Skocz do zawartości

Jaką grę wybrać?

Gość Albert Wesker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bierz PIERWSZE GEARSY ! Nie rozumiałem dlaczego ktoś zaczyna grać w grę, zwłaszcza na tej samej generacji nie od początku tylko od kolejnych...

Najlepsze gry ex na X360 to Gow, Gow2 i alan moim zdaniem. Aha, i Fable i Super Meat Boy w Live

• Plusik 1
Opublikowano

Mass Effect ?

Wg. mnie podstawa, poza tym na x-klocka przyjemniej mi się grało niż na PC.

Metro 2033 - całkiem klimatyczne, odbiega nieco od książki, ale i tak przyjemnie się gra.

Seria Halo. Mimo wszystko warto zagrać. Jak nie chcesz jechać po całej serii wal śmiało ODST i REACH, są praktycznie niezależne i nie zepsują fabuły.

Opublikowano

Jak dla mnie to Dead Rising "jedynka", ale wiele osób szybko rezygnuje z zabawy z powodu wielu archaizmów. Ale jak już się dobrze gre rozkimini to jest świetna. Warto ściągnąć sobie najpierw demo, chociaż na PL Live chyba nie ma...Chociaż za taką cenę za jaką chodzi to myślę że warto spróbować.

Opublikowano

Ma ktoś Assassin's Creed II GOTY kupiony w Polsce?

Interesuje mnie czy jest po polsku (napisy), tak jak oryginał i czy w takim wypadku posiada 2 DLC (sekwencje 12 i 13) oraz (może?) Uplay?

Proszę o odpowiedz!

Opublikowano

Demko nie zachwyciło. Jak dla mnie to klimat i mechanika zbliżona do Gears of War, więc wolę to ostatnie. Polecałbym tylko zaślepionym fanom uniwersum Warhammera :)

Opublikowano

Jak lubisz klimat westernowy to jak najbardziej, bo to najlepsza gra w tym klimacie. Ja kiedyś mówiłem, że nie lubie gier o tematyce westernowej i że nie zagram w RDR, ale jak sie dorwałem, to nie mogłem sie oderwać. Świetny klimat przede wszystkim, fabuła bardzo dobra, ogrom świata i różnych smaczków. Polecam w 100% i sądze, że spodobałaby Ci się ta gra ;).

• Plusik 1
Opublikowano

Panowie, taki dylemacik mam - nie przepadam za grami od Rockstar (Gta IV kompletnie mi nie podeszło) i czy w takim przypadku warto zainwestować w Red Dead Redemption?

GTA też mi nie do końca pasuje, ale RDR to zupełnie inna bajka, nie zastanawiaj się za długo i weź ;)

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

do multi samego w sobie nie. UN jedynie zawiera 2 achivy do 2 nowych trybów (horda zombie i land grab). wszystko inne masz dostępne w podstawce / pozostałych dodatkach.

bierz śmiało. to jest sandbox w zupełnie nowym klimacie. nie ma sensu porównywać go do innych gier czy GTA. to nie ta bajka.

jedni mówią że gra robi się monotonna i w ogóle. trudno oczekiwać w grze o dzikim zachodzie gry w kręgle, siłowni czy wyścigów. w grze masz jeden cel i dążysz do niego. co się dzieje po drodze to najlepiej samemu się przekonać bo robi wrażenie.

fanem westernów nigdy nie byłem ale gra mną pozamiatała pod względem fabuły i wykonania. w GTA multi unikałem, pograłem może z 5 minut. w RDR nie mogłem się oderwać i mimo że dawno już wbiłem calaka chętnie wracam do multi na jakieś ustawki czy tak po prostu żeby ponapindalać.

ogólnie jeżeli nie spieszy Ci się z zakupem to warto się wstrzymać nieco. za miesiąc wychodzi wersja GOTY. będziesz miał wszystkie dodatki na jednej płycie.

Edytowane przez Colin84
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Co wybrać: Fable 2 czy Fable 3??

Moim zdaniem Fable 2. Oczywiście warto także później zaliczyć sobie Fable 3 który dzieje się po wydarzeniach z poprzedniczki ale to już nie jest to samo co dwójka, praktycznie cały czas opieramy się tylko o nawalanie w przeciwników i udoskonalanie swoich magicznych umiejętności. Fable 2 wydaje mi się znacznie bardziej ciekawszy pod względem fabularnym i wykonywania questów.

Edytowane przez EvilGucio