Di 839 Opublikowano 5 czerwca 2009 Opublikowano 5 czerwca 2009 (edytowane) Trzymasz te przyciski na ekranie gdzie miga napis Press Start? Edytowane 5 czerwca 2009 przez Di Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 5 czerwca 2009 Opublikowano 5 czerwca 2009 Trzymasz te przyciski na ekranie gdzie miga napis Press Start? Dzieki Di działa naciskałem je po naciśnięciu Press Start Cytuj
STRETCH 30 Opublikowano 28 czerwca 2009 Opublikowano 28 czerwca 2009 ktory programator do dsi jest lepszy? acekard 2i czy ezflash vi? do lite mam ez flasha i nie mialem z nim nigdy problemow ale wyglada jakos szaro. Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 21 lipca 2009 Opublikowano 21 lipca 2009 Tak przeglądam te tematy i trochę się pogubiłem. Załóżmy, że kupię sobie DSi, ze sklepu, na standardowym wyposażeniu. Co jest mi niezbędne i musiałbym dokupić, aby na spokojnie korsarzyć na romach zarówno gry z DS, jak i Advance'a (i, jeśli jest taka możliwość, ze SNESa)? Ile by mnie to mniej więcej wyniosło? Na oryginalne gry z Advance'a mógłbym jeszcze się szarpnąć, bo drogie nie są, ale z tego co się orientuję DSi nie posiada slota na kardridż, więc może lepiej zaopatrzyć się w DS Lite? Natomiast na gry z DS Mama mi już nie da, więc jedyna opcja to romy. Więc jak? Krótko i po męsku. Bo nie wiem, czy mi się to kalkuluje. Cytuj
garam 0 Opublikowano 21 lipca 2009 Opublikowano 21 lipca 2009 Programator i karta pamięci do niego. Programator to specjalny kartridż z wejściem na kartę microSD. Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 21 lipca 2009 Opublikowano 21 lipca 2009 No tyle to wiem. Konkretnie. Gdzie przykładowo można kupić takie programatory, w jakich cenach? Obsłużą zarówno gry na DS, Advance i np. Snesa? Cytuj
Boorak 8 Opublikowano 21 lipca 2009 Opublikowano 21 lipca 2009 Na DSi nie mozna grac w gry z GBA. Emulator Snesa jakis tam jest, ale chyba bez rewelacji. Do gier kupujesz np. Acekard 2i (allegro, albo taniej z dealextreme.com). Jesli wybierasz Litea to do gba dokupujesz ez flash 4 lub 3in1 expansion pack. Do tego karta microsd. Cytuj
STRETCH 30 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 dsi jest raczej przereklamowany, nabylem sobie bo mialem po atrakcyjnej cenie mozliwosc i tak troszke zaluje. kamer nie uzywam, na ekranikach nie widac roznicy wielkosci a w metroida np juz sobie nie pogram. licze, ze pojawia sie jakies ciekawe gierki wykorzystujace kamerki. jesli mialbym ci doradzac to wlasnie jakis lite z programatorem obslugujacym sdhc. a kupowac najlepiej w azji. Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 23 lipca 2009 Opublikowano 23 lipca 2009 dzięki Biedroneczki. Czyli generalnie jednak lepiej zaopatrzyć się w Lite'a? Tak właśnie się zastanawiałem i doszedłem do wniosku, że te nowe ficzursy w DSi średnio mnie grzeją i rozważam opcję Lite'a. Czyli tak: Kupuję DS Lite Do gier z DS potrzebny mi np. Acekard 2i (allegro, albo taniej z dealextreme.com). Do gier z Advance'a potrzebny mi ez flash 4 lub 3in1 expansion pack (domyślam się, że pirackich, bo Lite ma chyba slot na karta?) + microSD. Dobra, raczej ogarnąłem, poprawcie mnie, jeśli coś pokręciłem. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 23 lipca 2009 Opublikowano 23 lipca 2009 Jeszcze strona z romami i można szaleć. Tak, lite ma także slot na gry gba. Cytuj
STRETCH 30 Opublikowano 24 lipca 2009 Opublikowano 24 lipca 2009 dzięki Biedroneczki. Czyli generalnie jednak lepiej zaopatrzyć się w Lite'a? Tak właśnie się zastanawiałem i doszedłem do wniosku, że te nowe ficzursy w DSi średnio mnie grzeją i rozważam opcję Lite'a. Czyli tak: Kupuję DS Lite Do gier z DS potrzebny mi np. Acekard 2i (allegro, albo taniej z dealextreme.com). Do gier z Advance'a potrzebny mi ez flash 4 lub 3in1 expansion pack (domyślam się, że pirackich, bo Lite ma chyba slot na karta?) + microSD. Dobra, raczej ogarnąłem, poprawcie mnie, jeśli coś pokręciłem. jesli masz juz acekarda to nie potrzebujesz ez f4 tylko samego 3in1 Cytuj
