów cacka jest w tej chwili "out of buisnes" a konkretnie w ciupie! siedzi za podrabianie Hori - które swoją droga nie są dostępne w Polsce!!! wszystko co dają na allegro to podróby! oryginalne Hori to wydatek ok 45zł Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 12 marca 2010 Opublikowano 12 marca 2010 masz moze gdzies pod reka foto takiej folii jak opisales? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi