Skocz do zawartości

Jaką grę wybrać?

Gość Albert Wesker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SOF3 jesli lubisz proste gierki + krew, latajace konczyny. Na PC dobrze sie bawilem, potem zapomnialem i w przeciwienstwie do Crysisa SOFa skonczylem mimo ze crap aka sredniak dla wielu ale mialo to cos

Opublikowano

nie noe SOF to napewno kupie przeciez to klasyka jezeli chodzi o PC, to bylo cos co oczekiwał◘em od gier krew i możliwosc odstresowania sie :) w jedynce czesci w metrze nic nie pobije , 3 kupie ale jak stanieje, kupilem Ninja gaiden, tym bardziej ze mam pewien niedosyc po DMC4 :-D a jezeli chodzi o COD4 grałem juz mi sie znudzilo a Bad Company dla mnie nie wypał duzo błędów w broni i wogóle nie okazało sie być tym czym karmili nas producenci i reklamówki :)

Opublikowano

Mam ochotę pograc sobie na X360 w jakieś cRPG (nie jRPG, tego nie znoszę).

Waham się pomiędzy Two Worlds a Mass Effect. Słyszałem jednak, że TW to straszna kaszana, ale na onlinecenter.pl ta gra została dośc wysoko oceniona (8/10). Który tytuł wybrac?

Opublikowano

Nie wiem zbytnio co wybrać z PlayAsia, pomóżcie Panowie:

-GRID wersja region free ale Azjatycka,

-Rainbow Six Vegas 2 Limited Collectors Edition 3xa wersja USA.

Niby GRID fajny ale matrwie sie żebym nie miał jakiegoś psikusa i np. menusa po jakimś Chińsku czy innych krzaczkach.

Opublikowano
Mam ochotę pograc sobie na X360 w jakieś cRPG (nie jRPG, tego nie znoszę).

Waham się pomiędzy Two Worlds a Mass Effect. Słyszałem jednak, że TW to straszna kaszana, ale na onlinecenter.pl ta gra została dośc wysoko oceniona (8/10). Który tytuł wybrac?

Zdecydowanie ME. TW ma świetny system, MASĘ questów i OGROMNY i różnorodny świat, niestety ma również strasznie skopaną animację. Jeśli podobał Ci się Gothic 1 i/lub 2, a do tego jesteś osobą mało wybredną, to przy TW będziesz się naprawdę świetnie i długo bawić. Mi TW bardzo przypadło do gustu, ale jest to gra z gatunku: kochasz, albo nienawidzisz ;)

W każdym razie na pierwszym miejscu i tak polecam ME.

Opublikowano (edytowane)
Zdecydowanie ME. TW ma świetny system, MASĘ questów i OGROMNY i różnorodny świat, niestety ma również strasznie skopaną animację. Jeśli podobał Ci się Gothic 1 i/lub 2, a do tego jesteś osobą mało wybredną, to przy TW będziesz się naprawdę świetnie i długo bawić. Mi TW bardzo przypadło do gustu, ale jest to gra z gatunku: kochasz, albo nienawidzisz ;)

W każdym razie na pierwszym miejscu i tak polecam ME.

Każdy mi mówi, że ME. Ale mi się bardzo podoba klimat Two Worlds, lubię otwarte przestrzenie, średniowieczne klimaty, nawet demo zaczęło mi się podobac :P Jestem też fanem serii Gothic. A czy pełna wersja jest równie źle zoptymalizowana i zabugowana jak demo? I czy patche wiele poprawiły grę?

Edytowane przez P@cj3nt
Opublikowano
Każdy mi mówi, że ME. Ale mi się bardzo podoba klimat Two Worlds, lubię otwarte przestrzenie, średniowieczne klimaty, nawet demo zaczęło mi się podobac :P Jestem też fanem serii Gothic.

No to po co pytasz co wybrać, graj w TW :spox:

Opublikowano (edytowane)
A Oblivion nie moze byc? Pasuje w Twoje "lubienie".

Już dawno zaliczony :)

Jak jesteś fanem erpegów to Two Worlds można spróbować od biedy. Ale ja osobiście się zawiodłem (delikatnie mówiąc) na "dziele" polskiego studia. Masa archaizmów i skopanych elementów spowodowała, że w momencie skończenia main questu wrzuciłem na serwery Allegro ofertę sprzedaży tej gry. Cóż ale są gusta i guściki (a nawet bezguścia ;) ) i na pewno znajdą się osoby, którym TW się spodobał.

EDIT: Jeśli masz ochotę na eksperyment to zainteresuj się filmikami z japońskiego RPG Lost Odyssey dostępnymi pod adresem gamersyde.com Według mnie to już lepsze wyjście niż granie w TW.

Edytowane przez Gooralesko
Opublikowano
Każdy mi mówi, że ME. Ale mi się bardzo podoba klimat Two Worlds, lubię otwarte przestrzenie, średniowieczne klimaty, nawet demo zaczęło mi się podobac :P Jestem też fanem serii Gothic.

No to po co pytasz co wybrać, graj w TW :spox:

No, bo ME to świetny tytuł, widac po opiniach graczy i ocenach w serwisach :)

Opublikowano
Ale mi się bardzo podoba klimat Two Worlds, lubię otwarte przestrzenie, średniowieczne klimaty, nawet demo zaczęło mi się podobac tongue.gif Jestem też fanem serii Gothic. A czy pełna wersja jest równie źle zoptymalizowana i zabugowana jak demo? I czy patche wiele poprawiły grę?

Cała gra jest bardzo podobna do dema (równie archaiczna), ale znacznie większa z masą questów i ciekawym światem (pod warunkiem, że się w niego zagłębisz). W każdym razie jeśli demo Ci się podobało, a do tego lubisz Gothic'ki, to na TW na pewno się nie zawiedziesz. ME jest lepszą grą, ale jeśli masz większą ochotę na TW, to bierz TW, a ME zostaw sobie na kiedy indziej :)

TW to takie połączenie Gothica (klimat + animacje niezmienione od czasów jedynki), Obliviona (ogromny świat; ten w TW jest gorzej zrobiony graficznie, ale ciekawszy i bardziej różnorodny) i Diablo (4 podstawowe umiejętności + świetnie rozwiązany system losowania przedmiotów). Największe wady, to właśnie strasznie archaiczne animacje postaci (szczególnie potworów) i prawie cały czas niepłynna animacja.

Opublikowano

Zalezy, czy chcesz gre na singla, czy na multi. Forza 2 jest gra, ktora w singlu starczy na dlugi czas. GoW i CoD 4 mozna za to przejsc w jeden dzien (co zreszta sam ostatnio uczynilem :P), ale te gry razem z Halo 3 oferuja najlepsze multi na X360, wiec musisz sie zastanowic, co wolisz :).