Czezare 1 454 Opublikowano 9 kwietnia Opublikowano 9 kwietnia 6 godzin temu, Ukukuki napisał: Nie podałeś jaki budżet to ciężko coś zaproponować Rzuć okiem na zestawienie od purepc https://www.purepc.pl/jaki-monitor-kupic-polecane-monitory-do-biura-i-grania-na-marzec-2024-poradnik-zakupowy-w-roznych-przedzialach-cenowych Chodzi mi o najlepszy stosunek jakości do ceny. Nie chciałbym przepłacać wydając gazyliony biletów NBP, a z drugiej strony zawsze brałem pod uwagę zakupowe credo: " Jak gówno dasz, to gówno masz". Cytuj
Dante 450 Opublikowano 15 kwietnia Opublikowano 15 kwietnia Zamówiłem części do złożenia sobie nowego kompa i teraz przeszło mi przez myśl, że jak mocniejsza grafika, procek itd to przydałby się też jakiś lepszy monitor:) Szukam czegoś w przedziale do jakichś 1500 zeta. Szukam czegoś od 27 cali i 1440p. Możecie cos polecić? Na razie znalazłem ten poniżej na promce MSI MAG321QR QD akurat idealnie wpasowujący się w mój budżet, ale może lepiej szukać czegoś innego? https://www.x-kom.pl/p/1165182-monitor-led-32-i-wiekszy-msi-mag321qr-qd.html?sm=lowcygier Cytuj
Wooyek 1 131 Opublikowano 15 kwietnia Opublikowano 15 kwietnia Ja bym chyba nie brał 32" do 1440p. Do takiej rozdziałki wydaje mi się najlepsze będzie 27" 1 Cytuj
Chewie 176 Opublikowano 15 kwietnia Opublikowano 15 kwietnia Zagęszczenie pikseli będzie takie samo jak na 24 calach 1080p więc jak chcesz ostrzejszy obraz to 27'' Ja polecam della https://www.x-kom.pl/p/1160222-monitor-led-27-dell-g2724d.html?sm=pepper&utm_tag=548702370 Lenovo bardzo porównywalny z dellem, ma trochę lepszy kontrast https://www.x-kom.pl/p/1186263-monitor-led-27-lenovo-r27q-30.html 1 Cytuj
Dante 450 Opublikowano 16 kwietnia Opublikowano 16 kwietnia Dobra to biorę tego Lenovo R27q-30, i stilgar go polecał i tutaj plus spoko cena bardzo:) Cytuj
Chewie 176 Opublikowano 16 kwietnia Opublikowano 16 kwietnia 8 godzin temu, Dante napisał: Dobra to biorę tego Lenovo R27q-30, i stilgar go polecał i tutaj plus spoko cena bardzo:) On jeszcze polecał jakiegoś mini leda, który ma kosmiczny kontrast i hdr, tylko w filmie mówił niby 1500 zł a na morelach widzę 2 koła Cytuj
Chewie 176 Opublikowano 18 kwietnia Opublikowano 18 kwietnia (edytowane) W dniu 17.04.2024 o 00:51, easye napisał: jaki model? AOC Q27G3XMN/BK Edytowane 18 kwietnia przez Chewie Cytuj
easye 3 389 Opublikowano 20 kwietnia Opublikowano 20 kwietnia No kuszą coraz bardziej te Oledy. Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia Znowu kusi.... MSi daję 3 lata gwarancji na wypalenia. Cytuj
Chewie 176 Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia Czyli po 3 latach Ci się wypali logo tvn Cytuj
L3nka_Sky 27 Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia @easyeDella Alienware AW3423DWF w podobnych pieniądzach nie bierzesz pod uwagę? Zbiera świetne opinie i również 3 lata gwarancji na panel. Też chętnie bym wymienił swojego IPSa na OLEDa, jestem na etapie czytania po kilkanaście razy recenzji/testów xD Cytuj
easye 3 389 Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia No Dell też jets klasa - sam mam teraz S3422DWG i jestem z niego bardzo zadowolony, pomimo tego, że to VA, dlatego ciągle się waham z wymianą. Kusi sprzedać swój i kupić Oleda - nie wiem jakie różnice są między MSI a LG, poza tym, że MSI nie ma wentylatora... Podejrzewam, że jakiego nie kupisz to będzie przeskok. Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia MSI ma jeden port więcej, o 100Hz więcej odświeżanie, HDMI 2.1. Ten MSI jest generalnie porównywalny z Dellem. Cytuj
L3nka_Sky 27 Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia Jest jeszcze Samsung G8, też fantastyczny i co ważne świetnie wykonany. Ciężka sprawa, ceny w miarę podobne. Jeśli ma służyć pod PC i PS5 to Dell nie ma HDMI 2.1, Samsung i MSI posiadają (co słusznie zaraportował @iluck85) Cytuj
easye 3 389 Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia Samsung nie daje gwarancji na wypalenia, więc odpada. UW pod konsolami pewnie słabo wypada z pasami po bokach - chociaż rozmiar wtedy jest jak natywne 27 cali. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia UW pod konsole to tragedia z czarnymi pasami. Konsole pewnie nigdy nie dostaną wsparcia pod ten format a na pewno nie te od Sony które nie ma w swojej ofercie takich paneli. Cytuj
easye 3 389 Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia Nie wiem xD Na OLX znalazłem Delle z OleOle niby po 3400. Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia Podobno ten MSI ma panel 1 generacji, Funcja OLED care 2.0 nie działa przy działający Adaptive sync: Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia (edytowane) Z tego na necie wyczytałem, to MSI ma to samo co Dell Alienware AW3423DWF i Philips Evnia 34M2C8600/00. Panel od Samsunga. Wszyscy narzekali na cene, bo to samo mieli w tańszym Dellu. Przy aktualnej promocji 3,6 w Media, warto rozkminić. Edytowane 21 kwietnia przez iluck85 1 Cytuj
easye 3 389 Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia No to wziąłbym ten MSI, skorzystałbym z rat. Oled Care w sumie podczas grania jest mało istotny, tylko czy człowiek będzie pamiętał żeby wyłączać xD Ale cały czas się waham, bo na monitorze też dużo pracuje, a pamiętam te długie posty Pipolino o rozmazanym tekście, automatycznym przygaszaniu itp. Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia No tutaj wada oleda- stricte pod gry. Dużo osób właśnie wymienia wadę jak pracują z edytorami txt. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi