easye 3 356 Opublikowano 21 kwietnia Opublikowano 21 kwietnia W tej cenie też 42 cale C3 można kupić. Ale to może być już za duży monitor... Cytuj
Ukukuki 6 929 Opublikowano 22 kwietnia Opublikowano 22 kwietnia Nie tyle co za duży co proporcje nie te przy tej przekątnej. Chyba ,że tylko do grania więc spoko, sprawdzi się. Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia Z padem w ręku może tak.nie no chyba nie ma co ze sobą walczyć. Dzisiaj zamawiam. Cytuj
Ukukuki 6 929 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia Dobra decyzja ja już dwa lata na oledzie siedzę i nie ma odwrotu. Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia (edytowane) No ja po 5 latach używania TV oled, w zeszłym roku kupiłem lapka na oledzie, teraz monitor. Nie wyobrażam sobie wrócić do LCD. Ale jak izi idzie w oleda, to wiedz, że coś się dzieje i za jakiś czas będzie wesoło. Edytowane 23 kwietnia przez Wooyek Cytuj
iluck85 2 875 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia 4 godziny temu, Wooyek napisał: No ja po 5 latach używania TV oled, w zeszłym roku kupiłem lapka na oledzie, teraz monitor. Nie wyobrażam sobie wrócić do LCD. Ja po oledzie wróciłem do LCD i żyję. I dobrze zrobiłem, bo widzę jak ten ekran wygląda przy dziecku więc OLED musi poczekać aż zakończy się etap macania ekranu, jazda zabawkami i inne atrakcje. Przewidziałem i OLED by tego nie ogarnął co ten TV teraz przeżywa. Może ceny spadną do tego czasu tych 77'. Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia Ależ oczywiście, że da się żyć, ale co to za życie, są rzeczy ważne i ważniejsze. Rezygnacja z oleda bo gówniak, dobrze kojarzę, że nie twój? Wyeksmitowałbym go szybciutko jakby po oledziku bożym zabawkami jeździł. Cytuj
iluck85 2 875 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia Moj- 2 lata Nie przypilnujesz 24h wszystkiego. Palce to sobie zmyję, ale jak spojrzę pod światło widać kilka rys. Jakbym kupił tego oleda za 13k grubości tektury, to tak średnio Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia 4 godziny temu, Wooyek napisał: No ja po 5 latach używania TV oled, w zeszłym roku kupiłem lapka na oledzie, teraz monitor. Nie wyobrażam sobie wrócić do LCD. Ale jak izi idzie w oleda, to wiedz, że coś się dzieje i za jakiś czas będzie wesoło. Nie no monitor do komputera jest całkowicie inaczej eksploatowany niż jedyny telewizor w salonie, dlatego nawet wypaleniami się za bardzo nie przejmuje. Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia (edytowane) Nie no spoko, na szczęście dwójka moich kocich synów nie jest zainteresowana kozag oledem w ogóle, także jest okej. To do Lucka. Edytowane 23 kwietnia przez Wooyek Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia 6 minut temu, easye napisał: Nie no monitor do komputera jest całkowicie inaczej eksploatowany niż jedyny telewizor w salonie, dlatego nawet wypaleniami się za bardzo nie przejmuje. No jeśli będzie służył też do pracy, to chyba na wypalenia jest jeszcze bardziej narażony. Ja kupiłem oleda, ale komp będzie tylko i wyłącznie pod gierki. Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 23 kwietnia Opublikowano 23 kwietnia nie pracuje w domu tak jak w fabryce 8h dziennie - raczej 3-4 i to 5-6 dni w miesiącu, reszta czasu to rozrywka i granie. W czwartek zaczynamy testy! Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 24 kwietnia Opublikowano 24 kwietnia Przez ostatnie 1.5 miesiąca sprawdzałem 3 nowe monitory 4k 32 qd-oled. Kilka zdań które może komuś się przydadzą. MSI MPG321URX (6000 zł), ASUS PG32UCDM (6800 zł) i Gigabyte FO32U2P (6500 zł). - jak dla mnie Gigabyte jest najładniejszy spośród trzech, podstawka aluminium jak w Asus, w MSI gówno plastik - w zestawie z Gigabyte wszystkie możliwe kable tak jak w Asus, MSI nie daje DP, a wymagają go do aktualizacji firmware... - na ekranie Gigabyte folia taka sama jaj w MSI, Asus oprócz foli miał piankę - jasność HDR w jasnych scenach w Gigabyte w pip większa niż w Asus, MSI trochę za Gigabyte. W ciemnych wszystkie mają peak do okolic 1000-1080 nit ASUS MA TOTALNIE ZJEBANY FIRMWARE HDR . W GRACH Z JASNYMI SCENAMI APL JEST W UJ AGRESYWNY. W TESTACH POKAZUJE OKOLICE 130 NIT, A GIGABYTE OKOLICE 270. ( @creatinfreak był na testach i pewnie chętnie potwierdzi ) NIE POTRAFIĄ TEGO OD 3 MIECHÓW OGARNĄĆ. ICH FORUM PŁONIE. LUDZIE SA BANOWANI A POSTY USUWANE (SAM TEGO DOŚWIADCZYŁEM) - w peak kalibracji Windows pokazuje 1080 nit, Asus 1000, MSI 1030 - Gigabyte i MSI nie piszczą włączone ani wyłączony, Asus piszczy wyłączony... - diodę na dole ekranu w Gigabyte można wyłączyć jak w Asus, w MSI nie można. Jednak w Gigabyte dioda jest niemal niewidoczna nawet włączona. - jedyna wada Gigabyte to problem z czyszczeniem pikseli w trybie standby (trzeba czekać na firmware), załącza czyszczenie ale go nie kończy, Asus robi i wraca do standby, MSI robi i zamiast wrócić do standby to się wyłącza. Wyłączone robią wszystkie tak jak trzeba. - Gigabyte w menu pokazuje liczbę godzin pracy oraz czyszczeń matrycy tak jak MSI, Asus nie pokazuje - G-sync działa normalnie przez DP i migocze na wszystkich 3 tak samo. Także jeśli ktoś planuje monitor to Gigabyte jest totalnym spełnieniem marzeń. Przerzuciłem się z 77C1 na 32 i totalnie nie żałuję. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 24 kwietnia Opublikowano 24 kwietnia Creatinfreak approved Gigabyte świeci najlepiej. Jest duża różnica w stosunku do Asusa, MSI już tak dużo nie odstaje. Ogólnie sprzęcik koza, lepiej świeci jak mój 65 calowy LG OLED i dupa mnie piecze 1 Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 24 kwietnia Opublikowano 24 kwietnia szkoda tylko ze raptem po 700 h na wszystkich 3 monitorach widać wypalenia. Fakt, nikt CNN ogladac na tym nie będzie, ale panna mowi, ze problem jest tez z tym, ze jaśniej świeca wszystkie materialy 16:9, co prowadzi do tego, ze po bokach mamy po 10 miesiacach jasne pasy. i na koniec ich rekomendacja: Ech - sam nie wiem... Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 24 kwietnia Opublikowano 24 kwietnia W dniu 23.04.2024 o 14:55, Ukukuki napisał: Dobra decyzja ja już dwa lata na oledzie siedzę i nie ma odwrotu. Jest jakieś wypalenie Ukukuki? Monitor do wszystkiego, czy tylko granie? Bo nie wiem czy mam jutro kuriera wpuszczać Cytuj
Ukukuki 6 929 Opublikowano 24 kwietnia Opublikowano 24 kwietnia 41 minut temu, easye napisał: Jest jakieś wypalenie Ukukuki? Monitor do wszystkiego, czy tylko granie? Bo nie wiem czy mam jutro kuriera wpuszczać G8 mam od premiery, już nie pamiętam czy w październiku czy w listopadzie będzie dwa lata ale zero problemów a spokojnie ma około 1500h. Żona też ma ten sam monitor do pracy od jakiś 8 miesięcy i też zero problemów. Wcześniej miałem Oleda od Della ale dostałem zwrot kasy z amazona, problemy z softem miał, wieszał się ect. 1 Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 24 kwietnia Opublikowano 24 kwietnia Dzieki, poprzestawiałem troche gratow na biurku i nie wiem nawet czy nie zostawię sobie tego della wyłącznie do pracy i internetu w tle. Jakoś zmieszczę te 2x34, a przy okazji porównanie będzie nad wyraz miarodajne! Cytuj
Ukukuki 6 929 Opublikowano 25 kwietnia Opublikowano 25 kwietnia Też tak na początku miałem i zostawiłem sobie stary monitor jako do pracy w pionie ale po oledzie nie mogłem na niego patrzeć i sprzedałem xD Cytuj
L3nka_Sky 26 Opublikowano 25 kwietnia Opublikowano 25 kwietnia (edytowane) W Media Expert pojawił się dziś nowy Aorus : GIGABYTE Aorus FO27Q3. Ponoć na 3 gen ekranów Samsunga. Nie miałem jeszcze czasu obejrzeć recenzji, ale może mankamenty z poprzednich generacji zostały usunięte. Edytowane 25 kwietnia przez L3nka_Sky Cytuj
iluck85 2 875 Opublikowano 25 kwietnia Opublikowano 25 kwietnia @easye I jak? Kurier nie dojechał? Taki gnój że nie masz czasu na forum? Czy matryca pęknięta i pakujesz na odsyłkę i nie wiesz jak to nam napisać? Cytuj
iluck85 2 875 Opublikowano 25 kwietnia Opublikowano 25 kwietnia Dell leci w świat. Czyli rozpierdoooool Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 25 kwietnia Opublikowano 25 kwietnia ech, no co mogę napisać - wystarczyło na chwilę włączyć Cyberpunka z Pathrecingiem na Oledzie i nie ma czego zbierać... 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi