Dante 432 Opublikowano 24 listopada 2008 Opublikowano 24 listopada 2008 Wtedy graliśmy na 2mbps od tp na split screen co-opie ale nie byłem hostem. Do eksperta trzeba mieć zgraną ekipę bo friendy fire najczęsciej mnie kosił a tam przy jednej kulce z auto-shotguna się leży. Versus też jest fajnym patentem jeśli ma się dobrą ekipę do atakowania. Jak ktoś zna dobrą miejscówkę do obrony w ostatniej sekwencji na No Mercy niech da znać. Jeśli ktoś chce dzisiaj czy kiedykolwiek pograć niech dodaje mnie do znajomych. Gt: Danteveli Cytuj
Gość Kasandra Opublikowano 24 listopada 2008 Opublikowano 24 listopada 2008 Grałem dzisiaj w tryb Kontra. Co tam się dzieje, to jest coś pięknego. 1,5 godziny grałem jak w transie. Rozgrywka opiera się na grze 4 na 4, Ocalali na Zainfekowanych. Grając zombiakami sterujemy każdą z wersji specjalnych, odbywa się to losowo. Każdym mutantem steruje się inaczej i trzeba obrać odpowiednią strategię. Zombi w starciu z dobrze zorganizowaną grupą ma bardzo trudno (grałem na normalu, więc może to dlatego), trzeba wybierać ofiary odłączające sie od grupy. Jest to o tyle ułatwione, że przed respawnem widzimy co się dzieje i ustawiamy zombiaka w dowolnym miejscu (pod warunkiem odpowiedniej odległości od Ocalonych i bycia poza ich zasięgiem). Grałem z niekumatymi ludźmi w grupie i każdy działał na własną rękę, ale przeciwnicy w roli zombi potrafili współpracować i było bardzo trudno. Mi ten tryb skojarzył się z stareńką grą na C64 Bruce Lee (nie wiem czy taki był tytuł). Tam też drugi player wcielał się w przeszkadzajki (Sumo i Ninja) i starał się za wszelką cenę przeszkodzić Bruce'owi Gra ma ogromny potencjał, jednak najwięcej przyjemności daje przy zgranej ekipie. Diabeu jaki masz gamertag? Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 kuźwa wnerwiacie mnie. planuję zakup "dopiero" 15 grudnia, do tego czasu macie nic nie pisać, bo zombiakami poszczuję święta zapowiadają się smakowicie, "kolędy" i zombie Jest licznik zabitych ogółem (on/off-line) ? Cytuj
Dante 432 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 Jest zakładka achievements gdzie śledzi się postęp każdego osiągnięcia. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 Kroolik trzeba bylo napisac ze Bawouem a nie zombiakami Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 Kroolik trzeba bylo napisac ze Bawouem a nie zombiakami to prawie to samo, bawolasty tylko lekko podgnity Cytuj
okens 541 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 Troche przytepawe pytanie z mojej strony: Czy ta gra ma kampanie w singlu? Cytuj
Velius 5 704 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 Juz zbieram kase na Left4Dead i licze na jakies sesyjki po necie.Nie nudzi sie wam jeszcze?Nie jest monotonna? Cytuj
Diabeu 1 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 Diabeu jaki masz gamertag? a jak sądzisz? Velius, tu nie ma monotonii, emocje podczas gry sięgają sufitu, nigdy nie wiesz skąd nastąpi atak - a jak człowiek słyszy taką wiedźmę to nerwowo rozgląda się aby tylko przypadkiem na nią nie wpaść (suka jednym ciosem powala na ziemię) ja po prostu nie wyobrażam sobie co się dzieje w finałowych levelach na expercie hail A.I Director \m/ Cytuj
Gość Kasandra Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 Diabeu jaki masz gamertag? a jak sądzisz? Strzelam: Motyl13_PL? Wiesz chodzi mi czy nie masz jakiś ozdobników, czy oznaczeń. Co do pytania czy gra się nudzi. Ta gra jest tak skonstruowana, że wcale się nie nudzi, w zasadzie wszystko co nas może spotkać znajduje się w intrze. Jednak dzięki A.I. Director każda sesja jest inna i niepowtarzalna. W trybie Kontra natomiast sami przyjmujemy część funkcji AI Directora i to my rozstawiamy pionki na szachownicy. Można przygotowywać przemyślane zasadzki, np jest jakiś budynek, do którego zmierzają Ocaleni, w środku schowany jest Boomer, który przy wtargnięciu Ocalonych obrzyguje jednego z nich. Kiedy reszta jest zajęta ratowaniem obrzyganego z ataku Hordy, atakuje Smoker ukryty na dachu i ciągnie ofiarę. Kiedy grupa jest rozbita w panice, atakuje jeszcze Hunter, który powala jednego z dwóch pozostałych na nogach ocalonych. Zostaje jedna osoba, która jeśli popełni bląd i padnie na glebę doprowadzi do przegrania grupy ocalonych. Możliwości jest więcej, bo nieraz Zarażeni dostają do dyspozycji dwóch Hunterów, albo Tanka, przy graniu zainfekowanymi równiez kluczowym elementem jest współpraca, bo pojedynczy Hunter czy Smoker jest bardzo łatwym celem. Pomyśleć tylko co się bedzie działo przy dwóch kumatych grupach 4 na 4. Cytuj
Diabeu 1 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 żadnych ozdobników;] dawaj FR Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 Pograłem w wersje PC, i cóż powiedzieć to dla mnie najlepsza gra co op ever. Pierwszy rozdział na Advenced, 3 nie zbyt kumatych pomagierów(jeden tylko wiedział co i jak), ostatni level na szczycie wieżowca to jakaś miazga. Ale oni by grali oczywiście cały czas tak samo i ginęli w głupi sposób. Nie kto inny jak ja znalazłem więc sposób. 8) W miejscu gdzie jest radio, jest też malutkie pomieszczenie za drzwiami, schowaliśmy się tam wszyscy i żaden zombiak nie miał szans,(dodatkowy plus to blisko leząca amunicja) jedynie gdy pojawiał się Tank, wyłaziliśmy na zewnątrz, a gdy było po sprawie kolejny powrót do pomieszczenia. Czterech zgranych ludzi i na Expercie zainfekowani nie mają szans Cytuj
Soq 226 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 Dla wszystkich , którzy chcieliby ściągnąć demo L4D podaję link do marketplace, gdzie można dodać je do listy ściąganych http://marketplace.xbox.com/en-US/games/of...00-000045418897 Cytuj
jojok21 0 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 Nie działa, wyskakuje jakis błąd po zatwierdzeniu, jakby demko nie było dostępne w moim regionie (przeciez nie miało blokady regionalnej) . Strange. Cytuj
Soq 226 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 U mnie elegancko działa (Gold na UK) i się właśnie ściąga. Cytuj
Ozi 1 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 Jestem własnie po dłuższej sesji z L4D i jestem autentycznie zachwycony. ;] Gra jest rewelacyjna, już sam coop jest świetny a jeśli chodzi o versus - nie pamiętam żebym przy czymkolwiek do tej pory miał taką frajdę z multiplayera. Ani chwili nudy, akcja dosłownie wylewa się z ekranu. Jak nie atak hordy to boomer rzygający na kumpli, jak nie boomer to wiedźma, jak nie wiedźma to tank. Czekam w napięciu aż reszta znajomych kupi swoją kopie i zabierzemy sie za experta. Sweet. ;] Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 Nie działa, wyskakuje jakis błąd po zatwierdzeniu, jakby demko nie było dostępne w moim regionie (przeciez nie miało blokady regionalnej) . Strange. Tak samo mam - wskakuje, jakby byla blokada regionalna . Mam Golda i konto na UK . Coz, chyba nie dane jest mi sprawdzic tego dema ;] Cytuj
Soq 226 Opublikowano 26 listopada 2008 Opublikowano 26 listopada 2008 A spróbujcie może wejść w ten link, będąc zawczasu zalogowanym Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 27 listopada 2008 Opublikowano 27 listopada 2008 Ocena GT: 8.6 Reviev HD -> http://www.gametrailers.com/player/43203.html Cytuj
koso 114 Opublikowano 27 listopada 2008 Opublikowano 27 listopada 2008 Hyhy, wczoraj się trochę z Diabeuem pooplataliśmy języczkami (jeśli wiecie co mam na myśli), ale jednak wolę kampanię i AI. Sterowanie truposzami to fajna rzecz, ale raczej jako rozrywka na krótką metę - łatwo zginąć. Inna sprawa, że jak już przypisze nas do Tanka, to żyć nie umierać Ozi, wyskakuj z Gamertaga Cytuj
Diabeu 1 Opublikowano 27 listopada 2008 Opublikowano 27 listopada 2008 fajnie jest, pomyśl co się będzie działo w Vs jak zbierze się ekipa ośmiu znajomych - wtedy to będzie jazzzzdaa Cytuj
Ozi 1 Opublikowano 27 listopada 2008 Opublikowano 27 listopada 2008 Sterowanie truposzami to fajna rzecz, ale raczej jako rozrywka na krótką metę - łatwo zginąć. Inna sprawa, że jak już przypisze nas do Tanka, to żyć nie umierać W tym cały urok grania zombiakami; dobrze skoordynowany atak + odpowiedni timing to podstawa. Najlepsze momenty to własnie atak tanka czy wiedźma na drodze ocalałych. Bez tego można zawsze spróbować posłać Boomera na pierwszy ogień (o wiele lepiej jest Boomerem wleźć pomiędzy ocalałych niż próbować ich obrzygać), potem reszta próbuje robić rzeźnie jak ocalali nic nie widzą. Można jeszcze próbować namieszać wtedy kiedy scenariusz kampanii nasyła zombiaki na ocalałych, generalnie koordynacja to podstawa. Właśnie dlatego tak podoba mi sie versus (swoją drogą kampanie w coopie to też rewelacja), że bez komunikacji nie ma mowy o dobrych wynikach; ocalali po prostu MUSZĄ trzymać sie w kupie bo w versusie zawsze czai sie jeden czy dwóch hunterów na plecach grupy żeby tylko skorzystać z chwili nieuwagi jednego z graczy sterującymi ludźmi. Kapitalna gra cholera, a versus jest po prostu rewelacyjny. ;] Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 28 listopada 2008 Opublikowano 28 listopada 2008 Ogłaszam wszem i wobec, że będę jadł chleb i pił wodę przez kilka dni, bo przez was muszę kupić grę teraz, a planowałem za 2 tygodnie Demko spowodowało, że dostałem oczopląsów (skupienie i panika nie idą w parze) i decyzja zapadła. Jak niesamowite i niepokojące jest uczucie, gdy wyczekujesz po przypadkowym włączeniu alarmu w samochodzie, wiedzą ci co grali. Chwila spokoju przed burzą i są, lecą na zbity pysk, zewsząd, a ja wymieniam iks-dziesiąty magazynek, wystrzeliwuję z prędkością światła kolejne setki kul i brnę po wzniesieniach z ciał ku blaskowi wschodzącego słońca... eee poniosło mnie Diabeu, Ozi, Acid, Koso - > będzie się działo... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi