Mustang 1 718 Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Przeszedłem wszystkie Assassiny (ale nie jestem jakimś wyjątkowym fanem serii), z czego ostatnie trzy (II, Bro, Rev) w przeciągu ostatnich miesięcy. Jedynka była czymś nowym, ale rzeczywiście to gra dość monotonna, wymagała robienia wtórnych zadań pobocznych do posunięcia się w fabule, a atakujący strażnicy potrafili porządnie zirytować. Dwójka jest lepsza pod każdym względem i stanowi świetny przykład udanego ulepszenia rozwiązań w ramach sequela. Wprowadza też nowego bohatera. Brotherhood dodał multi (ale nie ma co szczególnie się na nie nastawiać, jest obecnie dość pustawe), aspekt ekonomiczny z kupowaniem sklepów i możliwość skorzystania z pomocy innych asasynów (wygodna opcja, nareszcie można było pozostawić przypadkowe potyczki ze strażnikami komuś innemu). Revelations jest moim zdaniem nieco prostszy (wyleciały niemal w całości obecne od dwójki levele łamigłówki ze skarbem na końcu, trudno zginąć), ale w sumie całkiem przypadł mi do gustu. Zawiera elementy wprowadzanie we wcześniejszych odsłonach, fabuła nie nuży, grafika jest bardzo ładna. No i muszę przyznać, że wyjątkowo polubiłem miasto - Konstantynopol jest ciepły, położony nad wodą, ukwiecony, pełen straganów z owocami i ludzi w barwnych strojach; po prostu miło jest po nim hasać. Teoretycznie fabuła ciągnie się przez wszystkie części i nie można pominąć żadnej. W praktyce zaliczenie czterech dla większości osób będzie niemożliwe w krótkim czasie, bo gra dość szybko się przejada. Osobiście polecałbym, jeśli zrezygnować z całości, ogarnięcie brakujących elementów fabuły w internecie i rozpoczęcie od II + późniejszy zakup Revelations, ewentualnie poprzestanie na jednej z nich (samo Revelations to też może nie być zły pomysł, jeśli tylko na 100 nie będzie się chciało cofać). Cytuj Odnośnik do komentarza
Linek 187 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 @Wampis - kupowanie sklepów było już w 2-ce, ale skoro mówisz, że poleciałeś 3 części w krótkim czasie, to logiczne, że Ci się wymieszały IMHO warto jedynkę zobaczyć, pograć/obejrzeć choćby początek, a potem brać się za dwójkę, która jest naprawdę bardzo dobra. Jedynka była takim jakby pokazem możliwości, ale nie wykorzystała potencjału, nic takiego nie stracisz, jeśli sobie po prostu trochę historii z niej przeczytasz/obejrzysz w necie, tym bardziej, że dużo ważnych elementów to tam nie ma. Brotherhood jest niesamowicie podobny do dwójki, w zasadzie mógłby to być po prostu dodatek. Revelations niby już lekko się oddala, ale wciąż jest podobnie, więc tak, jak wszyscy mówią - AC jest akurat dość monotonną serią i raczej trudno jest siedzieć przy każdej części po kolei z wypiekami na twarzy. Ze swojej strony też dodam, że RDR to bardzo dobry wybór, ale jest w nim taki moment, kiedy poczujesz zmęczenie rozciągnięciem fabuły. Wystarczy się z tym przemóc i będzie dobrze, bo to naprawdę jedna z najlepszych gier tej generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 @Wampis - kupowanie sklepów było już w 2-ce, ale skoro mówisz, że poleciałeś 3 części w krótkim czasie, to logiczne, że Ci się wymieszały Racja, tam też można już było odnawiać sklepy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Dorwałem się za dłużej do AC: Brotherhood i nie jest źle. Wciąga cholerstwo strasznie, można jechać części po kolei bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 L.A Noire jest dobre? długie? wciąga? więcej tu akcji, pościgów i strzelania czy spokojnej rozgrywki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Bardzo dobre. Na początku wciąga, później jest kilka podobnych spraw jedna po drugiej i motywacja do grania nieco maleje, ale dalej jest już coraz lepiej do końca. Plus między misjami ogląda się filmiki, które także z biegiem fabuły wnoszą coraz więcej. Zdecydowanie najwięcej jest przeszukiwania miejsc zbrodni i przesłuchań, a elementy akcji są rzadsze (więcej jest jeżdżenia samochodem niż strzelania) i to w zasadzie samograje. Warto zagrać dla klimatu, detali, niesamowitej mimiki i unikatowości gry. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Halo: ODST jest bardziej podobne w singlu do H3 czy Reach? Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 ODST jest praktycznie kalką trójki. Ten sam silnik i mechanika Cytuj Odnośnik do komentarza
