malcher 1 Opublikowano 23 sierpnia 2008 Opublikowano 23 sierpnia 2008 a gdzie je kupujesz? Bo nigdzie nie moge ich znaleźć ;f No właśnie chyba już nigdzie znalazłem w dwóch sklepach internetowych, ale jak zadzwoniłem żeby się upewnić, to okazało się że zapomnieli stronę zaktualizować ( Jak ktoś znajdzie to niech da znać Cytuj
Nedwed183 2 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 Mam pytanie, iksa mam podpiętego kablem HDMI do Tv lcd ?? Da sie podłończyć słuchawki żeby bylo 5.1. ?? Jak tak to jak ?? Przystepna cena w miare mozliwości ;]. Cytuj
kwachus 5 Opublikowano 16 listopada 2008 Opublikowano 16 listopada 2008 ja od peru dni jestem posiadaczem sennheiser HD555 i jestem ogromnie zadwolony z jakosci dzwięku nie tylko w grach ale tez podczas słuchania muzyki . Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 7 stycznia 2009 Opublikowano 7 stycznia 2009 To jak to jest z tymi słuchawkami niby 5.1? Będzie czy jak ktoś napisałe będzie dobre stereo? Bezproblemowo mogę podpiać też i słuchawki 7.1, tak? Warto wydać pare złotych więcej na 7.1? Odczuje sie to na sluchawkach? Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 8 stycznia 2009 Opublikowano 8 stycznia 2009 To jak to jest z tymi słuchawkami niby 5.1? Będzie czy jak ktoś napisałe będzie dobre stereo? Bezproblemowo mogę podpiać też i słuchawki 7.1, tak? Warto wydać pare złotych więcej na 7.1? Odczuje sie to na sluchawkach? Sznurek powiedz mi jak chcesz uzyskać na tych słuchawkach 5.1? Musiałbyś znaleźć słuchawki w wyjściem optycznym i do niego podłączyć Xklocka optykiem. Ja osobiście nie znam słuchawek 5.1 z możliwością podłaczenia optykiem. Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 8 stycznia 2009 Opublikowano 8 stycznia 2009 To jak to jest z tymi słuchawkami niby 5.1? Będzie czy jak ktoś napisałe będzie dobre stereo? Bezproblemowo mogę podpiać też i słuchawki 7.1, tak? Warto wydać pare złotych więcej na 7.1? Odczuje sie to na sluchawkach? Sznurek powiedz mi jak chcesz uzyskać na tych słuchawkach 5.1? Musiałbyś znaleźć słuchawki w wyjściem optycznym i do niego podłączyć Xklocka optykiem. Ja osobiście nie znam słuchawek 5.1 z możliwością podłaczenia optykiem. http://www.allegro.pl/item523284493_4max_s...nowe_fv_gw.html Juz znasz. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 8 stycznia 2009 Opublikowano 8 stycznia 2009 (edytowane) To jak to jest z tymi słuchawkami niby 5.1? Będzie czy jak ktoś napisałe będzie dobre stereo? Bezproblemowo mogę podpiać też i słuchawki 7.1, tak? Warto wydać pare złotych więcej na 7.1? Odczuje sie to na sluchawkach? Sznurek powiedz mi jak chcesz uzyskać na tych słuchawkach 5.1? Musiałbyś znaleźć słuchawki w wyjściem optycznym i do niego podłączyć Xklocka optykiem. Ja osobiście nie znam słuchawek 5.1 z możliwością podłaczenia optykiem. http://www.allegro.pl/item523284493_4max_s...nowe_fv_gw.html Juz znasz. Dobrze wiedzieć, że za pół kafla można taki bajer mieć. Dzięki za info. Sznurek nie pozostaje ci nic innego jak rozbijać skarbonkę, brać 500zł do łapy i lecieć po takie słuchawy Edytowane 8 stycznia 2009 przez Gooralesko Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 8 stycznia 2009 Opublikowano 8 stycznia 2009 Nie szkoda wam kasy wydawac na glosniki rownowarosci 360 w wersji Arcade? To prawie 1/3 na PS3 :} Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 8 stycznia 2009 Opublikowano 8 stycznia 2009 Nie szkoda wam kasy wydawac na glosniki rownowarosci 360 w wersji Arcade? To prawie 1/3 na PS3 :} W moim przypadku to była ironia. Nie skumałeś? Sorry winetou. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 8 stycznia 2009 Opublikowano 8 stycznia 2009 Jak ktoś dużo gra w shootery online to nie jest to zły pomysł. Gdyby nie to, że już mam głośniki (co prawda 2.1 ale są) i wolę mieć bezprzewodowego headseta niż ciężkie słuchawki to bym kupił. Cytuj
Master_Lukas 202 Opublikowano 9 stycznia 2009 Opublikowano 9 stycznia 2009 Ja uzywam tych Tritton AX360. Koztowaly mnie jakies 100$ (ok. 200zł, gdy $=~2zł). Sprawuja sie swietnie, szczegolnie w Call of Duty Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 9 stycznia 2009 Opublikowano 9 stycznia 2009 To jak to jest z tymi słuchawkami niby 5.1? Będzie czy jak ktoś napisałe będzie dobre stereo? Bezproblemowo mogę podpiać też i słuchawki 7.1, tak? Warto wydać pare złotych więcej na 7.1? Odczuje sie to na sluchawkach? Sznurek powiedz mi jak chcesz uzyskać na tych słuchawkach 5.1? Musiałbyś znaleźć słuchawki w wyjściem optycznym i do niego podłączyć Xklocka optykiem. Ja osobiście nie znam słuchawek 5.1 z możliwością podłaczenia optykiem. http://www.allegro.pl/item523284493_4max_s...nowe_fv_gw.html Juz znasz. Dobrze wiedzieć, że za pół kafla można taki bajer mieć. Dzięki za info. Sznurek nie pozostaje ci nic innego jak rozbijać skarbonkę, brać 500zł do łapy i lecieć po takie słuchawy No 500zł to trochę juz przegiecie paly. Widziałem jakieś Creativ za 300 może z chakiem i one już mi się wydaały za drogie. Ogólnie to wacham się pomiędzy zestawem 5.1 lohitecha z 5500 a jakimiś słuchawkami. Spotykam sie z opinią, że na tych słuchawkach dźwięku przestrzennego mieć nie będę tylko dobre stereo. Też chciałbym zobaczyć jakąś tańszą alternatywę dla tych logitechów, ale nic nie znalazłem. Kupno tego zestawu wiąże sie z małym przemeblowaniem, albo przeniesieniem sie do innego pokoju. Cytuj
Infidel 218 Opublikowano 9 stycznia 2009 Opublikowano 9 stycznia 2009 Witam. Otóż myślę nad takimi słuchaweczkami - Creative-Labs HQ-2300D. Tyle,że mam problem. Warto wydać 300zł na te,czy może kupić sobie jakieś inne za 150 - powiedzmy FataL1Ty HS-800? . O to co napisał mój znajomy na ten temat: blagam cie zrozum wreszcie jak dziala taki glosnik jak jes zbudowany , jak odbiera dzwieki twoje ucho. W sluchawkach masz jeden glosnik [na jedna strone] ktory [w lepszych wersjach] potrafi uzyskac niskie jak i wysokie tony ale nie przestrzenne [tobie moze sie tylko tak wydawac]exclaim.gif To jest stworzone tak zebys uwazal ze slyszysz jak najlepiej ale technologicznie nie jest to mozliwe bo twoja anatomia ci na to nie pozwoli.Moga stworzyc przestrzenne sluchawki z podzwiekami ale je tylko pies lub inne zwierze uslyszy a nie czlowiek. - czy ma rację? Zastanawiam się nad słuchawkami,ale potrzebuję jakiejś osoby,która by mnie do nich przekonała. Po głowie chodzą mi HQ-2300D ,lub Aurvana Live. A może jakieś wielogłośnikowe słuchawki? Cytuj
Infidel 218 Opublikowano 17 stycznia 2009 Opublikowano 17 stycznia 2009 Witam. Otóż myślę nad takimi słuchaweczkami - Creative-Labs HQ-2300D. Tyle,że mam problem. Warto wydać 300zł na te,czy może kupić sobie jakieś inne za 150 - powiedzmy FataL1Ty HS-800? . O to co napisał mój znajomy na ten temat: blagam cie zrozum wreszcie jak dziala taki glosnik jak jes zbudowany , jak odbiera dzwieki twoje ucho. W sluchawkach masz jeden glosnik [na jedna strone] ktory [w lepszych wersjach] potrafi uzyskac niskie jak i wysokie tony ale nie przestrzenne [tobie moze sie tylko tak wydawac]exclaim.gif To jest stworzone tak zebys uwazal ze slyszysz jak najlepiej ale technologicznie nie jest to mozliwe bo twoja anatomia ci na to nie pozwoli.Moga stworzyc przestrzenne sluchawki z podzwiekami ale je tylko pies lub inne zwierze uslyszy a nie czlowiek. - czy ma rację? Zastanawiam się nad słuchawkami,ale potrzebuję jakiejś osoby,która by mnie do nich przekonała. Po głowie chodzą mi HQ-2300D ,lub Aurvana Live. A może jakieś wielogłośnikowe słuchawki? Uaktualniam moje pytanie. Cytuj
peter.a 0 Opublikowano 20 stycznia 2009 Opublikowano 20 stycznia 2009 Masz jakiś sprzęt audio(wieża, głośniki z wejściem na słuchawki), który można podłączyć do x360? Jeśli nie masz to bierz HQ-2300D bo dekoder pełni także role przenośnego wzmacniacza. A jeśli masz to kup aurvany live. Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 20 stycznia 2009 Opublikowano 20 stycznia 2009 I te słuchawki zapewnia wrażenia jak na 5.1 czy będzie to dobre stereo symulujace troszkę 5.1? Cytuj
Michas 0 Opublikowano 24 stycznia 2009 Opublikowano 24 stycznia 2009 Od ponad roku jestem posiadaczem słuchawek Sharkoon x-tatic 5.1 . Jest to sprzęt dość drogi i nie na każdą kieszeń , ja za swoje zapłaciłem około 450 zł , teraz pewnie można je dostać taniej. Słuchawek używam głównie do grania na X360 i czasem do pierwszego Xboxa , PS2 oraz oglądania filmów z dzwiękiem przestrzennym. Słuchawki te wykonane są z dobrej jakości materiałów i jak narazie nie miałem z nimi problemów natury technicznej ani innej. Słuchawki te są sprzedawane w komlecie z dekoderem DD 5.1 , DolbyPrologic oraz z wszystkimi kabelkami i przejściówkami jakie bedą nam potrzebne aby podpiąć je pod różne sprzęty np.PC , Xbox360 , Xbox , PS2 , PS3 , oraz różnego rodzajów odtwarzaczy DVD , amplitunerów i innych bajerów.Ważne jest jednak żeby te sprzęty miały optyka a w konsolach trzeba mieć specjalny kabel na których jest właśnie wyjście optyczne bo jak wiadomo w Xboxach nie ma wyjścia optycznego. Posiadają też ,chyba jako jedne z nie wielu na rynku certyfikat THX , co jest dodatkowym atutem. Są dość wygodne choć mogły by ciut lepiej leżeć na uszach , ale może to jest tylko moje odczucie bo mam kanciaty łeb . Grająć po kilka godzin nie odczuwam jakiegoś większego dyskomfortu. Dobrze jest oddany efekt przestrznności , zwłaszcza w filmach a i w grach jest nie kiepski (wybuchy ,strzały,pościgi itp).Ale musze zaznaczyć że nie jest to co w prawdziwym kinie domowym bo w kinie domowym głośniki mamy porozstawiane i przez to jest bardziej przestrzennie. Poprostu głośniczki w słuchawkach są zbyt siebie blisko położone a jest ich 4 w każdej słuchawce (przód , tył , central i sub). Niemniej jednak efekt jast więcej niż zadawalający. W końcu można pograć w nocy mając dzwięk przestrzenny i nie budzić swoich bliskich. Zaznaczam jednak że lepiej jest grać na kinie domowym choć nie zawsze do tego mamy możliwości i dlatego słuchawki te sprawdzają sie bardzo dobrze w takiej sytuacji gdy nie mamy możliwości owym kinem się posłużyć. A i jewszcze jedno w słuchawkach tych jest bardzo długi kabel około 3 metry oraz specjalny klips którym to możemy przypiąć kabelek bo bluzy żeby za bardzo nie dyndał koło twarzy . Hmm mam już chyba skleroze bo zapomniałem jeszcze o jednej bardzo istotnej sprawie dla tych co grają przez neta . W zestawie tym jest mikrofon który używamy jako komunikatora ale ja tego nie używam więc nie wiem jak się to sprawuje. Pisze to szybko więc przepraszam za błędy i stylistyke , jak bedzie potrzeba więcej informacji to prosze pisać a postaram sie rozwiać wszelkie wątpliwości w tym wątku. Pozdrawiam. Cytuj
Infidel 218 Opublikowano 1 lutego 2009 Opublikowano 1 lutego 2009 Peter.a - tak,mam głośniki Logitecha X-230 i zastanawiam się,czy nie zostać przy nich. Z drugiej strony jednak dźwięk ze słuchawek musi być po prostu cudny. Mam też takiego pecha,że często musze korzystać z 20% mocy tych głośników z powodu domowników, także wydaje mi się,że byłby to dobry pomysł. Wezmę chyba Aurvany,lecz Sharkoon X-Tactic też chodzą mi po głowie,ze względu headseta,którego można uzywać w X360! Cytuj
peter.a 0 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 Peter.a - tak,mam głośniki Logitecha X-230 i zastanawiam się,czy nie zostać przy nich. Z drugiej strony jednak dźwięk ze słuchawek musi być po prostu cudny. Mam też takiego pecha,że często musze korzystać z 20% mocy tych głośników z powodu domowników, także wydaje mi się,że byłby to dobry pomysł. Wezmę chyba Aurvany,lecz Sharkoon X-Tactic też chodzą mi po głowie,ze względu headseta,którego można uzywać w X360! Sharkoonów już chyba nie dostaniesz. Na allegro aurvany live kosztują ok. 350zl, gdy wchodziły na rynek kosztowały ponad 200. <_< Poszukaj tu może znajdziesz jakąś ciekawą ofertę. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 19 maja 2009 Opublikowano 19 maja 2009 (edytowane) Siema, poleciłby ktoś jakieś dobre słuchawki z dobrym dźwiękiem który choć troche imituje dźwięk przestrzenny, i żeby były do 150 zeta, btw będę je podłączać do tv. Ot np takie. http://www.allegro.pl/item628430911_new_sl...dla_graczy.html Edytowane 19 maja 2009 przez standby Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 19 maja 2009 Opublikowano 19 maja 2009 btw będę je podłączać do tv. Zły pomysł. Dźwięk puszczony przez TV będzie na tyle zniekształcony, że nawet słuchawki za 1000zł nie pomogą. Jak kupisz dobre słuchawki to podłącz je bezpośrednio do konsoli lub do amplitunera lub do zmachola. Byle nie do TV. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 19 maja 2009 Opublikowano 19 maja 2009 Rozumiem, w takim razie mam pytankok, jeśli kupie słuchawki takie jak w powyższej aukcji to ten bezprzewodowy przekaźnik usb będzie działał z usb mojego sboxa360? Cytuj
JakobekS 0 Opublikowano 19 maja 2009 Opublikowano 19 maja 2009 Też zamierzam kupić do X'a słuchawki. Będę miał najwyżej 250zł, potrzebuje dźwięku przestrzennego. X'a mam podłączonego do monitora kablem tego typu. Doradzicie jakie kupić słuchawki i przejściówkę. Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 22 maja 2009 Opublikowano 22 maja 2009 Rozumiem, w takim razie mam pytankok, jeśli kupie słuchawki takie jak w powyższej aukcji to ten bezprzewodowy przekaźnik usb będzie działał z usb mojego sboxa360? bylo gdzies wczesniej chyba, nie. Cytuj
miki77 16 Opublikowano 22 maja 2009 Opublikowano 22 maja 2009 Szukam dobrych słuchawek z dźwiękiem 5.1 i wbudowanym headsetem, współpracującym z X360. Najlepiej takie, które można dostać w Polsce. Any ideas? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi