Linek 187 Opublikowano 1 czerwca 2012 Opublikowano 1 czerwca 2012 Po Bioshocku 2 wiesz, czego się spodziewać (bo pewnie w jedynkę grałeś, skoro chcesz się brać za 2), Mirror's Edge to bardzo świeże podejście do gatunku, potraktuj to bardziej jako platformówkę FPP, a Bulletstorm to czysta rozpierducha, bez przerw na zastanowienie - tak naprawdę jedyne, co te gry mają ze sobą wspólnego, to ujęcie kamery. W zależności od oczekiwań, masz wybór. Co do dema Bulletstorma - też mnie nie zachwyciło, ale jak usiadłem do pełnej, to bawiłem się świetnie - brakuje teraz takich tytułów na rynku - czysta adrenalina przez cały czas. Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 1 czerwca 2012 Opublikowano 1 czerwca 2012 Dlatego właśnie wziąłem na początek Bulletstorma. By się odstresować oraz dać szansę chłopakom z PCF - swego czasu w Painkillera ostro się zagrywałem. Po przejściu zapewne zamienię na ME lub B2. Dzięki za odpowiedzi. Cytuj
Mustang 1 742 Opublikowano 1 czerwca 2012 Opublikowano 1 czerwca 2012 (edytowane) W ME trzeba zagrać, tylko są dwa sposoby na zaliczenie tej gry: 1) przechodzisz główny wątek i odkrywasz niesamowity design niektórych miejscówek (połączenie bieli i mocnych kolorów) + muzykę, dynamikę gry; po grze, wspomnienia zostają. 2) przechodzisz główny wątek i zabierasz się za time triale oraz speedruny, czekają godziny powtórek, powtórek i jeszcze raz powtórek po setkach błędów; jak się uda satysfakcja jest ogromna. Gra jedyna w swoim rodzaju. Edytowane 1 czerwca 2012 przez Wampis Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 1 czerwca 2012 Opublikowano 1 czerwca 2012 Nie rozumiem czemu jeden sposób miałby wykluczać drugi. Cytuj
Mustang 1 742 Opublikowano 1 czerwca 2012 Opublikowano 1 czerwca 2012 2 zawiera 1. Nieważne na czym się skończy, to i tak must have. Cytuj
sosnaa 1 205 Opublikowano 2 czerwca 2012 Opublikowano 2 czerwca 2012 fallout 3 jest grom dobrom? bo szukam gry z wciągająca, zaskakującą, nieprzewidywalną, dojrzałą i długą fabułą. Cytuj
sosnaa 1 205 Opublikowano 2 czerwca 2012 Opublikowano 2 czerwca 2012 co wiedźmin 2? mam wiedźmina i gram w niego, ale pytam się o fallouta Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 2 czerwca 2012 Opublikowano 2 czerwca 2012 Mnie Fallout 3 znudzil na samym poczatku (max 1,5h grania), moze pozniej sie rozkreca. Polecam Skyrima, w ktorym watek glowny nie jest najlepsza strona, ale gameplay jest naprawde swietny i gra wystarczy na zaje.biscie duzo godzin. Cytuj
Mustang 1 742 Opublikowano 2 czerwca 2012 Opublikowano 2 czerwca 2012 Dobra pisałem długiego posta i mi go wcięło. To na szybko - Fallout 3 jest mega, to niezapomniana gra z rewelacyjnym klimatem. Kupuj edycję GOTY z dodatkami. Mnie się bardziej podobał bardziej niż Skyrim (choć w Skyrim mam dopiero 13 level). Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 2 czerwca 2012 Opublikowano 2 czerwca 2012 Też miałem pisać o Skyrimie, ale po przeczytaniu jakiej fabuły poszukujesz od razu przyszedł mi na myśl drugi wiesiek. Z F3 mam podobną sytuację jak Qvstra. Pograłem swego czasu kilka godzin i nie wciągnęło mnie, nie ten klimat. Lecz możliwe, że Tobie Sosnaa podpsuje idealnie, bo gra sama w sobie na pewno zła nie jest. Długa, wciągająca i dobra fabuła jest również w Lost Odyssey oraz L.A. Noire. Przeglądając Twój profil nie znalazłem byś grał w te gry. 1 Cytuj
Mustang 1 742 Opublikowano 2 czerwca 2012 Opublikowano 2 czerwca 2012 (edytowane) Odzyskałem posta: Fallout 3 nie jest grą dobrą, jest grą rewelacyjną. Po pierwsze klimat - z jednej strony spod gruzów wyziera świat nieco futurystyczny, z drugiej zalatujący stylem lat 50'-60', wszystko oczywiście zapełnione zmutowanymi stworami i starającymi się żyć normalnie ludźmi. Co jest w tej grze takiego fajnego? Echa przeszłości - liczne terminale gdzie zapisały się ostatnie dni przed zagładą, odkrywanie tajemnic, wojskowych badań, nieetycznych eksperymentów, ludzkich dramatów... Ten świat jest bardzo absorbujący. Inna świetna rzecz to fajne dialogi, często z możliwością wyboru. To nie jest tylko bierne czytanie (co mnie wkurza w Skyrim), tutaj często można wyjść z opresji, narobić sobie wrogów, zyskać przyjaciół, przedmioty, zadecydować o czyimś losie przez samą rozmowę. Nic tylko rozwijać skill speech i czerpać profity. No i fajne jest też połączenie sympatycznego Vault Boya z brutalnością gry. Oglądasz w kółko zabawne rysunki z udziałem tego rysunkowego kolesia (jako ikony perków np.) przy korzystaniu z Pip-Boya (menu), podczas gdy w grze leje się krew i odpadają głowy, a w domach w łóżkach leżą szkielety. To jest rozbrajająco ironiczne. Wątek główny czy jest taki mega? Nie jest, aczkolwiek przynajmniej jeden z jego questów to prawdziwa perła (zapadające w pamięci Tranquility Lane). Natomiast świetne są questy poboczne, to nie dziesiątki nudnych questów w stylu idź do X, zabij wszystkich, przynieś Y, odbierz Z. To mniej liczne, ale porządne, przynajmniej godzinne przygody opowiadające różne historie, coś jakby opowiadania ze świata Fallouta. Bierz wersję GOTY z dodatkami, nie licząc MZ są naprawdę godne zagrania, a Point Lookout to jeden z lepszych DLC ever. Ja po F3 czekałem niecierpliwie na F: NV, a teraz liczę na kolejną grę z serii. To niezapomniane gry. Edytowane 2 czerwca 2012 przez Wampis 1 Cytuj
sosnaa 1 205 Opublikowano 2 czerwca 2012 Opublikowano 2 czerwca 2012 lubie takie klimaty ale obawiam się, że sama mechanika tej gry mnie odstraszy. No ale zobaczymy, droga nie jest więc chyba się skuszę. dzięki za odpowiedź. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 7 czerwca 2012 Opublikowano 7 czerwca 2012 Nie zastanawiaj się na Falloutem nawet minuty. Jak będziesz oglądał filmiki na youtube to tylko się zniechęcisz. Gra jest zbugowana, oprawa średnia ale gra się REWELACYJNIE. Jak ktoś nie lubi RPG tak w Skyrim i Fallout powinien zagrać. Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 7 czerwca 2012 Opublikowano 7 czerwca 2012 Są jakieś średniaki warte zagrania? Wszystkie gry >80% na gamerankings, które chcialem ograć, ograłem, więc teraz rozglądam się w czymś poniżej tego progu. Są jakieś pozycje warte ogrania, wyróżniające się czymś? Jak np. pierwszy call of juarez, który ma średnią 7/10, ale imo jest lepszy niż sequel i w dobie dzisiejszych fpsów wyjątkowy. Hm? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 8 czerwca 2012 Opublikowano 8 czerwca 2012 X-men Orgins - Wolverine TimeShift The Godfather II Prototype Wheelman to takie starsze gry na w przedziale od 6 do 7+ (a nawet 8 w porywach) które sporo przyjemnosci mi sprawiły/ Cytuj
m0rr0s 3 Opublikowano 8 czerwca 2012 Opublikowano 8 czerwca 2012 Alpha Protocol- jak lubisz te klimaty to dialogi, postacie, fabuła, smaczki (safehousy, dossiery) całkowicie zrekompensują średnią grafikę i animację, 1 Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 8 czerwca 2012 Opublikowano 8 czerwca 2012 50 Cent: Blood on the Sand 1 Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 9 czerwca 2012 Opublikowano 9 czerwca 2012 thanks, posprawdzam, bo z nich grałem tylko w prototypa. Jak macie coś jeszcze to dawać. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 10 czerwca 2012 Opublikowano 10 czerwca 2012 Ja wczoraj pozyczylem od kolegi Bourne Conspiracy i jak narazie wydaje sie ok Cytuj
Gość Wściekły Pies Opublikowano 10 czerwca 2012 Opublikowano 10 czerwca 2012 the saboteur - całkiem przyjemnie się w to gra Cytuj
Mustang 1 742 Opublikowano 10 czerwca 2012 Opublikowano 10 czerwca 2012 Ghostbusters jest całkiem fajne, zarówno singiel jak i multi są więcej niż grywalne. Cytuj
sven 1 Opublikowano 11 czerwca 2012 Opublikowano 11 czerwca 2012 Ostatnio oglądając i czytając "Grę o tron" wciągnąłem się w klimaty rycerzy i wielkich bitew z użyciem broni białej. Czy jest jakaś gra w której mógłbym poczuć taki klimat? Najlepiej, żeby były momenty gdy nacierają na siebie z naprzeciwka dwie wielkie armię Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 11 czerwca 2012 Opublikowano 11 czerwca 2012 Coś takiego to tylko na PC: Mount and Blade. Cytuj
Linek 187 Opublikowano 11 czerwca 2012 Opublikowano 11 czerwca 2012 Tak jest, Mount&Blade na PC jest przegenialne. Zbieramy swoją ekipę, bierzemy udział w oblężeniach zamków, a co do walk... po modach możesz mieć armię niemal nieograniczonych rozmiarów - przykładowo starcie 400 v 400 jednocześnie. Najlepsza gra w takich klimatach, spędziłem przy niej mnóstwo godzin. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi