Skocz do zawartości

Jaką grę wybrać?

Gość Albert Wesker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie przesadzajmy z tą grafą, nie jest wcale zła. Owszem, nie jest to pierwsza liga i przypomina pierwowzór, ale jest dobrze. A zbieractwa tam jest akurat cała masa i przyznam, że ciężko będzie znaleźć drugi taki tytuł z ostatnich miesięcy z tak rozwiniętym aspektem kolekcjonowania. No i jest też co-op - moim zdaniem możesz łykać w ciemno, bo to gra idealna dla zbieraczy, a oprawa jest ok - ot, solidny poziom, bez fajerwerków, ale daje radę.

Już byłem nawet pewien, że będzie RDR, ale przeczytałem w tym samym numerze o Red Dead Redemption i Kali ją zachwalał, a Ural nie.

Mała nieścisłość - RDR, to wciąż świetna gra, dla mnie 8+, czyli ocena bardzo wysoka, a Mafia II na pewno na wyższą nie zasługuje. Gra jest nieco monotonna i nie jest tak pojechana jak dotychczasowe dzieła R*, tj. nie jedzie po bandzie - niemniej oferuje olbrzymie spektrum możliwości, grania jest na dziesiątki godzin, klimat jest ok... a że jest w dużej mierze na jedno kopyto, to już inna para kaloszy. Imo tytuł wart jak najbardziej zaliczenia, ale przehype'owany, jest trochę irytujących bugów (jedną misję poboczną 3x musiałem powtarzać), no i Rockstarsi się ugrzecznili, stąd moja nieco krytyczna opinia. Ale nie zmienia to faktu, że gierę warto zaliczyć. Choć Mafię II też więc... masz dylemat :).

Opublikowano

Może jakiś RPG ? Razem z żoną będziecie dumać nad tym, czy Zbroja Nieśmiertelności jest lepsza (tzn. jedna zbroja oferuje +100 hp, a druga +100 do ataku) niż Magiczna Zbroja Wspaniałości.

Opublikowano (edytowane)

ograł już ktoś może arcade pt. shank?

demko jak dla mnie wypasione ale nie wiem czy full nie jest jakiś mega krótki czy coś...

dajcie znać

Edytowane przez Kakko40i4
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi.

RPG jak najbardziej pasują. Od dłuższego czasu młoda kibicuje mi w kompletowaniu w Star Ocean 4 (kilkaset godzin gry).

Niby to bardzo żmudne zbieranie, ale jej się gra bardzo podoba. Twierdzi, że to najładniejsza gra, jaką u nas widziała.

Później pewnie wezmę się za Crackdown2. Ewentualnie Assassin Creed 2 lub Resonance ot Fate.

Opublikowano

No to jedziem. Kupuję na początek jakieś trzy gry. I nie wiem co wybrać z tych gier: Fight Night Round 4, FIFA 10, Assasin's Creed 2, Crackdown, Forza Motorsport 3, Mafia 2. Na pewno musi być przynajmniej jedna gra sportowa. ^^ Pomóżcie w wyborze.

Opublikowano

Ja bym wybrał Assassin's Creed 2 i Forza Motorsport 3 - nie kosztują dużo a zapewniają masę zabawy. Jeśli chodzi o grę sportową cóż... FNR 4 potrafi znużyć, FIFA 10 wkurzyć więc ja proponowałbym np. UFC Undisputed 2010 albo jakieś inne sportówki od EA (to już zależy jaka dyscyplina cie interesuje).

Opublikowano

- Fight Night Round 4, bo to najlepsza gra o sportach/sztukach walki jaką znajdziesz. Do tego z naszym Adamkiem :)

- Assasin's Creed 2, bo to świetna, zróżnicowana gra. GTA (prawie) we Włoskim renesansie.

- Forza Motorsport 3, gdyby nie ta gra w GranTurismo dalej jeździłoby się przyśpieszając X, więc poprostu JEST dobra.

Crackdowna możesz wziąć później, bo ta gra kosztuje grosze. Mafia 2 nie zbiera zbyt przychylnych ocen, lepiej już brać Red Dead Redemption, a poczekać jak Mafia stanieje. Piłka nożna jak to piłka nożna, co rok to samo, a ludzie to kupują. Nie daj się wyruchać dla EA.

Gość MasterShake
Opublikowano

dante's inferno ? ew. dmc4 albo bayonetta. Brutal legend też od biedy

Opublikowano

Jeżeli kolega szuka gry podobnej do God of War, to niemal kopiuj -> wklej, jest Dante's Inferno, jendakże jest to piąta woda po kisielu i nie spodziewaj się gry tak odpicowanej jak GoW. A jeżeli ogólnie o slashery chodzi to warto zagrać w Ninja Gaiden II, gra dość harcore'owa, ale dobra.

Opublikowano (edytowane)

Darksiders znudziło mnie w połowie, ale pod koniec taka zmóła była, że gry nie skończyłem. To przygodówka z elementami slashera, więc nie nastawiaj się na epickie walki.

Ninja Gaiden 2 to zły wybór, ale jeśli jara Cie gra w której zabija kamera i błędy w grze to polecam.

Dante's Inferno tak jak napisał mój przedmówca jest najbardziej podobny do God of War i wart polecenia (zwłaszcza, że tematyka DI jest o wiele ciekawsza).

Edytowane przez MakaPL
Gość donsterydo
Opublikowano

Polecam Dante's Inferno. Dobra gra i tak jak Maka pisze - tematyka ciekawa.

Opublikowano

Co powiecie o Castle Crushers? jeni mówią że najlepsza gra bez tektury inni wręcz przeciwnie. Da sie zupgradować całego bohatera na maxa wszystkie statystyki sily, magii itp.?

Opublikowano

Jeśli lubisz tego rodzaju gry, gdzie bohater zbiera przedmioty, doświadczenie, skillsy itp. to bierz CC. Warunek jest jeden, musisz mieć kogoś do zabawy, bo mnie gra w singlu nudzi, ale 2-4 graczy jednocześnie i ta gra zabija wszystko co można dostać na Live :)

Opublikowano

Skończył ktoś Limbo? Nie powiem, trial oczarował mnie designem i atmosferą. Ile czasu zajmuje pierwsze przejście gry, czyli na spokojnie, bez speedruna? Jak jest z powtarzalnością zagadek, czy gra nie staje się monotonna? Zastanawiam się czy warto wydać 1200 MSP teraz, czy czekać i liczyć, że kiedyś zejdzie do 800.