Skocz do zawartości

Jaką grę wybrać?

Gość Albert Wesker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze Dark Sector, teraz można go wyrwać za grosze (w UK pewnie za jakieś 8 funtów znajdziesz). Gra jest całkiem niezła, średnia ocen 72 na Metacritic (podobnie jak Dante Inferno i Star Wars: The Force Unleashed).

Opublikowano (edytowane)

Trudno do końca zakwalifikować, ale racja, to nie jest typowy slasher. Zapomniałem kompletnie o broni palnej w tej grze, mój bład. Mimo wszystko szpil warty uwagi.

Edytowane przez rafal_roma
Opublikowano

Odwieczny konflikt w najnowszej odsłonie:

PES czy FIFA?

Zawsze byłem fanem PESa (a nawet Winning Eleven z numerem 8 czy 9), ale później seria trochę zlazła na psy i w ogóle przestałem grać w jakiekolwiek piłki.

Ostatnia piłka w jaką grałem to FIFA 09 - była lepsza od ówczesnego PESa, ale i tak kiszka.

Jak jest teraz?

Nowy PES jakoś miał wyjść teraz, co nie?

Opublikowano (edytowane)

Teraz jest tak, że musisz sprawdzić samemu. Jednemu podoba się to a drugiemu tamto.

Ja w tym roku kupiłbym Fife, chociaż liczyłem PES'a - niestety jeszcze nie w tym roku, dla mnie za słabe animacje, dziwne drobniejsze błędy no i ogólnie ni jak mi się grało w demko. Za to Fifa jest mega, myślę że Ci się spodoba, szczególnie że ostatnią piłką w którą grałeś to 09.

a gra już premiera miała.

Edytowane przez sosnaa
Opublikowano

Ja bym jeszcze powiedział, że PES potrafi być ekstremalnie wkurzający, a zarazem satysfakcjonujący. Pomijając te niuanse jak słabsze animacje i różne pierdółki, to strzelenie gola w PESie sprawia dużą satysfakcje, a gra naprawdę nie wybacza błędów. Źle wycelujesz podanie - nie ma szans, że trafi do adresata, przeszarżujesz - skończy się faulem. W PESie szwankuje też obrona, szczególnie Twoja. Ja musiałem się sporo namęczyć, żeby zatrzymać ataki przeciwnika. To wszystko na poziomie trudności professional, czyli wcale nie najwyższym.

A Fifa? Fifa jest po prostu dobra. Nie ma nadzwyczajnych rewelacji, sprawia przyjemność i nie jest bardzo trudna. Osobiście gram bardzo schematycznie w 10, a w 11 z tego co widziałem po demie niewiele się zmieniło. Parę podań, piłka na dobieg i okazja sam na sam. I to na world class. Nie grałem online, więc tutaj fify nie ocenie.

Najlepiej będzie jak ściągniesz sobie dema Fify i PESa i sam ocenisz co sprawia Ci większą satysfakcję. Te dwie gry mocno się różnią, więc decyzja nie powinna być trudna. No i pamiętaj o tych nieszczęsnych licencjach, na których brak cierpi PES.

Opublikowano

Jeśli chodzi o licencje, to ja mogę nawet Catalonią grać.:) Takie kwiatki, jak z Holandią kiedyś raczej już nie wchodzą grę.:)

A jak teraz wygląda Master League czy jak to teraz się zwie?

Co do obrony, to na to się dość nawkurzałem w fifie 09. Przełączam się na drugiego obrońcę, a ten się zatrzymuje i znowu rusza do biegu chociaż cały czas trzymam gałkę w kierunku biegu. O schodzeniu z drogi/linii strzału przez sterowanych przez konsolę obrońców nie wspomnę.

Głównie chodzi mi o singla, a przede wszystkim taki tryb jak Master League.

Multi to tylko przy jednej konsoli, ale to rzadko.

Opublikowano

Nie wiem nad czym się tutaj zastanawiać, Beta MOHa kompletnie mnie zawiodła. Chcieli zrobić klona CODa z dodatkiem BFa w multi a wyszedł im niegrywalny gniot. Jak najbardziej nie polecam, na MW2 sparzyłem się ale po tym co widziałem z gameplay-u COD Black Ops postanowiłem dać jeszcze jedną szanse Kotickowi na moją kase.

Gość donsterydo
Opublikowano

Jak Ci zależy namulti to BC2 bo w Metro nie ma Multi :)

Ale w singlu to kapitalna gra, a z tymi bugami to ludzie przesadzają.

Gość donsterydo
Opublikowano

Przecież napisałeś, że zależy Ci na trybie Multi, a Metro 2033 NIE MA trybu multiplayer. Niby jak bardziej jeszcze można doradzić :teehee:

Metro 2033 to świetna gra. Właściwie to jedyna w swoim rodzaju jeśli chodzi o klimat.

Opublikowano

Przejrzałem kilkadziesiąt ost. stron tematu, ale nie znalazłem odpowiedzi. Szukam kilku OBOWIĄZKOWYCH tytułów z XBL Arcade. Narazie wiem, że muszę mieć LIMBO. Co jeszcze?

I jeszcze jedno: Dragon Age/Mass Effect 2 czy coś innego w klimatach RPG ( tylko najnowsze pozycje)?

Opublikowano

Shadow Complex, Lara Croft, Trials,

zreszta ciezko powiedziec co jest obowiazkowe dla mnie np jest to Domm i Duke Nukem jak i Final Fight, Pinball Fx, 1942 itp itd ;) zalezy kto sie w czym lubuje ;p i czy interesuja cie gry wylacznie arcade czy stare klasyki

Gość donsterydo
Opublikowano

hiteck: Jak Mass Effect 2 to radzę przejść najpierw pierwszą część. Granie w ME2 bez ME trochę mija się z celem :)

Gość donsterydo
Opublikowano

W USA na Gamestop jest 60$ więc cena premierowej gry. Czyli można sobie odpuścić tę edycję i zakupić osobno podstawkę i dodatki. No chyba, że dla UE wyjdą z niższą ceną.