Ukukuki 7 009 Opublikowano 29 lutego Opublikowano 29 lutego Ja na razie zostaję na lata z G8 chyba ,że padnie. jestem bardzo zadowolony. A też bardziej poczuję przeskok za te 4-5 lat ;p Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 1 marca Opublikowano 1 marca No a ja mam już Asusa i jest pierwszy zgrzyt. Mianowicie pojawia mi się coś w rodzaju screen tearingu podczas oglądania filmu na zwykłym blu rayu na PS5 (w 4k nie mam płyty aby sprawdzić). Gry chodzą dobrze, youtube i streaming też. Na PC też ok, żadnych problemów. Szukam i szukam, ale na razie nie znalazłem rozwiązania. Zmieniałem różne opcje na konsoli, wyłączałem HDR, vrr, 120 Hz, jakieś opóźnienia w przesyłaniu sygnału, zmieniałem też ustawienia monitora. Eh, ta nowoczesna technologia. Cytuj
Chewie 155 Opublikowano 1 marca Opublikowano 1 marca 17 godzin temu, Starh napisał: I jak ten g8 się sprawuje? Jeżeli chodzi o ultra wide to dopiero w drugiej połowie roku zaczną wychodzić jakieś fajne monitorki, ale ceny pewnie będą zaporowe… g8 można obecnie wyrwać za 3600, tylko samsung jako jedyny producent nie daje gwarancji na wypalenia obrazu (taki Dell czy msi dają 3 lata pełnej ochrony). Aha czyli po 3 latach monitor do wyrzucenia? Powinni dać na 5 lat chociaż Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 1 marca Opublikowano 1 marca 9 minut temu, Chewie napisał: Aha czyli po 3 latach monitor do wyrzucenia? Powinni dać na 5 lat chociaż Nikt ci więcej nie da na wypalenia. LG na tv daje max 5 i to w przypadku jedynie wersji evo Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 1 marca Opublikowano 1 marca 32 minuty temu, iluck85 napisał: Kup normalny monitor i problem z głowy Normalny cały ips z glow, srebrna Czernia i słabymi kolorami? Cytuj
iluck85 2 925 Opublikowano 1 marca Opublikowano 1 marca Nie narzekam Ale rozumiem ciśnienie na OLEDA. Ale jak czytam rozkminy co będzie za 3 lata, to 5/6k brzmi mocno średnio. Jakbym wszystko postawił na PC i olał konsole, to luz, bym inwestował. To moje zdanie 1 Cytuj
Ukukuki 7 009 Opublikowano 1 marca Opublikowano 1 marca Tylko czy 5k to dużo w temacie 3 lat jeśli mówimy o hobby? Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 1 marca Opublikowano 1 marca Moim zdanie dużo, biorąc pod uwagę że monitor z inną technologia kupisz za połowę badz 1/3 ceny. Nigdy nie zmieniałem tak szybko monitora/telewizora... A nie... raz - przez wypalenia xD Cytuj
iluck85 2 925 Opublikowano 1 marca Opublikowano 1 marca 18 minut temu, Ukukuki napisał: Tylko czy 5k to dużo w temacie 3 lat jeśli mówimy o hobby? nie, ALE jakbym miał tylko PC i na nim grał i tracił najwięcej czasu na tym sprzęcie. Tym sposobem bym dopłacił do 4090, ale ja tu prawie w ogóle nie gram. Cytuj
Ukukuki 7 009 Opublikowano 1 marca Opublikowano 1 marca No nie zawsze trzeba iść w topkę, na PC pod tym względem każdy znajdzie coś we własnym budżecie i na swoje potrzeby. W sumie taka jest geneza PC Cytuj
Chewie 155 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca W dniu 1.03.2024 o 20:32, Ukukuki napisał: Tylko czy 5k to dużo w temacie 3 lat jeśli mówimy o hobby? Gdyby ta rzecz nie ulegała samo destrukcji od samego użytkowania to spoko Cytuj
iluck85 2 925 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca @Starh A ten PC ma zastąpić konsole? Gdzieś już napisałeś, że jak odpalasz konsole, to masz lekkie już meh. Dużo grasz/będziesz grać? Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca W dniu 3.03.2024 o 10:04, iluck85 napisał: @Starh A ten PC ma zastąpić konsole? Gdzieś już napisałeś, że jak odpalasz konsole, to masz lekkie już meh. Dużo grasz/będziesz grać? Bardziej z nią współistnieć ;D Czasem Na PC, czasem na konsoli - równowaga musi zostać zachowa. Cytuj
iluck85 2 925 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca To przemyśl dobrze, bo ja 90% na konsoli ogrywam i tak.... I nie wiem dlaczego.. Cytuj
iluck85 2 925 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca (edytowane) Jak ktoś grafikę lubi, liczy klatki to ok. U mnie często wygrywa konsola, może jakbym był dalej sam w chacie i kawalerem, to bym cisnął na tym PC, a X sprzedał pewnie. Robotę robią też pudełka. Na PC już pudełek nie kupuje od dawna. Edytowane 7 marca przez iluck85 Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 7 marca Opublikowano 7 marca nie wiem co ma jedno z drugim wspólnego... Jak masz zone to granie na PC jest bardziej uciążliwe? Ja tez 90% spędzam na PC, bo wole grafikę Ultra w 144 fpsach niz ładne pudełko ze słabszą grafika i pływającym frameratem. Cytuj
Badus 273 Opublikowano 8 marca Opublikowano 8 marca PC to dla mnie 8h codziennego kieratu (HO here); po robocie/w weekend to ostatnia rzecz, przy której chcę gierczyć. Może to i tylko zwichrowany mindset, ale skuteczny. Z drugiej strony, od tego dawna chodzi za mną pomysł mobilnego miniPC do przepinania na TV... Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 8 marca Opublikowano 8 marca 10 minut temu, Badus napisał: Z drugiej strony, od tego dawna chodzi za mną pomysł mobilnego miniPC do przepinania na TV... Przepinać by mi się nie chciało, ale remote play ze Steama mi się bardzo dobrze sprawdzał swojego czasu. Cytuj
Ukukuki 7 009 Opublikowano 8 marca Opublikowano 8 marca Nie trzeba nic przepinać, mam wpięty monitor i tv do kompa i gram jak mam ochotę. No ale na to trzeba mieć też warunki. Jak ktoś ma jeden tv i to w salonie to ciężko. 1 Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 8 marca Opublikowano 8 marca No to tylko jak masz wszystko obok siebie. Ja sobie cenię, że komputer jest u mnie a mogę sobie grać w salonie na TV jak mnie najdzie ochota. Cytuj
iluck85 2 925 Opublikowano 8 marca Opublikowano 8 marca To problem mniejszego ekranu. Ja mam 32, a tv 55. Też nie mam ciśnienia na grafikę, fps i inne wodotryski. W Spider manie mam frajdę z bujania się po mieście na pajęczynie, a nie oglądania czy w oknach są odbicia. Takie rzeczy mnie jarają w pierwszych dniach po kupnie nowego kompa i oglądam wtedy. Potem meh. @easye a Ty jeszcze masz jakieś konsole? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi