Skocz do zawartości

Jaką grę wybrać?

Gość Albert Wesker

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Wściekły Pies
Opublikowano

L.A. Noire czy Batman AA ? ;)

wiem że rozstrzał gatunkowy spory, ale proszę o radę. Co jest dłuższe Batman czy LAN ?

Opublikowano (edytowane)

Zdecydowanie L.A.N jest grą dłuższą (3 płyty). Na poczatek zacząłbym od tej właśnie pozycji, lecz Batman AA, to także must have. Kwestia tego, co lubisz: miasto i świetną detektywistyczną powojenną fabułę. Czy też wyspę z masą "pobocznych znajdziek"(nad niektórymi na prawdę trzeba pogłówkować) w świecie Batmana. Cokolwiek wybierzesz - zrobisz dobrze.

Edytowane przez Humulin
Opublikowano

Bierz Batmana AA, jest za grosze, a zanim go przejdziesz, to LA Noire trochę bardziej zejdzie z ceny - obie to pozycje obowiązkowe, a co do długości - LA N to około 25-30 godzin (tak na oko, bo nie pamiętam, ile mi zajęło), a Batman to gdzieś około 15h (zbierając wszystkie zagadki) + jeszcze masz tryb Challenge, przy którym tak naprawdę możesz siedzieć miesiącami, bijąc hi-score'y. No i Batman przygotowuje Cię na Arkham City, kolejnego must-have ;)

Gość DonSterydo
Opublikowano

Wściekły, bierz najpierw Arkham Asylum, a później Arkham City. Po takim combo gry nie smakują już tak samo :(

Opublikowano

L.A. Noire czy Batman AA ? ;)

wiem że rozstrzał gatunkowy spory, ale proszę o radę. Co jest dłuższe Batman czy LAN ?

Mercedes czy BMW? Pytanie w takim stylu.

Tak jak w sumie już napisali przedmówcy - samo przejście trybu fabularnego w LAN zajmie dłużej niż w Batmanie. Tylko jak ktoś nie calakuje gier, to w LAN już nie ma za bardzo nic do roboty, a w Batmanie jest jeszcze tryb Challenge, którego zaliczenie na 100% zajmie sporo czasu.

Gra się w to zupełnie inaczej, Batman wymaga jednak ogarnięcia systemu walki, a w trybie Challenge niektóre zadanie nie należą do najprostszych - może pad nie będzie latał po pokoju, ale zaliczenie i tak daje satysfakcję. Trzeba jednak wiedzieć co się robi. LAN to z kolei w częściach misji ze strzelaniem czy pościgami niemalże samograj, a główną zabawą są jednak przesłuchania delikwentów.

Dla mnie obie gry to must have i jedne z moich ulubionych tytułów na X360. Batman jest jednak typową grą, gdzie liczy się "skill obsługi pada", a LAN stanowi ciekawe połączenie, trochę na pograniczu gry i filmu - niesamowicie klimatyczne i zapadające w pamięci.

• Plusik 1
Opublikowano

Idealne porównanie - Mercedes, czy BMW :) Zazdroszczę, że te gry jeszcze przed Tobą. Najlepiej kupić od razu obie, a jak masz ograniczone fundusze, to mimo wszystko Batmana, ale w przyszłości obowiązkowo również LA Noire ;)

Gość Wściekły Pies
Opublikowano

fundusze nie, ale czas już tak :( Jak zacznę dwie gry na raz to nie skończę żadnej. Ostatnio wprowadziłem sobie ograniczenie że jak wkładam coś do napędu to zostaje tam do momentu zakończenia z przerwami na fife. Chyba faktycznie wezmę Batmana, a później może od razu Arkham City i LAN zostawię na wakacje, gdzie wolnego czasu będzie trochę więcej.

dzięki za opinie!

Opublikowano

Final Fantasy XIII-2 warto? Grał ktoś , niby recenzje mówią że dużo zmian na lepsze względem oryginału ale recenzje a opinia graczy to 2 różne historie... FFXIII był ogólnie ok, aczkolwiek momentami mnie już strasznie nudził, naprawili jakoś gameplay?

• 2 tygodnie później...
Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Jest jakiś must have spośród tanich gier Indie, tak do 240 MSP?

Anomaly Warzone Earth za 320 MSP.

EDYTA: Sry, źle przeczytałem kwotę.

Edytowane przez DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

fundusze nie, ale czas już tak :( Jak zacznę dwie gry na raz to nie skończę żadnej. Ostatnio wprowadziłem sobie ograniczenie że jak wkładam coś do napędu to zostaje tam do momentu zakończenia z przerwami na fife. Chyba faktycznie wezmę Batmana, a później może od razu Arkham City i LAN zostawię na wakacje, gdzie wolnego czasu będzie trochę więcej.

dzięki za opinie!

Twój avatar zobowiązuje ;)

Edytowane przez chris85
  • Plusik 1
Opublikowano

Bulletstorm lub Mirror's Edge? Chcę nadrobić troche zaległości i zastanawiam się, czy gra od PCF jest warta uwagi?

W sumie nie grałem tez jeszcze w drugiego Bioshocka, więc możeby tak olać te dwa powyższe?

Opublikowano (edytowane)

(Mirrors Edge = Bioshock ) > Bulletstorm

Zarówno ME jak i Bioshocka (1 i 2) można za małe pieniądze kupić, gry jednak są warte posiadania w kolekcji.

Mam (w rodzinie, też się liczy) powyższe pozycje i nie zamierzamy się ich pozbywać.

No dobra, nie grałem w Bulletstorm, ale demo mnie nie przekonało, a z racji dostępu do pokaźnej biblioteki gier póki co nie zamierzam nic więcej kupować (grania mam na ponad rok :shok: )

Edytowane przez Andreal
Opublikowano

ZA dzisiejsze cenu używek brać wszystkie. Ale jak mamy wg fajności to:

Bioshock - w moim rankingu pierwsza dziesiątka gier tej generacji (zarówno 1 i 2 jako seria) a na pewno jedno z najlepszych nowych IP - jedynka kapittalna, dwójka także tylko zrobić przerwę między nimi - bardzo podobne ale chodzimy Big Daddym i końcówka ryje beret.

Mirror- tez kapitalna gra, troszke lepsza fabuła i lepsze wstawki,i byłoby kapitalnie ale i tak jest nowatorsko, trudno nieraz i przyjemnie (muzyka!!)- mocne 8+/10 - także w kolekcji u mnie razem z Bioshockami

Bulletstorm - świeży oddech w FPS i naprawdę dobry graficznie, na razie rzuciłem okiem ale jestem bardzo zadowolony. Zobaczymy jak przejdę.

Jakby co mam BIOSHOCKA 2 do sprzedania gdyż nabyłem kolekcjonerkę i normalną sprzedaje.

Pozdrawiam