Skocz do zawartości

Jaką grę wybrać?

Gość Albert Wesker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie odnośnie Halo:Reach. Dla wszystkich Halo to gra flagowa Xboxa. Grałem w Halo 3:ODST i mnie aż odrzuciło od tej gry. Zastanawiam się nad kupnem Halo:Reach. Czy jest ona lepsza od ODST ?

Oczywiście że Halo: Reach jest lepsze od ODST, fakt grałem tylko w demo Reach, ale nie trzeba spędzać z tą grą nie wiadomo ile czasu aby wywnioskować że jest ciekawiej niż ODST. Chociaż jeżeli ODST cię odpycha...jak dla mnie chodzenie po mieście w nocy potrafi nużyć, ale ma swój klimat, a misje w dzień są całkiem fajne. Nie będę polecał ci Reach z czystym sumieniem bo w ogóle seria Halo nie jest dla każdego i jest wiele osób które gra odpycha.

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam pytanie odnośnie Halo:Reach. Dla wszystkich Halo to gra flagowa Xboxa. Grałem w Halo 3:ODST i mnie aż odrzuciło od tej gry. Zastanawiam się nad kupnem Halo:Reach. Czy jest ona lepsza od ODST ?

Nie zastanawiaj się tylko bierz !.ODST mi też nie podeszła i byłem nieco rozczarowany, za to Reach byłem wniebowzięty.Gra była bliska ideałowi Halo:CE :greeting: i właśnie potem warto przemyśleć zakup odświeżonej jej wersji Halo :Anniversary (na allegro nówka chodzi już za grosze) i zacząć przygodę Master Chiefa od samego jej początku. Reach jest odrębnym tytułem od całej serii, także nic nie stracisz a stwierdzisz czy kupujesz ten KLIMAT :nyam1:

Edytowane przez Bushisan
Opublikowano

Nie rozumiem was, ODST miało swój własny, naprawdę niezły klimat.

Mój własny, osobisty ranking:

1. Reach

2. ODST

3. Halo 3

4. Halo 2

5 Halo 1 - nic fenomenalnego niestety

Wg. mnie powinno się zagrać w każdą część by poznać całą historię.

Opublikowano (edytowane)

Nie rozumiem was, ODST miało swój własny, naprawdę niezły klimat.

Mój własny, osobisty ranking:

1. Reach

2. ODST

3. Halo 3

4. Halo 2

5 Halo 1 - nic fenomenalnego niestety

Wg. mnie powinno się zagrać w każdą część by poznać całą historię.

No.1 Halo:CE wielki przełom w grach w r.2001 ( pojazdy - zniszczenia, AI, odnawialna osłona energii , muzyka, zaawansowana fizyka) , niesamowity gamplej , grafika, klimat, muzyka idealnie zgrana z akcją, fabuła, multi !!! = emotion !

No.2 H:Reach

No.3 H:3

... :)

Edytowane przez Bushisan
  • Plusik 1
Opublikowano

Trochę nie na temat tematu, ale...

Halo 1 - przełom był, ale na konsolach, w owym czasie rzeźbiłem ostro na PC (nie posiadałem żadnej konsoli) i ta platforma miała o wiele więcej ciekawych tytułów niż wcześniej wspomniane Halo.

Opublikowano (edytowane)

to pewnie Halo:CE zaliczyłeś na piecu ? :P a to nie to samo tylko zdecydowanie jej uboższa wersja wyprana z tego co Xbox miał najlepsze, stąd i Twoje rozczarowanie, zaznacze tylko że autorem konwersji na peceta była ekipa odpowiedzialna za sławnego ostatniego Duka :D komentarz chyba zbyteczny.

Edytowane przez Bushisan
Opublikowano (edytowane)

Masz coś do Gearbox? :P Ich gry były i są naprawdę niezłe, a Duke to inny przypadek, grę kończyli, a nie robili od podstaw.

Co do konwersji Halo na PC nie ma co się czepiać, gra była ładna, grywalna (wysokie oceny), ale miała też wady (również w oryginale): poziomy robione na "kopiuj -> wklej". Jak napisałem, dla mnie w tym samym czasie było wiele innych, ciekawszych FPS-ów. Wtedy też granie w takie gry na padzie było dla mnie nieporozumieniem (teraz tak gram, bo muszem), kombo klawiatura + mycha ciągle rządzi :diablo:

A teraz chyba powinnyśmy spadać w inny wątek, bo ktoś nas stąd wyrzuci :D

Edytowane przez Andreal
Opublikowano

ja do halo 3 podchodziłem jak pies do jeża własnie po słabej konwersji Halo 1 na PC. NIgdy nie fascynowały mnie blasterki. Zacząłem na legendary i mimo, że grafa była nieraz świetna, za to muzyka przepiękna. NIektóre widoczki zachwycająca, całkiem niezła fabuła jak na FPP (chociaż gdzie tam do half Lifów - które są dla mnie ideałem FPP/przygody), do tego doszło naprawdę dobre SI i epickośc niektórych walk - oceniam Halo 3 na 8+/10 - baaaardzo mi się spodobało. HALO ODST też mi podeszło, ale tu więcej skradania, nie ma Mastera - ode mnie 8-/10. Halo Reach jest bliższe trójce a nawet przewyższa ją epickością starć, oprawa - dla mnie must have. Kiedyś nie trawiłem Halo - od trójki twierdze, że to naprawdę porządny FpP i nie taki za rączke jak to sięteraz robi. Reacha łykaj smiało bo drogo to on nie chodzi na allegro teraz.

Opublikowano

Ten aktualny MoH spoko, jak za grosze (30-35zł) kupisz. Przejść i zapomnieć, nic wielkiego.

A co do Halo - nigdy tej fabuły nie trawiłem, wyśmiewam to zawsze ze znajomym, a jednak przeszliśmy na coopie 3 i Reach, a w dodatku sporo po sieci łoiliśmy. To też coś mówi o tej grze - ona jest po prostu tak dobra, że nawet ludzie, których odrzuca ta "epickość" fabuły się przy niej dobrze bawią.

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Niedługo wychodzi kolejny MoH, a powiedźcie mi ludziska jak odebraliście poprzednią część (tą "nową" oczywiście), warto?

Strasznie łatwa i ekstremalnie krótka. W CoD'y potrafię grać 8-10h w singla, a MoH'a przeszedłem w 5h.

Tak jak Linek pisze. Za 35 zł można kupić bo i setting ciekawy i gra się przyjemnie.

PS. ODST nie lubią typowe Halo-betony. Ta część miała swój unikalny klimat na skalę całej serii, a to nigdy nie jest zła rzecz. Ja właśnie żałowałem, że w Reach takiego świetnego miasta nie było. Generalnie świetny sposób opowiedzenia historii.

Edytowane przez DonSterydo
Opublikowano

MOH to jeden z nielicznych FPP, który ukończyłem w 1 dzień. 7 godzin. Nawet w battlefielda 3 w singlu mi dłużej zeszło. Gra nawet ładna - ale na ps3 grałem i nieraz mi się przycinała, fajny ten kompan z brodą jest i niektóre akcje ciekawe. Ogólnie singiel to poziom BF3 tylko z trochę gorszą grafą ale z lepszym zakończeniem niż w BF3. Za tą cenę to brać, przejść i sprzedać/zamienić. Ja tak zrobiłem i nie żałuję. Lepsze od Homefronta, gorsze od Modern Warfare 1 - mówię o kampani.Wogle dla mnie FPP wojenne to przewaznie, przejście, sprzedaż i zapomnienie gdyż nie gram w multi. Modern Warfare dawał radę i zostawiłem sobie, Bad Company 2 jeszcze nie ograłem i resztę tych nowych kodów też. Za to BF3 singiel ma momenty ale za mało i końcówka - rozkręcamy się i co? Jajco... jako, że w FPP jestem singlowcem preferuję Bioshocki, Halflify, Metra i inne takie Resistancy czy nawet Rage. nieraz mam dosyć jak FPP zamienia się prawie w celownik na szynach - Homefront - same korytarzowe plansze z wrogami zawsze z tych samych miejsc. Ani zbieractwa, ani zagadek, ani fabuły za ciekawej. Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja w sprawie trzech gier, mianowicie:

1. Władca Pierścieni, Wojna na Północy - Fajna gra? Wiem, że Skyrim to nie jest, ale czy da się grać (będę miał z kim coop'a grać+jestem fanem Tolkiena 8) ) i czy gra ktoś w to jeszcze?

2. Battlefield 3 - demo mi się średnio podobało (a raczej nie podobało w ogóle). Czy polecacie i czy mapy nie są za małe dla 24 graczy (głównie o multi mi chodzi, bo kampania to z tego co wiem to średniawa).

3. Halo anniversary, lepiej brać grę, czy sam map-pack. W jedynkę już grałem jakieś dwa lata temu, więc nie wiem czy to ma sens.

Opublikowano

Ja w sprawie trzech gier, mianowicie:

1. Władca Pierścieni, Wojna na Północy - Fajna gra? Wiem, że Skyrim to nie jest, ale czy da się grać (będę miał z kim coop'a grać+jestem fanem Tolkiena 8) ) i czy gra ktoś w to jeszcze?

2. Battlefield 3 - demo mi się średnio podobało (a raczej nie podobało w ogóle). Czy polecacie i czy mapy nie są za małe dla 24 graczy (głównie o multi mi chodzi, bo kampania to z tego co wiem to średniawa).

3. Halo anniversary, lepiej brać grę, czy sam map-pack. W jedynkę już grałem jakieś dwa lata temu, więc nie wiem czy to ma sens.

1. Z tego co mówią to gra jest średnia chyba, że gra się w Coop

2. z konsolowego BF'a zrezygnowałem na rzecz PC.

3. Grałeś dwa lata temu ale nie w wersje podbitą do dzisiejszych standardów. Brałbym trzecią opcje.

• Plusik 1
Opublikowano

Przelazłem Wojne na Północy. Moja ocena 7/10. Gra naprawdę ładna, ciągła wyrzynka wrogów, przed siebie, zbieranie łupów i tak w kółko. ładne widoczki, świetne postacie- żywcem z trylogii filmowej. Dosyć długa jak na hack n slasha i przez to monotonna nieraz. Jak w miarę tanio to bierz - przejdź i sprzedaj wymień. Co do BF3 to się nie wypowiem bo skończyłem tylko singla i tutaj to samo - do przejścia i sprzedania, chyba, że lubisz multi to ponoć full wypas.

• Plusik 1
Opublikowano

Mam do wydania 4200 punktów na Xbox Live Arcade. Co kupić? :] Biorę pod uwagę I Am Alive, Trials HD, obie części Seriousa Sama, Rez HD, FEZ, The Doctor Who Cloned Me (dodatek do DNF), Alan Wake's American Nightmare. Które z tych tytułów są najbardziej godne uwagi? :)

Opublikowano

Trials, FEZ, REZ, co warte jeszcze? Renegade Ops, Bastion, LARA, LIMBO, Trials Evo, Outland, Torchlight, Gatling Gears (jak masz z kim grać), Trine 2, Ms Splosion Man, Shadow Complex!!!, Insanely Twisted Shadow Planet,Crysis 1, Deathspank, Shank 1 i 2, Castle Crashers - jest masa świetnych gier na XBL. Sam mam chyba ze 40 na HDD. Ja na Twoim miejscu odpuścił bym Serious Sama czy I Am Alive są fajniejsze gry tam - ale to kwestia gustu.

Opublikowano

Mapy sa ZA DUZE dla 24 graczy. Serio. Jesli masz mozliwosc grania na PC to smialo kupuj i nawet nie patrz na tryb singleplayer, bo to tylko taki dodatek do za(pipi)ongo multi. ;)

• Plusik 1
Gość DonSterydo
Opublikowano

Reach to prequel do całej serii. A ODST to spinoff - fabuła jest tak skonstruowana, że chodzisz nocą po oblężonym mieście i szukasz swoich towarzyszy, a gdy trafisz na jakiś ślad, to masz flashback i misję innym członkiem oddziału.

• Plusik 1
Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że jeśli nie podobała mu się trójka, to i te dwie mu się nie spodobają. No, może jedynie ODST, które faktycznie przedstawia inne podejście. Ja tam singla w Halo też nie lubię, ale za to multi potrafi na chwilkę przyciągnąć ;)

• Plusik 1
Opublikowano

Ja bym bardziej powiedział, ze Reach dzięki sprintowi, jet packowi itp. przedstawia inne nieco bardziej dynamiczne podejście do gry, ale dalej zarówno ODST jak i Reach mają z trójką dużo wspólnego.

Opublikowano

Reach moim zdaniem jest o wiele lepsza niż poprzednie części pod względem mechaniki gry. Można biegać sprintem, rozgrywka bardziej dynamiczna - warto zagrać. Mi się bardzo podobała :) ODST raczej Ci nie podejdzie, skoro trójka się nie spodobała. To praktycznie to samo, a dla mnie ODST do pięt trójce nie dorasta :)