Gość RejdenForce Opublikowano 5 marca 2011 Opublikowano 5 marca 2011 Już mam połączenie, nie chciałem grzebać w firmowym routerze z UPC, podpiołem drugi router co miałem do osiedlówki i odziwo działa. Cytuj
zagul 326 Opublikowano 9 marca 2011 Opublikowano 9 marca 2011 Przymierzam się do kupna: 1. Jaką najlepiej wersję kupić ? 2. Jak jest z dostępnością gier ? 3. Jak jest z nagrywarkami? 4. DS ma blokadę regionalną ? 5. Podczas grania w gry z GBA jest blokada regionalna? 6. jest ogólnie w co grać na DS-ie czy po za kilkoma grami typu Mario, Pokemon itp jest bida ? Cytuj
shinu 0 Opublikowano 10 marca 2011 Opublikowano 10 marca 2011 A ja mam pytanie nt. pokemonów na DSa. W GBA pamiętam wymienialiśmy się ze znajomymi pokemonami przez kabelek. Na DSie można wymieniać się przez internet? Czy jestem skazana na szukanie innych szarpiących osób w okolicy? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 10 marca 2011 Opublikowano 10 marca 2011 Tak, można wymieniać się przez internet. Cytuj
Meanthord 325 Opublikowano 10 marca 2011 Opublikowano 10 marca 2011 (edytowane) 1. Jaką najlepiej wersję kupić ? XL. 2. Jak jest z dostępnością gier ? Tragedii nie ma. 3. Jak jest z nagrywarkami? A jak ma byc? Jest dobrze. 6. jest ogólnie w co grać na DS-ie czy po za kilkoma grami typu Mario, Pokemon itp jest bida ? Ja bym powiedzial, ze oprocz kilku gier, w ktore nie da sie grac - mozna grac we wszystko . Edytowane 10 marca 2011 przez Meanthord Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 16 marca 2011 Opublikowano 16 marca 2011 dziwna sprawa : po fatalnym bledzie przy r4 (brat wylaczyl gierke jak sie zapisywala ) nie dziala R4, a na ekraniku gornym pojawil sie na 2 cm dlugi poziomy pasek BAD PIXELI. ktos mial cos podonego ? Cytuj
2DH 3 Opublikowano 20 marca 2011 Opublikowano 20 marca 2011 Pytanie z gatunku "Żenująca niewiedza" Czy w DSi XL istnieje jakiś magiczny sposób, żeby konsolka po padnięciu baterii zachowywała się jak PSP i utrzymywała jeszcze przez jakiś czas stan gry, przy której bateria padła, czy Nintendo serio przy projektowaniu uważało, że sam wyłaczę konsolę na widok migającej diody? Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 30 marca 2011 Opublikowano 30 marca 2011 W PSP bateria ci nie pada! tzn. jak konsolka się hibernuje to jeszcze nie jest koniec baterii. Jeśli nie doładujesz konsolki w jakimś rozsądnym czasie po wyłączeniu to i tak stan gry pójdzie się je... Co do DSi XL to u mnie czerwona lampka zapala się naprawdę niedługo przed wyczerpaniem baterii co znaczy że mam jeszcze chwilę na znalezienie save-pointa lub użycie RTS-a (DSTwo/EZ Vi) ale na pewno nie na wyprawę na ostatniego bossa Cytuj
2DH 3 Opublikowano 30 marca 2011 Opublikowano 30 marca 2011 W PSP bateria ci nie pada! tzn. jak konsolka się hibernuje to jeszcze nie jest koniec baterii. Jeśli nie doładujesz konsolki w jakimś rozsądnym czasie po wyłączeniu to i tak stan gry pójdzie się je... Tak właśnie napisałem :confused: Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 1 kwietnia 2011 Opublikowano 1 kwietnia 2011 No tak na trzeźwo też się doczytałem ... :-P Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 9 kwietnia 2011 Opublikowano 9 kwietnia 2011 (edytowane) Uwaga ludziska na allegro pojawiło się ostatnio kilku sprzedawców sprzedających nagrywarki Acekard 2i po bardzo niskich cenach, jeden z nich sprzedaje dobre podróbki Ak2i z tym że z pewnym defektem! a mianowicie nagrywarki od tego pana potrafią permanentnie uszkodzić konsole DSi i prawdopodobnie 3DS-a !!! Osoby które zakupiły ostatnio nagrywarki w niskiej cenie muszą się trzymać z dala od aktualizacji firmware-u, to bardzo ważne gdyż mam przed sobą w tej chwili konsolę DSi XL która nie przeżyła próby dokonania aktualizacji firmware-u do najnowszej wersji wspierającej 3DS-a. Zarazem nagrywarka jak i konsola są całkowicie martwe i jak sądzę szybko nie uświadczymy un-bricka na tą przypadłość, przynajmniej do czasu gdy ów problem wypłynie na światło dzienne w nieco większej skali. Ja osobiście jeszcze nie spotkałem się z tym problemem w internecie, jeśli ktoś miał podobny problem do mojego kolegi (właściciel DSi) niech napisze od kogo kupił nagrywarkę... Kumpel nie wie bo to nie on kupował tylko dostał ją w prezencie od rodziny ps. nad ranem pewnie zmienię szyk co poniektórych zdań Edytowane 9 kwietnia 2011 przez KiNiO_64 Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 9 kwietnia 2011 Opublikowano 9 kwietnia 2011 Nie jak wejdziesz na mój profil to zobaczysz że nie mam już żadnych nagrywarek teraz jestem legalnym pracownikiem etatowym, nie mam czasu na allegro Cytuj
Biały 55 Opublikowano 5 maja 2011 Opublikowano 5 maja 2011 Jestem zupełnie zielony w temacie DS`a, a dzisiaj nabyłem DS Lite, dlatego parę pytań - czy na homebrew odpalę ebooki, filmy, muzykę itd? Jak wygląda sprawa z wifi i przeglądarką internetową, jest w pełni sprawna, javy, flashe itd? Wygodne to to? W internecie poczytałem coś o jakiś specjalnych grach wydawanych jedynie pod DSi, czy to jest prawda? Faktycznie nowe gry nie chodzą na starszych ds`ach? (lite/xl). Z góry dzięki wielkie za odpowiedzi Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 7 maja 2011 Opublikowano 7 maja 2011 Tak filmi odtworzysz nawet w fajnej jakosci, muzyka w słabej, ebooki nie wiem, ale mysle ze mozna, ale to męczarnia. Gry exclusive na Dsi są dostępne tylko przez ds ware czy jakoś tak, specialny sklepik dla nowszych modeli. dokładnie nie wiem. Ale wszystkie gry komercjalne, będa chodzić. 1 Cytuj
czapa 671 Opublikowano 18 czerwca 2011 Opublikowano 18 czerwca 2011 Co lepiej wziąć, ds lite czy dsi? Czym one się właściwie różnią? Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 25 lipca 2011 Opublikowano 25 lipca 2011 DS Lite jeśli chcesz mieć lepszy obraz (jasność) i sprzętową zgodność z GBA oraz guitar hero. DSi jeśli chcesz mieć gównianą przeglądarkę, nieco większy ale mniej wyrazisty ekranik i DSi mode (kamerki itd), jeśli chodzi o piracenie ;D to polecam DS Lite na allegro wyhaczysz konsolkę + nagrywarkę z kartą pamięci i akcesoriami za 300zł bez grosza... albo nieco drożej zestawik z Acekardem, EZ 3-in-1 oraz gitarką za jakieś 350zł ps. zainteresowani wiedzą do kogo pisać Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 4 sierpnia 2011 Opublikowano 4 sierpnia 2011 cześć mam ds lite i r4 pojawił się problem, konsolka wlacza sie, lecz na ekranie widnieje tylko LOADING od softu r4 co zrobic? probowalem na nowo instalowac i nic. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 4 sierpnia 2011 Opublikowano 4 sierpnia 2011 Jaka pojemność karty? Oryginalne r4? Próbowałeś formatować kartę? Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 4 sierpnia 2011 Opublikowano 4 sierpnia 2011 karta 2gb r4 chyba org... ale juz posciagalem rozne kernele i udalo sie za 3cim razem chyba Cytuj
Gość Kazuma Opublikowano 7 sierpnia 2011 Opublikowano 7 sierpnia 2011 Gdzie najtaniej kupować oryginalne (mogą być używane) gry? Allegro? Brytyjskie sklepy? Jakieś zaufane fora? (tutaj na pchlim nie ma tego za dużo) Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 7 sierpnia 2011 Opublikowano 7 sierpnia 2011 Wszystkie tanie gry do DSa na Allegro to piraty - jeszcze jak sprzedawcy piszą "działa na DSLite , nie działa na DSi" to już wiadomo - 100% pirat. Musisz szukać normalnych sklepów, poszukaj na ceneo.pl Cytuj
django 549 Opublikowano 7 sierpnia 2011 Opublikowano 7 sierpnia 2011 Oj juz tam nie przesadzaj - nie wszystkie. Czesto mozna dobra okazje wyrwac na Allegro. Trzeba tylko uwazac i nie kupować na pałe "bo tanie". Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 10 sierpnia 2011 Opublikowano 10 sierpnia 2011 Już ktoś o tym pisał wcześniej... Nie wszystkie tanie gry na allegro to piraty! i nie wszystkie piraty są zablokowane na DSi!. Sporo sprzedawców po prostu kupuje je taniej w Azji a że Dystrybutor wciskają im slogan że gra nie działa na DSi a oni sami nie sprawdzają tego bo większość z takich sprzedawców nie widziała DS-a na oczy to barany publikują jeden za drugim że z zasady nie działa! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi