Nitro619 11 Opublikowano 7 maja 2012 Opublikowano 7 maja 2012 Szybka piłka - Mass Effect 3 czy Batman AC ? Grałem we wszystkie prequele (ME 1,2 B AA) ale nie mogę się zdecydować co kupić Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 7 maja 2012 Opublikowano 7 maja 2012 Z Batmanem to chyba teraz lepiej już na edycję GOTY poczekać. Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 7 maja 2012 Opublikowano 7 maja 2012 ME 3 weź ode mnie, a potem kup Batmana Imo nie ma co czekać na GOTY, bo raz - przepłaci, dwa - te dodatki to irytujące (przynajmniej mnie) walki i predator challenges. Cytuj
Linek 187 Opublikowano 7 maja 2012 Opublikowano 7 maja 2012 Ale jak wyjdzie GOTY, to normalna edycja na pewno stanieje, więc mimo wszystko warto zaczekać. Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 7 maja 2012 Opublikowano 7 maja 2012 O tym nie pomyślałem, ale i tak stanieje o ile? +- 20zł? Dla mnie Batman to Gra Roku 2011, także za tę cenę to i tak grzech nie brać Cytuj
Nitro619 11 Opublikowano 7 maja 2012 Opublikowano 7 maja 2012 Dzięki, to na razie łykam ME3 :-) Cytuj
Gość Wściekły Pies Opublikowano 10 maja 2012 Opublikowano 10 maja 2012 L.A. Noire czy Batman AA ? wiem że rozstrzał gatunkowy spory, ale proszę o radę. Co jest dłuższe Batman czy LAN ? Cytuj
kudlaty88 489 Opublikowano 10 maja 2012 Opublikowano 10 maja 2012 LA Noire nie ograłem jeszcze ale z czystym sumieniem polecam Batmana. Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 10 maja 2012 Opublikowano 10 maja 2012 (edytowane) Zdecydowanie L.A.N jest grą dłuższą (3 płyty). Na poczatek zacząłbym od tej właśnie pozycji, lecz Batman AA, to także must have. Kwestia tego, co lubisz: miasto i świetną detektywistyczną powojenną fabułę. Czy też wyspę z masą "pobocznych znajdziek"(nad niektórymi na prawdę trzeba pogłówkować) w świecie Batmana. Cokolwiek wybierzesz - zrobisz dobrze. Edytowane 11 maja 2012 przez Humulin Cytuj
Linek 187 Opublikowano 11 maja 2012 Opublikowano 11 maja 2012 Bierz Batmana AA, jest za grosze, a zanim go przejdziesz, to LA Noire trochę bardziej zejdzie z ceny - obie to pozycje obowiązkowe, a co do długości - LA N to około 25-30 godzin (tak na oko, bo nie pamiętam, ile mi zajęło), a Batman to gdzieś około 15h (zbierając wszystkie zagadki) + jeszcze masz tryb Challenge, przy którym tak naprawdę możesz siedzieć miesiącami, bijąc hi-score'y. No i Batman przygotowuje Cię na Arkham City, kolejnego must-have Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 11 maja 2012 Opublikowano 11 maja 2012 Wściekły, bierz najpierw Arkham Asylum, a później Arkham City. Po takim combo gry nie smakują już tak samo Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 11 maja 2012 Opublikowano 11 maja 2012 L.A. Noire czy Batman AA ? wiem że rozstrzał gatunkowy spory, ale proszę o radę. Co jest dłuższe Batman czy LAN ? Mercedes czy BMW? Pytanie w takim stylu. Tak jak w sumie już napisali przedmówcy - samo przejście trybu fabularnego w LAN zajmie dłużej niż w Batmanie. Tylko jak ktoś nie calakuje gier, to w LAN już nie ma za bardzo nic do roboty, a w Batmanie jest jeszcze tryb Challenge, którego zaliczenie na 100% zajmie sporo czasu. Gra się w to zupełnie inaczej, Batman wymaga jednak ogarnięcia systemu walki, a w trybie Challenge niektóre zadanie nie należą do najprostszych - może pad nie będzie latał po pokoju, ale zaliczenie i tak daje satysfakcję. Trzeba jednak wiedzieć co się robi. LAN to z kolei w częściach misji ze strzelaniem czy pościgami niemalże samograj, a główną zabawą są jednak przesłuchania delikwentów. Dla mnie obie gry to must have i jedne z moich ulubionych tytułów na X360. Batman jest jednak typową grą, gdzie liczy się "skill obsługi pada", a LAN stanowi ciekawe połączenie, trochę na pograniczu gry i filmu - niesamowicie klimatyczne i zapadające w pamięci. 1 Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 11 maja 2012 Opublikowano 11 maja 2012 Idealne porównanie - Mercedes, czy BMW Zazdroszczę, że te gry jeszcze przed Tobą. Najlepiej kupić od razu obie, a jak masz ograniczone fundusze, to mimo wszystko Batmana, ale w przyszłości obowiązkowo również LA Noire Cytuj
Gość Wściekły Pies Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 fundusze nie, ale czas już tak Jak zacznę dwie gry na raz to nie skończę żadnej. Ostatnio wprowadziłem sobie ograniczenie że jak wkładam coś do napędu to zostaje tam do momentu zakończenia z przerwami na fife. Chyba faktycznie wezmę Batmana, a później może od razu Arkham City i LAN zostawię na wakacje, gdzie wolnego czasu będzie trochę więcej. dzięki za opinie! Cytuj
Nitro619 11 Opublikowano 15 maja 2012 Opublikowano 15 maja 2012 Final Fantasy XIII-2 warto? Grał ktoś , niby recenzje mówią że dużo zmian na lepsze względem oryginału ale recenzje a opinia graczy to 2 różne historie... FFXIII był ogólnie ok, aczkolwiek momentami mnie już strasznie nudził, naprawili jakoś gameplay? Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 26 maja 2012 Opublikowano 26 maja 2012 Jest jakiś must have spośród tanich gier Indie, tak do 240 MSP? Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 26 maja 2012 Opublikowano 26 maja 2012 (edytowane) Jest jakiś must have spośród tanich gier Indie, tak do 240 MSP? Anomaly Warzone Earth za 320 MSP. EDYTA: Sry, źle przeczytałem kwotę. Edytowane 26 maja 2012 przez DonSterydo Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 26 maja 2012 Opublikowano 26 maja 2012 Zostało mi niestety 240 i nie mam co z tym zrobić. A w Lumi ktoś grał? Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 26 maja 2012 Opublikowano 26 maja 2012 (edytowane) fundusze nie, ale czas już tak Jak zacznę dwie gry na raz to nie skończę żadnej. Ostatnio wprowadziłem sobie ograniczenie że jak wkładam coś do napędu to zostaje tam do momentu zakończenia z przerwami na fife. Chyba faktycznie wezmę Batmana, a później może od razu Arkham City i LAN zostawię na wakacje, gdzie wolnego czasu będzie trochę więcej. dzięki za opinie! Twój avatar zobowiązuje Edytowane 26 maja 2012 przez chris85 1 Cytuj
Look4z 16 Opublikowano 28 maja 2012 Opublikowano 28 maja 2012 Czy forza 4 ma jakiś kod online czy można kupić używkę? Czy gra zakupiona w UK ma polski język? Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 28 maja 2012 Opublikowano 28 maja 2012 (edytowane) Gry od M$ nie maja OP, wiec mozesz spokojnie brac uzywke. Edytowane 28 maja 2012 przez Qvstra 2 Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 1 czerwca 2012 Opublikowano 1 czerwca 2012 Bulletstorm lub Mirror's Edge? Chcę nadrobić troche zaległości i zastanawiam się, czy gra od PCF jest warta uwagi? W sumie nie grałem tez jeszcze w drugiego Bioshocka, więc możeby tak olać te dwa powyższe? Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 1 czerwca 2012 Opublikowano 1 czerwca 2012 Bioshock>Bulletstorm>Mirror's Edge Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 1 czerwca 2012 Opublikowano 1 czerwca 2012 (edytowane) (Mirrors Edge = Bioshock ) > Bulletstorm Zarówno ME jak i Bioshocka (1 i 2) można za małe pieniądze kupić, gry jednak są warte posiadania w kolekcji. Mam (w rodzinie, też się liczy) powyższe pozycje i nie zamierzamy się ich pozbywać. No dobra, nie grałem w Bulletstorm, ale demo mnie nie przekonało, a z racji dostępu do pokaźnej biblioteki gier póki co nie zamierzam nic więcej kupować (grania mam na ponad rok ) Edytowane 1 czerwca 2012 przez Andreal Cytuj
adamst85 96 Opublikowano 1 czerwca 2012 Opublikowano 1 czerwca 2012 ZA dzisiejsze cenu używek brać wszystkie. Ale jak mamy wg fajności to: Bioshock - w moim rankingu pierwsza dziesiątka gier tej generacji (zarówno 1 i 2 jako seria) a na pewno jedno z najlepszych nowych IP - jedynka kapittalna, dwójka także tylko zrobić przerwę między nimi - bardzo podobne ale chodzimy Big Daddym i końcówka ryje beret. Mirror- tez kapitalna gra, troszke lepsza fabuła i lepsze wstawki,i byłoby kapitalnie ale i tak jest nowatorsko, trudno nieraz i przyjemnie (muzyka!!)- mocne 8+/10 - także w kolekcji u mnie razem z Bioshockami Bulletstorm - świeży oddech w FPS i naprawdę dobry graficznie, na razie rzuciłem okiem ale jestem bardzo zadowolony. Zobaczymy jak przejdę. Jakby co mam BIOSHOCKA 2 do sprzedania gdyż nabyłem kolekcjonerkę i normalną sprzedaje. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi