Skocz do zawartości

Jaką grę wybrać?

Gość Albert Wesker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież na początku jest tutorial co i jak ogarnąć. Skate dla tej gry kupiłem konsole i łupie czasem po dziś dzień.

Opublikowano

Każda jest dobra, mi osobiście najbardziej podchodzi 1 oraz 2 bo mają ciekawe miasto z typowymi streetowymi miejscówkami. 3 zaś ma kompletnie nowe miasto i jest zbyt zrobione pod skating przez co mało realistyczne i troche już przegięte (bo jaram się tym realizmem) ale za to fizyka lepsza, nowe triki doje'bane, schodzenie z deski i poruszanie sie po miescie bez niej dużo lepsze niż w 2 (1 nie ma tego kompletnie) oraz fajny edytor miejscówek, kupa zadań oraz spoko tryb multi (team deskowy). Generalnie poleciłbym Ci najpierw 1 i 2 ogarnąć (są nawet połaczone fabularnie) bo są tanie dość teraz. Ewentualnie pobierz sobie demko Skate 3 i zobacz czy Ci się podoba.

Opublikowano

Szukam jakiejś gry na Xa 360, która urwie mi łeb na wysokości kolan pod względem graficznym. Kupiłem nowy telewizor i chciałbym pograć w cuś pięknego :) Jakieś pomysły?

Gearsy 3? Halo 4? Forza 4? Ekskluziwy chyba prezentują się najładniej.

Opublikowano

Forza Horizon jest piękna - samochody są dopracowane i szczegółowe, widoki urokliwe, a całość to absolutnie szczyt tej generacji. Forza 4 robi wrażenie w Autoviście.

Tomb Raider też bardzo udany, za starszych RDR potrafi zatkać dech w piersiach miejscami.

Opublikowano

Tomb Raider - za dużo szarości imo. Tak jak mówił Kondeer Gearsy 3 & Judgement lub Halo 4. Jeszcze dorzuciłbym Max Payne 3, Rayman Origins, Alan Wake

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jest jakas porządna gra o snowboardzie? Czy nic godnego uwagi?

Mi się po demie spodobał nowy SSX, ale nie grałem w pełną wersję. Recenzje też miał różne...ale ja bym się skusił.

w sensie który?

Opublikowano

Jest jakas porządna gra o snowboardzie? Czy nic godnego uwagi?

Mi się po demie spodobał nowy SSX, ale nie grałem w pełną wersję. Recenzje też miał różne...ale ja bym się skusił.

w sensie który?

Ten najnowszy z 2012r. Miał tytuł po prostu "SSX".

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Moim zdaniem naprawdę dużo nie straciłeś. Jeśli bardzo chcesz zagrać we wszystkie, to szukaj, ale IMO jak zaliczysz tylko dwójkę to będzie wystarczające. Jedynka była dobra swoją next-genowością swojego czasu i jeśli naprawdę nawet jednej części na oczy nie widziałeś to może będziesz się dobrze bawić (jak ja gdzieś w 2009 jak tą serię pierwszy raz ogarniałem). Dwójka ulepsza każdy aspekt, później jest Brotherhood i Revelations, które są dwójką na sterydach z dalszą częścią losów Ezio, ale czy naprawdę warto poświęcać im swój czas dzisiaj? Trójki szczerze mówiąc nie polecam, spłycona, ze słabą fabułą i tylko kilkoma przyjemnymi momentami, ale ogólnie można tracić czas na dużo ciekawsze gry. Fabuła w tych grach owszem, istnieje, ale nie jest to nic naprawdę fantastycznego, by smakować ją część po części.

• Plusik 1
Opublikowano

Nie wiem czy mój pedantyzm by przeżył jakbym miał tylko część z numerkiem ''2'' na półce ;) taki los. W pierwszą część grałem chwilo na PC i było ok. Na razie kupię od 1 do Revelations. Potem ogarnę IV na next-genie a na koniec trzecią część jak uznam taką potrzebę. Dzięki za konkretne info. Trochę mnie zasmuciłeś bo sądziłem, że ta seria jest mocna w fabule a takie gry lubię najbardziej

Opublikowano

Ja także proponuję zacząć od pierwszej części. Ma swoje wady i braki, które poprawiono w następnych częściach ale naprawdę dla mnie to był do czasu AC4 najlepszy Assasyn. Na PC z tego co pamiętam była trochę ulkepszona wersja - więcej zróżnicowanych zadać. AC1 po jakimś czasie robi się schematczne i może znudzić dlatego poronuję wtedy zrobić przerwę, wykonywać misje poboczne, pobiegać po mieście, pozwiedzać, popatrzeć jak się zachowuą NPC, walczyć ze strażą ot tak, albo po prostu wyłączyć konsolę ;) Warto zagrać w pierwszą część PL i zadać sobie pytanie dlaczego gra na debiucie miała pełną lokalizację, a jak okazała się hitem, na który rzuciło się tysiace graczy poprzestano tylko na lokalizacji tekstowej. AC3 można ograć w takiej kolejności o jakiejś mówiłeś, może nawet tak się powinno ;)