Skocz do zawartości

The Shield

aux

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

jeśli chodzi o dutcha to jeśli serial trwałby dłużej mogliby bardziej rozwinąć wątek jego fascynacji zbrodnią. kto wie może dobiłby jakiegoś dogorywającego światka, czy zwykłego oprycha na miejscu zbrodni, a potem musiałby sobie poradzić sobie z prześladującą go paranoją czy nie zostanie to wykryte. taki trochę "dexter" w "the shield". scena kiedy zabijał tego wku.rwiającego kota pod koniec jednego z odcinków po intensywnej konfrontacji z nie pamiętam już którym seryjnym mordercą (ten biały nastolatek? gość co gwałcić staruszki?) to jedna z najlepszych związanych z tą postacią IMO.

Edytowane przez tk___tk
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jestem po pięciu odcinkach pierwszego sezonu i w sumie jest nieźle, ale jakoś nie czuje jeszcze tej magii o której tu piszecie, tej samej, która od The Wire i BB nie pozwalała się oderwać. Rozkręca się z czasem ten serial, czy utrzymuje ciągle ten sam poziom?

Opublikowano

Jestem po pięciu odcinkach pierwszego sezonu i w sumie jest nieźle, ale jakoś nie czuje jeszcze tej magii o której tu piszecie, tej samej, która od The Wire i BB nie pozwalała się oderwać. Rozkręca się z czasem ten serial, czy utrzymuje ciągle ten sam poziom?

Oglondoj.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Właśnie zakończyłem ostatni sezon. Końcówka ma moc. Wątki Vica oraz Shane genialnie rozwiązane.

Lem...

Ronnie... :(

Edit: Jak na razie: The Wire>The Shield. Ciekawe w którym miejscu znajdzie się The Sopranos, które w końcu także muszę nadrobić.

Edytowane przez Humulin
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

BULLSHIT

skończyłem 5 sezon i mnie chvj żywcem strzela :/

Po poście wyżej mam kolejnego spoilera widzę, ale musiałem tu wejść i to napisać. Nie wiem jak scenarzyści chcą mnie usatysfakcjonować bez zabijania Shane'a, ale lepiej żeby im się udało. Ten gnój powinien dostać kulke już dawno temu. Szmata.