Skocz do zawartości

'Zielony jak ta trawa' DS ver.

marchev

Rekomendowane odpowiedzi

Gość RejdenForce
Opublikowano

Już mam połączenie, nie chciałem grzebać w firmowym routerze z UPC, podpiołem drugi router co miałem do osiedlówki i odziwo działa.

Opublikowano

Przymierzam się do kupna:

1. Jaką najlepiej wersję kupić ?

2. Jak jest z dostępnością gier ?

3. Jak jest z nagrywarkami?

4. DS ma blokadę regionalną ?

5. Podczas grania w gry z GBA jest blokada regionalna?

6. jest ogólnie w co grać na DS-ie czy po za kilkoma grami typu Mario, Pokemon itp jest bida ?

Opublikowano

A ja mam pytanie nt. pokemonów na DSa.

W GBA pamiętam wymienialiśmy się ze znajomymi pokemonami przez kabelek.

Na DSie można wymieniać się przez internet? Czy jestem skazana na szukanie innych szarpiących osób w okolicy?

Opublikowano (edytowane)

1. Jaką najlepiej wersję kupić ?

XL.

2. Jak jest z dostępnością gier ?

Tragedii nie ma.

3. Jak jest z nagrywarkami?

A jak ma byc? Jest dobrze.

6. jest ogólnie w co grać na DS-ie czy po za kilkoma grami typu Mario, Pokemon itp jest bida ?

Ja bym powiedzial, ze oprocz kilku gier, w ktore nie da sie grac - mozna grac we wszystko :).

Edytowane przez Meanthord
Opublikowano

dziwna sprawa :

po fatalnym bledzie przy r4 (brat wylaczyl gierke jak sie zapisywala )

nie dziala R4, a na ekraniku gornym pojawil sie na 2 cm dlugi poziomy pasek BAD PIXELI.

ktos mial cos podonego ?

Opublikowano

Pytanie z gatunku "Żenująca niewiedza" :) Czy w DSi XL istnieje jakiś magiczny sposób, żeby konsolka po padnięciu baterii zachowywała się jak PSP i utrzymywała jeszcze przez jakiś czas stan gry, przy której bateria padła, czy Nintendo serio przy projektowaniu uważało, że sam wyłaczę konsolę na widok migającej diody? :whistling:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W PSP bateria ci nie pada! tzn. jak konsolka się hibernuje to jeszcze nie jest koniec baterii. Jeśli nie doładujesz konsolki w jakimś rozsądnym czasie po wyłączeniu to i tak stan gry pójdzie się je... Co do DSi XL to u mnie czerwona lampka zapala się naprawdę niedługo przed wyczerpaniem baterii co znaczy że mam jeszcze chwilę na znalezienie save-pointa lub użycie RTS-a (DSTwo/EZ Vi) ale na pewno nie na wyprawę na ostatniego bossa :D

Opublikowano

W PSP bateria ci nie pada! tzn. jak konsolka się hibernuje to jeszcze nie jest koniec baterii. Jeśli nie doładujesz konsolki w jakimś rozsądnym czasie po wyłączeniu to i tak stan gry pójdzie się je...

Tak właśnie napisałem :confused:

Opublikowano (edytowane)

Uwaga ludziska na allegro pojawiło się ostatnio kilku sprzedawców sprzedających nagrywarki Acekard 2i po bardzo niskich cenach, jeden z nich sprzedaje dobre podróbki Ak2i z tym że z pewnym defektem! a mianowicie nagrywarki od tego pana potrafią permanentnie uszkodzić konsole DSi i prawdopodobnie 3DS-a !!! Osoby które zakupiły ostatnio nagrywarki w niskiej cenie muszą się trzymać z dala od aktualizacji firmware-u, to bardzo ważne gdyż mam przed sobą w tej chwili konsolę DSi XL która nie przeżyła próby dokonania aktualizacji firmware-u do najnowszej wersji wspierającej 3DS-a. Zarazem nagrywarka jak i konsola są całkowicie martwe i jak sądzę szybko nie uświadczymy un-bricka na tą przypadłość, przynajmniej do czasu gdy ów problem wypłynie na światło dzienne w nieco większej skali. Ja osobiście jeszcze nie spotkałem się z tym problemem w internecie, jeśli ktoś miał podobny problem do mojego kolegi (właściciel DSi) niech napisze od kogo kupił nagrywarkę... Kumpel nie wie bo to nie on kupował tylko dostał ją w prezencie od rodziny

ps. nad ranem pewnie zmienię szyk co poniektórych zdań ;)

Edytowane przez KiNiO_64
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem zupełnie zielony w temacie DS`a, a dzisiaj nabyłem DS Lite, dlatego parę pytań - czy na homebrew odpalę ebooki, filmy, muzykę itd?

Jak wygląda sprawa z wifi i przeglądarką internetową, jest w pełni sprawna, javy, flashe itd? Wygodne to to?

W internecie poczytałem coś o jakiś specjalnych grach wydawanych jedynie pod DSi, czy to jest prawda? Faktycznie nowe gry nie chodzą na starszych ds`ach? (lite/xl).

Z góry dzięki wielkie za odpowiedzi

Opublikowano

Tak filmi odtworzysz nawet w fajnej jakosci, muzyka w słabej, ebooki nie wiem, ale mysle ze mozna, ale to męczarnia.

Gry exclusive na Dsi są dostępne tylko przez ds ware czy jakoś tak, specialny sklepik dla nowszych modeli. dokładnie nie wiem.

Ale wszystkie gry komercjalne, będa chodzić.

• Plusik 1
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

DS Lite jeśli chcesz mieć lepszy obraz (jasność) i sprzętową zgodność z GBA oraz guitar hero. DSi jeśli chcesz mieć gównianą przeglądarkę, nieco większy ale mniej wyrazisty ekranik i DSi mode (kamerki itd), jeśli chodzi o piracenie ;D to polecam DS Lite na allegro wyhaczysz konsolkę + nagrywarkę z kartą pamięci i akcesoriami za 300zł bez grosza... albo nieco drożej zestawik z Acekardem, EZ 3-in-1 oraz gitarką za jakieś 350zł

ps. zainteresowani wiedzą do kogo pisać ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jaka pojemność karty? Oryginalne r4? Próbowałeś formatować kartę?

Gość Kazuma
Opublikowano

Gdzie najtaniej kupować oryginalne (mogą być używane) gry? Allegro? Brytyjskie sklepy? Jakieś zaufane fora? (tutaj na pchlim nie ma tego za dużo)

Opublikowano

Wszystkie tanie gry do DSa na Allegro to piraty - jeszcze jak sprzedawcy piszą "działa na DSLite , nie działa na DSi" to już wiadomo - 100% pirat.

Musisz szukać normalnych sklepów, poszukaj na ceneo.pl

Opublikowano

Oj juz tam nie przesadzaj - nie wszystkie. Czesto mozna dobra okazje wyrwac na Allegro. Trzeba tylko uwazac i nie kupować na pałe "bo tanie".

Opublikowano

Już ktoś o tym pisał wcześniej... Nie wszystkie tanie gry na allegro to piraty! i nie wszystkie piraty są zablokowane na DSi!. Sporo sprzedawców po prostu kupuje je taniej w Azji a że Dystrybutor wciskają im slogan że gra nie działa na DSi a oni sami nie sprawdzają tego bo większość z takich sprzedawców nie widziała DS-a na oczy to barany publikują jeden za drugim że z zasady nie działa!