BasteKSG 42 Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 L.A Noire jest dobre? długie? wciąga? więcej tu akcji, pościgów i strzelania czy spokojnej rozgrywki. Wiele napisal juz na ten temat kolega Wampis i ze wszystkim sie zgadzam. Dodam od siebie, ze jest to jedna z bardziej wyjatkowych gier obecnej generacji. Wedlug mnie koniecznoscia do czerpania w pelni zabawy plynacej z LA Noire jest bardzo dobra znajomosc jezyka angielskiego. Mi sie bardzo podobala spojnosc w fabule. Jest jedno zakonczenie, ale wszystko, co od poczatku jest jakby takimi roznymi historiamii z czasem uklada sie w jedna calosc. Gra jak na obecne standardy jest dluga. Sporo jest zabawy/misji glownych. Poboczne misje tez sa fajne i warto je robic, choc moim zdaniem nie wykorzystano w pelni potenccjalu Los Angeles, a wielka szkoda, bo miasto odwzorowane jest naprawde kapitalnie imo. PS. Warto wziac wersje GOTY, bo te dodatkowe misje sa bardzo dobre. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
barcelona fan 33 Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 ' timestamp='1351773926' post='2712572']ODST jest praktycznie kalką trójki. Ten sam silnik i mechanika Trudno się nie zgodzić, ale ODST ma zupełnie inny feeling i stylistyke. Mi osobiście ODST nawet bardziej przypadło do gustu niż Halo 3. I nawet nie zwróciłem uwagi na "nudne ganianie po mieście w nocy". O czym dowiedziałem się dopiero z recenzji po ograniu tytułu. Mi to kompletnie nie przeszkadzało. A co do pytania to klimatem raczej bliżej jej do Reach'a niż do Halo 3, a gameplay'owo oczywiście do H3. Chociaż ODST ma swój własny unikalny charakter, który nie każdemu się spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Powiem tak - H3 nie podeszlo mi kompletnie, natomiast w Reach gralo mi sie bardzo fajnie. I jesli ODST jest blizej do Reach to biore bez zastanowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Halo: ODST jest bardziej podobne w singlu do H3 czy Reach? ODST jest do niczego nie podobne, a z uwagi na apteczki, to bliżej mu do Reach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sig 395 Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Reach wieje nudą w ogóle jak to mogło dostać 9 , chyba za samo multi bo singiel to jakaś pomyłka tkwię w 7 misji i nie chce mi się w to grać w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza
barcelona fan 33 Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Powiem tak - H3 nie podeszlo mi kompletnie, natomiast w Reach gralo mi sie bardzo fajnie. I jesli ODST jest blizej do Reach to biore bez zastanowienia. Z ODST jest ciężka sprawa bo niektórzy uważają że jest nudny itd. Że nie ten klimat itp...A niektórych urzeka, np. mnie. Myślę że za cenę tych 20-30zł warto spróbować bo gra teraz raczej drożej nie stoi, Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 (edytowane) New Vegas jest znacznie lepsze od trójki fallouta? w trójkę nie grałem, cały czas nie mogę się do niej zabrać Edytowane 2 Listopada 2012 przez sosnaa Cytuj Odnośnik do komentarza
Zdunek 1 121 Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Nie jest lepszy. Generalnie to bardziej okrojony świat i wyższy poziom trudności. A F3 z dubbingiem daje rade, serio. Warto przejść minimum raz Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 New Vegas jest znacznie lepsze od trójki fallouta? w trójkę nie grałem, cały czas nie mogę się do niej zabrać Jest tak samo dobry, ale nie lepszy (przy czym trójka to dla mnie jedna z najlepszych gier ostatnich lat). Poza inną fabułą najważniejsza zmiana to westernowy klimat - pustynia, kowbojska moda i do tego odpowiednio dobrana muzyka. Moim zdaniem lepiej najpierw zagrać w trójkę, bo technicznie nie ma w NV za bardzo zmian i nie można traktować go jako następcy trójki. Cytuj Odnośnik do komentarza
nihongo112 34 Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Poszukuje gry w którą mógłbym popykać sobie ze znajomymi, którzy nie mają na codzień styczności z konsolą (w sensie wpadają na piwko raz na jakiś czas i możnaby pograć w coś lekkiego i przyjemnego, a jeśli byłoby efektowne i z możliwością multi ro już w ogóle wypas). Jak na ten moment rolę takiej gierki spełnia Burnout Paradise. Jakieś inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 (edytowane) mortal kombat, za dzieciaka na pewno grali i oglądali filmy. tego fallouta w końcu muszę ogarnąć, już 2 lata go kupuje Edytowane 3 Listopada 2012 przez sosnaa Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Poszukuje gry w którą mógłbym popykać sobie ze znajomymi, którzy nie mają na codzień styczności z konsolą (w sensie wpadają na piwko raz na jakiś czas i możnaby pograć w coś lekkiego i przyjemnego, a jeśli byłoby efektowne i z możliwością multi ro już w ogóle wypas). Jak na ten moment rolę takiej gierki spełnia Burnout Paradise. Jakieś inne pomysły? Sprawdź sobie Naruto Shippuden UNS Generations - łatwe, lekkie, efektowne i z multi. Ewentualnie UFC 2010 i Forzy świetnie spełniają się jako gry do wspólnego ciorania. Cytuj Odnośnik do komentarza
nihongo112 34 Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 a nowsze części UFC gorsze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Nie wiem, polecam Ci tylko to, w co grałem. Z recki wynika, że UFC3 jest debeściak, najbardziej rozbudowany i w ogóle "biggest & the best", ale nie miałemokazji tego zweryfikować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zdunek 1 121 Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Poszukuje gry w którą mógłbym popykać sobie ze znajomymi, którzy nie mają na codzień styczności z konsolą (w sensie wpadają na piwko raz na jakiś czas i możnaby pograć w coś lekkiego i przyjemnego, a jeśli byłoby efektowne i z możliwością multi ro już w ogóle wypas). Jak na ten moment rolę takiej gierki spełnia Burnout Paradise. Jakieś inne pomysły? -Fuzon Frenzy 2 - zbiór mini gierek. W pojedynkę średniak, ale na multi fajna sprawa szczególnie dla dziewczyn, ze względu na wymaganą obsługę jednego drążka. -Fifa, NBA, NHL(ewentualnie UFC, FNR, WWE-ale to dla tych semi amator) - gry sportowe zawsze dają radę. -Mordobicia, najłatwiejszy i najlepszy dla laika będzie Tekken, ew. SC -Ścierwa na KINECTA -Ścigałki (PGR4 ma splita) -Dużo gier Arcade- z naciskiem na platformery 2d (The Fancy Paints Adventure, Castel Crasher, Contra, AoO, SCOTT PILGRIM TG, Super Meat Boy(choc mu brak co-op), Track and Field, Wormsy) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Poszukuje gry w którą mógłbym popykać sobie ze znajomymi, którzy nie mają na codzień styczności z konsolą (w sensie wpadają na piwko raz na jakiś czas i możnaby pograć w coś lekkiego i przyjemnego, a jeśli byłoby efektowne i z możliwością multi ro już w ogóle wypas). Jak na ten moment rolę takiej gierki spełnia Burnout Paradise. Jakieś inne pomysły? -Fuzon Frenzy 2 - zbiór mini gierek. W pojedynkę średniak, ale na multi fajna sprawa szczególnie dla dziewczyn, ze względu na wymaganą obsługę jednego drążka. ehehe Z swojej strony mogłbym polecić gierki muzyczne najlepszy chyba byłyby Rock Band -Fight Night 4, UFC 3 smiga super na imprezach tylko nie można grac samemu bo będziesz klepał noobków -Halo na splicie na 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
kornixxxx 45 Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 a coś w stylu Crash Bash na psx-a ? gram z dziewczyna na emulatorze, a chcialbym na konsolce tez cos takiego obczaić Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi