Skocz do zawartości

Jaką grę wybrać?

Gość Albert Wesker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę w ferie pograć w jakąś grę w którą normalnie nie miałbym czasu grać czyt. RPG . Zastanawiam się dokładnie nad trzema tytułami Mass Effect ( pierwsza część) , Dragon Age i Fallout 3. Mass Effect ma problemy z frameratem i loadingami a tego nie lubię. Dragon age ma system walki który na filmikach wygląda beznadziejnie a fallout podobno ma wiele bugów a tego nienawidzę w grach. Doradzicie mi co wybrać ? Która gra najbardziej wciąga i która ma najlepszą fabułę ?

Opublikowano

Mass Effect, Dragon Age również jest całkiem dobry. Osobiście dalej zostaję przy zdaniu, że Fallout 3 to nudny szrot. Jestem w połowie i nie wiem, czy przejdę jeszcze choć jedną misję. IMO Oblivion jest o wiele lepszy.

Opublikowano

Ja bym polecal ME albo F3, zalezy jakie klimaty lubisz - przyszlosc w kosmosie, czy przyszlosc na ziemi po wojnie atomowej (chyba :P)

Jakos bugow w F3 czy frametowych problemow w ME nie doswiadczylem chyba, jakby bylo cos powaznego to raczej bym zapamietal :P Tylko z tymi loadingami w ME to fakt, wkurzalo to jak sie chodzilo po miescie i co chwila trza bylo jezdzic powolnymi windami (ukryty loading)

Opublikowano

Ja polecam w takiej kolejności :

Mass Effect <-- od włączenia gry po raz pierwszy do zakończenia prawie w ogóle nie spałem tak mnie historia wciągnęła :)

Dragon Age <-- grę rozpocząłem o 1 w nocy w czwartek (czyli zaraz po premierze bo grałem w wersje elektroniczną) i do 6 rano grałem potem 4 h snu praca a po pracy to już cały weekend plus Poniedziałek i wtorek i gra pękła po 40 paru godzinach. Czyli znów diabelnie mnie historia wciągnęła : ]

Fallout 3 <-- do tej pory nie przeszedłem, a mam od premiery ... :P

Polecam jeszcze z RPG Tales of Vesperia i Lost Odyssey fajne RPG z ciekawą historią i na pewno ciekawsze od Fallouta 3 :)

P.S. To moje subiektywna opinia więc się nie czepiać !!:)

Opublikowano

Nie ma takowej przynajmniej nie w stylu SC czy Thief'a (no jest jeden SC z 2006 roku:)) ale skradać się możesz w Asassin's Creed 1 i 2 :)

Macie do polecenia jakies fajne gry dla 2 graczy?? Cos z 2009-2010 :D

army of two (ta nowa co teraz wyszła), Wszystkie sportowe od NBA po Fifke/ Pes, Gears of War 2 tyż w co opie fajne, Resident Evil 5 i Borderlands

Opublikowano

@Wampis

dużo więcej skradania jest w Predator Challenges. w samej grze aż tak wiele ich nie było, jakby mogło się zdawać.

zdecydowanie dużo więcej otwartej walki, która jest fantastycznie zrealizowana. a sadzenie combosów 30+ szalenie przyjemne.

@snoorski

wg recenzji i opinii na forach zdecydowanie lepiej ponoć prezentuje się Darksiders.

Opublikowano

2jka dzieje sie 500 lat po 1nce... wiec nie sa ze soba scisle powiazane (tak jak gow czy me), ale jest to nadal ten sam swiat, jest wiele odniesien itp. IMO warto zagrac tez w 1nke, ale az tak duzo raczej nie stracisz grajac od razu w 2jke, wiec twoj wybor :P

Opublikowano

Ze spokojem możesz kupic sobie dwojke :)

A co do tej skradanki o ktora pytalem to sprawilem sobie Hitmana Blood Money, calkiem fajnie sie gra.

i mam jeszcze pytanie, Nba Homecourt warto?

Opublikowano (edytowane)

jakieś dobre TPP, pomijając obie części GoW'a i RE5, co polecacie?

Edytowane przez Ofsajd
Opublikowano

właśnie zastanawiam się nad army of two, a co sądzicie o dead space'em lub lost planet? co z tych trzech zajmie najwięcej czasu? ;) muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie na ferie po sesji :)

Opublikowano (edytowane)

Kazda z tych gier ma demka, wiec sprawdz sam :) Ja bym odradzal LP, polecil AoT w szczegolnosci jezeli masz zamiar grac na co-op, a DS wyglada fajnie, ale nie gralem, wiec nie wiem, choc opinie ma pozytywne :)

Edytowane przez Trufs