KagePL 0 Opublikowano 26 lipca 2009 Opublikowano 26 lipca 2009 Warto kupic w DSi? Aktualnie nie mam DS'a, ale przyoszczedzilo sie troche siana i zastanawiam sie, czy jest sens inwestowac. Moze ktos ma/mial obie konsole i doradzi. Cytuj
STRETCH 30 Opublikowano 26 lipca 2009 Opublikowano 26 lipca 2009 nie warto. roznicy w wielkosci ekranow nie widac a kamer sie do niczego nie wykorzystuje narazie. Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 29 lipca 2009 Opublikowano 29 lipca 2009 (edytowane) Panowie mam pytanie mario kart na dsi dziala? a jesli to chinski fake?? Edytowane 29 lipca 2009 przez zaq123456 Cytuj
STRETCH 30 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Opublikowano 2 sierpnia 2009 jesli co to japonski fake? oggogzo? przyznam ci sie ze tez od dawna tak podejrzewam. Cytuj
ogqozo 6 553 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Napisz to jeszcze raz na trzeźwo. Cytuj
Di 839 Opublikowano 6 sierpnia 2009 Opublikowano 6 sierpnia 2009 Jak zdjąć folię z dolnego ekranu? Trafiło mi się jakieś badziewie i boję się, że ekran będzie mocno porysowany. Cytuj
STRETCH 30 Opublikowano 6 sierpnia 2009 Opublikowano 6 sierpnia 2009 oj kurde, nie wiem czy sobie samemu z takim zadaniem poradzisz. ja musialem dzwonic do kuzynka z warszawce zeby mi ta folie sciagnal. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 6 sierpnia 2009 Opublikowano 6 sierpnia 2009 paznokciem takie cos sciagalem... nie bylo problemow ;] Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 6 sierpnia 2009 Opublikowano 6 sierpnia 2009 ja tam wole nie sciagac, porysowane maks jest ale jakos nie przeszkadza : p Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Opublikowano 7 sierpnia 2009 Ej, ja to po prostu paznokciem podważałem i już ;f. Cytuj
Gość Opublikowano 13 sierpnia 2009 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Kilka pytań dot. DSi Czy można przerobić DSi? Jeśli tak to co trzeba kupić, gdzie znaleźć itp. A teraz jeśli jest ona możliwa? 1. Czy po przeróbce można kupować oryginały tak jak to jest na PSP w przypadku UMD? 2. Czy przeróbka uniemożliwia granie po necie na piratach? 3. Czytałem, że DSi nie ma wejścia na GBA. Ale sama konsola chyba jest kompatybilna, więc czy można wrzucić gry z GBA na karte? Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Można przerobić - właściwie nie przerabiasz a kupujesz programator, który działa jak czytnik kart mini sd - na nią wsadzasz gry, kartę wkładasz do programatora a programator do konsoli. Trzeba jednak uważać, bo pojawił się teraz nowy soft dla DSi, na którym takie programatory nie działały (choć podobno już jest złamany, ale wyścig między Nintendo a wielbicielami homebrew się zaczął). Nie da się chyba na DSi grać w gry z GBA, gdyż nie ma teraz slotu na gry dla GBA, gdzie w poprzednich wersjach wkładało się RAM potrzebny do odpalania romów GBA. Tak, można grać w necie na kopiach zapasowych, ale wolałbym, żebyś więcej nie pytał o piraty (przynajmniej nie tak bezpośrednio). Cytuj
Gość Opublikowano 13 sierpnia 2009 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Ok, thx za odpowiedzi. Na razie tak tylko myślałem o DSi i chciałem sie dowiedzieć co i jak z tą konsolą. Cytuj
tomsecret1993 20 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Na moim nowym lajcie pograłem już jakieś 30h. Nie zakładałem, żadnych folii i jakoś mnie do tego nie ciągnie bo ich nie lubie i można trafić na bubla <_< . Wszyscy tak trąbią żeby koniecznie nalepić folię. Od grania bez folii ekran się w końcu zryje, czy coś w tym stylu? Ryski mi raczej nie będą przeszkadzać Piszę bo nie znam specyfiki ekranów dotykowych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi