Opublikowano 12 maja 201014 l borderlands- czaderski fpsik assasins creed 2- bardzo przyjemna, błędy z jedynki poprawione i ogólnie czad prototype- starsza-tańsza a gameplay bardzo miodny
Opublikowano 13 maja 201014 l mam zamiar kupić Dragon Age'a, i mam takie pytanie: są jeszcze inne gry tego typu? chodzi mi o to żeby walka była w takim stylu jak Drakensang, neverwinter night; wiecie oco chodzi aktywna pauza, drużyna, masa broni i zbroi i.t.d. niepotrzebny mi dorosły klimat, byleby się dało grać w takim stylu. coś polecić? zdecydowanie BORDERLANDS--> masa wrogów, jeszcze więcej broni, i za(pipi)isty design(cellshading czy jakoś tak) gra nie może się nie podobać. Edytowane 13 maja 201014 l przez gkihdghdhj
Opublikowano 14 maja 201014 l Jeżeli nie grałeś to polecam Knight of Old Republic 1 i 2 na pierwszego Xboxa, można dość tanio dostać, a gry są świetne. Fallout 3? VATS jest czymś na kształt aktywnej pauzy, miodzio (a widzę, że chyba nie grałeś), a jak tam Divinity II? Długie (dokładny czas gry proszę) i czy warto?
Opublikowano 14 maja 201014 l w fallout 3 grałem na piecu, a co do divinity to jak dla mnie gra fajna, taki hack&slash z aktywną pauzą w której można się jedynie uleczyć, dobrą grafiką ciekawym designem niektórych potworów, możliwość zamiany w smoka to fajna rzecz i,co ciekawe, gra wypada(jak dla mnie) lepiej niż na PC! ale czasami animacja rwie, trochę kiepsko zbalansowali poziomy no i kilka bugów(raz mi WSZYSTKIE potwory zrespiło które wcześniej zabiłem). na razie mam około 25 godzin i chyba jeszcze trochę pogram. a, ja mam tyle na liczniku bo robię sidequesty(bez nich będziesz poziom, czy dwa niżej niż moby) i one są mocną stroną tej gry, raz znajdujesz gościa w dziurze i trzeba mu linę przynieść żeby wyszedł,co potrafi zająć trochę czasu(szukanie liny), łowca nagród(zabij gościa). No i nie jest się ograniczony klasą postaci(jest kilka drzewek i można do nich wkładać "kulki" bez znaczenia jaką profesję wybrałeś jako początkową). a i jeszcze jedno:"hack&slash" to tutaj nabijanie jednego przycisku na przemian z magią, ale 2 wrogów na twoim poziomie i może być ciężko. skoro o H&S mowa może znacie takiego w którym dla odmiany jest więcej wrogów naraz(tak że całymi chmarami lecą)?
Opublikowano 14 maja 201014 l @up Sacred 2, ale tylko gdy lubisz gry z rzutem izometrycznym i nie przeszkadza ci duza ilosc mniejszych bugow.
Opublikowano 14 maja 201014 l To zależy ile kasy masz zamiar przeznaczyć.Śmiało mogę polecić Dead Space.Świetny horror i momentami naprawdę przerażający.Fable 2.Co prawda to rpg,ale przeznaczony dla początkujących graczy.Wszystko jest tam bardzo czytelnie i jasno przedstawione-nie sposób się zgubić.Żadnych turowych walk,wszystko w czasie rzeczywistym.Naprawdę tytuł dla casuali.Assassin`s Creed 1i 2.Skradanko-siekanka w stylu Prince of Persia.Bardzo dobra rzecz.Forza Motorsport.Nie grałem w trójkę,ale dwójka pożarła mi wiele godzin.Nieograniczone wręcz możliwości tuningu.Fantastyczne możliwości malowania pojazdów i symulacyjny model jazdy-dla mnie bomba.Jeśli lubisz strzelanki to mogę jeszcze dorzucić F.E.A.R 2-całkiem spoko choć krótka.No i Devil May Cry 4.Absolutne mistrzostwo.Połączenie broni białej z palną.Combosy,gotycki klimat,sieczka na całego-powinieneś spróbować a nie pożałujesz. Edytowane 14 maja 201014 l przez QuadraxiS
Opublikowano 14 maja 201014 l a co mi możecie powiedzieć o Dragon Age: Początek? jest to takie Neverwinter Nights 2 tylko że z innym klimatem, ale walka taka sama? Edit: grałem w DMC4 i to naprawdę jest mistrzostwo i kozak w jednym, za to Fable II trochę mnie rozczarowało, w jedynce było ciekawie, można było bronie kraść(kradłem na początku obsydianową katanę w bowerstone i nie ma mocnych:P) a tutaj to tylko sex, kondomy i dzieci... Edytowane 14 maja 201014 l przez gkihdghdhj
Opublikowano 14 maja 201014 l W sumie nie do końca tego szukasz, ale gorąco polecam Batmana: AA. To jedna z nielicznych nowszych gier niezaliczających się do RPG, gdzie twórcy pomyśleli jak uczynić singla stosunkowo długim i ciekawym, bez usprawiedliwienia w postaci crapowatego multi.
Opublikowano 14 maja 201014 l FAIL! batmana aa też mam i jest naprawdę za(pipi)isty, ale chciałbym odpowiedź na pytanie z mojego poprzedniego postu.
Opublikowano 15 maja 201014 l Potrzebuje w pomocy wyboru fps tylko singiel: modern warfare 2, borderlands, metro, left 4 dead 1,2, halo 3, odst? chyba ze jest coś lepszego Pzdr
Opublikowano 15 maja 201014 l jeśli tylko singiel to chyba CODMW2 ma najwięcej do zaoferowania. poza kampanią są świetne SpecOps. pozostałe gry to przede wszystkim co-op. w Borderlands samemu chyba nudno, a obie L4D jakkolwiek w singlu dobre, to dopiero w multi rozwijają skrzydła. sera Halo teżma opcję co-op, to dlaczego nie skorzystać. samemu w to nigdy nie grałem, to nie wiem. ale pewnie nie porywa... chyba, że jesteś fanboiem tej serii gier. w Metro nie grałem, ale prezentuje się nieźle... gdyby nie AI, byłoby pewnie bardzo dobrze.
Opublikowano 15 maja 201014 l Jakbym nie mial kolegow tez bym tak mowil. Ja polecam MW2 w spec opsa z ziomkiem na kanapie zabawa jest przednia.
Opublikowano 15 maja 201014 l Czy ja mówiłem, że nie mam kolegów? Z kolegami też grałem w Borderlands i grało sie o wiele lepiej niż samemu, co nie znaczy ze w pojedynke sie gra zle wiec (pipi).j
Opublikowano 15 maja 201014 l Spoko no offence ale internetowi koledzy sie nie licza Ze swej strony moge jeszcze polecic Metro, gierka ma dobry klimat. Przeciwnicy sa troszke nie rozgarnieci ale nie o to tam chodzi.
Opublikowano 15 maja 201014 l No ja grałem akurat na split screenie więc nie wiem jak to jest przez internet.Przez internet raczej nie zawieram znajomości ; ) Edytowane 15 maja 201014 l przez Mango0700
Opublikowano 19 maja 201014 l Czy w PESa 2008 jeszcze ktos gra online ? Waham sie miedzy 2008 a 2009. Chcialbym wydac jak najmniej kasy, ale chce tez miec z kim grac.
Opublikowano 19 maja 201014 l Krótko i zwięźle, Splinter Cell Convicton, Alan Wake czy Red Dead Redempt ? czy może inna nowość? zależy mi na jak najszybszym przejściu do końca maja i sprzedaniu
Opublikowano 19 maja 201014 l jak jak najszybciej przejść to Alan Wake i Splinter Cell bo to krótkie gry a w Red Dead Redemption trzeba troszkę więcej czasu zainwestować. Osobiście grałem tylko w nowego splinter cella na pc ale fabularnie mogę go polecić prawie tak dobry jak chaos theory (wg mnie:P).
Opublikowano 19 maja 201014 l Jak chcesz coś na szybkiego to moze Alan Wake tylko nie oczekuj od gry z byt wiele . Dzisiaj grałem dłużej u kumpla (3akty) 1 - opad szczęki ,2 bardzo fajnie ,3 -ale to już było ... tak mogę podsumować moją grę . gra ma świetny klima i tylko tyle bo reszta się powtarza az do znudzenia a mi się znudziło już w 3 akcie .Grę moża kupić już za 120-130 zl (używkę RDR - zbiera znakomite oceny i ma muti co zapewnia grę jeszcze przez wiele godzin po skończonym singlu SCC - fajna skradanka ,ale za wiele w nią nie grałem .dość miły tytuł , Z tych 3 to na szybko AW , a do głębszego pogrania z tylko RDR
Opublikowano 19 maja 201014 l No to ja z kolei zadam pytanie trochę inne . RDR, czy ME2? Bardzo podoba mi się RDR, ale jak jest z monotonnością (jeśli już ktokolwiek grał )? Ja właśnie z tego powodu nie dokończyłem GTA IV. Zadania były później monotonne i opierały się o schemacie. Przewieź kogoś autem>>poznaj go>>zdobądź zaufanie>>zrób drobnostkę, żeby zyskać je>>zrób coś większego i uciekaj przed policją>>zrób coś mega dużego i uciekaj przed całym miastem policji>>idź na nową wyspę lub poznaj kogoś nowego>>od nowa. Dlatego mam trochę obaw o RDR. Przy ME 2 z kolei mam inne obawy. Wyjątkowo nie lubię rasowych RPGów. One wszystkie dla mnie opierają się na strasznie nudnym schemacie. Mianowicie. Chcesz wykonać misję i idziesz pół h w jakieś miejsce, spotykając problemy, które nigdy w życiu nie mają prawa się zdarzyć, po dotarciu dowiadujesz się, że: -to nie tu, -tutaj nie ma przejścia, -o czymś zapomniałeś -nie ma tego czego szukasz -musisz kogoś pokonać Ale podobno ME takich jazd nie ma. Tylko pojawia się jeszcze jeden problem - nie grałem w 1, w PSX'ie czytałem, że lepiej się gra, po tym jak już grało się w 1. Proszę o odpowiedź i z góry dziękuje . PS. Długo czekałem jeszcze na Alana Wake, ale dowiedziałem się, że jest tak słaby, że nie warto kupować. PS2 No i właściwie to witam wszystkich, bo to mój pierwszy post. Edytowane 19 maja 201014 l przez Xjumpaytech
Opublikowano 19 maja 201014 l no to rozczaruję kolegę bo ME2 to rasowy RPG ,jeśli nie lubisz tego gatunku to odradzam. sam nie znoszę RPG grałem w jedynkę i powiem ze to jedno wielkie nieporozumienie ! jak dla mnie . Jak wybierasz tylko z tych 2 to zdecydowanie RDR ,po mimo tego ze mnie także GTA IV znudziło po 30 h . ale czytając opinie o RDR gra podobno jest ciekawsza niż GTAIV
Opublikowano 19 maja 201014 l PS. Długo czekałem jeszcze na Alana Wake, ale dowiedziałem się, że jest tak słaby, że nie warto kupować. Nie wiem gdzie się tego dowiedziałeś, to jedna z lepszych dostępnych ostatnio gier. Co prawda nic poza singlem tam nie ma, ale ogólne wrażania są bardzo fajne i warto zagrać, taka zabawa światłem to rzadkość, a historia ciekawa. No i warto IMO doceniać gry, które nie są erpegami, a nie oferują multi jako wytłumaczenia dla krótkiego singla (a często się tak zdarza, przez co zakup CoD czy BF dla singla to średni pomysł). Ja np. w ogóle na AW nie czekałem, a kupiłem zachęcony wysokimi ocenami i nie żałuję. Edytowane 19 maja 201014 l przez Wampis
Opublikowano 19 maja 201014 l Czytałem parę recenzji m.in. Polygamia, Eurogamer, tam trochę skrytykowali grę, szczególnie na Polygamii, ale w sumie nie powinienem zwracać uwagi na ten serwis, bo jest denny, dlatego, że sami redaktorzy wywołują wojenki. Widziałem też sporo narzekań od strony graczy, że spodziewali się bomby, a wyszedł średniak, mam nadzieję, że w najnowszym PSX'ie będzie recenzja to wtedy osądzę jak jest na prawdę . A no to czyli odpada już ME2, to mam do wyboru RDR i Alan Wake ze znakiem zapytania. To chyba poczekam na pierwsze opinie na temat RDR, jak będą dobre i będą potwierdzały, że gra monotonna nie jest to kupię RDR, a poczekam na wypłatę i kupię Alana Wake . Mam nadzieję, że będzie jeszcze wydanie z latarką .
Opublikowano 19 maja 201014 l No to ja z kolei zadam pytanie trochę inne . RDR, czy ME2? Mass Effect 2 !! ta gra zjadła mi 48h Jest to RPG ale na pewno nie tradycyjny. Tutaj nie myślisz tak naprawdę o statystykach broni też za bardzo nie zbierasz. ME2 to przede wszystkim fabuła i postacie. Jeżeli lubisz fajne i ciekawie opowiedziane historie to się nie zawiedziesz. RDR zbiera pochlebne recenzje i tak samo było z gta 4 ale nie każdemu się podobało (np mi:P). Ja polecam ME2 na teraz a RDR jak już będzie więcej opinii zwykłych graczy i kiedy stanieje. (ME2 można już naprawdę po okazyjnej cenie dorwać na allegro z powodu promocji 2 za 1 )