Shen 9 636 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Nie wiem czy dobrze by mi się oglądało drugi raz bez tego napiecia "co dalej". Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Opublikowano 11 sierpnia 2013 (edytowane) Dobre seriale powinno się oglądać przynajmniej dwukrotnie. Dostrzegasz wiele rzeczy, które przegapiłeś, bądź wiedząc, co się wydarzy obserwujesz pewne niuanse. Im serial lepszy, tym więcej zabawy z ponownego seansu i skupiana się bardziej na grze aktorskiej itd. Edytowane 11 sierpnia 2013 przez Zarathustra Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Za parę lat sobie bankowo zrobię rewatch. Właśnie sobie uświadomiłem, że The X Files oglądałem ostatnio całość w 2008, chyba na niego też przyjdzie pora, albo chociaż na sezony 3-7 Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Dobre seriale powinno się oglądać przynajmniej dwukrotnie. Dostrzegasz wiele rzeczy, które przegapiłeś, bądź wiedząc, co się wydarzy obserwujesz pewne niuanse. Im serial lepszy, tym więcej zabawy z ponownego seansu i skupiana się bardziej na grze aktorskiej itd. +1 Ostatnio nawet o tym tutaj pisałem, że naprawdę przez CAŁY 5 sezon twórcy rzucali hintami jeden za drugim, że Shane zabije Lema i to już od pierwszych odcinków. A najlepsza była finałowa scena przedostatniego odcinka S05 z świetnym montażem ujęć pod słowa piosenki. Mistrz i geniusz. GOTY serial. Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Opublikowano 11 sierpnia 2013 za każdym razem gdy wchodzę do tego tematu i ktoś pisze, że zaczyna oglądać to: - mega zazdroszczę - przewijają mi się najlepsze momenty z tego serialu nie mam w zwyczaju oglądać 2x ten sam serial ale tutaj chyba zrobię wyjątek. no ja mam to samo, tymbardziej się cieszę, że został jeszcze porządny serial, według Waszych opinii, którego nie miałem przyjemności obejrzeć. Pozazdrościłem Masorzowi, że dopiero ogląda The Wire Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Opublikowano 11 sierpnia 2013 The Wire mnie niszczy cały czas, kurde. Leżę dzisiaj w łóżku na kacu cały dzień i cały dzień oglądam, teraz jestem na 4x03. W sumie mógłbym znowu napisać dużego posta o tym wybitnym serialu, to może tak zrobię po skończeniu obecnej serii. W każdym bądź razie walkę o stołek burmistrza oglądam z większym zainteresowaniem niż jak u nas były wybory prezydenckie w realu. Cytuj
Ader 383 Opublikowano 18 sierpnia 2013 Opublikowano 18 sierpnia 2013 Kur.wa czemu ja wcześniej nie wiedziałem o tym serialu?W dwa tygodnie wciągnąłem cały.Myślałem,że Breaking Bad jest "krul",a tu taka za(pipi)ista produkcja prawie mnie ominęła.Genialny serial,zarywałem noce by to oglądać. Nie rozumiem tylko ostatniej sceny z family meeting,ma ktoś jakieś teorie? Cytuj
ogqozo 6 553 Opublikowano 18 sierpnia 2013 Opublikowano 18 sierpnia 2013 W dwa tygodnie wciągnąłem cały. Przez dwa tygodnie oglądałeś jeden serial codziennie po sześć godzin? Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 18 sierpnia 2013 Opublikowano 18 sierpnia 2013 W dwa tygodnie wciągnąłem cały. Przez dwa tygodnie oglądałeś jeden serial codziennie po sześć godzin? Piszesz tak, jakby marnowanie życia wśród użytkowników tego forum było czymś niespotykanym. Cytuj
ogqozo 6 553 Opublikowano 18 sierpnia 2013 Opublikowano 18 sierpnia 2013 W sumie pewnie tak, ja po prostu bym nie mógł w takiej dawce, po wszystkim nie wiedziałbym, co obejrzałem. Cytuj
Ader 383 Opublikowano 18 sierpnia 2013 Opublikowano 18 sierpnia 2013 W dwa tygodnie wciągnąłem cały. Przez dwa tygodnie oglądałeś jeden serial codziennie po sześć godzin? To tak dużo niby? W domu oglądałem zwykle 3/4 odcinki,kiedy dziewczyna spała.Resztę w pracy.Rzeczywiście wielkie osiągnięcie. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 19 sierpnia 2013 Opublikowano 19 sierpnia 2013 W sumie pewnie tak, ja po prostu bym nie mógł w takiej dawce, po wszystkim nie wiedziałbym, co obejrzałem. Podziel się z nami swoim problemem. Cytuj
erix 303 Opublikowano 19 sierpnia 2013 Opublikowano 19 sierpnia 2013 istnieje ten serial w jakiejs postaci HD ? nie ogladalem nic w SD od lat i troche sie boje powrotu ;/ Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 19 sierpnia 2013 Opublikowano 19 sierpnia 2013 Nie ma wersji hd, ale SD mnie nie szczypało w oczy, co więcej taki typ serialu się dobrze ogląda w 'wersji dla ubogich'. Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 20 sierpnia 2013 Opublikowano 20 sierpnia 2013 jakby to wydali w hd i formacie 16:9 to bym ozłocił. to samo the wire. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 20 sierpnia 2013 Opublikowano 20 sierpnia 2013 o ku.rwa, the shield na bluryju. to byloby cos. stanal mi. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 20 sierpnia 2013 Opublikowano 20 sierpnia 2013 jakby to wydali w hd i formacie 16:9 to bym ozłocił. to samo the wire. The Wire jest w HD, ale tylko sam pilot. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 20 sierpnia 2013 Opublikowano 20 sierpnia 2013 Przecież cały The Shield jest w 16:9, tylko trzeba ściągnąć dobrą wersję DVD, bo jest sporo takich 4:3 z okropnie zwalonym obrazem za sprawą filtrów. Sam serial z tego, co się orientuję był nakręcony na 16mm, więc w HD by to specjalnie nie robiło, ale na pewno wyglądałoby trochę lepiej od DVD. Cytuj
ogqozo 6 553 Opublikowano 20 sierpnia 2013 Opublikowano 20 sierpnia 2013 (edytowane) Co do "The Wire" to sam twórca jest przeciw. Co do "The Shield", nie znam stanowiska twórców, pewnie by jakoś strasznie nie robili problemów, ale Sony twierdzi, że nie ma sensu konwertować czegoś kręconego na 16 mm do Bluryja. Nie każdy się zgadza, w tym ja. Owszem, jeśli ktoś się spodziewa, że coś celowo nakręcone w takim "roboczym", "dokumentalnym" stylu nagle będzie żyletą po konwersji do HD, to jest w dużym błędzie. Ziarno będzie kłuło w oczy, będzie rozmycie. Jednak przy nowych technologiach poprawiłaby się zapewne część aspektów, przy których DVD bardziej traciło względem taśmy - kolory, detale itp. Tradycyjnie, dla Amerykanów dodatkowo dochodzi przeplot, a dla PAL-owców - przyspieszenie względem oryginału. Ponadto wersja europejska ma podobno niektóre sceny ocenzurowane (nie ma np. słynnej sceny upodlenia Acevedy i ogólnie każdy odcinek jest o wiele minut krótszy). Tak więc w formacie cyfrowym nie ma żadnej "oryginalnej" wersji, zgodnej z tym co nakręcono, jak by się niektórym mogło wydawać. Jako przykład filmu kręconego na 16 mm celowo, który później wyszedł na Bluryju, podawany jest zazwyczaj "Zapaśnik" Aronofsky'ego i myślę, że na większości dzisiejszych telewizorów czy monitorów wygląda jednak wyraźnie lepiej niż wersja DVD, a ponadto nie traci wcale swojego brudnego, dokumentalnego charakteru. "Generation Kill" Simona wyszło na Bluryju. Są może pewne szanse, ale wydaje mi się, że "The Shield" jest za stare i za mało popularne, żeby ktoś wrócił na poważnie do tej dyskusji. Ogólnie, kiedyś miałem takie podejście jak Simon i nieco gardziłem HD, ale obecnie uważam, że wszystko jest lepsze w HD. Inna sprawa, czy zapłaciłbym jakieś 200 dolców za nowe wydanie, a to głównie obchodzi wydawcę. Edytowane 20 sierpnia 2013 przez ogqozo Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 20 sierpnia 2013 Opublikowano 20 sierpnia 2013 (edytowane) Są może pewne szanse, ale wydaje mi się, że "The Shield" jest za stare i za mało popularne, żeby ktoś wrócił na poważnie do tej dyskusji. Deadwood wypuscili na blue-ray, co prawda tylko w USA, ale jednak. A swoj zywot zakonczylo 2 lata przed The Shield, widownie tez pewnie mialo mniejsza. Edytowane 20 sierpnia 2013 przez Yabollek007 Cytuj
ogqozo 6 553 Opublikowano 20 sierpnia 2013 Opublikowano 20 sierpnia 2013 Trudno porównywać oglądalność w FX i HBO. Tak jak i tryb działalności obu tych stacji. No i to wszystko inne, co napisałem. Jak tak zrobią to ok, po prostu mówię, że szanse uważam za niewielkie, dyskusja na ten temat była parę lat temu jakaś i od tego czasu mało kto o czymś takim wspomina. Cytuj
sosnaa 1 205 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Opublikowano 22 sierpnia 2013 obejrzałem drugi odcinek drugiego sezonu nudy i chvjnia NOT super serial (pipi)o 1 Cytuj
M4c 23 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Opublikowano 22 sierpnia 2013 Ech i po co wchodziłem do tego tematu, znów poczułem głód Shieldowy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi