Skocz do zawartości

The Shield

aux

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

skończyłem oglądać 5 sezon

A 6 DOPIERO ZACZAŁEM ŚCIĄGAĆ 

NIE ZASNE DO HVJA

CHCE WIECEJ

dwa ostatnie sezony będą tak dobre jak kilka ostatnich odcinków?

Edytowane przez sosnaa
Opublikowano

Vic w którymś z pierwszych epów informuje tę policjantkę, że za 1,5 roku będzie zeznawać w pewnej sprawie. Pociągną w następnych sezonach ten wątek?

Nie przypominam sobie. Było wspomniane, co to za sprawa? Jeśli nie to raczej zwykły bełkot na komisariacie mający oddawać niuanse pracy.

Opublikowano

tak, bo to było ściśle związane z wydarzeniami z tego odcinka, nie pamiętam dokładnie, ale prawdopodobnie chodziło o tę akcję gdzie znajomek Vica (handlarz narkotykami) groził jej śmiercią wysyłając na nią gangoli, Vic jej pomógł (nie pamiętam czy kogoś nie sprzątnął, ale chyba to sugerował) i poinformował jak ma zeznawać za 1,5 roku

Opublikowano

no koncowke the shield sie oglada na stojaco. natlok wydarzen i akcji w sezonach 5-7 jest momentami za duzy dla przecietnego czlowieka.

the shield to najmniej nudny serial swiata. 

To fakt. W pewnym momencie ogladania az mowie do zony "ku.rwa, intryg wiecej niz w dynastii".

Teraz koncze czwarty i juz sie martwie, co pozniej bede ogladal :(

Opublikowano

Pierwszy sezon za mną. Ten ich komisariat w kościele to istny młynek, aż strach pomyśleć co tam się będzie odpierdalać w następnych sezonach. Przeginają, ale fakt, że nie ma czasu choćby na chwilę nudy i jest to w miarę logicznie poukładane.

Opublikowano (edytowane)

haha, jaki spoiler xD

Edytowane przez _Milan_
Opublikowano (edytowane)

Nie no bez jaj. Wiem, że zasada "Nie obejrzałeś, to nie wchodź" jest tu popularna, ale to jest (pipi)a THE SHIELD, tego się nie spoileruje :(

UWAGA SPOILER NA GÓRZE

Edytowane przez Dahaka
Opublikowano

Ok zaczynam 7 sezon:) Kreacje w tym serialu są naprawdę niesamowite i przekonujące, nie ma wrażenia, że to tylko aktorzy. Dlatego jak oglądam taką scenkę, to nie wierzę, że to Vic:

(non spoiler)
Opublikowano (edytowane)

Skończyłem. Można się domyślić co sądzę o całości, ale chyba coś jest nie tak z serialami, jeśli The Shield jest jednym z najlepszych jak mówicie.

Edytowane przez mate5
Opublikowano

Skończyłem. Można się domyślić co sądzę o całości, ale chyba coś jest nie tak z serialami, jeśli The Shield jest jednym z najlepszych jak mówicie.

Psst.. pamiętaj, że nie wolno krytykować, bo przyjdzie sprajt i da Ci minusa.

• Plusik 1
Opublikowano

Akurat pod względem napięcia ten serial to czołówka, a końcówka stawia poprzeczkę innym.

Opublikowano

No i koniec serialu:( Jakoś teraz tak smutno będzie bez zaprzyjaźnionych ryjów - ściągam Sons of Anarchy, bo tam trochę tych aktorów się przewija. Jak to jest, że jak taki Chiklis zagra tak skrajne postaci jak grubasa w swetrze w romby (w komedii z lat 80'?) czy też największego badassa wśród gliniarzy, to jest przekonujący, a różnych ról takiego Borysa Szyca czy innego Żebrowskiego nie potrafię od siebie odróżnić.

• 4 tygodnie później...