Gromi 10 Opublikowano 10 maja 2009 Opublikowano 10 maja 2009 Nie wiem gdzie zadać to pytanie ale to chyba najodpowiedniejszy temat. Otóż mam gacka. Moje pytanie brzmi czy na tą konsolę są jakieś dobre gry oprócz zeldy i residentów ? Takie must have'y ? Cytuj
Enori 0 Opublikowano 10 maja 2009 Opublikowano 10 maja 2009 super mario sunshine, mario kart, donkey konga z bębenkami, super smash bros meele, eternal darkness, metroid prime'y, Cytuj
Super Big Boss 1 Opublikowano 11 maja 2009 Opublikowano 11 maja 2009 Nie wiem gdzie zadać to pytanie ale to chyba najodpowiedniejszy temat. Otóż mam gacka. Moje pytanie brzmi czy na tą konsolę są jakieś dobre gry oprócz zeldy i residentów ? Takie must have'y ? MGS: TTS Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 11 maja 2009 Opublikowano 11 maja 2009 w/w oraz: Ikaruga, Radilgy, Star Wars Rogue Leader: Rogue Squadron II, Fire Emblem... no i kilka gier multiplatformowych wyszlo imo lepiej na gacku niz pozostalych platformach: killer7, Viewtiful Joe 1/2 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 11 maja 2009 Opublikowano 11 maja 2009 Sprzedaje DS'a i okazuje się, że będzie mnie za to stać na 3 gacki, więc mam kilka pytań, bo planuję zakup tej maszynki . Jak to jest z softem? Da się z nim coś zrobić oprócz grania? Odtwarza filmy, muzykę, zdjęcia, cokolwiek? Co mi jest potrzebne do grania oprócz samej konsoli? Po ile chodzą gry? Trudno się przerabia? Na czym potem wypalamy gry? Ta konsola ma USB? Coś jeszcze powinienem wiedzieć o tej konsolce? Mam akurat wolny SD TV który tęskni za jakimś sprzętem grającym ;]. Cytuj
Bowser4 1 Opublikowano 11 maja 2009 Opublikowano 11 maja 2009 1. Żadnych filmów, żadnej muzyki, żadnych zdjęć, żadnego czegokolwiek poza grami. No chyba, że kupisz Gacka Panasonic-Q, on chyba odtwarza płyty DVD i muzykę ale jest bardzo drogi i trudny do zdobycia. 2. Do grania wystarczy pad, podstawowe kable dołączane do konsoli (AV i zasilanie) no i karta pamięci jeśli chcesz zapisywać stany gry. Poza tym telewizor (najlepiej CRT) no i sama konsola 3. Ja obecnie kupuję gry na brytyjskim ebay-u. Większość można dostać w cenie 10-15 funtów łącznie z dostawą, czyli w okolicach 50-100 zł. Oczywiście "rarytasy" chodzą i po 30 funtów a nawet więcej, np. Paper Mario, Zelda : TP i parę japońskich RPG-ów. Mowa o grach używanych, bo nówek jest już raczej mało. 4. Nie wiem jak się przerabia. Poczytaj wątek o kopiach zapasowych w tym dziale. 5. Gacek nie ma USB. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 11 maja 2009 Opublikowano 11 maja 2009 No to kolejne i ostatnie pytanie... warto czy nie? Kijowo, jak gry kosztują tyle co sama konsola . Zawsze zostaje przeróbka. Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 11 maja 2009 Opublikowano 11 maja 2009 Nie kumam po co brać GC jak można kupić Wii i cieszyć się wszystkim z GC + Wii. Bierz Wii, dokup pada i graj Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 11 maja 2009 Autor Opublikowano 11 maja 2009 Za cenę wii można mieć przynajmniej 6 gacków. Cytuj
Super Big Boss 1 Opublikowano 12 maja 2009 Opublikowano 12 maja 2009 1. Żadnych filmów, żadnej muzyki, żadnych zdjęć, żadnego czegokolwiek poza grami. No chyba, że kupisz Gacka Panasonic-Q, on chyba odtwarza płyty DVD i muzykę ale jest bardzo drogi i trudny do zdobycia. Na przerobionej konsoli można odtwarzać filmy w formacie Divx. Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 12 maja 2009 Opublikowano 12 maja 2009 Za cenę wii można mieć przynajmniej 6 gacków. Nie no, to jest pewne, ale czy warto inwestować w starą konsolę. Wg mnie nie bardzo. Wii jest bardzo ciekawym sprzętem, który warto mieć, a że ma jeszcze możliwości GC to tylko dodatkowy atut. Od biedy można by wyrwać używane wii za 600zł. Cytuj
Meanthord 325 Opublikowano 12 maja 2009 Opublikowano 12 maja 2009 Za cenę wii można mieć przynajmniej 6 gacków. Nie no, to jest pewne, ale czy warto inwestować w starą konsolę. Wg mnie nie bardzo. Wii jest bardzo ciekawym sprzętem, który warto mieć, a że ma jeszcze możliwości GC to tylko dodatkowy atut. Od biedy można by wyrwać używane wii za 600zł. Dolicz do tego koszt pada i memorki od Gacka (wcale nie sa to groszowe sprawy patrzac na Allegro), a jesli juz mialoby sie Wii, to fajnie byloby miec przynajmniej jeden dodatkowy zestaw kontrolerow pilot+gruszka, czyz nie? I w ten sposob koszty urastaja do wysokosci rownej uzywanej PS3, a chyba nie o to autorowi chodzilo . Cytuj
Super Big Boss 1 Opublikowano 12 maja 2009 Opublikowano 12 maja 2009 O czy wy w ogóle dyskutujecie, NGC można w cenie Pegasusa wyrwać a Wii chodzi po 1000zł, poza tym nie każdy lubi machać pilotem i ściskać gruchę Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 12 maja 2009 Opublikowano 12 maja 2009 O czy wy w ogóle dyskutujecie, NGC można w cenie Pegasusa wyrwać a Wii chodzi po 1000zł, poza tym nie każdy lubi machać pilotem i ściskać gruchę No tak, błędnie załorzyłem, że każdy chce miec wii tak jak ja Konsole kupilem za 1000zł, używana dwa miesiace do tego wii play z wilotem i gruszka, i pokrowce. Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 12 maja 2009 Autor Opublikowano 12 maja 2009 O czy wy w ogóle dyskutujecie, NGC można w cenie Pegasusa wyrwać a Wii chodzi po 1000zł, poza tym nie każdy lubi machać pilotem i ściskać gruchę No tak, błędnie załorzyłem, że każdy chce miec wii tak jak ja Konsole kupilem za 1000zł, używana dwa miesiace do tego wii play z wilotem i gruszka, i pokrowce. Oczywiście chcę mieć wii ale gamecube jest tani a pozatym ma dla mnie wartość kolekcjonerską. Cytuj
nWo 1 Opublikowano 12 maja 2009 Opublikowano 12 maja 2009 dobry gejmkub nie jest zły, pamietaj ze po zakupie wzrasta twoj fame na osiedlu 8) / oczywiscie ze warto kupic gacucha, tylko moja rada poluj na wczesniejsza wersje, te z wyjscioem component, ja zrobilem błęda i kupilem puzniejszą okrojoną, z obrazu juz tyle nie wycisne na flat skrynie. no ale masa gier w necie, czip sie spisuje rewelacyjnie, laserek tyż. swietnie sie bawilem przy MGS:TS, super komedia <_< i obowiązkowo seria RE, kiedys tam pogram jeszcze w zeldy. Cytuj
bor 2 Opublikowano 12 maja 2009 Opublikowano 12 maja 2009 Gamecube to wspaniała konsola, gry na nią wydaną zostały wybrane na najlepsze produkcje roku 2001,2002,2003,2004,2005. To sprzęt, który gwarantuje 1000000000 godzin spędzonych przed telewizorem. Każdy tytuł jest hitem, które leją gta, NG,Halo,Tekkena,Gow. Mając gamecuba podniesiesz szacunek pośród kolegów, będą bowiem oni pod wielkim wrażeniem... Na poważnie to kit... Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 12 maja 2009 Autor Opublikowano 12 maja 2009 Wie ktoś gdzie można zdobyć ten kabel component ? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 13 maja 2009 Opublikowano 13 maja 2009 tylko ebay. cena to 60-70$.... i tylko pierwsze NGC wspieraja ten kabel ;] Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 13 maja 2009 Autor Opublikowano 13 maja 2009 Właśnie mam ten starszy model. Cholera na serio on jest taki drogi ? Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 13 maja 2009 Opublikowano 13 maja 2009 Możliwe, że ciężko go dostać, dolicz jeszcze koszty przesyłki. Cytuj
hdx 86 Opublikowano 13 maja 2009 Opublikowano 13 maja 2009 Po co mu Gacek z cyfrowym wyjściem video? Żeby płacił ponad 200zł za sam kabel? Chyba oszaleliście. Kup absolutnie jakiegokolwiek GC bo gwarantuję Ci, ze kabla Component i tak nie kupisz bo: a) będzie trudno go znaleźć, b) nie będzie Cię na niego stać. W kwestii czy w ogóle warto brać tą konsolę... Moim zdaniem jeżeli nie masz zaszczepionej miłości do Nintendo to GC może być złym wyborem. Nie do każdego kostka potrafi przemówić. Ja byłem optymistycznie nastawiony do Gacka, ale jednak się tylko kurzy. Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 14 maja 2009 Autor Opublikowano 14 maja 2009 No ja właśnie się przejechałem. Nintedo 64 bardzo mi się podobało. Tak samo wii bardzo do mnie przemawia ale NGC to dla mnie chyba najgorsza konsola ostatnich lat. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi